- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
her seferinde reddedeceksin.Çok haklısın
Buradan kaçarak uzaklaşsam nolacak ki yarın girdiğim yerde yine olacak.
Benim adam gibi hayır demeyi ve had bildirmeyi öğrenmem gerek.
Adama hayır dedim zaten, ama ertesi gün başka bir işle yine geldi.
İlk hayır dediğimde diğer iş arkadaşları demişti ki kurtuldum sanma yüzsüz o yarın yine gelecek
Ve geldi de cidden yüzsüzmüş.
Bir cinnet her şeyi çözecek hadi hayırlısı
yalan yanlış uydur kaydır rasgele baştan savma yap ver eline. bilmiyorum ki ben bu kadar oldu de. düzelt derse orayı düzelt başka yeri boz. saçma sapan bişeyler yap yani. senle uğraşacağıma kendim yaparım daha iyi desin. terbiyesiz!O kişi benden üst makamda olduğu için onu savunur.
Daha önce benzerlerini yaşadık.
Benim üstüm ama bölümü benimle dehşet derecede alakasız.
İstesem de yapamam yani önce öğrenmem gerek.
Bu da çok vaktimi alır kendi işlerimi yapamam
Cok üzüldüm sana, bi de kalp problemlerin varmis. Lütfen kiminle konusman gerekiyorsa konus, o kisiye de saygini bozmadan düsüncelerini anlat, yogun oldugunu, bu isleri kendi yapmasi gerektigini söyle. Inan hicbir sey sagligindan degerli degil. Biz kendimizi düsünmezsek kimse bizi düsünmez...Yani mesela bizim odanın kapısında küçük bir pencere var buzlu. Birinin geldiği belli ama kim olduğu anlaşılmıyor.
Orada her biri belirdiğinde karnıma ağrı giriyor, kalbim çarpıyor o mu geldi diye
Sen onun işlerini yaptıkça kimsenin gözünde kıymetli olmayacaksın. Onun işleri halledildikçe o çalışıyor görünecek ve sen kendi işlerine zaman ayıramadıkça senin performansın düşecek. Müdürünün bile seninle ilgili fikirleri değişir sonra. Kimsede bu kız iki kişilik iş yapıyor demez. Yeni olduğun için sana güç yetirmeye çalışıyordur kıdemini ve mevkisi kullanarak. Hayır demeyi bilmeyenin evetinin de değeri olmaz.
Halledebiliyorsan kendin hallet. Meşgulüm de. Verdiği bir iş olursa zaman bulamadım, hay Allah unutmuşum, yapamadım vs savuştur, beklesin dursun madem. Söylenecek olursa ben yetiştiremiyorum sizin işlerinizi isterseniz kendi bölümünüzden birine rica edin de. Gelen müşteriyi kusura bakmayın yanlış anlaşılma olmuş galiba deyip adamın yanına götür, sizin bölümle ilgiliymiş, heralde yanlış gönderdiniz de. Adamla mücadeleye girmende hiç sakınca yok.
Üst düzey birini yine üst düzey birine şikayet etmek çok çözüm olmayabilir. Ama müdür onun üstünde ise işe yarayabilir. Ama müdürünün karakteri kurumun yapısı da farkeder tabi. İşyerinde böyle durumlar nasıl karşılanıyor? İspiyoncu durumuna düşme. Müdürlerin herşeyi gördüğünü farkettiğini düşünme. Anlatmadığın sürece haberdar olmayabilir. Konuşulabilecek bir adamsa durumunu anlat tabi.
Yanlış anlaşılabileceğini düşünüyorsan işi senin yaptığından haberdar olmasını sağla. O adamın sana yaptırdığı işlerden de bahset kendi yaptığın işlerle ilgili bilgi verirken. Yazılı iş veriyorsa adama geri dönüşleri mail üzerinden yap, iş buna uygun değilse bile yapıldığını tamamlandığını mail at ve mutlaka müdürünü de bilgi tut. Sonuçta sen amirine karşı sorumlusun. Zamanını hangi iş için harcadığını bildirmen lazım.
İnşallah kolay yoldan çözülür. İmalar yetmezse açıkça konuşacaksın müdürle. Hiç kimse senden kıymetli değil. Yöneticiler böyle çok dolmuş çalışanlara karşı anlayışlıdır, asalakları damızlıkları da sevmezler
Hiç bir şekilde yapmazdım. Eğer ki senin işin değilse yapamam benimde biriken işlerim var istersen müdürle konuş ama yapamam derdim. Adama bak ya kendi oturduğu yerden para kazansın sen yırt bi taraflarını. Ayy nasıl sinir oldum yapma kesinlikle, koy tepkini.
her hafta yapmanız gereken işlem için müdürünüz yardım etmenizi söylemiş
size o işlem dışında başka işler yüklüyorsa bence müdürünüzle konuşmalısınız
yok o işlem için sizden yardım istiyorsa işi makul şekilde paylaşmanız gerektiğini adama sert bir dille izah edin.
işin hepsini sizin yapmanız etik değil
sonra gidip müdüre bütün işi ben yaptım diyecek
böyle tipler maalesef çok var, hakettiği gibi konuşun adamla..
Cok üzüldüm sana, bi de kalp problemlerin varmis. Lütfen kiminle konusman gerekiyorsa konus, o kisiye de saygini bozmadan düsüncelerini anlat, yogun oldugunu, bu isleri kendi yapmasi gerektigini söyle. Inan hicbir sey sagligindan degerli degil. Biz kendimizi düsünmezsek kimse bizi düsünmez...
hayır bir de bu kişi pdr de yüksek lisans yapmış
Bilmesi gerek yani psikoloji nedir, mobbing nedir.
Umurunda değil
Yeter ki kendine bir eşek bulsun
Ayrıcaaaaa surekli mail at belgelensin. Benden su su işi istediniz yapmaya yetkim yok biliyorsunuz gorevim olmadığı halde bunu talep ettiniz. Cc ye de müdürü koy. Bunu yaparsan ve adam usulune uygun cevap vermezse otomatik hakli olursun + isverenin iscinin hakkini gozetmedigini belgelemis olursun müdür karismazsa. Boyle boyle delil topla telefonda denilenlerin vs hicbir kiymeti harbiyesi yok. Bu sekilde istifa etsen bile tazminat alırsın.
Sizin için ayetel kürsi okudum şu dakikalarda konuşuyor olmalısınız müdürle
Allah yardımcınız olsun gelişmeleri yazın
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Estağfurullah içimden gelmiştiTeşekkür ederim
Müdürle konuştum
Saygısız dedi o kişiye
Bir daha sana gelirse "X bey ile konuştum artık siiznle ben ilgilenmiyorum" de, dedi.
Çıktı benden bana hak verdi müdür.
yaaa teşekkür ederim
ne kadar iyisiniz
Çok iyi geçti konuşma
Bana hak verdi
Yapma dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?