• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde mobing

Çok haklısın
Buradan kaçarak uzaklaşsam nolacak ki yarın girdiğim yerde yine olacak.
Benim adam gibi hayır demeyi ve had bildirmeyi öğrenmem gerek.
Adama hayır dedim zaten, ama ertesi gün başka bir işle yine geldi.
İlk hayır dediğimde diğer iş arkadaşları demişti ki kurtuldum sanma yüzsüz o yarın yine gelecek
Ve geldi de cidden yüzsüzmüş.

Bir cinnet her şeyi çözecek hadi hayırlısı
her seferinde reddedeceksin.
biraz da sert bir dille.
müdüre gitmeden kendin hallet.
getirdiği işleri al götür masasına bırak bilmiyorum de.
gönderdiği insanlarıa aynen geri gönder kendisine.
iş hayatı hep böyledir.
gücü gücü yetene.
özel de olsa kamu dam olsa yaşanıyor bunlar hep.
birz kötü olmayı göze alacaksın.

Sen onun işlerini yaptıkça kimsenin gözünde kıymetli olmayacaksın. Onun işleri halledildikçe o çalışıyor görünecek ve sen kendi işlerine zaman ayıramadıkça senin performansın düşecek. Müdürünün bile seninle ilgili fikirleri değişir sonra. Kimsede bu kız iki kişilik iş yapıyor demez. Yeni olduğun için sana güç yetirmeye çalışıyordur kıdemini ve mevkisi kullanarak. Hayır demeyi bilmeyenin evetinin de değeri olmaz.

Halledebiliyorsan kendin hallet. Meşgulüm de. Verdiği bir iş olursa zaman bulamadım, hay Allah unutmuşum, yapamadım vs savuştur, beklesin dursun madem. Söylenecek olursa ben yetiştiremiyorum sizin işlerinizi isterseniz kendi bölümünüzden birine rica edin de. Gelen müşteriyi kusura bakmayın yanlış anlaşılma olmuş galiba deyip adamın yanına götür, sizin bölümle ilgiliymiş, heralde yanlış gönderdiniz de. Adamla mücadeleye girmende hiç sakınca yok.

Üst düzey birini yine üst düzey birine şikayet etmek çok çözüm olmayabilir. Ama müdür onun üstünde ise işe yarayabilir. Ama müdürünün karakteri kurumun yapısı da farkeder tabi. İşyerinde böyle durumlar nasıl karşılanıyor? İspiyoncu durumuna düşme. Müdürlerin herşeyi gördüğünü farkettiğini düşünme. Anlatmadığın sürece haberdar olmayabilir. Konuşulabilecek bir adamsa durumunu anlat tabi.

Yanlış anlaşılabileceğini düşünüyorsan işi senin yaptığından haberdar olmasını sağla. O adamın sana yaptırdığı işlerden de bahset kendi yaptığın işlerle ilgili bilgi verirken. Yazılı iş veriyorsa adama geri dönüşleri mail üzerinden yap, iş buna uygun değilse bile yapıldığını tamamlandığını mail at ve mutlaka müdürünü de bilgi tut. Sonuçta sen amirine karşı sorumlusun. Zamanını hangi iş için harcadığını bildirmen lazım.

İnşallah kolay yoldan çözülür. İmalar yetmezse açıkça konuşacaksın müdürle. Hiç kimse senden kıymetli değil. Yöneticiler böyle çok dolmuş çalışanlara karşı anlayışlıdır, asalakları damızlıkları da sevmezler

O kişi benden üst makamda olduğu için onu savunur.
Daha önce benzerlerini yaşadık.
Benim üstüm ama bölümü benimle dehşet derecede alakasız.
İstesem de yapamam yani önce öğrenmem gerek.
Bu da çok vaktimi alır kendi işlerimi yapamam
yalan yanlış uydur kaydır rasgele baştan savma yap ver eline. bilmiyorum ki ben bu kadar oldu de. düzelt derse orayı düzelt başka yeri boz. saçma sapan bişeyler yap yani. senle uğraşacağıma kendim yaparım daha iyi desin. terbiyesiz!

Hiç bir şekilde yapmazdım. Eğer ki senin işin değilse yapamam benimde biriken işlerim var istersen müdürle konuş ama yapamam derdim. Adama bak ya kendi oturduğu yerden para kazansın sen yırt bi taraflarını. Ayy nasıl sinir oldum yapma kesinlikle, koy tepkini.

Müdürünüz size yönlendirmiş ilk etapta ama adam suyunu çıkarmış.
Gidip müdürünüzle konuşun,şikayet eder gibi değilde,sakin kafayla. "Siz şu iş için yönlendirmistiniz,onu yaptım fakat şu işler konusunda da bana geliyor x,vaktim oldukça yapmaya çalıştım bu zamana dek ama kendi işimi yetiştiremiyorum bu durumda,bu sebeple sizinle paylaşmak istedim"vb bir cümle kurabilirsiniz.

Yanlış yap hatalı yap sıkıntı yaşasın gelip söylediğinde de çirkefleş ben size bilmediğimi söyledim kendi işlerim aksıyor falan de

her hafta yapmanız gereken işlem için müdürünüz yardım etmenizi söylemiş
size o işlem dışında başka işler yüklüyorsa bence müdürünüzle konuşmalısınız
yok o işlem için sizden yardım istiyorsa işi makul şekilde paylaşmanız gerektiğini adama sert bir dille izah edin.
işin hepsini sizin yapmanız etik değil
sonra gidip müdüre bütün işi ben yaptım diyecek
böyle tipler maalesef çok var, hakettiği gibi konuşun adamla..

nefret ediyorum böyle hadsiz kendini bilmez insanlardan. elini verdin mi kolunu geri alamıyorsun :KK34:
bunu bence müdürüne "bütün işlere yetişemiyorum, x'in işini yaparken kendi bölümüme odaklanamıyorum" şeklinde anlatırsan belkide işlerinin yarım kalmasını istemediği için müdürün bir çaresine bakar diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun canım

Ben çok yogunum
işlerim var
sizin bölümünüzde ben çalışmıyorum vs söyleyin.
anlamıyorsada şikayet edin yapıcak birsey yok.

Yani mesela bizim odanın kapısında küçük bir pencere var buzlu. Birinin geldiği belli ama kim olduğu anlaşılmıyor.
Orada her biri belirdiğinde karnıma ağrı giriyor, kalbim çarpıyor o mu geldi diye :KK43:
Cok üzüldüm sana, bi de kalp problemlerin varmis. Lütfen kiminle konusman gerekiyorsa konus, o kisiye de saygini bozmadan düsüncelerini anlat, yogun oldugunu, bu isleri kendi yapmasi gerektigini söyle. Inan hicbir sey sagligindan degerli degil. Biz kendimizi düsünmezsek kimse bizi düsünmez...

Sen onun işlerini yaptıkça kimsenin gözünde kıymetli olmayacaksın. Onun işleri halledildikçe o çalışıyor görünecek ve sen kendi işlerine zaman ayıramadıkça senin performansın düşecek. Müdürünün bile seninle ilgili fikirleri değişir sonra. Kimsede bu kız iki kişilik iş yapıyor demez. Yeni olduğun için sana güç yetirmeye çalışıyordur kıdemini ve mevkisi kullanarak. Hayır demeyi bilmeyenin evetinin de değeri olmaz.

Halledebiliyorsan kendin hallet. Meşgulüm de. Verdiği bir iş olursa zaman bulamadım, hay Allah unutmuşum, yapamadım vs savuştur, beklesin dursun madem. Söylenecek olursa ben yetiştiremiyorum sizin işlerinizi isterseniz kendi bölümünüzden birine rica edin de. Gelen müşteriyi kusura bakmayın yanlış anlaşılma olmuş galiba deyip adamın yanına götür, sizin bölümle ilgiliymiş, heralde yanlış gönderdiniz de. Adamla mücadeleye girmende hiç sakınca yok.

Üst düzey birini yine üst düzey birine şikayet etmek çok çözüm olmayabilir. Ama müdür onun üstünde ise işe yarayabilir. Ama müdürünün karakteri kurumun yapısı da farkeder tabi. İşyerinde böyle durumlar nasıl karşılanıyor? İspiyoncu durumuna düşme. Müdürlerin herşeyi gördüğünü farkettiğini düşünme. Anlatmadığın sürece haberdar olmayabilir. Konuşulabilecek bir adamsa durumunu anlat tabi.

Yanlış anlaşılabileceğini düşünüyorsan işi senin yaptığından haberdar olmasını sağla. O adamın sana yaptırdığı işlerden de bahset kendi yaptığın işlerle ilgili bilgi verirken. Yazılı iş veriyorsa adama geri dönüşleri mail üzerinden yap, iş buna uygun değilse bile yapıldığını tamamlandığını mail at ve mutlaka müdürünü de bilgi tut. Sonuçta sen amirine karşı sorumlusun. Zamanını hangi iş için harcadığını bildirmen lazım.

İnşallah kolay yoldan çözülür. İmalar yetmezse açıkça konuşacaksın müdürle. Hiç kimse senden kıymetli değil. Yöneticiler böyle çok dolmuş çalışanlara karşı anlayışlıdır, asalakları damızlıkları da sevmezler

Çok teşekkür ederim mesajınız çok yönelndirici oldu. Müdür 4'te gelecekmiş dışarıdaymış. Sekreterine mesaj bıraktım, gelince çağıracak beni ve konuşacağım. Şu anda bile ellerim titriyor.

Hiç bir şekilde yapmazdım. Eğer ki senin işin değilse yapamam benimde biriken işlerim var istersen müdürle konuş ama yapamam derdim. Adama bak ya kendi oturduğu yerden para kazansın sen yırt bi taraflarını. Ayy nasıl sinir oldum yapma kesinlikle, koy tepkini.

Evet kendisi öyle bir asalak.
Yapamam dedim diye beni yerin dibine soktu çarptı kapıyı gitti ama ertesi gün yine geldi.

her hafta yapmanız gereken işlem için müdürünüz yardım etmenizi söylemiş
size o işlem dışında başka işler yüklüyorsa bence müdürünüzle konuşmalısınız
yok o işlem için sizden yardım istiyorsa işi makul şekilde paylaşmanız gerektiğini adama sert bir dille izah edin.
işin hepsini sizin yapmanız etik değil
sonra gidip müdüre bütün işi ben yaptım diyecek
böyle tipler maalesef çok var, hakettiği gibi konuşun adamla..

Hata olmuş sanırım. Her hafta yapmam gereken için değil, bir kerelik bir iş vardı onun için rica etti müdür. Bende tamam dedim ve de yaptım. Ama o adam şimdi haftalık işlerini de bana getiriyor. Hemde bilmiyorum diyerek. bilmiyorsan niye bu işte çalışıyorsun derler adama.

Cok üzüldüm sana, bi de kalp problemlerin varmis. Lütfen kiminle konusman gerekiyorsa konus, o kisiye de saygini bozmadan düsüncelerini anlat, yogun oldugunu, bu isleri kendi yapmasi gerektigini söyle. Inan hicbir sey sagligindan degerli degil. Biz kendimizi düsünmezsek kimse bizi düsünmez...

Evet şu an o kadar kötüyüm ki. Sabah ve öğlen dayanamayıp ağladım.
Öğlen müşteirlerini bana yollamış ama iş imza gerektiren bir iş, ben yapamam yani yetkim yok.
Ben yapamam sekretere gidin dedim
Aradı hesap sordu "Yapamam demişsin, dedin mi böyle bir şey, yapamam dedin mi" diye baskı yaptı telefonda sert bir ses tonuyla. Öyle baskıladı ki en sonunda yapamam demek zorunda kaldım.

her kapı açılışında bedenim titriyor. Gerekirse veririm tazminatımı giderim benden önemli değil.

Öğlen müşteirlerini bana yollamış ama iş imza gerektiren bir iş, ben yapamam yani yetkim yok. İstesem bile yapamam.
Ben yapamam sekretere gidin dedim makul bir dille. Yine de yapmaları izlemeleri gereken adımları anlattım.
Anında aradı hesap sordu "Yapamam demişsin, dedin mi böyle bir şey, yapamam dedin mi niye dedin" diye baskı yaptı telefonda sert bir ses tonuyla. Öyle baskıladı ki en sonunda yapamam demek zorunda kaldım.

Müdürü bekliyorum 4te gelicem demiş. dua edin kızlar nolur

hayır bir de bu kişi pdr de yüksek lisans yapmış
Bilmesi gerek yani psikoloji nedir, mobbing nedir.
Umurunda değil
Yeter ki kendine bir eşek bulsun

hayır bir de bu kişi pdr de yüksek lisans yapmış
Bilmesi gerek yani psikoloji nedir, mobbing nedir.
Umurunda değil
Yeter ki kendine bir eşek bulsun

Ya bilerek yapiodur it. Hicbisey sağlığından onemli değil. Düzgünce anlat hatta ağla müdüre. Erkekse goz yasina dayanamaz agla gitsin.

Ayrıcaaaaa surekli mail at belgelensin. Benden su su işi istediniz yapmaya yetkim yok biliyorsunuz gorevim olmadığı halde bunu talep ettiniz. Cc ye de müdürü koy. Bunu yaparsan ve adam usulune uygun cevap vermezse otomatik hakli olursun + isverenin iscinin hakkini gozetmedigini belgelemis olursun müdür karismazsa. Boyle boyle delil topla telefonda denilenlerin vs hicbir kiymeti harbiyesi yok. Bu sekilde istifa etsen bile tazminat alırsın.

Sizin için ayetel kürsi okudum şu dakikalarda konuşuyor olmalısınız müdürle
Allah yardımcınız olsun gelişmeleri yazın
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ayrıcaaaaa surekli mail at belgelensin. Benden su su işi istediniz yapmaya yetkim yok biliyorsunuz gorevim olmadığı halde bunu talep ettiniz. Cc ye de müdürü koy. Bunu yaparsan ve adam usulune uygun cevap vermezse otomatik hakli olursun + isverenin iscinin hakkini gozetmedigini belgelemis olursun müdür karismazsa. Boyle boyle delil topla telefonda denilenlerin vs hicbir kiymeti harbiyesi yok. Bu sekilde istifa etsen bile tazminat alırsın.

Teşekkür ederim
Müdürle konuştum
Saygısız dedi o kişiye
Bir daha sana gelirse "X bey ile konuştum artık siiznle ben ilgilenmiyorum" de, dedi.
Çıktı benden bana hak verdi müdür.

Sizin için ayetel kürsi okudum şu dakikalarda konuşuyor olmalısınız müdürle
Allah yardımcınız olsun gelişmeleri yazın
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

yaaa teşekkür ederim
ne kadar iyisiniz
Çok iyi geçti konuşma
Bana hak verdi
Yapma dedi :)

Teşekkür ederim
Müdürle konuştum
Saygısız dedi o kişiye
Bir daha sana gelirse "X bey ile konuştum artık siiznle ben ilgilenmiyorum" de, dedi.
Çıktı benden bana hak verdi müdür.

yaaa teşekkür ederim
ne kadar iyisiniz
Çok iyi geçti konuşma
Bana hak verdi
Yapma dedi :)
Estağfurullah içimden gelmişti
Meselenin hallolmasına çok sevindim

Peki nasıl konuştunuz müdürünüzle ?
Bende çok yaşamıştım zamanın da mobbing :KK43: ben sadece Allah'a havale edebilmiştim..
Çok samimi söylüyorum yaptıklarının cezasını fazlasıyla ödedi.

Back
X