• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde mobing

Arkadaşlar merhaba,

Ben 1.5 yıldır iş hayatındayım. 1.5 yıldır bir kez bile hava soğukta olsa, yorgun da olsam hasta da olsam keşke işe gitmesem demedim. İşime bayılıyorum, ta ki son 2 haftaya kadar.

Çalıştığım yerde 6 bölüm var. Benim bölümüm hariç her bölümde en az 3-4 kişi çalışıyor. Benim bölümümdeki insanlar ise tam zamanlı değil yani haftada 1-2 saat gelip gidiyorlar, o yüzden benim bölümümün tüm işini ben yapıyorum. yoğunum yani.

Diğer bölümden birisi var. Kafayı bana taktı. 2 hafta önce bütün bölümlerin aynı anda yapması gereken bir işlem vardı. Müdür o kişiye, senin işinde muhtelif evhamlı hatun yardım eder demiş. Tamam eyvallah ederim kendisi benden 30 yaş büyük çünkü. Ettim de. Ama o bunu anlamadı, beni kişisel sekreteri sandı. Kendisiyle ilgili tüm işleri bana getiriyor. Siz yapın dediğimde de "Ben bilmiyorum" diyor yalan. Ben de bilmiyorum dediğimde "Napıcaz bende bilmiyorum" diyip zorla yaptırtıyor.

Zaten bir bölümün işini ben yapıyorum. Geçen hafta yine geldi, 6 ay boyunca her hafta yapılması gereken bir iş var. Yap dedi yapmadım diye bir sürü laf etti. Strese soktu. Halbuki hakkım yapmamak. Artık gelmez diyordum ama dün yine geldi. Bu kez daha sert ses tonuyla emirler yağdırdı bana. "Aç şu dosyayı, Yap şunu, İki tane çıktı al" Bunları bağırarak ve bastırarak söyledi.

Kızlar ben bu adamdan nasıl kurtulabilirim. Yapmamak için bilmiyorum diyorum. Gidiyor öğreniyor nasıl yapılacağını, öğrense bile kendi yapmıyor, gelip bana öğretip bana yaptırıyor. Başkalrının sırtından geçinmeyi seven bir asalak yani.

Müdüre söylemek haricinde saygısızlık yapmadan ne diyebilirim. Öyle baskı yapıyor ki.

Kalpte strese bağlı ritim bozukluğu var bende. İlacı bırakmıştım 3 aydır, şimdi yine başladı düzensizlik stresten :KK43:

Geldiğinde ve tekrar iş istediğinde ''Benim önümde bekleyen işlerim var maalesef yardımcı olamayacağım '' de..

Her geldiğinde oldukça yoğun ol, sizin işlerinizi yetiştiremiyorum de sav başından gitsin..Ve duruşunu hiç bozma .Müdüre şikayet ederse hiç bozulma,müdürüne git ben yoğunum yetişemiyorum dersin.

Yönetici asistanıyım ben ,4 patron takvimi ben de..Diğer asistan işten ayrıldığı için hepsnin işi bana kaldı,

Sonra baktılar ben üstesinden geliyorum diğer direktör ve bölüm yardımcıları da şuna da yardımcı olur musun vs derken üstüme kaldı herşey.

Ben de her gelene artık, kusura bakmayın yapamam ben çok yoğunum dedim,savdım başımdan.

Sonra şikayet etmişler beni ,patronum çağırdı ; bir güzel dert yandım ben de abarttım tabiki durumu.

Sonuç mu; Diğer işleri bırakın hali hazırda yaptığım işleri diğer bölümlere paylaştırdılar.

Senden memnunlarsa kimse seni işten çıkarmaz,net ol.Duruşunu bozma.

Benzer durumu yeni mezunken yasadim. Herkesin her istedigini yaptim. Sonra ne mi oldu? Patronun karsisina dikildim ve falanca falanca isleri ben yapiyorum,o halde su insanlara burada gerek yok artik dedim. Cikarin bunlari ve onlarin aldigi maasi bana verin ben de size onlarin yapmasi gereken ama halihazirda zaten benim yaptigim isleri yapmaya devam edeyim dedim. Sonuc ben kazandim

Ben şok.

Gerçekten mi?

İşten çıkarıldılar mı peki?

İdolümsünüz

Çak raporu bir hafta. Hakkın vardır muhakkak sağlık bu.
Sensiz idare etmeyi öğrensinler.
Ben de senin gibiyim elim belimde çalışırım bayılacak gibi olsam da.
Ama yokluk yaşatmadan kıymeti anlaşılmıyor insanın maalesef.

Yani iş yerinde yeni olduğum için böyle rapor vs gibi haklarımı tam bilmiyorum açıkcası.

Doktora gitsem verir mi ki?

Genelde çok ağır hasta olmadan vermiyorlar ya hani :D

Ama panik atağımı tetikledi bu durum. Şu an elleirm buz gibi tetikte oturuyorum

yapacağın şey gayet basit. onun işlerini okadar yavaş yapacaksınki kendi işlerin aksayacak işler yığılacak bu durum müdürünün dikkatini çekecek seni yanına çağırıp neden işlerin aksadığını soracak sende birazda politik davranarak müdüre olanları anlatacaksın.
yada kendi işini okadar yavaş yapcaksınki o adamın işine asla sıra gelmeyecek.

Geldiğinde ve tekrar iş istediğinde ''Benim önümde bekleyen işlerim var maalesef yardımcı olamayacağım '' de..

Her geldiğinde oldukça yoğun ol, sizin işlerinizi yetiştiremiyorum de sav başından gitsin..Ve duruşunu hiç bozma .Müdüre şikayet ederse hiç bozulma,müdürüne git ben yoğunum yetişemiyorum dersin.

Yönetici asistanıyım ben ,4 patron takvimi ben de..Diğer asistan işten ayrıldığı için hepsnin işi bana kaldı,

Sonra baktılar ben üstesinden geliyorum diğer direktör ve bölüm yardımcıları da şuna da yardımcı olur musun vs derken üstüme kaldı herşey.

Ben de her gelene artık, kusura bakmayın yapamam ben çok yoğunum dedim,savdım başımdan.

Sonra şikayet etmişler beni ,patronum çağırdı ; bir güzel dert yandım ben de abarttım tabiki durumu.

Sonuç mu; Diğer işleri bırakın hali hazırda yaptığım işleri diğer bölümlere paylaştırdılar.

Senden memnunlarsa kimse seni işten çıkarmaz,net ol.Duruşunu bozma.

Evet bana da bu cesaret laızm.

Aslında benden memnunlar

Müdür senin performansın en iyisi demişti bir kere :D

Müdürünle şikayet eder gibi konuşmayacaksın.

Bana sürekli iş getiriyor ve bu işleri bilmediğim için
öğrenmeye çalışıyorum,
Öğrenmeye çalışırken de bu kez kendi işlerimi
ihmal etmeye başlıyorum gibi..
Hatta arada biraz şişireceksin de karşı tarafı
İyi niyetli görünmeye çalış.
Kendisi saygı duyduğum biri
Ama inanın zorlanmasam bu konuşmayı gelip sizinle
yapmak istemezdim.
De.

+1

Bu konu gercekten sagligini etkileyebilir bence saglik durumundan da soz ederek mudurle guzelce konus.Son care doktoruna gitmelisin.

Evet düşünsenize
Kalp ilacını bırakmıştım, kendime telkinler vererek mutlu olduğum şeyleri yaparak rahatlamaya çalışıp başarmıştım bunu.

Şimdi yine başlama ihtimalim var geceleri uyutmuyo çünkü çarpıntı.

Ne acı

Ben şok.

Gerçekten mi?

İşten çıkarıldılar mı peki?

İdolümsünüz
Evet gercekten ;) cikarildilar tabii cunku bos oturuyorlardi butun gun. Kimse kusura bakmasin yani. Siz de yeni mezunsunuz. Ayni taktigi deneyin derim. Zaten buyuk olasilikla patronunuzun veya mudurunuzun haberi vardir bu durumdan. Bari sabredip parasal karsiligina da talip olun.

Madem beraber yapacağınız işle alakalı değil istekleri ve öğrendiği halde size söylüyor ben müdürüme söylerdim fuzuli iş yüklüyorsa neden sizi haksız görsün ki. Demek ki sizin de göreviniz onu yapmak müdür öyle söyledi demek ki. Ayrıca her bölümde 3-4 çalışan varken sizde neden öyle demek ki iş yükünüz onlar kadar ağır değil. Ben haklıysam müdüre çıkardım yapacak başka birşeyiniz yok bunun kıdemle alakası yok çünkü.

Madem beraber yapacağınız işle alakalı değil istekleri ve öğrendiği halde size söylüyor ben müdürüme söylerdim fuzuli iş yüklüyorsa neden sizi haksız görsün ki. Demek ki sizin de göreviniz onu yapmak müdür öyle söyledi demek ki. Ayrıca her bölümde 3-4 çalışan varken sizde neden öyle demek ki iş yükünüz onlar kadar ağır değil. Ben haklıysam müdüre çıkardım yapacak başka birşeyiniz yok bunun kıdemle alakası yok çünkü.

bizim bölümün başındaki insanlar (tam zamanlı çalışanlar) istifa ettiler Ocak ayında çünkü. Toplu şekilde. Aynı zamanda, o kişinin bölümünde çalışan ve onun işlerini yapan kişi de istifa etti.
Bir anda böyle kaldık.

bi arkadaşın dediği gibi müdürünü yağla zorlanıyorum kendi işlerimi ihmal ediyorum bana öğretip yaptırdığı işler yüzünden.artık kime sararsa sarsın.

Bence müdüre söylemeyin. İspiyonculuğu yüceltmeye gerek yom. Sizin işiniz olmayan şeyleri size getiriyorsa şu an yoğunum deyin kabul etmeyin. Zorla mı? Zorluyorsa kibarca yapamam deyin yine. Israrla yapmayacağım deyin. Gidip müdüre mi söyleyecek? Ne diyecek? Şu kız şöyle çalışmıyor, böyle çalışmıyor mu diyecek? Diyelim ki dedi, müdür sizi yanına çağırır siz de durumu anlatırsınız. Ama durduk yere siz kendi başınızın çaresine bakmadan küçük kız çocukları gibi gidip şikayet etmeye gerek yok. Önce siz savaşın, sonra güçlüden yardım alırsınız.

Bence müdüre söylemeyin. İspiyonculuğu yüceltmeye gerek yom. Sizin işiniz olmayan şeyleri size getiriyorsa şu an yoğunum deyin kabul etmeyin. Zorla mı? Zorluyorsa kibarca yapamam deyin yine. Israrla yapmayacağım deyin. Gidip müdüre mi söyleyecek? Ne diyecek? Şu kız şöyle çalışmıyor, böyle çalışmıyor mu diyecek? Diyelim ki dedi, müdür sizi yanına çağırır siz de durumu anlatırsınız. Ama durduk yere siz kendi başınızın çaresine bakmadan küçük kız çocukları gibi gidip şikayet etmeye gerek yok. Önce siz savaşın, sonra güçlüden yardım alırsınız.

demin çok gerildim ağladım.
kendi müşterilerini bile "Ben bilmiyorum" diyip bana yollıyor.
Yahu senin müşterin senin bölümün, gerizekalımısın ki bilmiyorsun.

Bir hışımla müdürün odasına çıktım ama yokmuş, öğleden sonra gelecekmiş.
Daha da rahatladım, her geldiğinde hayır diyeceğim

demin çok gerildim ağladım.
kendi müşterilerini bile "Ben bilmiyorum" diyip bana yollıyor.
Yahu senin müşterin senin bölümün, gerizekalımısın ki bilmiyorsun.

Bir hışımla müdürün odasına çıktım ama yokmuş, öğleden sonra gelecekmiş.
Daha da rahatladım, her geldiğinde hayır diyeceğim
7 yıllık iş hayatım var. Özelde de çalıştım. Özeldeyken en üst müdürün asistanı önüme dosya atıp bunu yap demişti bir gün. Dosyayı aldım ben de fırlattım kendin yap diyerek. Bir daha benimle konuşmadı ve bir şey istemedi. İşimiz bağlantılıydı başkalarıyla gönderiyordu sinirlenmeyeyim diye. Tepkini göster. Ben kimseyi müdüre şikayet etmedim. Sizin Müdürde de iş yok ki adam böyle semirmiş zaten. Koy postayı gitsin ya. Mobbing hep oluyor özelde. Bu bitse başkası başlayacak.

Müdürünle şikayet eder gibi konuşmayacaksın.

Bana sürekli iş getiriyor ve bu işleri bilmediğim için
öğrenmeye çalışıyorum,
Öğrenmeye çalışırken de bu kez kendi işlerimi
ihmal etmeye başlıyorum gibi..
Hatta arada biraz şişireceksin de karşı tarafı
İyi niyetli görünmeye çalış.
Kendisi saygı duyduğum biri
Ama inanın zorlanmasam bu konuşmayı gelip sizinle
yapmak istemezdim.
De.
+1

7 yıllık iş hayatım var. Özelde de çalıştım. Özeldeyken en üst müdürün asistanı önüme dosya atıp bunu yap demişti bir gün. Dosyayı aldım ben de fırlattım kendin yap diyerek. Bir daha benimle konuşmadı ve bir şey istemedi. İşimiz bağlantılıydı başkalarıyla gönderiyordu sinirlenmeyeyim diye. Tepkini göster. Ben kimseyi müdüre şikayet etmedim. Sizin Müdürde de iş yok ki adam böyle semirmiş zaten. Koy postayı gitsin ya. Mobbing hep oluyor özelde. Bu bitse başkası başlayacak.

Çok haklısın
Buradan kaçarak uzaklaşsam nolacak ki yarın girdiğim yerde yine olacak.
Benim adam gibi hayır demeyi ve had bildirmeyi öğrenmem gerek.
Adama hayır dedim zaten, ama ertesi gün başka bir işle yine geldi.
İlk hayır dediğimde diğer iş arkadaşları demişti ki kurtuldum sanma yüzsüz o yarın yine gelecek
Ve geldi de cidden yüzsüzmüş.

Bir cinnet her şeyi çözecek hadi hayırlısı

Back
X