Is yerinde taciz

Ben kendi adima tek uzuldugum konu istedigim tepkiyi veremedim biraz şoktan biraz korku kitlendim ikincisi de ertesi gun o gazla sinirle birileeine anlatmam o da aksam ayni kisiyle donmim diye dedim ki beni birakmayin bunlara maruz kaldim diye cunku baska insanlarla gidip geliyordum ondan sonrasi corap sokugu servis ekibi nerdeyse adami dovmeye kadar goturecekti

Bu olay bizim verdiğimiz akılla çözülecek iş değil zaten. Aile dinamiğiniz, iş yeri ortamınız, sizin kişiliğiniz vs hiçbir konuda bilgimiz olmadığı halde gördüğünüz gibi herkes rahat rahat tacize uğrayan kadını suçlayabiliyor. O nedenle bence size yardımcı olabilecek kişi eşiniz ve iyi bir avukat. Kadın hakları taciz konusunda duyarlı sağlam bir avukat bulun. Hiçbirşey olmazsa itibarı sarsılır. Konumunu kullanarak kimseye yanaşmaya cesaret edemez birdaha. Kolay gelsin. Başınıza gelen inanılmaz üzücü

Hata etmişsin, böyle şeyler ulu orta konuşulmaz. İşten ayrılsan bile böyle insanların çevresi geniş olduğu için Yen’i iş yerine iftiraya uğrayarak gidebilirsin, orada benzer şeyler yaşayabilirsin. Ona bir şey olmaz, sen hatalı olursun. Bire bin katarlar. Her şey düzgün mü sanki... ben olsam iş yerinden olmayan güvendiğim birilerine danışıp öyle hareket ederdim, o kişiyle aynı araca asla binmezdim bu süreçte. Ya da direk idareciye bu durumu anlatıp ondan sonra etrafa dillendirirdim ( tabi idareciyle ikisi bir olup kendi aralarında sizler hakkında konuşuyor olabilirler, o fantezilerden idarecinin de haberinin olması mümkün yani.

Sağolun eşime soyledim sinirleri cok bozuk bi ara adami bulmaya falan calisacakti isler daha kotuye gidecek diye korkuyorum esim isi birakmami kalicaksam bile onun isten cikmasini istiyor ama burdada oldugu gibi ben suclanirsam sanirim ben kendimi kapida bulucam acikcasi isten cikasim da var ne yapacagimi bilemiyorum ise gitmek cok zor gelecek artik

İnşallah sorununuz tez zamanda çözülür. İki eş kafa kafaya verip avukata gidin. Sizin hakkınızda dedikodu yayarsa karşı taraf onun da elinde delil olmayacak ve sizin aile birliğinize zarar vermiş olacak. Bu bile dava sebebidir, olmalıdır. Allah yardımcınız olsun. Kendinizi de suçlamayın. Bu pisliklerin yaptıkları iğrençlikler hiçbir kadının omuzuna ama sende şöyle böyle yapsaydın diye yüklenemez! Kolay gelsin

Herkes derken?
Yorumların sadece birkaç tanesinde arabaya binmeseydiniz denmiş ki bu çok saçma çalışma hayatında.
Arkadaşların çoğu konu sahibini konun gidişatıyla ilgili yanlış davranışını eleştirmiş. Kimse tacizi onaylamamış. Siz nasıl herkesi suçlayabiliyorsunuz?
Tacizi hiçbir kadın haklı görmez bence. Konu sahibi o anda korkmadan tepkisini verseydi çok daha iyi olurmuş, o tacizcide ağzının payını alırmış. Sonrasında gerekli şikayeti gerekli kişiye yapmaktansa arkadaşlarıyla dedikodusunu yapmış.

Esim bana o konuda guvenir o yonden sikintim yok insallah sagsalim atlatirim amin sagolun

Hanımefendi şimdi tutup kelime kelime size yazdığımı mı tercüme edeyim? Arabaya binmeseydin vs diyenlere lafım elbetteki. Yoksa iş arkadaşlarınıza söylemeniz hata diyenlerle bir derdim yok. Siz de bir kadınsınız ve cok iyi biliyorsunuz ki, bi kadın tacize uğradığında insanlar o saatte orda ne işi varmış mini etek giymeseymiş kahkaha atmasaymış diyebiliyor. Bu ülkede "beyaz pantolon" tahrik sebebi sayıldı bir dönem mahkemede. Lafım sözüm bu nedenle "arabaya bindin hakettin minvalinde" konuşanlaraydı. İçinden herkes kelimesini çekip çıkarmaya gerek yok.

Hanımefendi O zaman yazarken herkes değil, bazı kadınlar diyeceksiniz tercümeyede gerek kalmayacak.
Tabiki de bende biliyorum ülkemizdeki bazı zihniyetlerin böyle düşündüğünü. İsteyen istediği gibi yaşar, gezer, giyinir bunların hiçbiride tacizi hakkı göstermez.
Hiç bir kadın taciz karşısında susmamalı korkmadan tepki vermeli. Burda mutabıkız zaten.
Konu sahibi sizede çok geçmiş olsun. Hiç üzülmeyin başınızı dik tutun. Bunu yapan rezil olsun.

Konu sahibi ; öncelikle geçmiş olsun, üzüldüm koruyan kollayan , hakkınızı gözeten işvereniniz olmadığı için, resmen onların yaptığı güçlüyü kayırmak çünkü önemli olan işyerlerinin itibarı yazık ne hale gelmişiz.

Ben hakkınızı aramanız'dan yanayım kesinlikle susmamanız yararınıza gerekli yerlere suç duyurusunda bulunmaktan çekinmeyin...

Susmak onlara cesaret verip başka kişilere de aynı şekil tacizi çağrıştırır çünkü...

Cımbızla ayıklayıp herkes kelimesinden efsane duyar kastınız tebrik ederim. Neyse bu konuda tartışmaya devam etmek yersiz olacak biyere de varmayacak belli. Diğer düşünceleriniz için içtenlikle yazıyorum; cok sevindim. Kadın kadının kurdu değil kız kardeşi olmalı.
İyi geceler, sevgiler

Neden arabasına bindiniz ki?
Ben tanıdığım bile olsa arabasına binmiyorum çünkü bunların ne yapacağı belli olmuyor evli bekar fark etmez yani.
Anlatmakla yanlış yaptınız keşke direk patronuna anlatsaydın. Ne biçim yer orası dedikodu kazanı gibi. İşten ayrılmanız en doğrusu olur bu durumda bence.

adamın arabasına binmeyecektiniz kısmı hariç ayyyneeeennn katılıyorum
önce tersleyip arabadan inecektiniz
sonra mesafeli davranacaktınız
olmuyorsa patronunuza gidecektiniz, hem de yazılı ifadeyle

hem adama olay anında tepki vermiyorsunuz, hem de gidip insanlara anlatıyorsunuz
o bunları yaparken sen ne dedin, ne yaptın peki diye sorarlar insana!

arabaya binme kısmında ise bazen iş yerlerinde oluyor böyle bırakma durumları

Bencede siz ayrılın o şirketten haklı neden sonuçta bugün lafla yarın da başka türlü belli mi olur böyle adiler in işi birde size tavsiyem asla ve asla bir erkeğin arabasına yalnız binmeyin kim olursa olsun

Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim

tabi ki hayır
hatalı davranmışsın ama neticede asıl suç senin değil
istifa etme kesinlikle
onlar seni atmaya kalkarlarsa da eğer kendinde o gücü buluyorsan Mobbing Derneği'nden başla şikayet etmeye
hatta şimdi bile onları arayıp akıl danışabilirsin

Bu tür konularda maalesef kadını destekleyici kanunlar yok, anlattığkişiler dahil kimse işinden olmamak için şahitlik yapmaz. Arkadaşlrın da dediği gibi o anda tepki göstermediği hatta arabaya bindiği için bile bir anda kendini suçlanıyor bulabilir. Burası engelliye tecavüz edildiğinde "karşı koymadığına göre rïzası vardı" mantığında olanların ülkesi... İşyerlerinde bu durumlarda kıdem ve mevkii olarak üstte olanlar korunurlar işveren tarafından.. Yani suç duyurusunda bulunsa bile yıpranma ve vakit kaybındn başka bir şey olmayacak elinde ne yazık ki.. Tepki olarak ortaya koyabileceği tek şey ya varsa başka bir şubeye geçmek ya da işten ayrılmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…