Hatanız yok hanımefendi. Neden arabaya bindin neden tepki vermedin birsürü şey yazılmış. İşyerimizden müdürümüz olan üstelik evli olan birinin arabasına binince taciz meşru mu oluyor!? Bu söylemlerin "mini eteke giymeseydi" vsden ne farkı var? İş arakadaşıdır bian güvenmiştir binmiştir. Onun dışında tepki de veremeyebilirsiniz. İnsan korkar, ben kaygıdan o an misal ismimi bile söylemezdim. Herkes cengaver olamaz.
Üstelik arabanın içinde, yolda. Sizin yapmanız gereken basit; eşinizle konuyu paylaşın ve bekleyin. Sizi atarlarsa tazminat alırsınız. Ayrıca bi avukatla görüşüp neler yapabileceğinizi öğrenin. Delil yok bu kötü ama illa yapılacak birseyler vardır o pislik adamlara
Bu olay bizim verdiğimiz akılla çözülecek iş değil zaten. Aile dinamiğiniz, iş yeri ortamınız, sizin kişiliğiniz vs hiçbir konuda bilgimiz olmadığı halde gördüğünüz gibi herkes rahat rahat tacize uğrayan kadını suçlayabiliyor. O nedenle bence size yardımcı olabilecek kişi eşiniz ve iyi bir avukat. Kadın hakları taciz konusunda duyarlı sağlam bir avukat bulun. Hiçbirşey olmazsa itibarı sarsılır. Konumunu kullanarak kimseye yanaşmaya cesaret edemez birdaha. Kolay gelsin. Başınıza gelen inanılmaz üzücüBen kendi adima tek uzuldugum konu istedigim tepkiyi veremedim biraz şoktan biraz korku kitlendim ikincisi de ertesi gun o gazla sinirle birileeine anlatmam o da aksam ayni kisiyle donmim diye dedim ki beni birakmayin bunlara maruz kaldim diye cunku baska insanlarla gidip geliyordum ondan sonrasi corap sokugu servis ekibi nerdeyse adami dovmeye kadar goturecekti
Bu olay bizim verdiğimiz akılla çözülecek iş değil zaten. Aile dinamiğiniz, iş yeri ortamınız, sizin kişiliğiniz vs hiçbir konuda bilgimiz olmadığı halde gördüğünüz gibi herkes rahat rahat tacize uğrayan kadını suçlayabiliyor. O nedenle bence size yardımcı olabilecek kişi eşiniz ve iyi bir avukat. Kadın hakları taciz konusunda duyarlı sağlam bir avukat bulun. Hiçbirşey olmazsa itibarı sarsılır. Konumunu kullanarak kimseye yanaşmaya cesaret edemez birdaha. Kolay gelsin. Başınıza gelen inanılmaz üzücü
İnşallah sorununuz tez zamanda çözülür. İki eş kafa kafaya verip avukata gidin. Sizin hakkınızda dedikodu yayarsa karşı taraf onun da elinde delil olmayacak ve sizin aile birliğinize zarar vermiş olacak. Bu bile dava sebebidir, olmalıdır. Allah yardımcınız olsun. Kendinizi de suçlamayın. Bu pisliklerin yaptıkları iğrençlikler hiçbir kadının omuzuna ama sende şöyle böyle yapsaydın diye yüklenemez! Kolay gelsinSağolun eşime soyledim sinirleri cok bozuk bi ara adami bulmaya falan calisacakti isler daha kotuye gidecek diye korkuyorum esim isi birakmami kalicaksam bile onun isten cikmasini istiyor ama burdada oldugu gibi ben suclanirsam sanirim ben kendimi kapida bulucam acikcasi isten cikasim da var ne yapacagimi bilemiyorum ise gitmek cok zor gelecek artik
Herkes derken?Bu olay bizim verdiğimiz akılla çözülecek iş değil zaten. Aile dinamiğiniz, iş yeri ortamınız, sizin kişiliğiniz vs hiçbir konuda bilgimiz olmadığı halde gördüğünüz gibi herkes rahat rahat tacize uğrayan kadını suçlayabiliyor. O nedenle bence size yardımcı olabilecek kişi eşiniz ve iyi bir avukat. Kadın hakları taciz konusunda duyarlı sağlam bir avukat bulun. Hiçbirşey olmazsa itibarı sarsılır. Konumunu kullanarak kimseye yanaşmaya cesaret edemez birdaha. Kolay gelsin. Başınıza gelen inanılmaz üzücü
İnşallah sorununuz tez zamanda çözülür. İki eş kafa kafaya verip avukata gidin. Sizin hakkınızda dedikodu yayarsa karşı taraf onun da elinde delil olmayacak ve sizin aile birliğinize zarar vermiş olacak. Bu bile dava sebebidir, olmalıdır. Allah yardımcınız olsun. Kendinizi de suçlamayın. Bu pisliklerin yaptıkları iğrençlikler hiçbir kadının omuzuna ama sende şöyle böyle yapsaydın diye yüklenemez! Kolay gelsin
offf herkes de konu sahibini suçlamış. buyrun kadın dayanışması işte böyle olur ancak.!
susmamakla iyi etmişiniz. eşinizin de bilgisi olsun yeter. iş değil mi bir daha bulursunuz! onursuz bir durumunuz yok, siz neden utanacaksınız?[/QUOTE
Sadece yaymaktan utandim utaniyorum yoksa diger seyler umurumda degil
Hanımefendi şimdi tutup kelime kelime size yazdığımı mı tercüme edeyim? Arabaya binmeseydin vs diyenlere lafım elbetteki. Yoksa iş arkadaşlarınıza söylemeniz hata diyenlerle bir derdim yok. Siz de bir kadınsınız ve cok iyi biliyorsunuz ki, bi kadın tacize uğradığında insanlar o saatte orda ne işi varmış mini etek giymeseymiş kahkaha atmasaymış diyebiliyor. Bu ülkede "beyaz pantolon" tahrik sebebi sayıldı bir dönem mahkemede. Lafım sözüm bu nedenle "arabaya bindin hakettin minvalinde" konuşanlaraydı. İçinden herkes kelimesini çekip çıkarmaya gerek yok.Herkes derken?
Yorumların sadece birkaç tanesinde arabaya binmeseydiniz denmiş ki bu çok saçma çalışma hayatında.
Arkadaşların çoğu konu sahibini konun gidişatıyla ilgili yanlış davranışını eleştirmiş. Kimse tacizi onaylamamış. Siz nasıl herkesi suçlayabiliyorsunuz?
Tacizi hiçbir kadın haklı görmez bence. Konu sahibi o anda korkmadan tepkisini verseydi çok daha iyi olurmuş, o tacizcide ağzının payını alırmış. Sonrasında gerekli şikayeti gerekli kişiye yapmaktansa arkadaşlarıyla dedikodusunu yapmış.
Hanımefendi O zaman yazarken herkes değil, bazı kadınlar diyeceksiniz tercümeyede gerek kalmayacak.Hanımefendi şimdi tutup kelime kelime size yazdığımı mı tercüme edeyim? Arabaya binmeseydin vs diyenlere lafım elbetteki. Yoksa iş arkadaşlarınıza söylemeniz hata diyenlerle bir derdim yok. Siz de bir kadınsınız ve cok iyi biliyorsunuz ki, bi kadın tacize uğradığında insanlar o saatte orda ne işi varmış mini etek giymeseymiş kahkaha atmasaymış diyebiliyor. Bu ülkede "beyaz pantolon" tahrik sebebi sayıldı bir dönem mahkemede. Lafım sözüm bu nedenle "arabaya bindin hakettin minvalinde" konuşanlaraydı. İçinden herkes kelimesini çekip çıkarmaya gerek yok.
Cımbızla ayıklayıp herkes kelimesinden efsane duyar kastınız tebrik ederim. Neyse bu konuda tartışmaya devam etmek yersiz olacak biyere de varmayacak belli. Diğer düşünceleriniz için içtenlikle yazıyorum; cok sevindim. Kadın kadının kurdu değil kız kardeşi olmalı.Hanımefendi O zaman yazarken herkes değil, bazı kadınlar diyeceksiniz tercümeyede gerek kalmayacak.
Tabiki de bende biliyorum ülkemizdeki bazı zihniyetlerin böyle düşündüğünü. İsteyen istediği gibi yaşar, gezer, giyinir bunların hiçbiride tacizi hakkı göstermez.
Hiç bir kadın taciz karşısında susmamalı korkmadan tepki vermeli. Burda mutabıkız zaten.
Konu sahibi sizede çok geçmiş olsun. Hiç üzülmeyin başınızı dik tutun. Bunu yapan rezil olsun.
Yaptiginiz nerden bakilsa hata. Adamin arabasina binmeyecektiniz. Hadi mecbur kalip bindiniz bir konuda rahatsiz oldugunuz gibi ' kenara cekin ben i iyorum. Evli barkli bir kadinim Benimle boyle konusamazsini diyecektiniz. '
Is yerine gelince de kimseye anlatmadan adama tepkinizi koyar son derece mesafeli davranirdiniz. Bu durum.devam ederse de soyleyeceginiz ilk kisi patronunuz olmaliydi.
Kusura bkmayin bu duruma dustugunuz icin siz hatalisinjz. O guvenip anlattiginiz kisiler kim bilir daha ne eklemeler yapip orda burda konusmuslardir.
Bu arada konuyu esinizle.paylasin mutlaka yarin birgun bir iftiraya kurban gitmeyin
Bu olay beni is cikisi eve arabayla birakirken oldu
Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?