Is yerinde yasadigim taciz ne yapmam gerekiyor ..??

Tacize ugramissaniz haklı fesih hakkınız bulunuyor.isveren eğer bu konuda bir tedbir almıyorsa ya da sizi de çıkartmayı düşünüyorsa her türlü tazminat ve yıllık izin paralarinizi talep edin. Hiç birşeyden feragat etmeyin. İşyeri sizin her türlü hakkınızı verip sizi çıkartmalı. Yarın hiç birşey imzalamayin. tavırlarını, düşüncelerini öğrenin bakalım ne çözüm bulmuslar.
Bana kalırsa orada çalışmak size artık iyi gelmez.onlar devam dese bile siz sözleşmenizi feshedin haklarınızı isteyin
Çok geçmiş olsun. susmayın hiçbir şekilde üstünü kapatmalarina izin vermeyin.

Zaten cikardilarsa beni bisey imzalamam işlerine geldiği gbi kullanıp atacaklar.. o halde bu demek oluyor

Olayı mahkemeye taşırsan hem işten çıkarılmazsın hem iyi bir tazminat alırsın, kesinlikle sonuna kadar git avukat ile taciz işlemlerini başlat, daha önce olduysa ve çıkartmadılarsa yine olacaktır.
Ispat ve sahit lazim. Aksi halde hicbir yaptirimi olmaz. Beni taciz etti demekle olmuyor, aramasi/mesaji var mi ? Kamera kaydi vs bunlar onemli...

Ispat ve sahit lazim. Aksi halde hicbir yaptirimi olmaz. Beni taciz etti demekle olmuyor, aramasi/mesaji var mi ? Kamera kaydi vs bunlar onemli...
Bana öyle dediler is yerinden biri ben de öyle düşünüyorum avukata söyledim aynısını bu olaydan sonra adamı çıkarmaları işten en büyük kanıt dedi

Adamın yaptıklarına dair tutanak tutulmuş.. o da işleri kendileri için adamı cikardilar .. adam.bunlara beni işten yere gereksiz cikardilar diye tazminat açmasın diye .. bunları bunları yaptı o yüzden de çıkardık diyecekler... o imza işinin bana hiçbir faydası yok tamamen kendilerini düşündükleri için bence .. İlk söylediğimde hatta inanmayanlar oldu o mu aaaa nasıl olur bizm ahmet nasıl yapar diyenler yarın tutanağa imza atmamı söylüyor..

Artık oranın tadı olmaz , bugün için gidip rapor almaya çalışın, ise gelmedi diye cikartacaklar bence , yarın da avukatla gidin , adama da dava açın
Avukatla gideceğimi anlayınca avukat karışmasın vs dediler .. duruma bakacağım yarın canımı sıkacak bir tutum aleyhime durum olursa çıkar giderim oradan daha sonra avukatla giderim diye düşünüyorum..

Sirf mesajiniza cevap vermek icin girdim. Oncelikle asla belge imzalamayin ne isten cikis ne de adama yapilan tutanak. Orneklerinj isteyip avukatiniza gonderip inceleteceginizi soyleyin. 2. Asama calisma bakanliginla irtibata gecin. Tarafiniza yapilan ve daha oncede yasanmos ancak ustu ortulmus olan durumdan bahsedin ve bu durumdan dolayi karsi tarafta isten cikarilmadigi icin sizin çıkarılmaniz soz konusu oldugunu soyleyin. Işe iade davalarinda tekrar işe dönmek zorunda degilsiniz. Lakin firmaniz icerdeki tazminat ihbar mesai bayram vs. Ucretlerine tekabül eden parayi size odemek zorunda bununla birlikte siz bu surecte işe devam etmeyeceginiz icin bu gecen surecte issiz kaldiginizdan yasadiginiz magduriyet icin size ekstra 8 maas vermek zorunda. Bunu asla atlamayin. Haklarinizi asla birakmayin. Ikinizi de tutup calistirmak da isteyebulirler ama bu durumda size huzursuzlutan mobingden baska birsey olmaz. Avukatla gidin cikis belgesi imzalamayin. Adam ancak isten cikarilirsa devam edeceginizi aksi durumda yasanilan durumdan dolayi işe iade acip adamdan dolayli olarak firmadan da sikayetci olacaginizi isverene insan kaynaklarina bildirin.

Tazminat hakkiniz olmasa dahi 8 kaas alirsiniz ne.kadar sure orda calisþiginizin onemi yok

Çözüm olarak olaya kim karışmıştı işten çıkarmak adına karar vermişler sanırım telefonda net bisey söylemediler..
Adama yapilan tutanağın benim imzalamamla ne alakası var onu anlamadım ama imzalamam gerektiğini söylediler.. avukatım imzalama dedi .. işe ihtiyacım var onu çıkartıp beni çalıştıracak olurlarsa ki yeni bir yer bulana kadar idare ederim diye düşünüyordum onu da ..

Şimdi iş kanununa göre adamı taciz suçundan işten çıkartmak için o tutanağı tutmaları lazım. olayin diğer tarafı siz olduğunuz için de o tutanağa imza atmanızı istemeleri çok normal.hatta olayın sahitleri varsa onlara da o tutanak imzalatilir.
Tutanak adam için de tutulmuş ve savunması istenmiş olmalı. Neticede o tutanak ve sahitler olmazsa adam da beni haksız işten çıkarttılar diye dava yoluna gidebilir.
Siz yine de yarın bir bakın ve çok iyi okuyup incelemeden hicbirseyi imzalamayin hatta oradayken avukatiniza tutanak görüntüsu gonderebilirsiniz. Haklı olduğunuzu unutmayın. İşverenin bu konuda sizi ezmesine asla izin vermeyin

Bacım gücün yerindeyse adamı şikayet et sen bugün bu adamdan kurtuldun bu adi yarin başka bir yere girecek başka bir garibanın ekmeğine mani olacak yazık günah değil mi belki o kişi cok ihtiyacı olduğu için susmak zorunda kalacak anladığım kadarıyla sen dişli birine benziyorsun bu adamla uğraş ders ver bak avukat neyim diyorsun

Adamı tamamen çıkardıklarını hiç sanmıyorum orda akrabaları da çalışıyor... Bu olay soguyana kadar başka bir fabrikalarına yollayacaklar onu ben ve onları tanıyanlar öyle söylüyor birkaç ay geçecek olay kapanacak adam gayet geri dönecek yani .. zaten adam bunlara dava açmasın diye tutanak imzalamam gerektiğini söylüyorlar dediğiniz gbi adam da beni haksız yere cikardilar diyebilir .. imzalasam da imzalamasamda benim ne faydama? 1 haftadır yaşadığım çöküntü is yerinden hiçbir yetkili nasıl oldun diye aramadı şimdi arıyorlar.. avukatının işi olduğu için dedikleri saatte onu yanımda goturemeyecegim ama imzalamadan da bir şey çıkıp giderim sonrasında avukatla gelirim diye düşündüm

Ise iade acmaniz lazim o sayede bu hakkiniz doğuyor
Anladım avukatım da dedi ise iade açarım ama işe iade olsa dahi orda huzurlu calisamazsin sağlıklı ilişkilerin olmaz o iş yerinde dedi .. açıp kazansam örneğin bu parayı tercih etme ise gitmeme hakkım.var mi ki ... ya da o süre içinde yeni bir iş bulup çalışsam ki iş bulurum hemen yine bu hakkım olur mu .. issiz mi olmam gerekiyor bir bilginiz var mı.. bunu sormadım avukatım da bahsetmedi bu 8 maas olayından.. sadece ise iade olursun falan dedi .. akşam oldu diye daha da arayıp soramadım açıkçası

Ise iade acmaniz lazim o sayede bu hakkiniz doğuyor
Anladım avukatım da dedi ise iade açarım ama işe iade olsa dahi orda huzurlu calisamazsin sağlıklı ilişkilerin olmaz o iş yerinde dedi .. açıp kazansam örneğin bu parayı tercih etme ise gitmeme hakkım.var mi ki ... ya da o süre içinde yeni bir iş bulup çalışsam ki iş bulurum hemen yine bu hakkım olur mu .. issiz mi olmam gerekiyor bir bilginiz var mı.. bunu sormadım avukatım da bahsetmedi bu 8 maas olayından.. sadece ise iade olursun falan dedi .. akşam oldu diye daha da arayıp soramadım
Daha önce başkasına da yapmış kadın güçsüz ve ise ihtiyacı olduğu için susmuş uyarmıştım sadece .. o da zamanla vazgeçmiş kadindan

Yeni öğrendim onu da muhtemelen bu şekilde cikaracaklar bahaneleri de bu olacak gibi .. tazminat hakkım vardı o da yok oldu şuan.. git dinlen ben izin veriyom dedi müdür ben de aramadım o süre içinde..
Haksız yere işten çıkarıldığınızı düşünüyorsunuz, iş yeri muhtemel tazminatınızı da yakacak. Hala iş büyümesin, duyulmasın dediler diye avukatla bile gitmiyorsunuz. Siz de bir değişik geldiniz.

Valla bahsettiğiniz gibi bu olayı örtbas etmeye çalışacak, sizi mağdur edecek zihniyette bir yerse hiç alttan almayın.
Bu adam beni taciz etti.ben yasal mercilere de olayı tasiyorum , size de bunu bildirdim. Bana durumu çözeceğiz dediniz 1 haftadır arayan soran yok.eğer gereken önlemleri almiyorsaniz ben iş akdimi haklı bir şekilde fesheder her türlü hakkimin ödenmesini isterim deyin. Hicbirsey imzalamayin ama çıkar çıkmaz avukatiniza da danışarak hemen noterden ihtar çekin.
Yok öyle suçluyu tutup hakliyi mağdur etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…