İş yerinde yemek meselesi

Houl90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
67
51
38
Merhaba hanımlar iş yerinde olduğum için çabucak yazmaya çalışacağım cevap veren olursa sevinirim. Bir kurum da yaklaşık 30 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği yapıyorum. Kurumun temizliğide bana ait 8 6 olarak çalışıyorum. Patron iftar yemeği verecek diye söylenti var ve bana hiç bir şekilde söylemeden yemeği benim yapmamı isteyecekmiş. Gün içinde benim görevim olan yemek yapma işi harici iftar menüsü hazırlamamı beklemesi normal gelmedi bana. Ben bu iftar yemeğini hazırlamak istemiyorum gün içinde yeterince yoruluyorum zaten bunu henüz bana söylemediler. Söylediklerinde nasıl yapamayacağımı söylemeliyim. Yapamam desem patron yardımcısı biraz manipülatif bir kişi geçmişte işim olmayan konuları bana yaptırmak istemeleri hakkında sorun yaşamıştık. Onları uygun bir dille nasıl geri çevirebilirim.

Kac ogun anlasilmissa onu kapsiyor anlasmaniz..Siz,o gun icin ongurulen yemegin sunumunu yapmissaniz sizi baglamaz.
Yani gorev tanimi bellidir..
Evet ama bu kurumdan hepimiz ekmek yiyoruz hepimiz bişeyler yapmak zorundayız bende ek olarak bi çok şeyi yapıyorum diyo müdür yardımcısı olan kişi etik değil dediğimde yanlışsın cevabı alıyorum.

O gün icin temizlikten sorumlu olmadan sadece yemekle ilgilenseniz acaba olur mu?

Evet ama bu kurumdan hepimiz ekmek yiyoruz hepimiz bişeyler yapmak zorundayız bende ek olarak bi çok şeyi yapıyorum diyo müdür yardımcısı olan kişi etik değil dediğimde yanlışsın cevabı alıyorum.
En kötü yanıma bu iftar yemeği için yardımcı verin diyin

Ekmek yediğiniz yere siz de ekmek veriyorsunuz. Emek harcıyorsunuz karşılığında ekmeğini tabii ki yiyeceksiniz. İftar yemeği için ek mesai talep edebilirsiniz.

Canim,biz sana olmasi gerekeni soyluyoruz..
Yoksa ozel sektor (cogu) boyledir zaten..Esnek calisma saatleri der,insan kanini emer..
Baksana simdiden fedakarlik adi altinda is yuku bindirilmeye baslanmis.
Yani yapmak zorunda degisin ancak isveren ile aranda bir elektriklenme de olacaktir bu durumdan mutevellit..

Son düzenleme:
Benim çalıştığım yerde yardımcı olan abla yapıyordu aralarında nasıl hallediyorlardı bilmiyorum ama çok fazla yaptığı oldu öğleden hazırlayıp koyuyordu akşama kalmıyordu mesela o gün temizlik falan yapmıyordu bnece şartları konuşun

Evet maalesef hastalanıp hastanelik olduğumda bile çözümü sen bulacaksın demişti bana.

Ekmek yediğiniz yere siz de ekmek veriyorsunuz. Emek harcıyorsunuz karşılığında ekmeğini tabii ki yiyeceksiniz. İftar yemeği için ek mesai talep edebilirsiniz.
Asla kabul etmezler. Geçmiştede benzer sorunlar yaşadım o yüzden buradan fikir almak istedim.

öfff ne gıcık işler bunlar yaaa
hayır desen olmaz evet desen size haksızlık
ek mesai talep edebilirsiniz ancak öyle olabilir dersiniz olmadı bilemedim şimdi

öğlen yemeğini fazla yapsanız akşam oruçlu olanlar o yemekten yese olmuyor mu ?

mesai bitince de siz çıkın sizi bağlayan bişey yok neticede

öğlen yemeğini fazla yapsanız akşam oruçlu olanlar o yemekten yese olmuyor mu ?

mesai bitince de siz çıkın sizi bağlayan bişey yok neticede
Kaç kez pazar günü gelip eşiyle yiyip içip bulaşığını ertesi güne bırakmıştı. Yemeği halledip çıksam bile bulaşık bırakacaklar.

Evet maalesef hastalanıp hastanelik olduğumda bile çözümü sen bulacaksın demişti bana.

Onlar size hiç yardımcı olmamış, o zaman siz de onların işi düştüğünde yardımcı olmayacaksınız, misal iftar olayı. Çözümü siz bulun benim görev tanımımda akşam yemeği yazmıyor diyin açık ve net.

İşe ihtiyaç düzeyinize bağlı olarak görev tanımım değil diyip yapmayabilirsiniz. En kötü ihtimal çıkar başka işi kolay bulurum diyorsanız rest çekin. Yok sıkıntı olacaksa mırın kırın edin ama çok da sert çıkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…