işyerlerinde ennn nefret ettiğim insan tipidir, canım ben de bir sürü fedakarlık yapıyorum, ben de fazladan iş yapıyorum, ben de çok çalışıyorum tarzı saçma sapan konuşanlar. ağızlarının ortasına vurasım geliyor her zaman. bizde de var böyle bir arkadaş. kendi iş düzensizliği midir yoksa fazladan iş mi yüklüyorlar neyse artık bi dönem onunla bağlantılı bütün işlerim o kız yüzünden sarkıp duruyordu, mesai dışı iş isteyip duruyordu. ben birkaç kez söyledim rahatsızlığımı, düzelme olmadı. neyse bir gün, tam pandemi ve yasakların olduğu zaman marketler 19 gibi kapanıyordu sanırım bizim iş de 18.30'da bitiyor. tam mesainin bitmesine yakın bu kız yine bişeyler istedi, bir de bi mail gelmesini beklememiz gerekiyormuş falan. mail gelmeden de işi tamamlayamıyorsun vs. ben dedim ki yarım saat sonra marketler kapanacak benim çıkmam lazım, senin ekipten sürekli mesai dışına bişeyler taşıyor niye böyle oluyor dedim. vay efendim ben gece 11'lere kadar çalışıyorum sen bi de beni görsen falan demeye başladı. o saatlere kadar çalışıyor olman normal değil, ne sorun varsa üstünle konuş bi düzenleme yapılsın benim de gecem gündüzüme karışıyor olmuyor çünkü böyle, dedim. sonra bana fazla ilişmemeye başladı ennn sevmediğim şeydir, saati dolan çıkar gider kardeşim o saate kadar iş bitmiyorsa neden bitmiyor, önce bunu saptamak ve düzelmesi için aksiyon almak lazımdır.Evet ama bu kurumdan hepimiz ekmek yiyoruz hepimiz bişeyler yapmak zorundayız bende ek olarak bi çok şeyi yapıyorum diyo müdür yardımcısı olan kişi etik değil dediğimde yanlışsın cevabı alıyorum.
Yemek temizlik yapıyorsunuz ya. Onun İçin alıyorsunuz parayı. Sanki bunlar parasız yaptığınız kısım, üzerine başka şeyler de yapmak zorundasınız.Evet ama bu kurumdan hepimiz ekmek yiyoruz hepimiz bişeyler yapmak zorundayız bende ek olarak bi çok şeyi yapıyorum diyo müdür yardımcısı olan kişi etik değil dediğimde yanlışsın cevabı alıyorum.
Bunu da yazacaktım ama size ekleyeyimöğlen yemeğini fazla yapsanız akşam oruçlu olanlar o yemekten yese olmuyor mu ?
mesai bitince de siz çıkın sizi bağlayan bişey yok neticede
Bu işe ihtiyacım var malesefİşe ihtiyaç düzeyinize bağlı olarak görev tanımım değil diyip yapmayabilirsiniz. En kötü ihtimal çıkar başka işi kolay bulurum diyorsanız rest çekin. Yok sıkıntı olacaksa mırın kırın edin ama çok da sert çıkmayın.
Öğlen yemeğinde yaptıklarınızı miktarı arttırarak yapsanız olmaz mı? İftar hatırlayacağınız kişiler normalde ramazan harici öğle yemeği verdiğiniz insanlar mı?Bu işe ihtiyacım var malesef
Sanırım iftar bütün personele verilecek öyle anladım ben misal öğlen 30 kişilik yemek yaptiniz akşam için de yine 30 kişilik yapmanizi isteyecekler eğer böyleyse evet sizin için çok yorucu olur patronunuzla konuşun hem öğlen hem akşam iftar için yemeği yetistirmem mümkün değil diye robot değilsiniz sonuçta.Bu işe ihtiyacım var malesef
O zaman fazla mesai için pazarlık yapmayı deneyebilirsiniz ya da öğlen yemeğini daha çok yapıp iftara da aynısını verebilirsiniz.Bu işe ihtiyacım var malesef
İş çıkış saatim 6 o saatten sonra hazırlamam bekleniyor sanırımBana sadece kahvaltı öğle yemeyi çıkarmak temizlik bunlar bile zor geldi kaldı ki bide iftara hazırlık extra ücret ödense bile nasıl yetişeceksiniz
Evet öğle yemeği verdiğim kişiler kişi sayısı az olacakmış.Öğlen yemeğinde yaptıklarınızı miktarı arttırarak yapsanız olmaz mı? İftar hatırlayacağınız kişiler normalde ramazan harici öğle yemeği verdiğiniz insanlar mı?
İftar yemeği 30 kişilik olmayacak fakat benim hasta olduğum zaman bile çok zor izin alıyorum ailemde covid pozitif çıktığında test vermeye gittim sonucu alana kadar bile iş yerindeydim siz düşünün artık.Sanırım iftar bütün personele verilecek öyle anladım ben misal öğlen 30 kişilik yemek yaptiniz akşam için de yine 30 kişilik yapmanizi isteyecekler eğer böyleyse evet sizin için çok yorucu olur patronunuzla konuşun hem öğlen hem akşam iftar için yemeği yetistirmem mümkün değil diye robot değilsiniz sonuçta.
İnsanı zorla yalana itiyorlar malesef vermezler ki verseler de o saatten sonra artık iş yapmak istemiyorumBence şimdiden müdürle konuşun. Amirim böyle böyle bir şey duydum ama iftarı hazırlayamam gibisinden... Israr ederse ya yardımcı tutsunlar ya da ek mesai versinler.
Keşke kabul etseler daha uğraştırıcı bir menü istiyorlarO zaman fazla mesai için pazarlık yapmayı deneyebilirsiniz ya da öğlen yemeğini daha çok yapıp iftara da aynısını verebilirsiniz.
Aynen öyle personel olarak bir yere götürmese bile sipariş verir diye düşünmüştük en fazla 10 kişi olur iftara kalan çünkü.İnsan işyeri dışında bi yere gider. Zaten akşama kadar ordalar. Cimrilikten başka bişey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?