Arkadaşlar merhaba, benim kardeşim yeni bir işe başladı, bir ayı geçti, yeni kurulan bir yerde, şimdilik sadece patron ve kardeşim var, her sabah 2 saat de temizlikçi hanım geliyormuş. Ofis ortamında çalışıyorlar. Ofislerinde büyük bir mutfak var, zaten apartman dairesi, ev gibi. Kardeşim tüm ısrarlarımıza rağmen okumadı, 3 kere okul değiştirdi beğenmedi bıraktı. Şimdi biz bu halde iş bulmasına çok sevindik, kendisi de işi çok sevdi. Ama gelin görün ki iş yerinde yemek yemek gibi bir olay yok. Patron zaten 11.30 gibi geliyormuş, herhalde geç kahvaltı ediyor, acıkmıyor bir daha, saat 16.00 gibi kahve içiyormuş bir iki bisküvi yiyormuş. Kardeşime de "bisküviler kurabiyeler var al atıştır mutfaktan" diyormuş. Kardeşim de çekingen bir kız, bir şey diyemiyor, yani bir iş yerinde 20 dakika bile olsa yemek arası olmaz mı? Hiç ofisi bırakıp çıkamıyor. Ben de ömrümde tek bir kurumda çalıştım, pek bilmiyorum bu işler nasıl olur. Patronun ya yemek söylemesi, ya bir yemek arası olması kardeşimin çıkıp yemesi veya ofiste biraz daha düzgün şeylerin bulunması, orda yenmesi gerekmez mi? Henüz 17 yaşında, küçük çocuk değil elbet ama büyümesi bile tam anlamıyla tamamlanmadı ki, her gün her gün bu şekilde yemesi veya aç kalması içime sinmiyor, ya konuş ya da çık işten diyeceğim, çünkü ona kıyamıyorum. Ama çok çekingen ve eğitim de almadı ki benim kuzum, bir daha bir işe giremez, zaten pek de çabalamaz, kimseyle pek anlaşamıyor insanlara yanaşmıyor, hazır bu hanımı sevmişken yanında kalsa çalışsa iyi olur diyorum çünkü çıkarsa olan yine ona olur. Nasıl bir yol izlemeliyiz :26:
Son düzenleme: