is yerinde yıldırma politikasi

Bende rapor al diyecektim ama 10günün üstündeki raporu heyetten alman gerekiyor. Maaşınıda sgkdan aldığın için iş yeri çok takmayabilir maaşını ödemiyorlar diye.Aldığın maaşta kesintili olacak tabi. Bence o da çözüm değil eşim için de çok araştırmıştım çözüm bulamamıştım. Şahit vs gibi şeyler en mantıklısı görünüyor tabi şahitlik edecek birilerini bulurmusunuz o da var. Ya da kendinizi kovdurmaya çalışın tahammül edemedikleri şey mutlaka vardır :)

sen de atar gider yap ... ekstra işi yapamam de yazılı değil ama sözlü de şahitin olamsın...

beni geçirdikleri işte kendimi yormıcam zaten bene uğraşmayıp çıkarırlar heralde sonunda durmadan eleman alıyorlar zaten

İs yerinde pozisyon kafaya gore dusurulemez. Patronun sana yazili bildirecek sende kabul edeceksin. Kabul etmezsen tazminat alip isten ayrilabiliyorsun diye biliyorum

bizde öyle bir sistem hiç olmadı çalıştığım iş mağaza sektörü şube bile değiştirtiyor patron bi yerde eksik olduğunda o yüzden bu onları haksız çıkarmaz

Benim eşimi de yıldırmaya çalıştılar direndi ama en sonunda başlarım böyle işe dedi istifa etti:) ne yaptıysa kovmadılar patronun kötüsü de kötü başa çıkılmıyor. Eğer ispatlayabiliyorsan belki öyle alırsın tazminat. Dava da açsan yıllar sürer ben bişey çıkacağını sanmıyorum inadına kovmazlar çünkü

bende başlarım böyle işe diyorum ama eşimin tek maaşıyla geçinemeyizki :( dava açmıcam dediğin gibi uzun sürer nolcak bilmiyorum.

Mobbinge dayalı dava açıp bu davayı kazanabilmeniz için elinizde kuvvetli deliller olması gerek. Hatta az önce mobbingle ilgili bir karar okudum şahıs artık bunalıma girmiş intihara bile teşebbüs etmiş ayrıca sinir hastalıkları hastanesinden raporları vardı bu gibi kuvvetli ve ciddi durumlarda mobbing davası lehinize sonuçlanır. Fakat bu tip bana baskı yapıyor iş yüklüyor vs durumlarda mobbing davası kolay kolay kazanılmaz.
ikinci olarak iş koşullarında esaslı değişiklik oluşması için örneğin; müdür, müdür yardımcısı gibi bir pozisyondan sizi vasıfsız eleman çalıştırması gereken bir konuma aktarıyor, maaşınızda da ciddi düşüşler meydana geliyorsa ya da normalde iş yerinize 1 saatte gidebiliyorken sizi çok uç bir noktadaki şubeye vs görevlendiriyorsa, bu gibi durumlar iş koşullarının esaslı değişikliği olabilir bu durumda sizin itiraz hakkınız mevcuttur.
Öncelikle siz bu işten ayrılmak istiyor musunuz bu önemli. Eğer ayrılmak istiyor tazminatımı da alayım diyorsanız başka konuları irdelemek lazım. Mesela fazla mesai yapıyor ve bu ücretleriniz size ödenmiyor olabilir yine genel tatil-ulusal ve dini bayramlarda da çalışıp ücreti ödenmemiş olabilir, keza yıllık izinlerinizi kullanmamışsınızdır ücreti de size ödenmemiştir gibi. Bu gibi haller mevcut ise noterden bir ihtarname çekerek iş akdinizi feshedebilirsiniz, tazminatınızı da talep edebilirsiniz. Bir avukat size bu konuda yardımcı olacaktır. Tek başınıza ihtarname yazmamanızı öneririm.

psikolojim gerçekten bozuldu ama mobbing için yeterli değil sanıyorum :) maaşımız hepimizin standart asgari ücret. evet haftalık 45 saat değil 54 saat çalışıyoruz. yıllık iznimi henüz kullanmadım. noterden ihtar çeksem sebebi ne olarak gösterebilirim onu bilmiyorum :(

sende yıldır onları gi mesela doktora 1 hafta rapor al gez toz ..raporluyken seni işten çıkaramaz zaten yaparsa cezası büyük..kendini kovdurmaya çalış sende ..

hasta olmaya çalışıyorum bende :)

Bende rapor al diyecektim ama 10günün üstündeki raporu heyetten alman gerekiyor. Maaşınıda sgkdan aldığın için iş yeri çok takmayabilir maaşını ödemiyorlar diye.Aldığın maaşta kesintili olacak tabi. Bence o da çözüm değil eşim için de çok araştırmıştım çözüm bulamamıştım. Şahit vs gibi şeyler en mantıklısı görünüyor tabi şahitlik edecek birilerini bulurmusunuz o da var. Ya da kendinizi kovdurmaya çalışın tahammül edemedikleri şey mutlaka vardır :)

bende çıkıcam eninde sonunda şahit bulamam kimse işinden olmak istemez sonuçta ama bugun sabah giderken bile ayaklarım geri geri gitti napıcam bilmiyorum kendim çıkıp onları sevindirmekte istemiyorum :(

hasta olmana gerek yok kuzum doktara gidip kendimi iyi hissetmiyorum bana 1 hafta rapor verin de veririler:KK45:

Ortada mobbing yok. İşveren koşullara göre iş tanımında değişiklik yapabilir. Maaşın düşmemiş. Kanunen hiçbir hakkın yok yani senin durumda.

Bekarsan evlenip işten ayrılıp tazminatını alabilirsin. Değilsen ve çok mutsuzsan başka iş bul. Asgari ücrete binlerce iş bulursun zaten, boşuna stres yapma.

siz noterden tek başınıza ihtar çekmeyin. ihtarnameden ücret almayan avukatlar var maddi durumunuz yeterli değilse böyle bir avukattan yardım alabilirsiniz. noterden göndermek ücretli olur tabi. avukat kanundaki ilgili maddeler kapsamında iş akdinizi feshettiğinize dair bir ihtarname hazırlar siz de bu sayede hem işinize son vermiş olabilirsiniz hem de tazminata hak kazanırsınız.

Kizlar ozel bi is yerinde ssgari ucretle 1 senedir calisiyorum. Bana kafayi takmis biri vardi yetkili ve sonunda yapacagini yapti pozisyonumu dusurdu bu sekilde ben calismak istemiyorum ama iyilesme durumu olacagini sanmiyorum. Bu kisi patron degil patronla gidip konustugumuzda herkesin her isi yapmasini istiyorum biriniz olmadiginizda digeriniz onun yerine bakacak dedi benim yerimede baskasini koydu.sacma olan su ki ben zaten beni su an gecirdikleri isi biliyorum ve orda 9 ay calistim bu bolume gectim.adam resmen beni yildirmaya calisiyor kendim cikmami istiyor. Patronda maaslara zam gelecek diye isci azaltmak istiyor. Benim napmam.lazim istifa edersen tazminat hakkim yok biliyorum bilgisi olanlar litfen yardimci olsun. Sinirimden o kadar agladimki bugun gozlerim sismis gercekten ben isimi severek yapiyordum ama artik orda calismak istemiyorum. Kendim Cikip onlarida sevindirmek istemiyorum zaten ihtiyacimda var :KK43:(
İstifa edersen tazminat hakkın var çünkü mobbinge (işyerinde psikolojik tacize) maruz kalıyorsun. Pozisyonunun düşürülmesi buna en büyük kanıt. Hakim başka bir kanıt aramayacaktır. Üstelik istifa etmek zorunda da değilsin bence. Öncelikle Alo 170'i ara veya Bimerden yazılı başvuru yap. Müfettişler gelip incelesin. İsmini ver ancak gizli tutulmasını iste şikayet ederken. Çünkü ismini vermezsen gelecek olan müfettiş sağlıklı inceleme yapamaz. Yani senin kim olduğunu bilecek, senin özlük dosyanı ve diğer bilgilerini inceleyecek ki mobbing kararı alabilsin. Mobbinge uğradığına dair karar çıkarsa sana yazılı olarak bilgi verilir müfettiş tarafından. Sen de bu yazı ile müdür olacak o kişinin şahsına karşı (şirkete açman şart değil, mobbing davaları şahıslara da açılır) dava açarsın ve manevi tazminat talep edersin. Göze alabiliyorsan direkt dava da açabilirsin müfettişi beklemeden. Ama sana tavsiyem müfettiş bir gelsin incelesin; bazen o korku bile yetiyor işyerine. Müfettişler profesyonel oldukları için senin şikayetini ismini vermeden ve hissettirmeden incelerler merak etme. Mobbing, çok önem verilen ve çokça incelenen bir konu son birkaç yıldır. Farzedelim ki senin şikayet ettiğini anladılar ve seni işten attılar. İşyerinde 30 ve daha fazla kişi çalışıyorsa sen iş güvencesine tabisin demektir. İşyeri mahali olarak düşünme, partronlaronın Türkiye genelinde 30 ve üstü işçisi varsa da olur. Şikayet ettiğin için işten çıkarıldığını hakim anlayacağı için senin işe iadene karar verecek. Eğer patronun seni 1 ay içinde işine geri başlatmazsa, kıdem tazminatı ile birlikte, en az 4 en çok 8 aylık ücretin tutarında işe başlatmama tazminatı da ödeyecek. Umarım yardımcı olabilmişimdir :KK66: hiç sevmem mobbingçileri :KK62:

Ortada mobbing yok. İşveren koşullara göre iş tanımında değişiklik yapabilir. Maaşın düşmemiş. Kanunen hiçbir hakkın yok yani senin durumda.

Bekarsan evlenip işten ayrılıp tazminatını alabilirsin. Değilsen ve çok mutsuzsan başka iş bul. Asgari ücrete binlerce iş bulursun zaten, boşuna stres yapma.
Mobbing olması için maaşın düşmesine gerek yok. Pozisyonun düşürülmesi ve hatta, pozisyon değişmeden kişiye kapasitesinin üzerinde veya altında iş verilmesi de mobbingtir. Bir olayın mobbing sayılması için kasıtlı ve sistematik olması şartları birlikte aranır. Kasıtlı olması, bir amaca yönelmiş olması demektir (işten uzaklaştırma, yerine geçme vb); sistematik olması ise sürekli olarak yapılagelmesidir.

Back
X