İŞ YERİNDEKİ ABLA

Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.

O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.
Aynen katılıyorum çok güzel ifade etmişsiniz

yalnız gidip gelmek isteme konusunda haklısınız
ama para alma konusunda haksız
gün gün bişeyler söyleyin
yok şuraya gitcem buraya gitcem vs diye
anlayacaktır

aslında söyledim diğer üyelere herşeyden önemlisi yalnız kalamamak çünkü günün yorgunluğunu atabileceğim tek an o 20 dk lık yol..
Peki size para vermeyi teklif etse ve verse buna katlanabilecekmisiniz?
Bence evet...bu durumda sorun ilk olarak para değil mi?Çünkü defalarca bundan bahsettiniz.
Eğer sadece yalnız kalamamak olsaydı sorun,para konusu geçmezdi bile..

iyilik yapmaktan korkmak değil bence bu. ben arkadaşlarımla görüşeceğim kapılarından alır kapılarına bırakırım ama yol da sohbet edeceğimiz şeyler vardır eğleniriz sıkılmayız..

Iyi de para konusunu yazan da sizsiniz
Sonra bi kaç üye sorunca
Bu sefer iş paradan müziğe geldi ;)

Peki size para vermeyi teklif etse ve verse buna katlanabilecekmisiniz?
Bence evet...bu durumda sorun ilk olarak para değil mi?Çünkü defalarca bundan bahsettiniz.
Eğer sadece yalnız kalamamak olsaydı sorun,para konusu geçmezdi bile..

belki 1 ay taş çatlasın 2 ay.. sonrasında yine konu açarım ne yapabilirim diye.. ben sakinlikten yanayım çünkü daha yaşım 26 ama kafam kaldırmıyor öyle sürekli konuşan insanları, yorulmuşum. bütün gün çalışmışım, eve gidecem yemek bulaşık ev toparla kedim var onunla oynayacam e ilgi bekleyen bir eş var.. yani bana sadece o yolda ki 20 dk kalıyor.. onda da rahat olup müzik dinlemek istiyorum..

yok bedavacı görmeyin hatta parada vermeyin ama arada bir gel x beni o kadar eve bırakıyorsun sana bir kahve ısmarlayayım deyin. bir de demek ki kafalarınız uyuşuyor, yolda sohbet muhabbet gidiyorsunuz..
kadını kocası defalarca aldatmış, abla ayrıl diyoruz seviyorum diyor.. hani burada öyle konular açıyorlar da okurken deliriyoruz ya ben onu yaşıyorum. kadın bankaya para atmış kocası geldi aldı o parayı sonra yol boyunca bunu dert ediniyor günler sürüyor bu durum e biz demiştik verme diye veriyor bir de yol boyu dert anlatıyor..

Valla 4 yıllık şube arkadaşım, birbirimize yemek kahve falan veririz, ama benim hiç aklıma gelmedi para yalan değil. Çünkü kendim de istemem. Neyse ufak bir hediye falan alayım bari.

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor
Bir sure aracsiz gelin gidin. O esnada yuz vermeyin. Bisi derse ben tek gidicem arkadasimla goruscem ozel k bakma diyin.

evet bana da en mantıklısı o geldi.. gerçekten üzmekte istemiyorum ama kendimi de düşünmek zorundayım
Ben olsam derim ki; "abla böyle böyle benim sadece arabada deşarj olabilmek gibi bi huyum var, ben seni bırakayım ama sen de arabada yok gibi davranırsan memnun olurum" . Bu kadar basit aslında ;) Tabi eğer asıl sorun karşılıksız iyilik yapmak istememek değilse ;)

belki 1 ay taş çatlasın 2 ay.. sonrasında yine konu açarım ne yapabilirim diye.. ben sakinlikten yanayım çünkü daha yaşım 26 ama kafam kaldırmıyor öyle sürekli konuşan insanları, yorulmuşum. bütün gün çalışmışım, eve gidecem yemek bulaşık ev toparla kedim var onunla oynayacam e ilgi bekleyen bir eş var.. yani bana sadece o yolda ki 20 dk kalıyor.. onda da rahat olup müzik dinlemek istiyorum..

Ya bu konuda haklısınız. Ben de mesela trafikte dikkatimi dağıtacak insan istemem. Sorun buysa bence baştan sınırınızı çizin, eve gitmiyorum spora gidiyorum anneme gidiyorum vs vs bir şeyler uydurun.

Sorun daha çok bu ise keşke paradan hiç bahsetmeseydiniz o zaman..buna anlam veremedim.
Açıkça yüzüne söyleyin o zaman ya sessiz ol,yada benimle gelme deyin çare yok..

aynı yol ve bölge..hı hı de geç yada şarkı mırıldan bu kadar abartmaya gerek yok.madem rahatsızsın soyle ıstremıyorum dıye..

Iyi de para konusunu yazan da sizsiniz
Sonra bi kaç üye sorunca
Bu sefer iş paradan müziğe geldi :KK66:

siz beni tanımıyorsunuz ben sizi tanımıyorum neden size yalan söyleyeyim? para konusunu şöyle açıklıyorum; kendi kızlarına kıyamaz abla için bir şey yaptıklarında 2 tl dahi olsa veriyor, ben götürüp getirmesem 200 tl de dolmuş parası verecek kendisi ve yürüdüğü yolda üstüne eklenecek.. ki ablamızın durumu maşallah benimkinden çok daha iyi evleri var eşinin arabası var eşi benim eşimden fazla kazanıyor..

bunları söylüyorum çünkü durumları kötüdür diyenler kötü olmadığını bilsin..

ben bunları görmezden gelebilirim ama asıl sorun siz her ne kadar açık aramaya çalışıp beni yalancı çıkarmak isteseniz de yalnız evime gidemeyecek oluşum.. siz hiç müzik dinlemek isterken başkası yanınızda bağıra bağıra konuştu mu :)

yalancı çıkarmaya çalışmak yerine anlamanızı tavsiye ederim. beni haklı bulursunuz - bulmazsınız orası ayrı ama tanımadığım sadece fikir almak istediğim insanlara yalan söylemek için bir nedenim yok

ben bu işler böyle ilerliyor diye biliyorum..
Benim esimde arkadasinin araciyla yakin yere gidiyor ama yakit parasi vermiyor onun yerine arada sirada sigara aliyor.
Cunku yolunun ustu ekstra bi yere birakmiyor aralarinda sorun olmuyor. Hatta ben arada sirada para ver dedim ama onlar aralarinda sigara ile hallediyor. Ama sanirim siz kadina giciksiniz :)))

Benim esimde arkadasinin araciyla yakin yere gidiyor ama yakit parasi vermiyor onun yerine arada sirada sigara aliyor.
Cunku yolunun ustu ekstra bi yere birakmiyor aralarinda sorun olmuyor. Hatta ben arada sirada para ver dedim ama onlar aralarinda sigara ile hallediyor. Ama sanirim siz kadina giciksiniz :)))

yani işte sonuçta bir gönül alma olayı var.. biri götürüyor biri sigara alıyor :)

Valla 4 yıllık şube arkadaşım, birbirimize yemek kahve falan veririz, ama benim hiç aklıma gelmedi para yalan değil. Çünkü kendim de istemem. Neyse ufak bir hediye falan alayım bari.

aynı yere gittiğim arkadaşımdan benzin parası veya hediyeler istemek,beklemek benim de aklıma gelmez o yüzden kendimde aynı durumda olsam aynı sizin gibi düşünürdüm şu an bedavacı mıyım diye :)

Zaten yolunuzun üstü, kadın da dar gelirliyse yapın gitsin iyilikten zarar gelmez.

Kadının maddiyatı var ama avantacı bir tip diyorsanız o fena.
Öte yandan siz de haklısınız iş çıkışı insanın kafası kazan oluyor tek başına kalmak istiyor.
Bilemedim:ruh::KK51:

+1

Benim de kafam kaldırmazdı. Ama yakıt parasını düşünmeniz saçma. İyilikten zarar gelmez.

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor
Biz komşumuzla aynı okuldayız arabaları yok. Zaten aynı yöne gidiyoruz nerde görülmüş yakıt parası verildiği.

Back
X