İŞ YERİNDEKİ ABLA

Her sabah babamlarla ise giderken komsunun kizini da ise birakiyorduk. Sirtimizda tasimiyoruz ki para beklentimiz de olsun.
Kadindan biktiysaniz acik ve net konusun.

Yaptigin bu iyilik senin karsina cikar yada bir gun colugunun cocugunun karsisina cikar merak etme. Zaten gittikce duygusuz bir toplum olduk kimse kimseye yardim etmiyor acımıyor hatta gormuyorlar bile. Bence birine faydan dokunmasi muzik dinlemekten daha cok manevi huzur verir. Ne verirsen elinle o gelir seninle demisler.

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor
Ben işten çıkınca 1000 de 1 direkt eve gidiyorum eve direkt gideceğim zama .sana haber veririm gelirsin benle diyebilirsin

Valla hakli olabilirsin.

Yolunun ustu bile olsa her aksam her aksam...muhabbetinin uymadigi...birisiyle yola dusmek ben de istemem..

Ama durumu yoksa iyilik olsun.diye de dusunebilirim sahsen.

Istemiyorsan falanca yere ugrucam baska yoldan gitcem diye bahane uydurmaktan baska caren yok.

abla ben markete uğrayacağım sana geç olacaksa git sen diyorum haa yok kuzum bende gezmiş olurum diyor..

Bu isler böyle yürüyor diye kendi yolunuzu değiştirmeden gittiginiz yoldan yakıt almayi düşünmek saçma geldi. O binsede binmesede o yone gidiyorsunuz ama siz bilirsiniz tabi ki

evet ben o yolu gidiyorum ama tek başıma, yüksek sesle müzik dinleyip şarkılara eşlik ederek gidiyorum. ya en basiti durum atarken yanınızda konuşan birisi şarkıyı mahvetse ?

O gelse de gelmese de araba ile gideceksen yakıt parasi beklemek mantikli degil.. Kadinin nezaketen de olsa sormasi, teklif etmesi gerektigine amenna ama dusunememisse de bilenmeye gerek yok.. Vesvese bunlar, yardim edip sevap alacakken seytanin kafani bulandirmasi ve yaptığın iyiliğin boşa gitmesine uğraşması..

Onun dışında kafa ütüleyen bi tip ise, bilemedim, ne kadar sürüyor onunla yolculugunuz ve ondan sonra ne kadar yalniz kalıyorsun?

hiç yalnız kalmıyorum 20 dk yol sürüyor.. bana para vermediği için bilenmiyorum ama diğer arkadaşlara da yazdığım gibi kızım çamaşırlarımı yıkadı sabun harcadı elektrik harcadı çok elektrik gelmesin diye bende karşılığında ütüsünü yapıyorum diyor.. ben kendimi salak gibi hissediyorum bu durumda.. kızı da makineyi nasıl olsa çalıştırıyor ne gerek var onu düşünmeye o zaman?

evet ben o yolu gidiyorum ama tek başıma, yüksek sesle müzik dinleyip şarkılara eşlik ederek gidiyorum. ya en basiti durum atarken yanınızda konuşan birisi şarkıyı mahvetse ?
Aaaa ne büyuk rezaleeett ayyy :oha: inanamiyorum yok artik ya farketmiyo mu sizin durum attiğinizi ahvetmis herseyi:KK53:

Daha geçen gün kuzenim anlattı
Adamın biri işe giderken arkadaşını da alıyor arabasına, birlikte gidiyorlar
Adam kaza geçiriyor. Şoför yaralı kurtuluyor ama arabasına aldığı adam vefat ediyor
Uzun bir süre mahkemelerde uğraşmış adam. Vefat eden arkadaşının ailesi kan parası istemiş onlar da dava açmış falan bir sürü mesele olmuş yani.

Şu zaman kimseye iyilik yapılacak zaman değil.
Gün gelir merhametin vazifen olur

40 gün taşırsın, bir gün götürmezsin senden kötüsü olmaz.

Bir de en sevdiğim söz
"Malım seni verip de mı kötü olayım vermeyip de mı kötü olayım."
Bu da o hesap

ay demeyin.. hayır ailesi de sorunlu, şiddet, alkol, esrar herşey var Allah korusun öyle bir durumda başıma gelecekleri düşünemiyorum..

aylarca haftalarca okula götürüyorum para asla almam kimseden.ama elimden gelmedığını bılıyorlar insan bir yaprak sarar ya da çocuğuma bir börek bir kek yapıp beslenmesine koyar 15 günde bir olsa da ama yookkk biz mecburuz o çocukları götürmeye.ha yarın artık götürmeyeceğim diyeceğim annesi de çocuk ta tavırlanacak adım gibi eminim daha once 2 kez yasadım çünkü.ben kasko sigorta odedım param kalmadı muayenesiz araç kullanıyorum bakımı yapılmamış yıkanmamış 2 aydır

vallaha biz de kaskoyu taksitlendirdik öyle ödüyoruz.. ütü örneği vermiştim benden parça başı 4 tl istiyor terziler gibi.. iyilikse eğer o da diyebilir ki kızım diğer ütüye gelen kadın 20 alıyormuş sen bana 30 ver 1 saatte ne yapabilirsem desin mesela..

İstemiyorsanız götürmeyin. Herkes de bir iyilik meleği... Ne münasebet canım, yakın olmadığım bir insan yolumun üstünde bile otursa, yakınım değil. Benden böyle bir şeyi karşılıksız bekleyemez. Çoğu kişi yakın olduğu kişilerden bahsetmiş ama konu sahibi bu kadınla yakın değil. Direk "götüremem kusura bakma." de kestirip at. İnsanlar ne kadar yüzsüz olmuş ya.

Arada sırada olsa neyse de her gün kimseyi evine bırakmaz zorunda değilsiniz. Ablanın maddi durumu kötü olsaydı sevaba girmiş olurdunuz diyeceğim ama o da iyiymiş. O nasıl kendi rahatını düşünüyorsa siz de kendinizi düşünüyorsunuz. Yanlış bir şey yok.

ay demeyin.. hayır ailesi de sorunlu, şiddet, alkol, esrar herşey var Allah korusun öyle bir durumda başıma gelecekleri düşünemiyorum..
Götürmeyin. Benzer aile yapısına sahip bir kadını eşimin müdürünün hanımı yol üzeri diye hastaneye bırakırken kaza yaptı.
O kadın müdürün hanımından davacı oldu. Her türlü şirretliği yaptılar ailece. Çok saçma bir durumdu :/
1 yıl boyunca dava sürüyordu bildiğim kadarıyla.
Ayrıca bana para teklif edilseydi asla kabul etmezdim. Ama biri beni götürseydi kesinlikle masrafın yarısını karşılardım.
Allah'ın kışında soğuğunda,yağmurunda,çamurunda dolmuş/otobüs çilesi çekmekten kurtaran kişiye minnettar olurdum.
Bilemiyorum belki de ben toplu taşıma olayından nefret ettiğim için böyle hissediyorum.

Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.

O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.

yani mantıklı olan bu.
arabamız var diye servis görevi mi görelim?
nasıl bu kadın her gün dolmuş parası verecekse onu hesaplayıp beni de eve götürür müsün ben de aylık sana XX tl benzinine yardımcı olsam falan demeli. sonuçta dolmuşta sıkış tepiş değil özel araçta otura otura gidecek.
kimsenin şoförü değilsiniz, insanlar insan kullanmayı çok seviyorlar.

bence diyebiliyorsanız "aylık benzin masrafını bölüşecek isek neden olmasın?" diyin, daha da size selam bile vermez.

Arada sırada olsa neyse de her gün kimseyi evine bırakmaz zorunda değilsiniz. Ablanın maddi durumu kötü olsaydı sevaba girmiş olurdunuz diyeceğim ama o da iyiymiş. O nasıl kendi rahatını düşünüyorsa siz de kendinizi düşünüyorsunuz. Yanlış bir şey yok.

Yok vallaha benden iyiler Allah daha çok versin..

kendi evleri kendi arabaları.. ben 1000 tl kira ödüyorum

:))
Ya ben sizi hakli buldum aslinda ama durumu mahvediyo diyince bi gülme geldi :KK70:
Insan gıcık kaptıgi bir insanla her gun git gel o mesafe bayar yani. Ben eve gecmicem kayinvaldeme gidicem vs hergun bi bahane bulsan anlar belki.

ben sosyal medyayı çok aktif kullanıyorum :) seviyorum öyle güzel şarkı çıkınca paylaşmayı ama şarkının en güzel yerinde konuştu mu ben deliriyorum :KK70:

İstemiyorsanız götürmeyin. Herkes de bir iyilik meleği... Ne münasebet canım, yakın olmadığım bir insan yolumun üstünde bile otursa, yakınım değil. Benden böyle bir şeyi karşılıksız bekleyemez. Çoğu kişi yakın olduğu kişilerden bahsetmiş ama konu sahibi bu kadınla yakın değil. Direk "götüremem kusura bakma." de kestirip at. İnsanlar ne kadar yüzsüz olmuş ya.

valla bu konuları okudukça ben kötü kalpliyim herhalde diyordum :işsiz:
doğru olan bence de sizin dediğiniz.

haklısın bazı insanlar gereğinden fazla yüzsüz..sen kimseyi taşımak zoruna değilsin. aynı yöne gidiyorsunuz diyen arkadaşlara da şöyle söyleyeyim. bu kadın dönüş için yol parası harcamıyor bu bir gözü açıklıktır. hemde taksi kıvamında rahat rahat evine dönüyor. eğer rahat rahat evine dönmek istiyorsa versin parasını binsin taksiye. kimse benim özel aracımı keyfince kullanmaz.

Götürmeyin. Benzer aile yapısına sahip bir kadını eşimin müdürünün hanımı yol üzeri diye hastaneye bırakırken kaza yaptı.
O kadın müdürün hanımından davacı oldu. Her türlü şirretliği yaptılar ailece. Çok saçma bir durumdu :/
1 yıl boyunca dava sürüyordu bildiğim kadarıyla.
Ayrıca bana para teklif edilseydi asla kabul etmezdim. Ama biri beni götürseydi kesinlikle masrafın yarısını karşılardım.
Allah'ın kışında soğuğunda,yağmurunda,çamurunda dolmuş/otobüs çilesi çekmekten kurtaran kişiye minnettar olurdum.
Bilemiyorum belki de ben toplu taşıma olayından nefret ettiğim için böyle hissediyorum.

evet onun korkusu sardı şimdi bir de beni çünkü sorunlu bir aile her şey beklenir..

Back
X