İŞ YERİNDEKİ ABLA

konu sahibi son durum nedir?

kk ikiye bölünmüş durumda bu konuda galiba :KK53:

konuştunuz mu kadınla?

Bu servis modu çok fena ya
İyilik bir süre sonra vazife oluyor
İlk araba aldığım zamanlar baktım kaçamıyorum milletten, ay şuraya bi uğrasak ya, ama çok soğuk yürümeyeyim bizim sokağa bir girsenler artınca arabayı tümden eşime verdim, artık sabahları beni bırakıp kendi iş yerine devam ediyor. O kadar taşıdığım insanların arkamdan dedikodu yaptığına bile şahit oldum, aman bi şuraya gitmedi diye , derdimi anlatmadım kimse acemiyim sokak sokak dolaşamıyorum, her yere giremiyorum dedikçe aman anteman olur moduna girdiler verdim eşime kurtuldum. Sizde bir bahane üretin akşam kursa yazıldım artık oraya gideceğim gibi, kafanız rahat olsun

Para konusuna gelince nezaketen teklif etmesi gerekir. Sonuçta siz bırakmasanız dolmuşta dünyanın eziyetini çekecek, para değilse bile bir küçük hediye alır insan nezakettir bu
eşim de arkadaşıyla gidiyordu bi ara. adam bize çok yakın oturuyordu, geçerken alıyordu eşimi.
ama her ay benzinin yarısını ödüyorduk.
salağız biz herhalde :KK70: kimse ne de olsa aynı yere gidiyoruz diyip hayrına götürmemiş.

genel de tek başıma yolculuk yapamadığım için.. ben yüksek sesle müzik dinleyip rahatlıyorum ama ben müziğe ses verdikçe abla bağıra bağıra anlatmaya çalışıyr
Yanınızda iş arkadaşınız var ve siz o insanı önemsemeyip son ses müzik mi açıyorsunuz? yaptığınız hiç şık bir davranış değil.

Ya kendinizi karşınızdakini kırmadan ifade edeceksiniz.

Yada beklentisiz bu iyiliğinizi devam ettireceksiniz.

konu sahibi son durum nedir?

kk ikiye bölünmüş durumda bu konuda galiba :KK53:

konuştunuz mu kadınla?

birebir konuşamam o cesaret yok bende :KK64: ama 2 gündür eve gitmediğimi söylüyorum, bugünde gitmeyecem diyecem. yarın gidecem derim sonra 2-3 gün yine gitmiyorum derim.. biraz borçlarım hafiflese spora falan yazılırdım. baktım da hiç öyle uygun fiyata yok

Yanınızda iş arkadaşınız var ve siz o insanı önemsemeyip son ses müzik mi açıyorsunuz? yaptığınız hiç şık bir davranış değil.

Ya kendinizi karşınızdakini kırmadan ifade edeceksiniz.

Yada beklentisiz bu iyiliğinizi devam ettireceksiniz.

hangi bir gün önemseyeyim? 7 ay boyunca mı? bütün gün çalışıyorum eve gidiyorum evde de çalışıyorum. kendime ayırdığım zaman sadece o 20 dk ve ben müzik dinlemek istiyorum

hangi bir gün önemseyeyim? 7 ay boyunca mı? bütün gün çalışıyorum eve gidiyorum evde de çalışıyorum. kendime ayırdığım zaman sadece o 20 dk ve ben müzik dinlemek istiyorum
O kadar sizi etkilediyse cesaretli olun ve konuşun yapamıyorsanız. Başka yere taşıdığınızı söyleyin ona göre bir yol çizin.

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor
Aynı sorun bende de vardı işyerine arabayla gidip geliyordum ve yolumun üzerinde oturan bir kız sürekli geliyordu, sonra aynı işyerimizde çalışan başka bir kıza da söyledi, o da ben de geleyim dedi, servisimiz var bu arada, ben de artık o yoldan gitmiyorum kocamı işten alıyorum diyerek topluca hepsinden kurtuldum

Istemiyorsanız birkaç kere baska yere gittiğinizi söyleyin. Ya da geç Çıkın erken Çıkın vs öyle bir ayarlama yapın.

bana eniştem iş bulmuştu kendi çalıştığı muhitten ablamla beraber gidip geliyolardı
ilk başladığımda şirket arabası kullanıyolardı gaz şirkettendi (kendi arabalarını satmışlardı alana kadar onla gittiler)
aldılar ben 100 tl yol parası vermeyi düşünürken (normalde ablam almak bile istemiyodu ama )
enişten 150 verse olurmu diyo dedi bende tamam dedim
1 senedir her ay 150 tl yol parası veriyorum
bu ay ablam işten çıktı hamile
ve bana yolu artık eniştenle yarı yarıya paylaşırmısınız dedi
hatta direk 250 tl istedi
onada tamam dedim
ben normalde zaten 200 yapmayı düşünüyodum bebekleri oluyo tek maaşa düşüyolar diye
ama bizde ev aldık baya borca girdik
buna rağmen yapacaktım
ama ablam bana direk söyleyince bi zoruma gitmedi değil
bence ne olursa olsun vermeli hadi yarı yarıya paylaşmasanız bile bi 100-150 tl vicdanen rahat eder insan

Bu kadar rahatsiz olup da acik acil konuşmamak cok sacma. Buraya yazdigin gibi ona da anlat. Kirilacaktir ama yapacak bir şey yok

Yolunuzun üstü bence de. İyilik yapın birgün mutlaka geri döner size. Eğer gereksiz muhabbetlerden rahatsızsanız söyleyin. Abla iş yerinde başım şişiyor biraz sessiz olur musun diye.

Şimdi arabanız sizin özel alanınız tıpkı eviniz gibi davet etmediğiniz sürece kimse zorla ya da mecbur bırakarak sizin arabanıza binmez. Siz onu götürdüğünüz için iyilik de yapmazsınız sevaba da girmezsiniz kimsenin böyle bir misyonu yok. Kendinizce bir gerekçe belirleyin yolumuz artık bundan sonra ters abla yol arkadaşlığımız bitti diyin oldu tamam kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Aynı yere gidiyorsanız yakıt konusu saçma olmuş biraz. Ha yolunuzu değiştiriyor olurdunuz o zaman haklısınız derdim. Teklif edebilir evet ama anladığım kadarıyla bahsettiğiniz kişi,çay yapan,yemek yapan vb düşük ücretle calışan biri bu sebeple ben olsam dert etmezdim. Başka türlü de olsa sırtımda taşımıyorum zaten bende aynı yere gidiyorum gelsin ne olacak der,beklenti içine girmezdim.
Öte yandan iş çıkışı yanımda yolculuğu keyifsiz kilacak biriyle seyahat etmek istemem. Yorgun olurum,değil sohbet belki müzik bile açmayacak halde olurum bu gibi sebeplerden.
İstemiyorsanız acıkça söyleyin,abla bana güvenme benim günüm günümü tutmuyor,her zaman eve gitmiyorum,sen kendini ona göre ayarla diye ki beklentisi olmasın sizden.

Zaten aynı yöne gidiyorsanız, kadının evi yolunuzun üstü ise yakıt parası almanız tuhaf olur. Ama ben de arabada müzik dinlemeyi çok severim, en büyük zevkim, araba kullnırken müzik dinleyip, düşüncelere dalmaktır, hergün sürekli yanımda konuşan birini ben de istemem.

Yakıt saçma olmuş diyenler çalışmıyor mu acaba? Bu her yerde böyledir. Eğer sizinle geliyorsa yakıt parası verir. Çalıştığım her yerde birlikte gidenler dolmuş parası kadar parayı araba sahibine verirdi. Bu iş böyledir yoksa ohh herkes beleşe gitsin mis, olur mu öyle!
İkinci konuda hiç kimseyi götürmek zorunda değilsin. Israr etmesi biraz çingenelik. Daha önce başıma geldi. Bir abiydi benle gelmek isteyen, abi kusura bakma ama benim trafikte çok dikkatim dağılıyor, yalnız olmak istiyorum, yanlış anlama lütfen dedim. O da tabi ne demek demişti. Normali budur. Ayrıca çalıştığım bir iş yerinde abla vardı acayip konuşurdu, hiç çekilmezdi O yüzden seni çok iyi anlıyorum Sende benim dediğimi de, kırılırsa kırılsın zorla mı Allah allah.

Şimdi arabanız sizin özel alanınız tıpkı eviniz gibi davet etmediğiniz sürece kimse zorla ya da mecbur bırakarak sizin arabanıza binmez. Siz onu götürdüğünüz için iyilik de yapmazsınız sevaba da girmezsiniz kimsenin böyle bir misyonu yok. Kendinizce bir gerekçe belirleyin yolumuz artık bundan sonra ters abla yol arkadaşlığımız bitti diyin oldu tamam kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Davet beklemiyor ki, çıkacağız denildiği zaman hazırlanır masamın önüne oturur.. artık bahaneler sunacağım..

Aynı yere gidiyorsanız yakıt konusu saçma olmuş biraz. Ha yolunuzu değiştiriyor olurdunuz o zaman haklısınız derdim. Teklif edebilir evet ama anladığım kadarıyla bahsettiğiniz kişi,çay yapan,yemek yapan vb düşük ücretle calışan biri bu sebeple ben olsam dert etmezdim. Başka türlü de olsa sırtımda taşımıyorum zaten bende aynı yere gidiyorum gelsin ne olacak der,beklenti içine girmezdim.
Öte yandan iş çıkışı yanımda yolculuğu keyifsiz kilacak biriyle seyahat etmek istemem. Yorgun olurum,değil sohbet belki müzik bile açmayacak halde olurum bu gibi sebeplerden.
İstemiyorsanız acıkça söyleyin,abla bana güvenme benim günüm günümü tutmuyor,her zaman eve gitmiyorum,sen kendini ona göre ayarla diye ki beklentisi olmasın sizden.

ben ondan sadece 200 tl fazla alıyorum yanlış anlaşılma olmasın para almıyorum diye sıkıntı etmiyorum. diğer yorumlara baktıysanız kendi kızları 2 tl yol parası harcadığı için yol paralarını veriyor. beni kullanması rahatsız ediyor beni.

abla gitmiyorum dediğim zaman olsun sen eve giderken söylersin diyor veya gün için de soruyor eve mi gidiyorsun diye. hattaa bazen işim var abla dediğim zaman ne işin var nereye gidiyosun kv mi gidiyosun annene mi gidiyosun diye soruyor. her zaman bahanem hazır olmuyor ve pat diye yalan uyduramıyorum maalesef :(

Back
X