Bence patronla görüs anlat durumu. Yoksa bu doldurusla sen de yakinda isinden olursun. Diger 2 kiz neden cikarilmis?
kızlar merhaba. işyerindeki ablanın bazı huyları var ki kayınvalidelere taş çıkartır. ben iş yerinde yeniyim 5 ay oldu gireli. ben işi iyice kavrayınca da diğer 2 kızı çıkarttılar ben tek çalışıyorum. abla ve benden başka bayan yok. abla da beni yoldaş bildi her molada vıdı vıdı asla susmuyor. yalnız bir kötü huyu var inanılmaz dedikodu yapıyor işçiden alıp bana benden alıp patrona vs herkese herşeyi anlatıyor. zaten bir dedikodu yapmıyorum ama işime de çok karışıyor. 24 senedir bu firmada çalışıyormuş tamam bazı şeyleri görüyor biliyor ama muhasebeye bile karışmak nedir?
kızlar o dosyaları oraya koymuyorlardı.
bakkalın faturalarını çıkart geciktiriyorsun adamın parasını
maaşları hesapla bana da söyle sonra
ona o kadar para vermiyoruz biz öyle bişey yok
bu liste böyle uzar gider. kendi işini de elinin ucuyla yapıyor. bugün dedim ki abla sen temizliği bitirdin de benim masayı silmedin. e çalışıyorsun diyor. abla ben her gün senden önce geliyorum zaten siliniyor bu masa diyorum sen bana ne demek istiyorsun diyor. dün çok yağmur yağdı yarım saat geciktim hemen patrona muhasebeci kız her gün geç kalıyor demiş. patron çağırdı hemen kartı gösterdim tamam kızım yine de böyle dikkat et hep dedi. ben bu kadınla ne yapacağım kızlar yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama tahammülüm kalmadı 5 aydır
Öncelikle çaycının lafıyla hareket edip,ssana hesap soran patronun suçlu.Hiç bir şekilde dedikodu yapmasan da anlatılanları dinlemek bile dedikoduya ortak olmaktır.Kimin kaç sene orada olduğu önemli değil,isterse patronun olsun herkesin bir duruşu olmalı.Sen karşısında mıy mıy durursan çaycının,dedikodu anlattığında bir daha bana bunları anlatma demezsen,işim var meşgulüm demezsen,sana sen bana bir şey mi demek istiyorsun diyen çaycıya evet masamı temizlemedin diyorum demezsen,seni kalkıp ilk fırsatta patrona şikayet eden kadına hala tavır almıyorsan kusura bakma da daha çoook parmağında oynatır.İnsanlara "kırmak"bahanesi altında taviz vermeyib.Kim kırılırsa kırılsın.Kırılacak hareketler yapmasın.Ben işimi düzgün yaptıktan sonra kimseye eyvallahım olmaz.Çaycı çabuk bulur patron.Ama işini düzgün yapan güvenilir muhasebeciyi zor bulur.kızlar merhaba. işyerindeki ablanın bazı huyları var ki kayınvalidelere taş çıkartır. ben iş yerinde yeniyim 5 ay oldu gireli. ben işi iyice kavrayınca da diğer 2 kızı çıkarttılar ben tek çalışıyorum. abla ve benden başka bayan yok. abla da beni yoldaş bildi her molada vıdı vıdı asla susmuyor. yalnız bir kötü huyu var inanılmaz dedikodu yapıyor işçiden alıp bana benden alıp patrona vs herkese herşeyi anlatıyor. zaten bir dedikodu yapmıyorum ama işime de çok karışıyor. 24 senedir bu firmada çalışıyormuş tamam bazı şeyleri görüyor biliyor ama muhasebeye bile karışmak nedir?
kızlar o dosyaları oraya koymuyorlardı.
bakkalın faturalarını çıkart geciktiriyorsun adamın parasını
maaşları hesapla bana da söyle sonra
ona o kadar para vermiyoruz biz öyle bişey yok
bu liste böyle uzar gider. kendi işini de elinin ucuyla yapıyor. bugün dedim ki abla sen temizliği bitirdin de benim masayı silmedin. e çalışıyorsun diyor. abla ben her gün senden önce geliyorum zaten siliniyor bu masa diyorum sen bana ne demek istiyorsun diyor. dün çok yağmur yağdı yarım saat geciktim hemen patrona muhasebeci kız her gün geç kalıyor demiş. patron çağırdı hemen kartı gösterdim tamam kızım yine de böyle dikkat et hep dedi. ben bu kadınla ne yapacağım kızlar yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama tahammülüm kalmadı 5 aydır
Çoğunda cahil cesareti var çünkü ..Normal insan kıyamaz,utanır sıkılır işinden olmasın der ama bu ablalardaki özgüven tamamen cahilliklerinden ötürü ..ben bu çaycıların egolarını anlamıyorum Yahu. Eziklik var sanırım. Benim çalıştığım yerde de bir tip var gidip şikayet etmiş beni işte dağınık. Hemen çağırdım yanıma verdim ağzının payını.Odamı falan canı istediği zaman temizlerdi. Ondan sonra kapattı çenesini. Açıkçası gelip birde benim işime karışacak. Bence direk samimiyetinizi kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?