Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Resmen füzeGeçmiş olsun bir daha böyle hastalıklar yaşamayın inşallahBebeğinizi de sağlıkla doğurmak nasip olsun
Lakin hamilelik planladığınızda bunu işyerinize söyleyebilirdiniz belki onlarda ona göre bir yol planı yaparlardı.
Gebeliğiniz beklenmedik değilmiş zira.
Hamilelikte çalışmak
Selamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz. Öncelikle bu sıralar çocuk düşünmeye başladım ve beni çok endişelendiren...www.kadinlarkulubu.com
Merhaba,Aramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)
11 haftalık hamileyim. Bence artık iş yerine haber vermem gerekiyor. Ama bu işe başlayalı daha 5 ay olmuştu. Yani 3 aylık çalışanken hamile kaldım. Biraz ayıp etmişim gibi hissettiğim için mahcup oluyorum. Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Yazılımcı olarak çalışıyorum.
Sizce ayıp mı ettim ve tepkileri ne olacak?
Aferin, iyi yapmışsınız. Sizin de sürprizdir kesin. Bu sitede planlı hamile kalan yok zaten.Merhaba,
Bende işe girdikten 2 ay sonra hamile kaldım şans eseri hiç çekinmeden rahatça söyledim bozuldular ama boşverin siz hamileliğinizin tadını çıakrın haklarınız olacak onlardan faydalanın
Çok korkuyorum zenginler biraz daha zenginlesemez diye .Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
yapacak bi şey yok ama en kısa zamanda haber verin ki onlar da ona göre bi planlama yapsınlar hem sizin hem de onların iyiliği içinAramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)
11 haftalık hamileyim. Bence artık iş yerine haber vermem gerekiyor. Ama bu işe başlayalı daha 5 ay olmuştu. Yani 3 aylık çalışanken hamile kaldım. Biraz ayıp etmişim gibi hissettiğim için mahcup oluyorum. Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Yazılımcı olarak çalışıyorum.
Bence kadınların evliliği, çocuk sahibi olacağı zamana karar vermesi hakkında saçma sapan dış kapının mandalı insanların söz hakkı olması asıl laf edilmesi gereken şeyken sizlerin takıldığı şeyi anlamakta güçlük çekiyorum maalesef. Hamile birinin işe alınmıyor olmasına daha hiç girmedim bile, düpedüz insan haklarına aykırı işlem yapılıyor herkes de hemcinsini suçluyor. Harika ne diyetim.Çok korkuyorum zenginler biraz daha zenginlesemez diye .
Keşke doğru okusanız insanların yorumlarını . Hepimizin demek istediği bu sebeplerle ise alinmada zorluk cektigimiz. Her şekilde hemcinsler olarak bizler mağdur oluyoruz. İş ararken ilk gorusmede nişan yüzüğünü takmamistim ikincisinde taktım benim dönem arkadaşım olan erkeği aldılar. Oraya gözümun önünde eşek kadar nişanlı yazdilar. Kadınlar zaten çalışma hayatında tercih edilmesi sıkıntılı .çocuğun olsa izin alır diye zor ise giriyorsun olmasa hamile kalırsın diye. Belki üç beş kuruş için işverenleri mağdur eden kadınlar olmasa bu kadar sıkıntı yaşamayız .
İş vereninize karşı dürüst olunAramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)
Hamile birini neden ise alsın insanlar ? Gercekten sizin işiniz olsa siz alır mıydınız ? Burada suçlanması gereken iş veren değil ki . Sosyal devlet anlayışına göre yasasaydik sanırım mağdur olmazdık. Dış kapının mandalı olan insan da proje üretiyor buna belirli emek ,zaman ,para koyuyor. Bu hayatta sadece biz yokuz . Ne işle meşgulsuniz bilmiyorum ama ben endüstriyel tip chiller üreten bir yerde çalışıyordum ve tailor made üretim yapan bir firma . Kafama göre sen dış kapının mandalısin bana ne sen bir milyon dolar yatırım yaptıysan diyemiyordumBence kadınların evliliği, çocuk sahibi olacağı zamana karar vermesi hakkında saçma sapan dış kapının mandalı insanların söz hakkı olması asıl laf edilmesi gereken şeyken sizlerin takıldığı şeyi anlamakta güçlük çekiyorum maalesef. Hamile birinin işe alınmıyor olmasına daha hiç girmedim bile, düpedüz insan haklarına aykırı işlem yapılıyor herkes de hemcinsini suçluyor. Harika ne diyetim.
Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?Hamile birini neden ise alsın insanlar ? Gercekten sizin işiniz olsa siz alır mıydınız ? Burada suçlanması gereken iş veren değil ki . Sosyal devlet anlayışına göre yasasaydik sanırım mağdur olmazdık. Dış kapının mandalı olan insan da proje üretiyor buna belirli emek ,zaman ,para koyuyor. Bu hayatta sadece biz yokuz . Ne işle meşgulsuniz bilmiyorum ama ben endüstriyel tip chiller üreten bir yerde çalışıyordum ve tailor made üretim yapan bir firma . Kafama göre sen dış kapının mandalısin bana ne sen bir milyon dolar yatırım yaptıysan diyemiyordumkayınvalide veya elti değil bu . Planlama yapmak zorundayız
Ahahah sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsünİşe girer girmez hamile kaldı projeler yarım kalacak filan diye düşünürler belki :)
Vermiyolar zatenAhaha patron olsam çıldıririm iyi ki kanunlar var yoksa kimse kadınlara is vermez
Evet ama bu sadece işveren odaklı bir yaklaşım. Hayat sadece işten,paradan ibaret değil ki?Hamile birini neden ise alsın insanlar ? Gercekten sizin işiniz olsa siz alır mıydınız ? Burada suçlanması gereken iş veren değil ki . Sosyal devlet anlayışına göre yasasaydik sanırım mağdur olmazdık. Dış kapının mandalı olan insan da proje üretiyor buna belirli emek ,zaman ,para koyuyor. Bu hayatta sadece biz yokuz . Ne işle meşgulsuniz bilmiyorum ama ben endüstriyel tip chiller üreten bir yerde çalışıyordum ve tailor made üretim yapan bir firma . Kafama göre sen dış kapının mandalısin bana ne sen bir milyon dolar yatırım yaptıysan diyemiyordumkayınvalide veya elti değil bu . Planlama yapmak zorundayız
Hayat sadece işten paradan ibaret degil ama üremekten de ibaret değil. Böyle düşünmek kadınların iş yaşamından uzaklaşmasına sebep oluyor. Nasıl evlenince tazminat alıp işten çıkabilme yasası nişanlı kadınların işe alınmasını engelliyorsa işe girdikten 2 ay sonra hamile kalan kadınlar da diğer çalışmaya istekli, kariyer yapmaktan memnun kadınlara zarar veriyor. Kariyer yapmak istemeyen, hemen çocuk yapmak isteyen işe girmeyi ertelemeli bu durumda.Evet ama bu sadece işveren odaklı bir yaklaşım. Hayat sadece işten,paradan ibaret değil ki?
O zaman hiç bir kadın çalışmasına kadar gider bu işin sonu. Her kadın anne adayı sonuçta. Napayım yani patronum milyon dolarlık işe girdi diye evlenmeyeyim mi? Çocuk yaparken onlardan mı izin alayım? Kazara hamile kalırsam da aldırayım mı?
Bismillah hamile kaldığı için patronuna ayıp ettiğini düşünen birini de ilk defa görüyorumAramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)
gerçekten yurt dışında olan durumla Türkiyeyi mi kıyaslayacağız. Birincisi konunun başından beri savunduğumuz şey kadınlar hamile kalmamalı değil planlı bir gebelik durumu arsa iş değiştirmemeleri . İkincisi devlet tarafından karşılanan sosyal hakların olduğu bir ülkede olsaydık herhalde bizde iş veren karşısında "seçici" pozisyonlara gelebilirdik.Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?
Evet tam olarak anlattıklarımdan bu çıkıyor. Ben kadınların çalışmasına karşıyım :)Evet ama bu sadece işveren odaklı bir yaklaşım. Hayat sadece işten,paradan ibaret değil ki?
O zaman hiç bir kadın çalışmasına kadar gider bu işin sonu. Her kadın anne adayı sonuçta. Napayım yani patronum milyon dolarlık işe girdi diye evlenmeyeyim mi? Çocuk yaparken onlardan mı izin alayım? Kazara hamile kalırsam da aldırayım mı?
ya allah aşkına işveren tayfasına çok yüz verirsen aldığın nefesi bile isterlerAhahah sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün
Niye mahcup hissediyosun ki çocuk yaparken de patrondan icazet mi alıcaz
Hem patron,müdür kısmına kalırsa robot gibi olacaksın hiç hasta olmayacaksın,hiç özel bir işin çıkmayacak. Boşveeer.
Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini.
Sen sevişen insanları kıskanıyorsun, yeni bir insanın dünyaya gelmesini dert ettiğini sanmıyorumKadınlara düşman değilim ama doğum yapılmasına düşmanım sanırım.hayatın ve yaşamanın güzel birşey olduğunu düşünmüyorum.yeni insanlar getirilmesini sevmiyorum.yoksa her konu okey bana.
Ben üremekten ibaret diye bir şey demedim ki...Hayat sadece işten paradan ibaret degil ama üremekten de ibaret değil. Böyle düşünmek kadınların iş yaşamından uzaklaşmasına sebep oluyor. Nasıl evlenince tazminat alıp işten çıkabilme yasası nişanlı kadınların işe alınmasını engelliyorsa işe girdikten 2 ay sonra hamile kalan kadınlar da diğer çalışmaya istekli, kariyer yapmaktan memnun kadınlara zarar veriyor. Kariyer yapmak istemeyen, hemen çocuk yapmak isteyen işe girmeyi ertelemeli bu durumda.