İş yerine hamile olduğumu söylemek

Çocuğunuzun böyle bir suçluluk duygusuna inanın hiç ihtiyacı yok.
Olan oldu, gelen geliyor, hoşgelsin 💛
Önceliğiniz çocuğunuz, ‘el ne der’ değil…

Geçmiş olsun bir daha böyle hastalıklar yaşamayın inşallah🙏 Bebeğinizi de sağlıkla doğurmak nasip olsun🧿
Lakin hamilelik planladığınızda bunu işyerinize söyleyebilirdiniz belki onlarda ona göre bir yol planı yaparlardı.
Gebeliğiniz beklenmedik değilmiş zira.
Resmen füze :D

Aramızda ikcı varsa ve fikir verirse de güzel olur:)

11 haftalık hamileyim. Bence artık iş yerine haber vermem gerekiyor. Ama bu işe başlayalı daha 5 ay olmuştu. Yani 3 aylık çalışanken hamile kaldım. Biraz ayıp etmişim gibi hissettiğim için mahcup oluyorum. Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Yazılımcı olarak çalışıyorum.

Sizce ayıp mı ettim ve tepkileri ne olacak?
Merhaba,
Bende işe girdikten 2 ay sonra hamile kaldım şans eseri hiç çekinmeden rahatça söyledim bozuldular ama boşverin siz hamileliğinizin tadını çıakrın haklarınız olacak onlardan faydalanın

Merhaba,
Bende işe girdikten 2 ay sonra hamile kaldım şans eseri hiç çekinmeden rahatça söyledim bozuldular ama boşverin siz hamileliğinizin tadını çıakrın haklarınız olacak onlardan faydalanın
Aferin, iyi yapmışsınız. Sizin de sürprizdir kesin. Bu sitede planlı hamile kalan yok zaten.

Patronların çıkarlarını korumak maaş karşılığı emeğimi satan çalışanlara kalmış ya en çok ona ağzım açık kalıyor :))
Çok korkuyorum zenginler biraz daha zenginlesemez diye .
Keşke doğru okusanız insanların yorumlarını . Hepimizin demek istediği bu sebeplerle ise alinmada zorluk cektigimiz. Her şekilde hemcinsler olarak bizler mağdur oluyoruz. İş ararken ilk gorusmede nişan yüzüğünü takmamistim ikincisinde taktım benim dönem arkadaşım olan erkeği aldılar. Oraya gözümun önünde eşek kadar nişanlı yazdilar. Kadınlar zaten çalışma hayatında tercih edilmesi sıkıntılı .çocuğun olsa izin alır diye zor ise giriyorsun olmasa hamile kalırsın diye. Belki üç beş kuruş için işverenleri mağdur eden kadınlar olmasa bu kadar sıkıntı yaşamayız .

11 haftalık hamileyim. Bence artık iş yerine haber vermem gerekiyor. Ama bu işe başlayalı daha 5 ay olmuştu. Yani 3 aylık çalışanken hamile kaldım. Biraz ayıp etmişim gibi hissettiğim için mahcup oluyorum. Bilgisayar mühendisiyim bu arada. Yazılımcı olarak çalışıyorum.

yapacak bi şey yok ama en kısa zamanda haber verin ki onlar da ona göre bi planlama yapsınlar hem sizin hem de onların iyiliği için

Çok korkuyorum zenginler biraz daha zenginlesemez diye .
Keşke doğru okusanız insanların yorumlarını . Hepimizin demek istediği bu sebeplerle ise alinmada zorluk cektigimiz. Her şekilde hemcinsler olarak bizler mağdur oluyoruz. İş ararken ilk gorusmede nişan yüzüğünü takmamistim ikincisinde taktım benim dönem arkadaşım olan erkeği aldılar. Oraya gözümun önünde eşek kadar nişanlı yazdilar. Kadınlar zaten çalışma hayatında tercih edilmesi sıkıntılı .çocuğun olsa izin alır diye zor ise giriyorsun olmasa hamile kalırsın diye. Belki üç beş kuruş için işverenleri mağdur eden kadınlar olmasa bu kadar sıkıntı yaşamayız .
Bence kadınların evliliği, çocuk sahibi olacağı zamana karar vermesi hakkında saçma sapan dış kapının mandalı insanların söz hakkı olması asıl laf edilmesi gereken şeyken sizlerin takıldığı şeyi anlamakta güçlük çekiyorum maalesef. Hamile birinin işe alınmıyor olmasına daha hiç girmedim bile, düpedüz insan haklarına aykırı işlem yapılıyor herkes de hemcinsini suçluyor. Harika ne diyetim.

İş vereninize karşı dürüst olun
Gebeliğin son zamanlarına kadar çalışılabiliyor
Doğumdan sonrada çalışmayı düşünüyorsanız bence olumsuz bir dönüş almazsınız

Bence kadınların evliliği, çocuk sahibi olacağı zamana karar vermesi hakkında saçma sapan dış kapının mandalı insanların söz hakkı olması asıl laf edilmesi gereken şeyken sizlerin takıldığı şeyi anlamakta güçlük çekiyorum maalesef. Hamile birinin işe alınmıyor olmasına daha hiç girmedim bile, düpedüz insan haklarına aykırı işlem yapılıyor herkes de hemcinsini suçluyor. Harika ne diyetim.
Hamile birini neden ise alsın insanlar ? Gercekten sizin işiniz olsa siz alır mıydınız ? Burada suçlanması gereken iş veren değil ki . Sosyal devlet anlayışına göre yasasaydik sanırım mağdur olmazdık. Dış kapının mandalı olan insan da proje üretiyor buna belirli emek ,zaman ,para koyuyor. Bu hayatta sadece biz yokuz . Ne işle meşgulsuniz bilmiyorum ama ben endüstriyel tip chiller üreten bir yerde çalışıyordum ve tailor made üretim yapan bir firma . Kafama göre sen dış kapının mandalısin bana ne sen bir milyon dolar yatırım yaptıysan diyemiyordum 🤣kayınvalide veya elti değil bu . Planlama yapmak zorundayız

Hamile birini neden ise alsın insanlar ? Gercekten sizin işiniz olsa siz alır mıydınız ? Burada suçlanması gereken iş veren değil ki . Sosyal devlet anlayışına göre yasasaydik sanırım mağdur olmazdık. Dış kapının mandalı olan insan da proje üretiyor buna belirli emek ,zaman ,para koyuyor. Bu hayatta sadece biz yokuz . Ne işle meşgulsuniz bilmiyorum ama ben endüstriyel tip chiller üreten bir yerde çalışıyordum ve tailor made üretim yapan bir firma . Kafama göre sen dış kapının mandalısin bana ne sen bir milyon dolar yatırım yaptıysan diyemiyordum 🤣kayınvalide veya elti değil bu . Planlama yapmak zorundayız
Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?

İşe girer girmez hamile kaldı projeler yarım kalacak filan diye düşünürler belki :)
Ahahah sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün :D
Niye mahcup hissediyosun ki çocuk yaparken de patrondan icazet mi alıcaz :D
Hem patron,müdür kısmına kalırsa robot gibi olacaksın hiç hasta olmayacaksın,hiç özel bir işin çıkmayacak. Boşveeer.
Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini.

Evet ama bu sadece işveren odaklı bir yaklaşım. Hayat sadece işten,paradan ibaret değil ki?
O zaman hiç bir kadın çalışmasına kadar gider bu işin sonu. Her kadın anne adayı sonuçta. Napayım yani patronum milyon dolarlık işe girdi diye evlenmeyeyim mi? Çocuk yaparken onlardan mı izin alayım? Kazara hamile kalırsam da aldırayım mı?

Evet ama bu sadece işveren odaklı bir yaklaşım. Hayat sadece işten,paradan ibaret değil ki?
O zaman hiç bir kadın çalışmasına kadar gider bu işin sonu. Her kadın anne adayı sonuçta. Napayım yani patronum milyon dolarlık işe girdi diye evlenmeyeyim mi? Çocuk yaparken onlardan mı izin alayım? Kazara hamile kalırsam da aldırayım mı?
Hayat sadece işten paradan ibaret degil ama üremekten de ibaret değil. Böyle düşünmek kadınların iş yaşamından uzaklaşmasına sebep oluyor. Nasıl evlenince tazminat alıp işten çıkabilme yasası nişanlı kadınların işe alınmasını engelliyorsa işe girdikten 2 ay sonra hamile kalan kadınlar da diğer çalışmaya istekli, kariyer yapmaktan memnun kadınlara zarar veriyor. Kariyer yapmak istemeyen, hemen çocuk yapmak isteyen işe girmeyi ertelemeli bu durumda.

Bismillah hamile kaldığı için patronuna ayıp ettiğini düşünen birini de ilk defa görüyorum

Yurtdışında milyar dolar ölçeğinde projelerde çalışıyorum mühendis olarak, işe alırken hamilelik değil evli olduğumu dahi sorsalardı şikayette bulunabilirim. Hamileliğinin 9. ayında işe alınan arkadaşım var, ben de doğum iznimde iş teklifi almıştım. Demek istediğim şu, işe aldığınız kadın her an hamile kalabilir ve bu herhangi bir projenin ortası olabilir. Ben planlı hamile kaldım güya ama 1.5 sene sürdü hamile kalmam, biz korunmasız sevişiyoruz diye müdürüme bilgi mi vermem gerekiyordu o zaman? Bilgi vereyim ki beni kritik projelerden çeksin çünkü hamile kalıp yarı yolda bırakabilirim bu mantıkla?
gerçekten yurt dışında olan durumla Türkiyeyi mi kıyaslayacağız. Birincisi konunun başından beri savunduğumuz şey kadınlar hamile kalmamalı değil planlı bir gebelik durumu arsa iş değiştirmemeleri . İkincisi devlet tarafından karşılanan sosyal hakların olduğu bir ülkede olsaydık herhalde bizde iş veren karşısında "seçici" pozisyonlara gelebilirdik.

Ortada ekonomisi iyi bir ülke ve onun her sorunu aşmış artık çalışanının sosyal haklarını düzelten firmalar olsaydı herhalde bunları tartışabilirdik. Ülkeden ve çalışma şartlarından oldukça uzak olduğunuz açık. Biz şimdi bunları konuşamıyoruz maalesef. Sizi de beklerim su çok güzel girdikçe alışıyorsunuz :) Ben son çıktığım firmadan sigortanın yatmaması, mobing ve birçok başka sebeple ayrıldım .Haklı bulunduğum davadan iki yıldır alacağım tazminat 29 bin. İçerde iki maaşım da kalmıştı . Umarım daha açıklayıcı olmuştur

Evet tam olarak anlattıklarımdan bu çıkıyor. Ben kadınların çalışmasına karşıyım :)

Ahahah sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün :KK70:
Niye mahcup hissediyosun ki çocuk yaparken de patrondan icazet mi alıcaz :KK70:
Hem patron,müdür kısmına kalırsa robot gibi olacaksın hiç hasta olmayacaksın,hiç özel bir işin çıkmayacak. Boşveeer.
Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini.
ya allah aşkına işveren tayfasına çok yüz verirsen aldığın nefesi bile isterler
bizim şirket küçülmeye gitti, patron krizde tabi
cumartesi pazar tatiliz biz
geçen cumartesi iş grubundan yazdı bi arkadaş. onun iş planında bi iş varmış da
bi bahane sunmuş ortaya, şu sebeple yapamıyorum yardımcı olur musunuz bilmem ne diye
ben dahil kimse de müsait değilmiş belli ki, 3 saat falan kimse yardımcı olmadı
ben de hakikaten müsait değildim, mesajları da geç gördüm hatta aramış bile falan
neyse sonra başka arkadaşla halletmiş
geçenki toplantıda söylediler bunu. patron efendi kendince ayar çekiyor bize
yok bakmadınız etmediniz kimse yardımcı olmadı falan
ben müsait değildim dedim geçtim , hiç açıklama da yapmadım
ama aramış seni müsait olunca da dönmemişsin geri aramamışsın bilmem ne dedi
dönecek durumda değildim dedim geçtim
hakikaten patronlarda durum dediğiniz gibi
hiç özelimiz hiç hayatımız olmasın istiyorlar

Kadınlara düşman değilim ama doğum yapılmasına düşmanım sanırım.hayatın ve yaşamanın güzel birşey olduğunu düşünmüyorum.yeni insanlar getirilmesini sevmiyorum.yoksa her konu okey bana.
Sen sevişen insanları kıskanıyorsun, yeni bir insanın dünyaya gelmesini dert ettiğini sanmıyorum

Hayat sadece işten paradan ibaret degil ama üremekten de ibaret değil. Böyle düşünmek kadınların iş yaşamından uzaklaşmasına sebep oluyor. Nasıl evlenince tazminat alıp işten çıkabilme yasası nişanlı kadınların işe alınmasını engelliyorsa işe girdikten 2 ay sonra hamile kalan kadınlar da diğer çalışmaya istekli, kariyer yapmaktan memnun kadınlara zarar veriyor. Kariyer yapmak istemeyen, hemen çocuk yapmak isteyen işe girmeyi ertelemeli bu durumda.
Ben üremekten ibaret diye bir şey demedim ki...

Back
X