İs yerini ikram yeme yerine ceviren aşırı samimiyet gostergesi ablalar

Çok abartmıyor musunuz
Ben de iş yerinde bişeyler atıştırır ve ikram ederim
Bazen de buyrun arkadaşlar der orta bir yere bırakırım isteyen alır
Bazen de masada duran açık bir paket bisküviden bir tane alırım. Bu kadar dert olabileceği aklıma gelmemişti. Mesai arkadaşısınız tüm gün birliktesiniz.
İkram edildiğinde Almayayım dersiniz kimse zorla vermez.

Her ne uzatırlarsa uzatsınlar cevabın "canım istemiyor isterse gider kendim alırım" olsun, gülümseyerek tabi.. şu ara bişey almıyorsuna cevabın da "size mi kendime mi" olsun. Evir çevir tatlı tatlı geçir lafını alışırlar.

bizim toplumda canı çeker diye düşünülür biri bişey yerken etrafta görenlere nezaket babında sormak bizim edebimizden saygımızdandır.bi zahmet böyle şeylere takılmayın nolur insanlık ölüyor her yerde bırakta bize ait olan güzel hareketler düşünceler saygımız ölmesin.çocuk yetiştiiriyoruz onlara öğretmessek bizde göz hakkı nasıl bir toplum olacağız ilerde.burası amerika yahut ingiltere değil ki benim topum benim pastam sen alamazsın bakamazssın

bu şekilde davranmaya devam et. adını çıkarsalar sanki ahlaka aykırı iş mi yapıyorsun ne diyebilirler ki cimri derler bu geçer gider. desinler ne gam.

Yine sizinkiler iyiymiş. Benim iş yerindekiler benden birşey ister dururlardı. Cuma sabahı kahvaltı günü ilan etmişlerdi. Bir kaçında bir şeyler aldım. Birinde sigara böreği yaptım birinde patates kızartması yaptım. Birde bunları yapmak için sabah beşte kalkıyordum kızartma yapınca üstüm başım kokuyordu duş alıyordum hazirlan sekizde mesaiye yetiş bunların karnını doyur bide. Baktim olmuyor bir iki ne getireceksin bu hafta dediklerinde ben evde yapıyorum size afiyet olsun gibilerinden bir şey söyledim. Sonra pek katılmamaya başladım. Haliyle onlarda beni dışlamaya başladı.

Olayı nasıl çözdüğüme gelince birim değişikliği talebinde bulundum. Ordan ayrılana kadar göbeğim çatladı ve gittiğim yerde hiç kimse ile samimiyet kurmamaya özen gösterdim. Çünkü bir başlayınca önünü alamıyorsun. Sana tavsiyem şudur. Benim yaptığımı yap :))

Ben neye takildiginizi anlamadim
Col abartmamis misiniz sizce de
Kibarliktir bu, yanyana masalardayken ikram etmeden hapir hupur yese ayip zaten
Bu kadar rahatsizsaniz almayin da vermeyin de madem
Adim ciksin istemiyorum diyorsunuz da baska ne yapabilirsiniz

en sevmediğim şey sürekli karşılıklı ikramda bulunmak. sonuçta oraya gün yapmaya değil hayatınızı maddi yönden devam ettirmek için para kazanmaya gidiyorsunuz ve elbette kendi yiyeceğiniz kadar alıyorsunuzdur yiyeceklerinizi. bence böyle söyleyin şakayla karısık burasıda gün evine döndü falan diyin.

Ben de pek hoşlanmam bu tarz şeylerden.Sizde eti puf gibi tek yemelik şeyler alın,göz dikmesinler.Arayı bozmayın ama sonuçta birlikte çalışıyorsunuz.

Bizim toplumda nezaketen sorulur ama genelde nezaketende yok tesekkur ederim denmesi gerekir ama simdi cok farkli oluyor devir degismis malesef..
mesela bn bir kere okula sarma goturmustum herkese ikram ettim bir baktim bana bir sey kalmamis yada karamio cikolata yer misiniz diye soruyorum her biri bir parca aliyor bana 1 parca zor dusuyor ne bilim ben onu keyfince yemedikten sonra ne anladim bu isten
O yuzden konu sahibine hak veriyorum herkes ne getirdiyse onu yesin

biraz olsun tepkini göster sende. yemekhaneden aldığı elmayı bölüştürüyosa, yemekhanede var zaten isteyen gider alır çok abartıyosun falan de o zaman

ayyy canım yaramı deştin, bak bi de ben anlatayım. ben çalıştığım yere tayinle geldim, uzun zamandır da burda çalışıyorum. herkes buranın yerlisi bi ben değilim. neyse bunlar aralarında haliyle samimiler. ben de kendime çok yakın görmediğimden mesafeli davranıyorum ama gene güleryüzlü oluyorum hal hatır soruyorum o kadar. bunlar her gün işyerinde toplanıp yemek yiyorlar, ( evden getiriyorlar ) ben de öğlenleri eşimle yerim her zaman, bize öylesi kolay geliyor çünkü. laf etmeye başladılar , işte sen bizle yemek yemiyosun da hep öğlen gidiyosun da bilmem ne.. bi de sürekli laf vuruyolar bu ara, sen bişey yapıp getirmiyosun bize, tatlını bile yemedik ... ya ben size tatlı yapmak zorunda mıyım kardeşim, sevmiyorum gün yapıyomuş gibi ne o öyle, işyerindeyiz bi de !! tatlı da sevmiyorum zaten,,,, ha bi de araba aldık diye üçtür laf söylüyorlar arabanın tatlısını bile almadın diye. benim düşünceme göre garip geliyor bu tarz şeyler bana , ne bileyim bana ters en azından. kendime kabul ettirmediğim bişeyi onlar istiyor diye ne yapacakmışım yaaa..bence sen de hiç kafana takma boşver , içinden geldiği gibi ol.

Her teklif ettiklerinde hayır almıyım yemeğe değil zumbaya ihtiyacımız var hadi hep beraber zumbalayalım de...

Bana da direten oluyor çeşitli ortamlarda. Cevabım hep aynı oluyor, benim beslenme stilim özel, o nedenle her şeyi yiyemiyorum, yediklerim de kendime göre ve öğün saatlerim ve miktarları da sayıyla sabit. :)
Yani yalan değil, bisküvi yemem ve bilimum karket abur cuburlarını da yemem. E ikram edilenleri her defasında tokum deyip geri çevirmek zor oluyor. Ayrıca ne ikram edeceğim, mısır gevreği mi, kuru incir mi, 1 tanecik elmayı mı böleyim ya da leblebi mi vereyim millete? Zaten yemeğimi paylaşmayı hiç sevmem. Zorunlu durumlar hariç kendime ait şeyleri genel olarak paylaşmayı sevmem zaten. Geçenlerde birisi heves etti, e kırmayayım buyur al bir tane dedim, yiyemedi de zaten. Damak zevkim farklıdır birazcık da...
Siz de benim gibi açıklama yapın, doktor tavsiyesi deyin hatta.

Ben çikolata,elma gibi şeyleri ikram ettiklerinde bir lokmalık şey zaten, sana ne kalacak ye işte kendin diyorum
Kendim de ikram etmem ne var ki bunda hiç düşünmemiştim şimdiye kadar.
Bisküvi, cips vs gibi olsa neyse onu ikram edersin ama tek parçalık yiyeceklerde ne gerek var.

ay ne güzel anlatmışsınız canım çok karamio istedi. gidip alacağım galiba

Bende iş yerinde her şeyin ortak olması mecburiyetini hiç sevmem, bana ikram edilmesini de ikram etmeyi de sevmem :)
Her yediğimi herkese sormak çok saçma geliyor, bana sorulması da.

Abarttığınızı düşünüyorum.
Bilemedim hep sizin atıştırmalıklarınıza göz diken bir guruh olur haklısınız derim ama şu an bir düzen oturtmuşlar,kimde ne varsa ikram edip öyle yiyorlar belliki. Masanızdaki bisküviden alınmasıda rahatsız etmedi beni,sonuçta canım çekti aldım bir tane diye sizede söylemiş açıkça,hepsinide bitirmemiş,bundada problem yok bence.
Gizli saklı yenmesi daha rahatsızlık verici olur diye düşünüyorum.
Siz mesafe koymak istiyorsanız,size birşey ikram edildiğinde "almayayım,yanımda şu var,ben onu yemek istiyorum,size afiyet olsun "deyip geçin,istemiyorsanız ikramda etmeyin yediğinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…