İs yerini ikram yeme yerine ceviren aşırı samimiyet gostergesi ablalar

bizim kültürümüzde var ikram etmek ama haddinden fazla ikram insanı geriyor ya..benimde ofis arkadaşım hergün birşeyler yapıp getiriyor hazırlıyor masama koyuyor Allah razı olsun ama bende kendimi çok mahcup hissediyorum..bende birşeyler hazırlayım ayıp oluyor böyle diyorum ama evin yolunu zor buluyorum iki hareketli çocuk ev işi vs bir şey yapamıyorum ..insana kendini kötü hissettiriyor fazlası karşılık yapmak zorundaymış gibi oluyor ..herşey tadında güzel..ayrıca iş yerini güne çevirmeyede gerek yok

en güzeli ağzım değil de elim kafam çalışınca daha rahat ediyorum iş yerinde sağolun de. zaten seninle konuşmazlar bi daha

Bir şey ikram etmenin bu kadar kötü bir şey olduğunu da öğrenmiş oldum.
Mesai arkadaşlarım sizi çooook seviyorum. Yıllardır bu durumu kimse dert etmediği için sağolun.

O iş yerinin kültürü öyle demek ki. Yapabileceğiniz şey bu kültüre uymayacağınızı belli etmek olur. "Arkadaşlar, çok iyisiniz sağolun. Bana hiç teklif etmeyin, siz yiyin. Benim bir kalori, yağ, protein hesabım var. Getirdiklerimi buna göre ayarlıyorum. Ben kendi getirdiklerimi yiyeceğim" diyebilirsiniz.

Yalnız bunun sonucunda biraz dışlanabilirsiniz. Çünkü kültüre uymayanlar bir şekilde cezalandırılır veya dışlanır. Bu riski de göze almanız lazım.

Bana katılıp hak verenleriniz de olmus, abartttigimi düşünüp dusuncemi yanlis görenler de.

Tabi ki bu biraz da yapı meselesi.

Önceki isyerimde hep masamda bir şeyler olurdu, gelene hep ikram ederdim, bana ikram edilenleri de alırdım. Hesap kitap yoktu, abartı da yoktu. Eger birisi en sevdiği çikolatayı yiyorsa acik acik soylerdi bunu kimseye vermem diye, biz de bilirdik zaten. Ama burda öyle degil. Buradaki durum "ben verdim o vermedi" hesabini oluşturuyor. Goruyorum yani insanlar kendi yemek istedigi şeyi utanıp yiyemiyor etrafa dağıtıyor kendisine bişey kalmayabiliyor.

Bugün ablalardan birine bunu söyledim. Sen dogrusunu yapıyorsun ben bi kere karistim simdi yapmasam ters anlasilacak, halbuki bi cikolatayi bile bolusup dagitmak cok sacma tamam yanindaki arkadasina ikram edersin, belki görmüştür cani çekmiştir diye ama hic ruhu duymayan ta öbür uctaki kisiye kadar uzatmaya gerek yok falan dedi. Yalniz değilmişim...

Ben dert edilcek bir durum gormedim. Bizde paylasiriz kek mi yaptim biraz fazla gotururum dağıtırim. Biri lokum getirir dagitir. Biri bir seyi yoksa aradabir eti puf alir masama koyar. Ama mecburiyet yok gonul rizasi. Sira yok. Ama ben biri beni dusundugunde mutlu oluyorum. Az mi getirdim oturur kendim yerim. Cani ceken olursa da istesim bir lokma da ona veririm. Istemiyorsan da ay benim o paylasamam dersin saka yollu gecersin. Yani abartilacak bir sey oldugunu dusunmuyorum.

Yakın arkadaslarimla ne yersek birbirimizin yiyeceklerinden ısırık alırdık Başkasına ikram etmezdik ya da onun bir şeyinide yemezdik.

Kendi aralarında yapsalar neyse de seni aralarına almak istemeleri rahatsız edici.

Hamile iken kuruyemiş götürürdüm

Oda arkadaşım yerdi arada annem duysa çok kızar derdi

Evde önümde olanı yemiyorum burada hamilelerinkinden yiyorum diye

Biz küçük odalarda çalışır paylaşırdık iki üç kişi

Ya da acıkan tel ile arayıp yiyecek var mı derdi Varsa gel yiyelim der çağırırdık

Arada kek vs olursa da götürürdük çağırır arkadaşları yerdik

yemekten çalışmaya vakit buluyorlar mı ki bunlar! "rejimdeyim burada çalışmaya başladığımdan beri baya kilo almışım, çok canım sıkıldı" demelisin.mesajı alınca belki onlar da durup bir düşünürler de yeme işini bırakırlar.ikrama vs.ye de gerek kalmaz. hem sen küçük bir şey yerken ikram etmemelisin. küçücük çikolatanın da ikramı olmaz onlar abartıyorlar demek ki.

Bana cok garip gelmedi.

Bende ikram etmeden bir sey yiyemem.

Insan nefsi ceker cani ister.

Almak istemiyorsaniz almazsiniz.

Siz ikram etmek istemiyorsaniz etmezsiniz.

Cok takilacak bir dert degil gibi.

Benimde en sevmediğim şey.

Hele büyük şirketlerde çok daha sıkıntılı 20 kişi bir aradayız.

İkram etmek için 2. bir bisküvi alıyorum ama keşke herkes kendi aldığını yese.

Ben başkasından asla almam, çok canım çekerse belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…