- 3 Mayıs 2011
- 13.830
- 49.130
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
SGKya şikayeti hemen şimdi patlatın
Maaş borcunu öderler ödemezler bilemem ama enayi değilsiniz bunu bir görsünler
Eşiniz de çok pasifmişıldırmakta sizi haklı buldum
bence bu konuda eşinizle kavga etmeniz çok saçma. eşiniz sizin çocuğunuz değil, iş hayatında olduğu için saf da değildir diye düşünüyorum. demek ki bir bildiği var.
Ay lutfen boyle bir sey icin esinizle kavga etmeyin. Yazik adama. Onun sucu yok ki. Muhtemelen iyi ayrilmak istemis simdi sesi cikmiyor. Gitsin guzelce istesin parasini. Sigortayi eksik odedikleri icin siz de sikayette bulunabilirsiniz. Suc ama esinizin bundan haberi olmaliydi insan hic mi yatmis primlerine bakmaz?
Kizmayin,elbet bakar caresineBen onun sessizliğine kızıyorum.
En azındam tamam demesin direkt.
Uzatsın biraz.
Evet ama ediyoruz. Çocuğum olmadığının farkındayım. Ama en azından adamlara süre vermesi gerekir. Yoksa her haltı öderken onun maaşını 2 ay ertelerler.
Kızlar merhaba
Eşim iş yerinden ayrıldı. 1 Kasım'da başka bir yerde işe başladı.
Eski iş yerinden Eylül'de alacağı maaşın yarısı, ve Ekim maaşının tamamı kaldı.
Eşime ayrıldığı zaman ödeme bekliyoruz haftaya ödeyeceğiz dediler.
O günden beri eşimle kavga ediyoruz.
Çünkü adamlar her hafta, "Bu hafta da olmadı, haftaya Salı ödeyeceğiz." diyorlar.
Haftaya Salı oluyor, "Ya Cuma'ya kaldı." diyorlar. Böyle böyle Kasım'ın 16'sına geldik.
Artık en ucuz yemek hangisi, onu yiyelim bari moduna geçtik.
Kavga sebebimiz ise ben yasal haklarını aramasını, en azından noterden ihtarname çekmesi gerektiğini söylüyorum.
O ise bekleme taraftarı, bu da beni deli ediyor. En azından adamlara bir süre ver, ve ödemezseniz mahkemeye gidiyorum de diyorum. Onu bile demiyor. Bekliyor. Onu dersem hiç alamam diyor. Ama zaten alamayacak bence.
Neyse birkaç sorum var.
1. Eşimle kavga etmek istemiyorum ama elimde değil. Adamların bizi parmaklarında oynatmalarına tahammül edemiyorum. Sinirim bozuluyor ve kavga ediyoruz. Daha 3 aylık evliyiz halbuki. Kendimi nasıl dizginleyebilirim? Bu benim için en önemli soru.
2. Biz bu maaşı nasıl alabiliriz? Yemin ederim şeytan diyor ki tut şöyle serseri iki adam, de ki: gidin iki aylık maaşı tahsil edin, tahsil ettiğiniz para sizin olsun.
3. Bunun yasal prosedürü nedir? Eşim yasalarla çok uzun sürer almamız diyor. Ama adamların canı yanacaksa değer.
4. Ben yeni öğrendim ki SGK'da primi az yatırmak için maaşı asgari ücret göstermişler. Bununla ilgili şikayet edebilir miyim?
Derdim artık para değil. Adamların canı yansın, beter olsunlar.
Yol gösterenlere şimdiden teşekkürler.
Eğer aldığı maaştan değilde asgariden yattı ise cezası var işverene .Kızlar merhaba
Eşim iş yerinden ayrıldı. 1 Kasım'da başka bir yerde işe başladı.
Eski iş yerinden Eylül'de alacağı maaşın yarısı, ve Ekim maaşının tamamı kaldı.
Eşime ayrıldığı zaman ödeme bekliyoruz haftaya ödeyeceğiz dediler.
O günden beri eşimle kavga ediyoruz.
Çünkü adamlar her hafta, "Bu hafta da olmadı, haftaya Salı ödeyeceğiz." diyorlar.
Haftaya Salı oluyor, "Ya Cuma'ya kaldı." diyorlar. Böyle böyle Kasım'ın 16'sına geldik.
Artık en ucuz yemek hangisi, onu yiyelim bari moduna geçtik.
Kavga sebebimiz ise ben yasal haklarını aramasını, en azından noterden ihtarname çekmesi gerektiğini söylüyorum.
O ise bekleme taraftarı, bu da beni deli ediyor. En azından adamlara bir süre ver, ve ödemezseniz mahkemeye gidiyorum de diyorum. Onu bile demiyor. Bekliyor. Onu dersem hiç alamam diyor. Ama zaten alamayacak bence.
Neyse birkaç sorum var.
1. Eşimle kavga etmek istemiyorum ama elimde değil. Adamların bizi parmaklarında oynatmalarına tahammül edemiyorum. Sinirim bozuluyor ve kavga ediyoruz. Daha 3 aylık evliyiz halbuki. Kendimi nasıl dizginleyebilirim? Bu benim için en önemli soru.
2. Biz bu maaşı nasıl alabiliriz? Yemin ederim şeytan diyor ki tut şöyle serseri iki adam, de ki: gidin iki aylık maaşı tahsil edin, tahsil ettiğiniz para sizin olsun.
3. Bunun yasal prosedürü nedir? Eşim yasalarla çok uzun sürer almamız diyor. Ama adamların canı yanacaksa değer.
4. Ben yeni öğrendim ki SGK'da primi az yatırmak için maaşı asgari ücret göstermişler. Bununla ilgili şikayet edebilir miyim?
Derdim artık para değil. Adamların canı yansın, beter olsunlar.
Yol gösterenlere şimdiden teşekkürler.
Ay bende bunu anlayamadım. Bu adam 2 ay çalışmasa bir de, vay haline.iyi de 1,5 aylık maaşla mı ihya olacaksınız? adamın bir bildiği vardır diyorum. iş hayatında referans önemlidir, belki kapıyı çarpmadan usulca kapatmanın yolunu arıyodur.
HanımefendiKendimi kesesim var falan nedir yahu?
1.5 aylık maaş için bu kadar strese girilir mi? Tamam, tabi ki yaptıkları doğru değil, bende maaşımı hep geç alıyorum ve çok can sıkıcı bir durum, eşiniz hakkını arasın elbet. Ama size ne oluyor bu kadar?
Çok itici geldi tavrınız gerçekten, eminim eşinize de öyle geliyordur. Sanki adam aylardır çalışmıyor da, aç kalmışsınız gibi davranıyorsunuz. Sakin olun..
Eğer aldığı maaştan değilde asgariden yattı ise cezası var işverene .
yasal yolla alması evet uzun sürer ama vermeyeceklerse garantilemiş olursunuz.
Ay bende bunu anlayamadım. Bu adam 2 ay çalışmasa bir de, vay haline.
Ben olsam aman olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun canını sıkma canım falan derdim eşime. Hele ki 3 aydır evliler
Kizmayin,elbet bakar caresine
Valla gulesim geldi kizmayin da
Cocugunu trafik isiklarinda dilendiren insanlar gibi adamin tepesinde iste ha iste deyip durmayin
iyi de 1,5 aylık maaşla mı ihya olacaksınız? adamın bir bildiği vardır diyorum. iş hayatında referans önemlidir, belki kapıyı çarpmadan usulca kapatmanın yolunu arıyodur.
Şirket iflas ya da konkordato durumunda olmasın ?
Bir de özel sektörün neredeyse tamamı maaşı ve sigortayı asgariden gösterir ki...Kalanını elden verir. Bunu yapmayan kalmadı neredeyse.
Cimerden isminin gizli kalmasını isteyerek işyeri hakkında genel bir ihbarda bulunabilirsin somut bilgi ve belgeler ekleyerek. Bu şekilde işyerine sgk ve iş müfettişleri denetim yapacaktır.
Ay bende bunu anlayamadım. Bu adam 2 ay çalışmasa bir de, vay haline.
Ben olsam aman olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun canını sıkma canım falan derdim eşime. Hele ki 3 aydır evliler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?