İş yerinin maaş ödememesi ve eşle kavga

SGKya şikayeti hemen şimdi patlatın
Maaş borcunu öderler ödemezler bilemem ama enayi değilsiniz bunu bir görsünler
Eşiniz de çok pasifmişıldırmakta sizi haklı buldum

Kendimi kesesim var. Ben ki her yasaya uyan insanım. Cidden yasadışı şeyler düşündürttüler bana.
Para meselesi değil artık bu.

Ay lutfen boyle bir sey icin esinizle kavga etmeyin. Yazik adama. Onun sucu yok ki. Muhtemelen iyi ayrilmak istemis simdi sesi cikmiyor. Gitsin guzelce istesin parasini. Sigortayi eksik odedikleri icin siz de sikayette bulunabilirsiniz. Suc ama esinizin bundan haberi olmaliydi insan hic mi yatmis primlerine bakmaz?

bence bu konuda eşinizle kavga etmeniz çok saçma. eşiniz sizin çocuğunuz değil, iş hayatında olduğu için saf da değildir diye düşünüyorum. demek ki bir bildiği var.

Evet ama ediyoruz. Çocuğum olmadığının farkındayım. Ama en azından adamlara süre vermesi gerekir. Yoksa her haltı öderken onun maaşını 2 ay ertelerler.

Ben onun sessizliğine kızıyorum.
En azındam tamam demesin direkt.
Uzatsın biraz.

Ah bu aralar benim de derdim bunun gibi bir şey,
Maaşını da primini de alamıyor zamanında, alınca da eve gelmeden gidiyor ve ben çok farklı çirkin şeyler düşünmeye başladım aynı sizin gibi.
Adam tutup eşeği suda hapsedip dönmesine engel olup, bayıltana kadar dövdürmek istiyorum parayı zamanında ödemeyenleri.
Kocamı da arada tartaklamak Onu bizzat ben yapmak istiyorum.
Eşimi suçluyorum çünkü o parasını alamıyor ama elalemin borcunu koşa koşa kapatıyor ben salak gibi kalıyorum el elde el başta.benim iş de yeni bitti maaşım yok artık.Varken hallediyordum her şeyi.
İnşallah tez zamanda alırsınız paranızı, alırız.
Akıl veremedim kusura bakmayın bende de kalmadı çünkü.
Sinirden her yerim tutuldu.

Evet ama ediyoruz. Çocuğum olmadığının farkındayım. Ama en azından adamlara süre vermesi gerekir. Yoksa her haltı öderken onun maaşını 2 ay ertelerler.

iyi de 1,5 aylık maaşla mı ihya olacaksınız? adamın bir bildiği vardır diyorum. iş hayatında referans önemlidir, belki kapıyı çarpmadan usulca kapatmanın yolunu arıyodur.

Şirket iflas ya da konkordato durumunda olmasın ?

Bir de özel sektörün neredeyse tamamı maaşı ve sigortayı asgariden gösterir ki...Kalanını elden verir. Bunu yapmayan kalmadı neredeyse.

Cimerden isminin gizli kalmasını isteyerek işyeri hakkında genel bir ihbarda bulunabilirsin somut bilgi ve belgeler ekleyerek. Bu şekilde işyerine sgk ve iş müfettişleri denetim yapacaktır.

Kendimi kesesim var falan nedir yahu?
1.5 aylık maaş için bu kadar strese girilir mi? Tamam, tabi ki yaptıkları doğru değil, bende maaşımı hep geç alıyorum ve çok can sıkıcı bir durum, eşiniz hakkını arasın elbet. Ama size ne oluyor bu kadar?
Çok itici geldi tavrınız gerçekten, eminim eşinize de öyle geliyordur. Sanki adam aylardır çalışmıyor da, aç kalmışsınız gibi davranıyorsunuz. Sakin olun..

Eğer aldığı maaştan değilde asgariden yattı ise cezası var işverene .
yasal yolla alması evet uzun sürer ama vermeyeceklerse garantilemiş olursunuz.

iyi de 1,5 aylık maaşla mı ihya olacaksınız? adamın bir bildiği vardır diyorum. iş hayatında referans önemlidir, belki kapıyı çarpmadan usulca kapatmanın yolunu arıyodur.
Ay bende bunu anlayamadım. Bu adam 2 ay çalışmasa bir de, vay haline.
Ben olsam aman olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun canını sıkma canım falan derdim eşime. Hele ki 3 aydır evliler

Hanımefendi
Siz belli ki bu durumu sindirmişsiniz. Eyvallah demişsiniz. Gıkını çıkaramamışsınız.
Herkes böyle olmak zorunda değil.
Enayi değiliz ki paramızı bırakalım veya geç alalım. Sebep ne? Çalışmaya gelince çalış, ama maaşa gelince bekle.
Ne güzel dünya. Yürütemiyorsan şirket açmayacaksın.
Patronu karısıyla tatilde şu anda. Eşime vermesi gereken parayla tatilde adam, bilmem anlatabiliyor muyum?
İnsana koyuyor elbette.
Benim tavrım neyse ki eşime itici gelmiyor, biz problemimizi çözdük.
Ama yasal haklarımızla ilgili fikir almak için yazdım.
Siz 1.5 aylık maaşı küçümseyebilirsiniz ama yeni evliyken o 1.5 aylık maaş hayat kurtarır.
Size ne oluyor bu kadar sorusuna gelirsek, siz eğer evliyseniz eşinizle bu şekilde hayat sürüyor olabilirsiniz.
Ama bizim hayat anlayışımız bu değil. Beraber konuşuruz beraber hareket ederiz.
Eşiz çünkü.
Kavga etmek beni de üzmüş ki buraya yazmışım değil mi?

Ben olsam aman olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun canını sıkma canım falan derdim eşime. Hele ki 3 aydır evliler

Anlamanız da gerekmiyor zaten.
Mesela ben vermezlerse vermesinler demem.
Çünkü enayi değilim.
Canını sıkma tabi ki diyorum. Bu hafta alamadın mı canını sıkma ama haftaya kesin alırız.
Sonraki hafta alamadık mı sıkma canını ama bir dahaki ay kesin alırız.

Eşim yağmurda çamurda işe gitti geldi 1.5 ay.
Babasının hayrına mı?

Bu bana göre hak aramaktır

Kizmayin,elbet bakar caresine
Valla gulesim geldi kizmayin da
Cocugunu trafik isiklarinda dilendiren insanlar gibi adamin tepesinde iste ha iste deyip durmayin

Bende üzülüyorum zaten, kendimi dizginlemek için de yazdım.
Barıştık zaten. Sorun kalmadı :)

Regl oldum, bir anlık gerginlikle patladım sanırım

Referans alınacak bir yer değil.
Ve evet biz şu anda 1.5 aylık maaşla ihya oluyoruz.
Kimsenin maddi durumunu bilemezsiniz.

Şirket iflas ya da konkordato durumunda olmasın ?

Bir de özel sektörün neredeyse tamamı maaşı ve sigortayı asgariden gösterir ki...Kalanını elden verir. Bunu yapmayan kalmadı neredeyse.

Batarlar inşallah.
Adam aylardır her ay, ayın 1'inde maaş ödememek için tatile gidiyor.
Ayın 20'sinde geliyor ve ödüyor.
Aylardır hayatımız böyleydi.
Beyefendinin keyfi tatilinin dönmesini bekliyorduk.
Ama bu ay iyice sıkıştık.

Cimerden isminin gizli kalmasını isteyerek işyeri hakkında genel bir ihbarda bulunabilirsin somut bilgi ve belgeler ekleyerek. Bu şekilde işyerine sgk ve iş müfettişleri denetim yapacaktır.

İsmim hiç ortaya çıkmaz mı?

ben olsam ben de takma kafana der geçerim. adamın yaptığı enayilikmiş, biz de enayi olmuşuz, tek akıllı konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…