- 3 Mayıs 2011
- 13.830
- 49.130
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
ben olsam ben de takma kafana der geçerim. adamın yaptığı enayilikmiş, biz de enayi olmuşuz, tek akıllı konu sahibi.
MerhabaKızlar merhaba
Eşim iş yerinden ayrıldı. 1 Kasım'da başka bir yerde işe başladı.
Eski iş yerinden Eylül'de alacağı maaşın yarısı, ve Ekim maaşının tamamı kaldı.
Eşime ayrıldığı zaman ödeme bekliyoruz haftaya ödeyeceğiz dediler.
O günden beri eşimle kavga ediyoruz.
Çünkü adamlar her hafta, "Bu hafta da olmadı, haftaya Salı ödeyeceğiz." diyorlar.
Haftaya Salı oluyor, "Ya Cuma'ya kaldı." diyorlar. Böyle böyle Kasım'ın 16'sına geldik.
Artık en ucuz yemek hangisi, onu yiyelim bari moduna geçtik.
Kavga sebebimiz ise ben yasal haklarını aramasını, en azından noterden ihtarname çekmesi gerektiğini söylüyorum.
O ise bekleme taraftarı, bu da beni deli ediyor. En azından adamlara bir süre ver, ve ödemezseniz mahkemeye gidiyorum de diyorum. Onu bile demiyor. Bekliyor. Onu dersem hiç alamam diyor. Ama zaten alamayacak bence.
Neyse birkaç sorum var.
1. Eşimle kavga etmek istemiyorum ama elimde değil. Adamların bizi parmaklarında oynatmalarına tahammül edemiyorum. Sinirim bozuluyor ve kavga ediyoruz. Daha 3 aylık evliyiz halbuki. Kendimi nasıl dizginleyebilirim? Bu benim için en önemli soru.
2. Biz bu maaşı nasıl alabiliriz? Yemin ederim şeytan diyor ki tut şöyle serseri iki adam, de ki: gidin iki aylık maaşı tahsil edin, tahsil ettiğiniz para sizin olsun.
3. Bunun yasal prosedürü nedir? Eşim yasalarla çok uzun sürer almamız diyor. Ama adamların canı yanacaksa değer.
4. Ben yeni öğrendim ki SGK'da primi az yatırmak için maaşı asgari ücret göstermişler. Bununla ilgili şikayet edebilir miyim?
Derdim artık para değil. Adamların canı yansın, beter olsunlar.
Yol gösterenlere şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Eşin önce alo 170 i arayarak derdini anlatsın . Daha sonra şikayet dilekçesi yazarak hem sgk ya hem çalışma bakanlığına versin .
Eksik sgk matrahının farkını istesin
Daha bir çok yol gösterebilirim
Ama önce
Hemen bugün arasın ve "bana hakkımı yatırmayın , yasal yol ile alacağım , iyi niyetimin son kullanma tarihi buraya kadardı . Her gün 45 günlük alacak için kavga edeceğime 1 yıl sonra yasal faizi ile almaya karar verdim " desin
%95 para bugün yatar
%5 geç alırsınız ama 10 aylık para alırsınız
Rica ederimHarika fikir, teşekkür ederim, bunu uygulayacağız.
Siz su an bir üzülüyorsanız esiniz bin uzuluyordur inanin. Adamin ustune fazla da gitmenin bi manasi yok. Güzellikle halledilsib istiyor belli ki. Biraz daha bekleyin baktınız tik yok yasal haklarınızı ararsiniz. Bu konuda eşinizle uzlaşıp bi süre belirleyin. Max 2 haft 3 haft bekleyelim gibi. Bunu da sirkete soylesin. Ondan sonra harekete gecin.
Yeni evliyken biz de benzer süreçlerden gecmistik. O yuzden cok iyi anliyorum. Bir suru borcun ustune esim maaşını eksik alıyordu devamli. Veya 2 3 ayda bir yatırıyorlardı . Ben de sızın gibi sıkıştır şunları iste vs diyordum ama cozum olmuyordu. Allah'tan başka bir iş buldu o günler geride kaldı. Ustteki arkadaşın dedigi gibi net bi dille konuşursa bence ise yarar. Patron eşiyle tatile vs çıkıyorsa o kdr da sifiri tüketmiş değiller demek ki.Şu an beni anlayan bir yorum oldu.
Bizim kavga sebebimiz zaten süre belirleyememekti.
Ben adamlara 2 hafta süre ver dedim.
O vermedi, bunun üzerine sürtüştük.
Yoksa adamın tepesine bindiğim yok.
Kaldı ki iş bulmamıştı daha, ben ona istifa et demiştim. Yani iş bulmadan ayrıl mutsuzsan demiştim.
Önemli olan tabi ki eşim.
Ama bir an sürtüştük işte.
Ben biraz tez canlıyım.
Batarlar inşallah.
Adam aylardır her ay, ayın 1'inde maaş ödememek için tatile gidiyor.
Ayın 20'sinde geliyor ve ödüyor.
Aylardır hayatımız böyleydi.
Beyefendinin keyfi tatilinin dönmesini bekliyorduk.
Ama bu ay iyice sıkıştık.
İsmim hiç ortaya çıkmaz mı?
Yeni evliyken biz de benzer süreçlerden gecmistik. O yuzden cok iyi anliyorum. Bir suru borcun ustune esim maaşını eksik alıyordu devamli. Veya 2 3 ayda bir yatırıyorlardı . Ben de sızın gibi sıkıştır şunları iste vs diyordum ama cozum olmuyordu. Allah'tan başka bir iş buldu o günler geride kaldı. Ustteki arkadaşın dedigi gibi net bi dille konuşursa bence ise yarar. Patron eşiyle tatile vs çıkıyorsa o kdr da sifiri tüketmiş değiller demek ki.
Kiyamam olur oyle aradaBende üzülüyorum zaten, kendimi dizginlemek için de yazdım.
Barıştık zaten. Sorun kalmadı :)
Regl oldum, bir anlık gerginlikle patladım sanırım
Kiyamam olur oyle arada
Olur tabiiOlur dimi, sonradan çok özür diledim, ama ne bileyim. Üzüldüm de.
Pislik adamlar kavga ettirdiler bizi
Olur tabii
Ayni sektor icinde calisan insanlar cikarken kapiyi cok hizli kapatmamaya calisiyorlar sadece. Esinizin de yaptigi bu.
Hanımefendi
Siz belli ki bu durumu sindirmişsiniz. Eyvallah demişsiniz. Gıkını çıkaramamışsınız.
Herkes böyle olmak zorunda değil.
Enayi değiliz ki paramızı bırakalım veya geç alalım. Sebep ne? Çalışmaya gelince çalış, ama maaşa gelince bekle.
Ne güzel dünya. Yürütemiyorsan şirket açmayacaksın.
Patronu karısıyla tatilde şu anda. Eşime vermesi gereken parayla tatilde adam, bilmem anlatabiliyor muyum?
İnsana koyuyor elbette.
Benim tavrım neyse ki eşime itici gelmiyor, biz problemimizi çözdük.
Ama yasal haklarımızla ilgili fikir almak için yazdım.
Siz 1.5 aylık maaşı küçümseyebilirsiniz ama yeni evliyken o 1.5 aylık maaş hayat kurtarır.
Size ne oluyor bu kadar sorusuna gelirsek, siz eğer evliyseniz eşinizle bu şekilde hayat sürüyor olabilirsiniz.
Ama bizim hayat anlayışımız bu değil. Beraber konuşuruz beraber hareket ederiz.
Eşiz çünkü.
Kavga etmek beni de üzmüş ki buraya yazmışım değil mi?
Ben vermiyorlarsa vermesinler demedim. Olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun ama kafana takma dedim.
Biz enayiyiz, eşimle de konuşamıyoruz evetay cevap bile veremicem. Size bol şans.
Eşinizin mizacı buysa kızmaya hakkınız yok.Ben onun sessizliğine kızıyorum.
En azındam tamam demesin direkt.
Uzatsın biraz.
Dava açmanız gerekir ve Buda uzun sürer.SGK primini siz daha önce görebilirdiniz sonuçta sizden saklı yapılacak birşey değildi.İş veren kendisi biliyordu diyebilir bence
Sgk ya maaşını alamadığını da şikayet edebilir bu arada. Çünkü maaşları düzenli ödemeleri gerekiyor. Gün bile geciktiremezler diye biliyorum. Bu arada eğer gerçekten paraları yoksa aranızı da bozmadan hareket etmek daha mantıklı olabilir. Diğer çalışanların maaşları ödenmiş mi?SGKya şikayeti hemen şimdi patlatın
Maaş borcunu öderler ödemezler bilemem ama enayi değilsiniz bunu bir görsünler
Eşiniz de çok pasifmişıldırmakta sizi haklı buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?