İş yerinin maaş ödememesi ve eşle kavga

Merhaba
Eşin önce alo 170 i arayarak derdini anlatsın . Daha sonra şikayet dilekçesi yazarak hem sgk ya hem çalışma bakanlığına versin .
Eksik sgk matrahının farkını istesin
Daha bir çok yol gösterebilirim
Ama önce
Hemen bugün arasın ve "bana hakkımı yatırmayın , yasal yol ile alacağım , iyi niyetimin son kullanma tarihi buraya kadardı . Her gün 45 günlük alacak için kavga edeceğime 1 yıl sonra yasal faizi ile almaya karar verdim " desin
%95 para bugün yatar
%5 geç alırsınız ama 10 aylık para alırsınız

Siz su an bir üzülüyorsanız esiniz bin uzuluyordur inanin. Adamin ustune fazla da gitmenin bi manasi yok. Güzellikle halledilsib istiyor belli ki. Biraz daha bekleyin baktınız tik yok yasal haklarınızı ararsiniz. Bu konuda eşinizle uzlaşıp bi süre belirleyin. Max 2 haft 3 haft bekleyelim gibi. Bunu da sirkete soylesin. Ondan sonra harekete gecin.

Harika fikir, teşekkür ederim, bunu uygulayacağız.

Şu an beni anlayan bir yorum oldu.
Bizim kavga sebebimiz zaten süre belirleyememekti.
Ben adamlara 2 hafta süre ver dedim.
O vermedi, bunun üzerine sürtüştük.

Yoksa adamın tepesine bindiğim yok.
Kaldı ki iş bulmamıştı daha, ben ona istifa et demiştim. Yani iş bulmadan ayrıl mutsuzsan demiştim.
Önemli olan tabi ki eşim.
Ama bir an sürtüştük işte.
Ben biraz tez canlıyım.

Ne kadardı maaşı ortalama ?

Asgari ücretten gösterdi ise SGK ya gidip şikayetçi olabilir.

aealık sonuna kadar bekleyin gelmezse noterden ihtar çeksin yine olmazsa da versin mahkemeye. Zaten en çok 1-2 sene Sürer. Dava masraflarını vs o durumda zsten karsı taraf ödüyor. Gözü kesiyorsa böyle yapsın. Kesmiyorsa da yapacak bşy yok.

Yeni evliyken biz de benzer süreçlerden gecmistik. O yuzden cok iyi anliyorum. Bir suru borcun ustune esim maaşını eksik alıyordu devamli. Veya 2 3 ayda bir yatırıyorlardı . Ben de sızın gibi sıkıştır şunları iste vs diyordum ama cozum olmuyordu. Allah'tan başka bir iş buldu o günler geride kaldı. Ustteki arkadaşın dedigi gibi net bi dille konuşursa bence ise yarar. Patron eşiyle tatile vs çıkıyorsa o kdr da sifiri tüketmiş değiller demek ki.

İsmin cumhurbaşkanlığı kayıtlarında olur sadece, ilgili kurumlara ismi gizli olarak gider.

Hayır, bir iş yapıyorlar 100 bin vs. alıyorlar.
Toplasan bir avuç insan çalışıyor. İStese öder yani.
Faize yatırıyormuş, ondan ödemiyor.
Her ay da bahanesi aynı. Ödemeleri alamadık diyor.

İnsan buna sinirleniyor, cidden para alamamaya değil.
Adamın "Oh ne güzel kandırdım yine." diye keyiflendiği geliyor gözümün önüne.
Beni delirten o.
Şirket cidden kötü durumda olsa ya bırak derim, boşver, sadakamız olsun.

Kaldı ki eşim 1.5 ay haftasonları bile çalıştı.
Emeğine yazık değil mi?

Olur tabii
Ayni sektor icinde calisan insanlar cikarken kapiyi cok hizli kapatmamaya calisiyorlar sadece. Esinizin de yaptigi bu.

Akşam bir daha konuşacağım, gönlünü aldım ama içi de rahatlasın en azından.

Teşekkürler darkmore

Mune konumu kapatabilir misiniz? Teşekkür ederim herkese

Ben vermiyorlarsa vermesinler demedim. Olup da vermiyorlarsa zıkkım olsun ama kafana takma dedim.

Biz enayiyiz, eşimle de konuşamıyoruz evet ay cevap bile veremicem. Size bol şans.

Ben onun sessizliğine kızıyorum.
En azındam tamam demesin direkt.
Uzatsın biraz.
Eşinizin mizacı buysa kızmaya hakkınız yok.
Herkesin sorunları algılayışı,karşı tepki geliştirme hızı ve yöntemi aynı değildir.
Size karşı yumuşak ve uyumlu olduğunda eşinizin bu mizacı hoşunuza gidiyordur mutlaka.
Bana kuzu olsun, etrafa kaplan diyorsanız,
bu çok zor.
Burda benzetme yapıyorum, benim kocam kılıbık değil, zaten ben de bunu istemem,
diyeceksiniz muhtemelen,
benzetme olduğunu peşin peşin yazayım.

Eş olmak karşımızdakini olduğu gibi sevip,
kabul etmeyi gerektirir.
Eşinizin tepkisizliğini doğru bulmamanızı ve onaylamamanızı anlarım, ama tavrını değiştirmesi için adamı zorlamanızı,hatta bunun için onunla kavga etmenizi anlayamadım ve ilişkinizin selameti açısından da doğru bulmadım.
Sorununuzu kavga etmeden,eşinizi eleştirmeden 'ben diliyle tam ve tek mesaj göndererek' çözmeyi deneyebilirsiniz.
Her şey gönlünüzce olsun.

Adamla kavga etme yok yere adam haklı öyle şikayet ederseniz hiç vermezler ha şikayet için çalışma bakanlığıma bi dilekçeye bakar

SGKya şikayeti hemen şimdi patlatın
Maaş borcunu öderler ödemezler bilemem ama enayi değilsiniz bunu bir görsünler
Eşiniz de çok pasifmişıldırmakta sizi haklı buldum
Sgk ya maaşını alamadığını da şikayet edebilir bu arada. Çünkü maaşları düzenli ödemeleri gerekiyor. Gün bile geciktiremezler diye biliyorum. Bu arada eğer gerçekten paraları yoksa aranızı da bozmadan hareket etmek daha mantıklı olabilir. Diğer çalışanların maaşları ödenmiş mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…