İş yüzünden kafayı yiyeceğim

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
İşle ilgili daha oncede bir konu acmistim kizlar lutfen yardim edin yoksa psikolojim bozulacak.

1 ay once 2.5 yil calistigim yerden ayrildim. Eşimin calistigi yer Kartala tasiniyor diye. Biz avrupa yakasinda oturuyoruz gidip gelmesi zor diye karşiya tasinalim dedik. Benim de işle ilgili sorunlar oldu tazminatimi alip ciktim iş sozlesmemiz feshedildi. Suan kasıma kadar issizlik maasi alabilirim. Bayramdan sonra tasiniriz ben de anadolu yakasindan is bakarim diye dusunuyordum ki Avrupa yakasinda iyi bir gazeteden teklif geldi.

Geldim gorustum iş yapmamda sorun yok ama calisma saatleri diye bir kavram yok. Tamam basın calisaniyim ama bir duzenim olmayacak sabah 10 gibi işe gelip aksam 8 9 hatta bazen 12ye kdr kaldiklarini soyluyolar. Haftalik izin 1 gun. Eger burda calismayi kabul edersem bu durumda eşim avrupa yakasindan iş bakacak. Birkac yere gitti gorustu suanki aldigi maastan daha az maas vereceklermis. Ee kabul etmek istemiyo bunu hakli olarak. Ve ben cok mutsuzum. Kendimi suan işe veremiyorum elimde gazete boş boş bakiyorum. Eşim işini cok seviyor onun hevesini kirmak istemiyorum. Napicagimi bilmiyorum kaçip gitmek istiyorum. Izin gunum haftaici de olabilir bu durumda nerdeyse kocamin yuzunu goremeyecegim bile.

Bu çalışma saatleri evli bir bayan için çok düzensiz. İleri de çocuğunuz olduğunda çok zorlanırsınız. Mantıklı olan sizin yeni bir iş bakmanız eşiniz işinden memnunsa onun yeriyle oynamayın. Zaten size teklif edilen iş de çok cazip değil gibi duruyor.

1 aylık işsizlik için, kaçıp gitmek istemek çok abartı bir tepki.

Tamam eşinizi üzmek istemiyorsunuz da, aldığınız iş teklifi de müthiş, kaçmaz bir fırsat gibi görünmüyor buradan.

ortada düşünecek bir fırsat yada kaçırılmıyacak bir fırsat göremedim ben.tabikide işi kabul etme şartlar ağır birde başka şeylerden ödün verdirecek bir iş.

Bu çalışma saatleri evli bir bayan için çok düzensiz. İleri de çocuğunuz olduğunda çok zorlanırsınız. Mantıklı olan sizin yeni bir iş bakmanız eşiniz işinden memnunsa onun yeriyle oynamayın. Zaten size teklif edilen iş de çok cazip değil gibi duruyor.

Bana cazip olan sadece gazetenin adı. Yoksa evet birakin cocugu ben burada kendime zaman ayiramam. Bu millet neden burada bu sartlarda calisiyo anlamiyorum.

bence girme çalışma saatleri uysa gir derim ama baksan herşey ters eve vakit ayırmasan eşinle sıkıntılar çıkar
eşim benle ilgilenmiyor diye yazan bayanlarda terse döner sizde

1 aylık işsizlik için, kaçıp gitmek istemek çok abartı bir tepki.

Tamam eşinizi üzmek istemiyorsunuz da, aldığınız iş teklifi de müthiş, kaçmaz bir fırsat gibi görünmüyor buradan.

Issizlikten yakinmiyorum zaten kasim ayina kdr issizlik maasi alicam maddi sorunumuzda yok. Evet cok buyuk bir firsatta degil burasi

ortada düşünecek bir fırsat yada kaçırılmıyacak bir fırsat göremedim ben.tabikide işi kabul etme şartlar ağır birde başka şeylerden ödün verdirecek bir iş.
Ne bayram ne seyran bu yil yillik iznimde olmayacak. Ben suan evde olsaydim tasinma hazirliklari yapsaydim daha mutluydum

Kariyerinize odaklanın bence. Eğer bu gazetenin size basamak atlatacağını düşünüyorsanız, eşinizden yana değil kendinizden yana kullanın tercihinizi.

benim eşim çok yoğun çalışıyor. benim ki gayet ideal. ve biz sadece bu mesai saatleri yüzünden tartışıyoruz. üstelik boş anlarımızı dolu dolu yaşıyoruz. o yüzden siz rahat rahat araştırmaya çalışın. hatta eşinizin işi belli olsun ondan sonra makul bir iş ayarlayın. zira kadının işi çok önemli. her şeye uyması gerekir saat olarak.

Bana cazip olan sadece gazetenin adı. Yoksa evet birakin cocugu ben burada kendime zaman ayiramam. Bu millet neden burada bu sartlarda calisiyo anlamiyorum.
Açıkçası alacağım parayı yiyemedikten sonra benim için firma adıymış bilmem neymiş hiç umrumda olmaz. Biraz tembelim biraz da kendimi seviyorum yoramam kendimi o kadar :)

Evet tamamen oyle para alicam ama harcamaya zamanim yok :/ aksam cikis saati belli olan is bulmak cok mu zor
Hayır neden zor olsun. Belki biraz zaman alır ama tecrübeniz ve yeteneğiniz varsa elbet dilediğiniz gibi bir iş bulursunuz. Karamsar olmayın para sıkıntınız yoksa iş aramaya devam edin. Çok uzun süreler bulamazsınız o zaman bu denli işleri düşünürsünüz.

Yani çalışma koşullarını yazdığın iş için mi kafan bu kadar karıştı? Bence böyle bir iş için düzen değiştirmeyin, bir de kasıma kadar işsizlik alıyorsun. Daha çok zaman var. Eşinizin de zırt pırt iş değiştirmesi iyi değil, hele işinden memnunsa bence hiiç şansa bırakmasın ve başka işe bulaşmasın.

Ayrıca Avrupa yakasında iş buldun diyelim, Kartal yerine Kadıköy, Üsküdar tarafların da yaşasanız, hem Kartal'a hem de Avrupa yakasına yakın olursunuz. Haaa Avrupa yakasından kasıt Avcılar, Beylikdüzü istikameti değilse tabi...

Back
X