- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
Annemlerin aile hekiminin her iki elinde 3 parmağı eksik....yani tip okumuş ve doktorluk yapıyor şu anda,belki destek olur diye yazayım dedim,başarılar diliyorum hayatında,inşallah istediği mesleği severek yapar....Merhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.
Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.
Dis hekimliginde belki biraz sorun olabilir ama tıp ve eczacılıkta olmaz..zaten hocaları durumunu bilerek davranırlar ve uzmanlıgında da cerrahi bir brans secmez..Basarılar simdiden yolu acık olsunMerhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.
Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.
Nasıl yok? Öğrencilik bitene kadar neşter tutmayan doktor varsa allah bizi korusun onlardan.öğrenciyken neşter tutma diye birşey yok hanımefendi. Lütfen yanlış yönlendirmeyin. Uzmanlık da mezuniyetten sonra sınavla okumaya hak kazanılan, gerekli eğitimler tamamlanırsa elde edilen bir unvan.
Bende anlayamadim onuNasıl yok? Öğrencilik bitene kadar neşter tutmayan doktor varsa allah bizi korusun onlardan.
Sonraki mesajları okuyarak geliyorum da kastettiği ameliyat yapmakmış sanrım emin olamadım. Her üniversitenin uygulaması ve imkanları da bir olmuyor bir de.Bende anlayamadim onu
Doktorlar ilk nesteri hastanede goreve basladiklarinda tutuyorlarsa vay halimize
Nasıl yok? Öğrencilik bitene kadar neşter tutmayan doktor varsa allah bizi korusun onlardan.
Ayrıca yazdıklarımı tekrar dönüp okuyun. Pratik yapılmıyor makas tutulmuyor demedim. Ayrıca bir insanın tek bir işaret parmağı yok diye makas kullanamadığını mı zannediyorsunuz?? Birkaç gün sol işaret parmağınızı avucunuza yapıştırın nasıl bütün işlerinizi yaptığınıza siz de hayret edeceksiniz!
En az üç mesajımda fakültede hangi uygulamaların yapıldığını saydım ama okuyamamışsınız sanırım olsun. Ben yine sayayım; kan alma enjeksiyon yapma dikiş atma abse sıkma pansuman ng sonda ve idrar sondası takma ekg çekme vs vs daha niceleri.. Fakat ben bunları el becerisi olarak adlandırmıyorum burada anlaşamıyoruz . Bana göre el becerisi diş hekimlerinin yaptığıdır. Hatta onlarda bile bir kısım becerisi yetersiz olanlar yine diş hekimi oluyor ama becerikliler kadar başarılı tedavi yapamıyorlar. Tıpta ise kas gücü ve hareketleri yerinde olan herkes bu uygulamaları yapabiliyor ekstra yeteneğe gerek yok yani!!
Neşter tutmaktan ne anlıyorsunuz?
Tıp Fakültesi öğrencisine hasta emanet edip ameliyat yaptırıldığını mı sanıyorsunuz?
Her tıp öğrencisi cerrahi ameliyat yapacak kabiliyete sahip olmalı mı sanıyorsunuz?
Tıp fakültesi bitirmiş olabilirsiniz ama üslubunuz yanlış olduğunu veya olayı kast etmediğim yerlere çektiğinizi kabul edecek kadar alçak gönüllü değilsiniz. hanımefendi bir şeyi söylemenin 100 yolu vardır, bunlar arasından sert ve cephe alıcı bir üslup seçerseniz karşınızdaki ona göre cevap verir.
Düşündüğünüz kadar hırslı falan değilim, bu işi bu hale getiren sizsiniz. Hata yaptığım yerde hata yaptım derim, detayları bilmiyorum, mantıken genel bir cevap yazdım diye yazmadım yukarı? Zaten oturup bu konuda uzmanım falan demedim, mantıken yorum yapıyoruz dedim değil mi? Fakat sizin bu kadar sert ve karşı tarafa cephe alacak bir üslup kullanmanıza ne gerek var, ki söylediğimde haksiz değildim. Tıp bitirmiş olabilirsiniz, ama iletişim konusunda pek de iyi görünmüyorsunuz.
Dermatoloji alanındaki çalışmaları yeter de artar bile gerektiğinde dikiş dikmese de olur. Konu sahibinin tanıdığını tıp hocaları yönlendirir fikri verir diye düşünüyorum sonuçta tıp dünyasını en iyi ona mensup olanlar bilir.dermotolog ama tek elliyle hırsıyla dikiş dikilmeyi öğrenmiş birisi. yani gerektiğinde cerrahi müdahale de yapmıştır
sizin benim düşüncemiz önemli değil evet ama dikmiş yani adam Allah rahmet eylesin. ev de her şeyi dikerek öğrenmiş tek elle dikişi. insanları çok kısıtlamamak gerek. isterse yapabilir yaniDermatoloji alanındaki çalışmaları yeter de artar bile gerektiğinde dikiş dikmese de olur. Konu sahibinin tanıdığını tıp hocaları yönlendirir fikri verir diye düşünüyorum sonuçta tıp dünyasını en iyi ona mensup olanlar bilir.
Hanimefendi tek bir örnekten veya sayılı örnekten genelleme yapmamak lazım diye düşünüyorum.sizin benim düşüncemiz önemli değil evet ama dikmiş yani adam Allah rahmet eylesin. ev de her şeyi dikerek öğrenmiş tek elle dikişi. insanları çok kısıtlamamak gerek. isterse yapabilir yani
Hanimefendi tek bir örnekten veya sayılı örnekten genelleme yapmamak lazım diye düşünüyorum.
Burada konu sahibini kimse kısıtlamıyor yazsın hocaları da seçeceği branşlarda yönlendirir deniliyor. Burada kısıtlama nerede acaba? Ayrıca siz cerrahi veya tıp dünyasına çok mu hakimsiniz anlamadım açıkçası. Bana cevap vermektense konu sahibi ile iletişim kursanız zira bana bir faydası olmuyor cevaplarınızın belki konu sahibi faydalanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?