İşaret parmağı olmayan biri tıp okuyabilir mi

Ben insanları yanıltmayın bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin diyorum siz hala kendinizi kanıtlama çabasındasınız. Neyse sizinle muhatap olmak İyi bir fikir değilmiş. Bilgi edinmek isteyenler doğru bilgi edinsin de siz önemli değilsiniz

hangi konuda ahkam kesmişim yahu? Boş verin, sizin üslubunuz oldukça sert, bilmem farkında mısınız? Muhatap olmayabilirdiniz başından beri, ( keşke de olmasaydınız) fakat cümlelerimi irdeleyerek altından anlam çıkarmada çok başarılıydınız.

Okuyabilir. Hatta bence cerrah da olabilir. Engelliler vücudunun diğer bölgelerini farklı kullanırlar. Elleri olmayan biri ayagi ile resim yapabilir. Muhtemelen diger parmaklarıyla her işi halletmeye alışmış, eksikliğini hissetmiyordur.

Bunu söyle dusunelim. Hicbir sorunu olmayan bir doktor kaza gecirip parmaksiz kalabilir ozaman meslegini birakacak mi tabiki hayir. Hocalar da bisey demez endise etmesin
Pratik derslerde o parmaginin yoklugunu hissettirecek hicbir durum da yasamaz.
Sonrasinda da hangi uzmanligi istiyorsa onu secer.
Bizim fakultede bir asistan vardi sag kolu kirik gibi duruyodu ve acilmiyodu. Fizik tedavi uzmaniydi. Catir catir muayne yapan bir bolum
Neyi hedefliyorsa aynen devam etsin. İnsaallah basarili olur.

siz doktor veya doktor yakını mısınız?

Kar
desim dis hekimligine giderken 8 hekim imzali saglik raporu istediler.baya detaya girmisler.ama bu tarz seylerde araniyormu bilmiyrm.bolumlerin sartlarinda yaziyordur muhakkak tercih klavuzunda

sizin söyledikleriniz tamamen doğru, maalesef kendisini anlatamayan birisiyle muhatap olmuşsunuz. yazdım cevap gelmedi bana da ama cidden karşıdaki kişi bilmiyor veya bildiğini aktaramıyor çünkü dehşet saçma bir düşünce. tıp öğrencisi eline neşter almaz olur mu yahu?

güzelleme yapmaya gerek yok sonuçta burada realist konuşacağız çok zorlanır, gerçekten hayali değilse aile baskısı vs ile yazmaması gerekir sonuçta insan hayatı bu.

siz ikiniz de doktor olmalısınız o zaman. Benim söylediklerimi bile yalanladığınıza göre..

Bir de neşter verilmesinden kastınız ameliyat yapmak mı?

ya en basitinden sizden önce doktor olduğunu açıklayarak yazan bir üye var. Onun söyledikleri de mi yalan?

Vallahi bende şaşkınlık içindeyim, akşam akşam sinirlendim. Söylediğimin altında başka anlamlar arıyor arkadaş, pratik derslerde ne yapıyor bunlar, tıp fakülteleri hakkında detaylı bilgim yok sadece ilk birkaç sene teorik sonrası pratik diye biliyorum. Ders detayını falan bilmem, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Arkadaşın söylemi sertti, neyse iyi geceler.

siz ikiniz de doktor olmalısınız o zaman. Benim söylediklerimi bile yalanladığınıza göre..

Bir de neşter verilmesinden kastınız ameliyat yapmak mı?

doktor değilim, 7 sülaleden doktor çocuğuyum. çocukluğum hastanede geçti, sizin için tıp öğrencileri fakültede el becerisine ihtiyaç duyar mı duymaz mı öğrenebilirim.

ameliyat veya değil, bu öğrenciler okulda el becerisine ihtiyaç duyuyor ve duyacaklar. yani uzmanlıkta poliklinik seçer diye garanti verip öğrenciliği öyle ya da böyle atlatmak çok saçma olur. benim babam insanlarla tokalaşırken bile dikkat eder. tanımadığı insanlara elini uzatmaz, biraz sıkı tokalaşmaktan bile rahatsız olur ki bu insan profesör. parmağın olmaması nasıl olur bilmiyorum.

ya en basitinden sizden önce doktor olduğunu açıklayarak yazan bir üye var. Onun söyledikleri de mi yalan?

hanımefendi tıp öğrencileri öğrencilik boyunca kitaplar içinde boğulmuyor burada anlaşalım. kimi referans gösteriyorsanız ben buradayım, el becerisinin öğrencilik boyunca gerekmediği, neşter kullanmadıkları (ki neşteri mecaz olarak söylüyorum) tamamen yanlış. beni bu mesajı yazmaya zorlayan da üslubunuz.

Hanımefendi ne yalan? Ne diyorsunuz anlamıyorum. Neşteri bırakın, sadece aklıma gelen ilk örnekti onun için yazdım, bu adamlar makasta mi tutmuyorlar öğrenciyken?

Cerrah olmazsa hiçbirşey olmaz merak etmeyin. Benim için öğrenmenize gerek yok ben söylediklerimden eminim. Kimseyi böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirmeyi göze alamam. Siz babanızla konuşun sonra gelip burada yönlendirme yaparsınız. Hadi selametle

Hanımefendi kimi yanlış yönlendirmişim? Sizin zihniyet sadece bunlardan yanlış yönlendirme çıkarır.

yanlış yönlendirme yapan ben değilim sizsiniz. burada böyle bol keseden atıyorsunuz. burası public bir site, aynı konuda kafasında soru işareti olan bir insan da denk gelebilir buraya. ne yapacaklar fakülteye başlarken sözleşme mi imzalayacaklar cerrahlık yapmayacağına dair?

saçmalıyorsunuz, yapamaz demiyorum zorlanarak yapabilir ama "el becerisi gerekmez, neşter tutmaz, makas kullanmaz zaten öğrencilikte" tarzı yaklaşımlar cahilliktir. ve tabi ki babama soracağım çünkü bilmeden insanları yönlendirmek daha büyük hata olur. bir de şuraya göz kırpma emojisi ekleyeyim havalı olur.

Bende bir araştıracağım, bu arkadaşın söylediğine göre sadece izlenerek öğreniliyormuş, zerre kadar mantıklı bir yaklaşım değil. Cerrah olsun olmasın. Öğrenip yazacağım, iyi geceler.

Cerrahi bölümler dışında okuyabilir gibi geldi. Kan alma damar yolu açma diye bir zorunluluk yoktur diye düşünüyorum. İnşallah basarılı olur, gönlüne görevdir bölüm okur

Bende bir araştıracağım, bu arkadaşın söylediğine göre sadece izlenerek öğreniliyormuş, zerre kadar mantıklı bir yaklaşım değil. Cerrah olsun olmasın. Öğrenip yazacağım, iyi geceler.

ya konu zaten çok hassas yani yazdığımız şeyler yanlış anlaşılabilir ama gerçekçi olmak da lazım. kız çok istiyorsa zaten her yolu araştırır okur, aile baskısı içinse de kendi bileceğini iş, mutlu olacağı işi yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…