- 20 Haziran 2018
- 52
- 78
- 88
- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
Üstesinden gelinmeyeceğini zaten kast etmedim, pratikte el becerisi gerektiren dersleri var tıpçıların bunu göz önünde bulundursun dedim. Bunun için basitçe neşter örneğini verdim, en basit ve bilinen şekliyle, pekala başka örnekte verilebilir, olayı büyüten sizsiniz hanımefendi. Arkadaş kendini geliştirmişse cerrahta olabilir. Ama siz isterseniz beni yanıltmak için biraz daha araştırma yapın.
Bu arada kadavralar umrumda bile değil, yaptığınız açıklamaya yazık.
Ben insanları yanıltmayın bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin diyorum siz hala kendinizi kanıtlama çabasındasınız. Neyse sizinle muhatap olmak İyi bir fikir değilmiş. Bilgi edinmek isteyenler doğru bilgi edinsin de siz önemli değilsiniz
Yeni mezunlar istedikleri yere eczane açamıyor, nüfus sınırlamasına takılıyorlar, eskiden gözde meslekti ama nüfus yasasından sonra bir güzelliği kalmadı.Eczacılıkta neden issiz kalır dediniz. Eskiden iş imkanı olan bir meslekti diye biliyorum.
Y yaprak4r Sakin olun ve bilmediğiniz konularda ahkam kesmekten vazgeçin!. Evet hiçbir tıp öğrencisi eğitim hayatı boyunca sandığınız manada eline neşter almaz. Dikiş atarken ipi kesmek ya da pansuman yaparken gerekli aletleri kesmek için kullanır. Zannediyorum baskın eliyle bulmak kullanabilen herkes bu bahsettiğim işlemleri yapabilir.
Tıp Fakültesi 6 senedir ve ilk 3sene temel ikinci 3 sene klinik eğitim verilir. Sandığınız ve yansıtmaya çalıştığınız gibi pratik dersler de ikinci uç senede değil birinci uç senede yani temel eğitimin içinde verilir. Kadavrayı da hiçbir tıp öğrencisine kestirmezler. Öğrencinin elinde heba edilebilecek çok kadavramız yok ülkemizde, hatta eğitim için yeterli kadavra var mı o bile soru işareti!..
hastanede yapılan pratik dersler de hasta muayene etmek, takip etmek, hazırlamaktan ibaret; son sene de kan alma ekg çekme sonda takma vs bir sürü işlem yapılıyor fakat hiçbiri işaret parmağı eksikliği nedeniyle yapılamayacak şeyler değil, üstesinden gelir hepsinin. Üçüncü kez açıkladığıma göre itiraz edecek birşeyiniz kalmamıştır diye ümit ediyorum -_-
desim dis hekimligine giderken 8 hekim imzali saglik raporu istediler.baya detaya girmisler.ama bu tarz seylerde araniyormu bilmiyrm.bolumlerin sartlarinda yaziyordur muhakkak tercih klavuzundaMerhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.
Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.
Üstesinden gelinmeyeceğini zaten kast etmedim, pratikte el becerisi gerektiren dersleri var tıpçıların bunu göz önünde bulundursun dedim. Bunun için basitçe neşter örneğini verdim, en basit ve bilinen şekliyle, pekala başka örnekte verilebilir, olayı büyüten sizsiniz hanımefendi. Arkadaş kendini geliştirmişse cerrahta olabilir. Ama siz isterseniz beni yanıltmak için biraz daha araştırma yapın.
Bu arada kadavralar umrumda bile değil, yaptığınız açıklamaya yazık.
sizin söyledikleriniz tamamen doğru, maalesef kendisini anlatamayan birisiyle muhatap olmuşsunuz. yazdım cevap gelmedi bana da ama cidden karşıdaki kişi bilmiyor veya bildiğini aktaramıyor çünkü dehşet saçma bir düşünce. tıp öğrencisi eline neşter almaz olur mu yahu?
güzelleme yapmaya gerek yok sonuçta burada realist konuşacağız çok zorlanır, gerçekten hayali değilse aile baskısı vs ile yazmaması gerekir sonuçta insan hayatı bu.
sizin söyledikleriniz tamamen doğru, maalesef kendisini anlatamayan birisiyle muhatap olmuşsunuz. yazdım cevap gelmedi bana da ama cidden karşıdaki kişi bilmiyor veya bildiğini aktaramıyor çünkü dehşet saçma bir düşünce. tıp öğrencisi eline neşter almaz olur mu yahu?
güzelleme yapmaya gerek yok sonuçta burada realist konuşacağız çok zorlanır, gerçekten hayali değilse aile baskısı vs ile yazmaması gerekir sonuçta insan hayatı bu.
siz ikiniz de doktor olmalısınız o zaman. Benim söylediklerimi bile yalanladığınıza göre..
Bir de neşter verilmesinden kastınız ameliyat yapmak mı?
ya en basitinden sizden önce doktor olduğunu açıklayarak yazan bir üye var. Onun söyledikleri de mi yalan?
ya en basitinden sizden önce doktor olduğunu açıklayarak yazan bir üye var. Onun söyledikleri de mi yalan?
doktor değilim, 7 sülaleden doktor çocuğuyum. çocukluğum hastanede geçti, sizin için tıp öğrencileri fakültede el becerisine ihtiyaç duyar mı duymaz mı öğrenebilirim.
ameliyat veya değil, bu öğrenciler okulda el becerisine ihtiyaç duyuyor ve duyacaklar. yani uzmanlıkta poliklinik seçer diye garanti verip öğrenciliği öyle ya da böyle atlatmak çok saçma olur. benim babam insanlarla tokalaşırken bile dikkat eder. tanımadığı insanlara elini uzatmaz, biraz sıkı tokalaşmaktan bile rahatsız olur ki bu insan profesör. parmağın olmaması nasıl olur bilmiyorum.
Cerrah olmazsa hiçbirşey olmaz merak etmeyin. Benim için öğrenmenize gerek yok ben söylediklerimden eminim. Kimseyi böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirmeyi göze alamam. Siz babanızla konuşun sonra gelip burada yönlendirme yaparsınız. Hadi selametle
Cerrah olmazsa hiçbirşey olmaz merak etmeyin. Benim için öğrenmenize gerek yok ben söylediklerimden eminim. Kimseyi böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirmeyi göze alamam. Siz babanızla konuşun sonra gelip burada yönlendirme yaparsınız. Hadi selametle
yanlış yönlendirme yapan ben değilim sizsiniz. burada böyle bol keseden atıyorsunuz. burası public bir site, aynı konuda kafasında soru işareti olan bir insan da denk gelebilir buraya. ne yapacaklar fakülteye başlarken sözleşme mi imzalayacaklar cerrahlık yapmayacağına dair?
saçmalıyorsunuz, yapamaz demiyorum zorlanarak yapabilir ama "el becerisi gerekmez, neşter tutmaz, makas kullanmaz zaten öğrencilikte" tarzı yaklaşımlar cahilliktir. ve tabi ki babama soracağım çünkü bilmeden insanları yönlendirmek daha büyük hata olur. bir de şuraya göz kırpma emojisi ekleyeyim havalı olur.
Bende bir araştıracağım, bu arkadaşın söylediğine göre sadece izlenerek öğreniliyormuş, zerre kadar mantıklı bir yaklaşım değil. Cerrah olsun olmasın. Öğrenip yazacağım, iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?