işe alındım ama tedirginim

elo64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
153
2
46
İzmir
kızlar güzel bir firmada kasiyer olarak işe alındım ama korkuyorum. Daha önce bu işi yapmadım, Hatta ilk çalışma deneyimim olacak dersem yeridir. daha önce bu işi yapan arkadaşlar nolur rahatlatın kafamı:S 1 haftaya kadar işe başlayacağım ama çok korkuyorum:s

ben de bu sene baya bilinen bir hamburgercide işe başladım kasa eğitimim olmamasına rağmen beni kasaya verdiler ama artık teknoloji çok ilerledi müşterinin ne kadar para verdiğine göre para üstü ekranda otomatik yazıyor sana sadece tutarı söyleyip tahsil etmek kalıyor . heyecan yapma sanki o işi yıllardır yapıyormuş gibi düşün inan en zevkli kısmı kasada durmak :)en fazla bir günün sonunda iyice alışıp rahatlarsın korkmana gerek yok.

Hiç panik yapma sakin ol kasa sistemleri otomatik hesap yapıyor zaten artık. Nakit yerine kredi kartları veya atm kartı kullanılıyor pos cihazlarını kullanmak çok basit inan bana.

Canım öncelikle hayırlı olsun,ben yıllarca özel bir ar-ge firmasında eğitmenlik yaptım,1 haftalık eğitim verdiğim personel arasında kasiyerler yoğunluktaydı.3 günde öğrenip kalan günlerini derslere katılmayarak cafede filan geçirirlerdi.yani bu kadar kolay için rahat olsun,yoğun bir yer ise dikkat çok önemli.hadi kolay gelsin sana.

Meşakkatli iştir.. Dikkat ister.. Ne şekilde kasa tipi olduğunu bilmiyorum o yüzden bunun üzerine bir yorum getiremeyeceğim.. Önemli olan açık vermemen, zaten geri kalanını falan öğreteceklerdir sana Z raporuydu, irsaliyeydi falan.. Hayırlı olsun , canını sıkma olumsuz düşünme :31:

Kasiyerlik yapmş biri olarak söyleyeyim. Hayatmda asla yapamayacağm iş demiştim. Ben doğru para üstü veremem demiştim . İlk başlarda hatalar yaptım, çok korkuyordum, hep kasayı kitlerdim.

Bir kere her kasa sana ne kadar para üstü vereceğini söyler. O yüzden müşteriden aldığın parayı doğru yaz. Hzlı olmaya çalşma. Müşteriye acemi olduğunu da belli etme, güler yüzle tatlı dille işe yeni başladığnı, bu kasanın alıştığın önceki kasadan farklı olduğunu, hata yapmamak için de biraz yavaş olduğunu söyle. Güzellikle söyleyince her müşteri anlayış gösteriyor. Para üstünü kasadan hep sayarak al ama müşteriye vermeden önce de yine say, hatta sayarak müşterinin eline ver.

Zaten diğer şeyler sana öğretilir. İlk kasa girişleri, yanlş geçilen ürünlerin iptali, kredi kart veya multinet, sodexho, giftcard gibi yemek çeklerinin geçişi, fatura kesme, iade alma, z raporu bunlar sana öğretilir hatta birkaç gün tecrübeli bir kasiyer senin başında durur.Kasaya seni tek başına oturtmazlar yani başında biri sana yardmcı olur, ona bilmediklerini hep sor. Çekinme.

Bak özlelikle bu iş acaip rahatlk istiyor. Rahat ol skntı yapma, inan sıkntı yaptğın kadar değil, para konusu olduğu için stres yapıyorsun ama dediğim gibi müşteriden aldğın parayı kasaya doğru yazarsan no problem geri kalannın kasa sana söylüyor, ee doğru para üstünü de verirsin zaten :) Azcık stres yapsan panik yapmak büyük hatalara sebep oluyor. Dedim yaa ben panikten ne hatalar yaptm, bu işi asla yapamam demiştim ama usta kasiyer oldum, ne kasiyerler yetiştirmiştim :) Kolay gelsin sana canm.

Son düzenleme:
kızlar çok ama çok teşekkür ederim inanın çok rahatlattınız:) çok sağolun:)

calistiktan 2 hafta sonra gel o zaman yorumlarini burda bizimle paylas, eminim suankinden cok cok farkli dusuneceksin :34:

kasiyer olarak çalıştığım markette bi kere çok feci dolandırıldım...tam 150 tl mi bir tırnakçıya çaldırdım...

onun için kesinlikle yabancı kimseye kasanı açma..ben nasıl bir salaktımda açtım bilmiyorum...

birde kasayı kapatırken sende yanında ol kasadaki parayı sayanın..

bazen kasayı kapatan kişide şeytana uyabiliyor...

senin haberin yokken paranı yürütüp açık var diyip maaşından kestirip çaldığı parayı cebine atan market çalışanı olabiliyor aman ha dikkat et...

Back
X