İşe dönerek bebeğime haksızlık mı yapıyorum?

İşe gidiyomus gibi degil ustune bir de maaş.
Farzedin ki işe gitmiyorsunuz ama bi kac saat fazla uyuyorsunuz. Hepi topu kacta evde olacaksiniz yani

Ben dört aylıkken bıraktım ben daha mı haksızlık ettim o zaman
Dönün bence elbet döneceksiniz çünkü çocuklar da o tempoya alışıyor ve programınız da iyi gerçekten

Ücretsiz izin yüzünden boşanma mı

Avrupada tam tersi bir akim mevcut yalniz, anneyi bebekten bu kadar erken koparma Turkiyede degismeli.
Yasadigim ulkede annelik izni 3 yil, 3 yil boyunca sigorta isliyor, eski isyerinin calisani olarak gorunuyorsun, 3 sene sonra ise donunce firma sana is vermek zorunda ve anneyi korudugu icin seni isten atma sansi yok.
Ayrica 3 sene boyunca devlet yardimi aliyor anne.
Bizim ulkede maksimum 6 ay izin devlet memuru degilse anne, ayrica 1 seneye uzatmayi calisan anneyi isten atan bicok firma var.
3,5 aylik bebegin anneden baska ihtiyaci olan bisey yok.
Arkadasim kizi 5 aylikken tam zaman basladi ve kizina ulasamiyor resmen, arada duvar olustu.
Bence bu iki taraf icinde omur boyu surecek bi aci bu..
Evde oturup cocuk bakanlarin super baktigini soyleyemem, bu tamamen kisiye gore degisir ama sut kuzusu birakilmamali.

3,5 ay değil de ben de 6-7 aya kadar evde kalmayı isterdim. İlk 6 ay sadece anne sütünün desteklendiği bir ülkede ilk 6 ay ücretli izin olması lazım bence de. Fazlasını bilemem. Ülkenin ekonomik düzeni ile de alakalı olabilir. Tabi hakim olduğum konular değil bunlar.

Ben erken işe başlamak ile ilgili kendi tecrübemi aktardım

Ekonomik durumumuzun ne kadar zorlanacağını tabiki bilemeyiz ama eğer bi dönem daha idare edebilecek durumdaysanız başlamamanız hem sizin hem bebeğiniz için daha sağlıklı olur. Ogrencilerinizi çok düşünmeyin çünkü vicdaniniz rahat değilse ve aklınız cocugunuzdaysa öğrencilerinize faydalı olamazsınız . Maddi durumu bilemem ama ise ise baslamaniz sizi daha çok hirpalar . Kendi öğretmen arkadaşlarımdan biliyorum .

Avrupadaki uygulamayı bilmiyorum ama şartlar ne olursa olsun bebekten erken ayrılmaya ben de karşıyım. İşe gitmekle spora gitmek aynı şey değil.
İş=stres
Ve öğretmenlik sadece okulda yapılan bir iş değil, eve de ciddi iş yükü oluyor. Toplantısı, semineri vs bitmez. Birkaç saatliğine de olsa evden çıkmak , evde sürekli başkalarının olması anne -bebek ilişkisine farklı boyut getiriyor.
İki çocuğumda da yaklaşık 2 yaşına kadar izin kullandım, tek bir gün keşke çalışsaydım demedim.
Benim şartlarım da aynı yaklaşık olarak 18 saat dersim olacaktı ama kabul etmedim, annelerin şartları zorlaması gerektiğini düşünüyorum

Tabi..
Devletin bu konuya bakisi degismeli..
Kim istemez evladini buyutmeyi.
Buranin ekonomisi super degil fakat eski komunist bir ulke, sosyal devlet anlayisi hakim.
Kayinvaidem 36yil once 2 yil annelik izni kullanmis mesela, bizde 36 yil once calisan bi kadin 40 i cikinca bebegi birakiyormus bakiciya, cok uzucu gercekten.

Bende iki cocugumda 3 sene izin aldim, toplamda 6 yil.
Bi 4 aylik donem home office yaptim cocuklar uyuduktan sonra.
Esimin israriyla home office de askiya aldim cunku butun gun kafam hesap kitap isinde oluyordu ve huzursuz uykusuz oluyordum.
Bazen cok mu uzattim diyorum ama en guzel anlarini kaydettim aklima.
Omur boyu is hayati olcak neticede ama cocukluk dedigimiz donem kisacik.

Cocuk yapsam normal dogum izninden sonra ise donmem gerekecek yani cocuk 4 aylikken falan. Ucretsiz izin hakkim yok istifa etmem lazim ama burada cok iyi bi pozisyondayim maasim sartlarim iyi. Sonrasinda is bulmam cok zor. Mesaim 9-5 is yerim bir bucuk saatlik mesafede. Kendi evim ve bahceli diye sehir icine tasinamiyorum. Biz ne yapalim? Ki bence sartlariniz coook musait. Bir an once donun bence ise. bebek de alisir ufak ufak. Yani insanin yarim gunu bos olmasi ve ev is arasi on dk olmasi ne kadar buyuk bir nimet. Siz de sosyallesin kafaniz dagilsin azicik baska insan yuzu gorun. Evde bebekle tikilip kalmayin.

Bir arkadaşıma neden izin almıyorsun dediğimde para kazanamadığı için hayattan bir yıl kopacağını, emeklilik süresinin uzayacağını, ev ve araba almasının bir sene gecikeceğini söylemişti. Bu şekilde bir düşünce yapısına bunları anlatabilmek imkansız malesef.

ne güzel ne şanslısınız maddisikinti olsada 1 2 sene kadının izin alması en iyisi yoksa bebekte annede dolayısıyla babada yipraniyorr

O kadar dramatize etmeyin. Herkes çalışıyor herkesin de çocuğu gayet güzel büyüyor.

Baslayin işe. Çocuk dediğiniz her şekilde büyür. Herkes çocuğunu bırakıyor, o çocuklara bebeklere bir şey olmadıysa sizinkine de olmaz. Bu kadar naif olmayin. Bir zaman gelecek çocuğun maddi ihtiyaçlari artınca pişman olursunuz.

4 gün sadece sabahtanmış
Bence size de iyi gelir

Maddi olarak “daha rahat” pozisyon için işe başlanmamalı. “Çok sıkışırız” için işe başlanabilir ama bence sınırlar epey zorlanmalı. Annenizin haftaiçi sizde kalması demekte özel hayatın bitmesi demek. Velhasıl; benim için korku filmi gibi bi ihtimal. Boğazımdan geçecek lokmam varsa asla tercih etmem.

Ben de ogretmenim ve bebegim bes aylikken ise dondum. Ben istedim donmeyi. Ayni sizin gibiydi sartlarim. Dort gun oglene kadar calistim. Sabah sutumu sagip birakiyordum. Bu kadar hassas dusunmeyin lutfen. Siz boyle davrandiginiz icin surekli daha hassas, daha gucsuz, daha anneye bagimli bireyler yetisiyor. Zaten sekiz ayina kadar yanindaydiniz surekli. Daha uzun saatler calismak zorunda olan anneler ne yapsin? Ise donmek size de iyi gelecek hem. Bebeginizle daha kaliteli zaman gecireceksiniz. Bence gereginden fazla abartiyorsunuz durumu

çalışma koşullarınız gayet iyi.sabahları ortalama 4 saat kadar uzak kalacaksınız bebeginizden .ve bebeğinize anneniz bakacağı icin gözünüz arkada kalmaz.
bence dert etmeyin kendinize .
sabah 8 akşam 5 gibi bi iş temponuz olsaydı kesinlikle ücretsiz izin düşünün derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…