- 16 Nisan 2021
- 1.846
- 1.976
- 83
- 27
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Çok fazla dert etmeyin. Alışma süreciniz olacak zaten en az 2 ay. Bu sürede işi de öğrenirsiniz şirket kültürünü de. Çalışma arkadaşlarınızla da diyaloğunuz gelişir.Hanımlar merhaba
Başlığın garip durduğuna bakmayın aslında tüm olayın net bir özeti. 3 ay oldu mezun olalı, aktif bir iş arama sürecinde değildim. Fakat beklenmedik bir şekilde oldukça kurumsal bir yerden birinin referans olması sonucu dönüş aldım. Henüz işe alınmak gibi kesin bir durum yok fakat kurumda çalışan biri referans olduğu için işe alınırsın diyorlar. Ama ben beklemiyordum ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Şımarıklık olarak algılamayın ama planlarım çok farklıydı şimdi elim ayağım dolaşıyor napıcam nasıl iş öğrenicem diye. Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
Evden çalışıyorlarmış. Evde ne öğrenebilirim neye alışabilirim bilmiyorum.Çok fazla dert etmeyin. Alışma süreciniz olacak zaten en az 2 ay. Bu sürede işi de öğrenirsiniz şirket kültürünü de. Çalışma arkadaşlarınızla da diyaloğunuz gelişir.
Panik atak için birebir bir mantıknelere alıştı bu ülke.
bir işe mi alışamıcaz.
bir şey olmaz
Çalışmak tabiki istiyorum ama ben daha küçük bir yerden başlarım diyordum. Firmanın adını veremiyorum ama benim gibi 0 tecrübe biri için fazla büyük. Bu başlamak için inanılmaz bir avantaj fakat hata yaparsam ne olacak? Üstelik referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum.Çalışmak istemiyor musunuz?
Öyle olur inşallahÖnüne lök diye işi koyup hadi yap demezler herhalde. Çok deneyimli bile olsanız illaki oryantasyon süreci oluyor. Kıdemli biri size neler yapacağınızı anlatır.
Mesele maddiyat değil. Mahcup olmaktan ve referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum çünkü hiçbir tecrübem yokŞımarıklık değilde , mantıksız buldum bu durumu. Yani ailenizden para isterken mesela çekin miyor musunuz ? Ben valla mezun olmadan hemse hiç kurumsal olmayan bir yerde çalışmıştım. Yol parası ve yemek vardı sadece :)
Dediğim gibi kendim referanssız başvurup geri dönüş alsam bu kadar gerilmezdim ama biri önerdiği için o kişiye karşı bir minnet borcu hissediyorum. Dolayısıyla yapamazsam çıkarım ya da hata yapa yapa öğrenirim diyemiyorum kendi kendimeSimariklik bence buhem alisamazsan cikarsin, kaybedecegin ne olabilir
Kesinlikle ani karar vermemeye çalışıyorum hatta işe alınmak için elimden geleni yapıcam sadece tereddütlerimi paylaşmak istedim :)İlk iki ayı atlattıktan sonra kendi paranı kazanıyor olmak, arkadaş edinmek, ortama karışmak öyle güven veriyor ki bu düşüncelerine güleceksin. :)
Tabi iş yerinden memnun kalırsan. Uymazsa çıkarsın ama ani kararlar verme iyi ölç biç.
E böyle böyle öğreneceksiniz. Ben fotokopi çekmeyi bilmezdimMesele maddiyat değil. Mahcup olmaktan ve referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum çünkü hiçbir tecrübem yok
Yaw Allaha verecegimiz hesabi bu kadar dusunupDediğim gibi kendim referanssız başvurup geri dönüş alsam bu kadar gerilmezdim ama biri önerdiği için o kişiye karşı bir minnet borcu hissediyorum. Dolayısıyla yapamazsam çıkarım ya da hata yapa yapa öğrenirim diyemiyorum kendi kendime
Siz ya standart bir insandan çok farklı bir algıya sahipsiniz ya da idrak noktasında bir takım problemler yaşıyorsunuz, yine de sağolunYaw Allaha verecegimiz hesabi bu kadar dusunup
Minnet duymuyoruz. Eger hic istemiyorsan bastan girme madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?