- 16 Nisan 2021
- 1.846
- 1.976
- 83
- 27
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Haklısınız birazcık özgüven depolamaya ihtiyacım var sanırımE böyle böyle öğreneceksiniz. Ben fotokopi çekmeyi bilmezdimhepsini öğrendim. Maddiyat şimdi aileniz olduğu için önemli değil ama ilerde önemli olacak.
kendinize güvenmiyorsunuz .Çalışmak tabiki istiyorum ama ben daha küçük bir yerden başlarım diyordum. Firmanın adını veremiyorum ama benim gibi 0 tecrübe biri için fazla büyük. Bu başlamak için inanılmaz bir avantaj fakat hata yaparsam ne olacak? Üstelik referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum.
Siz ya standart bir insandan çok farklı bir algıya sahipsiniz ya da idrak noktasında bir takım problemler yaşıyorsunuz, yine de sağolun
İşime gelmeyen yorumlar yaptığınız için değil derdimi anlamadığınız içinneden? Isine gelmeyen yorumlar yaptigim
Icin mi? Istemiyorsan istemiyorum
Deyip
Kestirip atacaksin, bu kadar zorlanacak
Ne var
Farkli bakisİşime gelmeyen yorumlar yaptığınız için değil derdimi anlamadığınız için
Yaaaa motivasyon konuşması böyle olurHemen başla hemen hemen hemen....çok güzel bir haber bu.hiç korkma da çekinme de neyi yapamayacaksın. seni işe alanlar zaten biliyorlar tecrübesiz olduğunu senden beklentileri yok ki senden bekledikleri tek şey işi en kısa sürede kavraman..şimdi böyle telaş yapıyorsun ama ilk maaşı o hesapta görmek alışveriş yapmak çocuklara harçlık falan vermek acayip iyi bir duygu :d
silkelen kendine gel ve de ki; ALEKTA MOVİK MOVİK
HAKLISINIZ KENDİME GELMELİYİMkendinize güvenmiyorsunuz .
başarısız ve acemi olmaktan korkmayın. doğal olanı bu zaten. birkaç ay alışma süreciniz olacak. zamanla öğreneceksiniz. işler nasıl yapılır , nasıl yürür . hata yapacaksınız ki bu da normal.
Biraz karamsar davrandığımın farkındayım. İşi istememem söz konusu bile değil sadece ilk defa iş hayatına atılıcam hem heyecanlı hem endişeliyimHiçkimse annesinin karnında öğrenmiyor bu işleri canım, tek ihtiyacın olan biraz cesaret.. ayrıca kimse de mükemmel değil bunu unutma. Kendi potansiyelinin farkında ol lütfen
olur olur rahat ol..benim de daha önce çalıştığım işler hiç şimdi çalıştığıma benzemiyordu. ben de ilk başta çekindim sonra dedim ki ya sen niye korkuyorsun ki, atla deve mi yani, başkaları nasıl yapıyor demek ki yapılabilecek bi iş alla alla kendine gel dedimYaaaa motivasyon konuşması böyle olurteşekkür ederim inşallah güzel olur her şey
Yarın mülakatım var çok heyecanlıyım yaolur olur rahat ol..benim de daha önce çalıştığım işler hiç şimdi çalıştığıma benzemiyordu. ben de ilk başta çekindim sonra dedim ki ya sen niye korkuyorsun ki, atla deve mi yani, başkaları nasıl yapıyor demek ki yapılabilecek bi iş alla alla kendine gel dedimişin ilk günü bi defter aldım yanıma ne dedilerse yazdım notlar aldım işlerle ilgili..yazışmaları okudum ne durumda neler yapılıyormuş. sordum gerektiğinde gocunmadım. çünkü ben işe başlarken de bu alanda tecrübesiz olduğumu biliyorlardı. hala yazıların sonunda arz ederim kime denir rica ederim kime denir karıştırıyorum o kadar olur nazar boncuğum o benim önemli olan öğrenme iisteğin ve bunun karşı tarafa geçmesi sen öğrenmeye istekli olursan onlar da sana öğretmeye istekli olurlar. güçlü ol...
Evden çalışıyorlarmış sanırım yani o da aslında biraz çekinmeme yol açtı yani evden ne öğrenebilirim ne kadar alışabilirim ki?Her türlü yaparsın bence,ilk haftalarda o çekinme gayet normal sonra kendini işine verirsin ...ortam da huzurlu bir ortamsa zaten çabucak öğrenirsin relaxxx
Genel olarak elbette kaygılıyım, panik bozukluğum varGenel olarak böyle kaygılı mısınız? Belki yardım almayı düşünebilirsiniz. Ben de son zamanlarda sosyal anksiyete problemi yaşıyorum en kötü ne olur diye düşünmek bazen işe yarıyor. Bu işe yaramadığında, kaygılandığım durumun saçmalığını bildiğim halde fazla düşünmekten kurtulamadığımda çok yakın olduğum birine anlatıyorum. Bu kişi yargılayıcı yorumlar yapmadan sadece şu olursa şunu yaparsın veya şu nedenlerden dolayı kafandaki senaryo gerçek dışı gibi açıklamalar yaptığında rahatlıyorum. Referans olan kişiyle bu endişelerinizi paylaşabilecek yakınlıktaysanız bu iyi gelebilir.
Ayrıca kimseye bir şey borçlu değilsiniz. Referansınız da o şirket de sizin tecrübesiz olduğunuzu biliyor. Başarısız olsanız bile kimse hayal kırıklığına uğramayacak veya mahçup falan olmayacaktır. Gidip hırsızlık dolandırıcılık falan yapmadığınız sürece kimsenin mahçup olacağını sanmıyorum
En azından deneyebilirsinizHanımlar merhaba
Başlığın garip durduğuna bakmayın aslında tüm olayın net bir özeti. 3 ay oldu mezun olalı, aktif bir iş arama sürecinde değildim. Fakat beklenmedik bir şekilde oldukça kurumsal bir yerden birinin referans olması sonucu dönüş aldım. Henüz işe alınmak gibi kesin bir durum yok fakat kurumda çalışan biri referans olduğu için işe alınırsın diyorlar. Ama ben beklemiyordum ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Şımarıklık olarak algılamayın ama planlarım çok farklıydı şimdi elim ayağım dolaşıyor napıcam nasıl iş öğrenicem diye. Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?