- 16 Nisan 2021
- 1.846
- 1.976
- 83
- 27
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Ahahhaha benim de motivasyonum bu şu anKonuyu okumadan yazıyorum kaçma kız korkma atla paracıklara
evet zaten kendi paramı kazanacak olmak inanılmaz heveslendiriyor beni hayırlısı olsun inşallahE sizi işi alacak olan insanlar da henüz iş tecrübenizin olmadığını bilerek sizi kabul etmiş olacaklar sonuçtamerak etmeyin, alışma sürecinde herkese tolerans gösterilir. Korkmayın, insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok
İnan ki işten çıkmak hiç zor değil (bugün işten çıkmış bir kadın)Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
Başlamadan alisamazsinizHanımlar merhaba
Başlığın garip durduğuna bakmayın aslında tüm olayın net bir özeti. 3 ay oldu mezun olalı, aktif bir iş arama sürecinde değildim. Fakat beklenmedik bir şekilde oldukça kurumsal bir yerden birinin referans olması sonucu dönüş aldım. Henüz işe alınmak gibi kesin bir durum yok fakat kurumda çalışan biri referans olduğu için işe alınırsın diyorlar. Ama ben beklemiyordum ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Şımarıklık olarak algılamayın ama planlarım çok farklıydı şimdi elim ayağım dolaşıyor napıcam nasıl iş öğrenicem diye. Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
Yaa çok geçmiş olsun. Tabi zor değildir o konuma geldiğimde kimse bana kal diye yalvarmaz zaten ama o duruma gelmemek dileğimİnan ki işten çıkmak hiç zor değil (bugün işten çıkmış bir kadın)
Ay kesinlikle bu konuda çok şanslıyım şükürler olsun rabbimeKaygılarınızı anlıyorum ama yaparsınız :) olumlu taraflarından bakın aylarca iş arayabilirdiniz başlayın deneyin olmazsa yine bırakırsınız
inşallah alışırım ya inanın kendi derdimde değilim aslında ama referansla gireceğim için minnet duygusu baskı oluşturuyo üstümdeOlmazsa çıkarsın ne kaybedeceksin ki ?
Dene bence bende ilk başta çok korktum şimdi artık çalışmadan yapamıyorum bana göre değil diyorum.
3 ay sonra düzenli geliriniz olduğunda para tatlı gelecek ve hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.
1 sene kulağa çok güzel geliyo çok iyi hattaKurumsal yerlerde yeni mezundan kimse 1 sene bişi beklemez merak etmeyin.
Referans olan kisiyi mahcup etmezsin, elinden geleni yapicaksin sadece. Birisinin seni önermis olmasi cv ni degistirmiyor, is yeri tecrubesiz oldugunu biliyor sonucta, basta hata yapmanida, her isi bilmemenide normal karsilamalari gerekirÇalışmak tabiki istiyorum ama ben daha küçük bir yerden başlarım diyordum. Firmanın adını veremiyorum ama benim gibi 0 tecrübe biri için fazla büyük. Bu başlamak için inanılmaz bir avantaj fakat hata yaparsam ne olacak? Üstelik referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum.
Benim lise stajı da eziyetti haftada 3 gün gitmek istemiyordum hiç ama çok faydası oldu sonradan anlaşılıyor :)Aynen stajlardan korkuyorlar ama yıpratıcı olduğu kadarda faydalı. Ben lise sonda bankada staj yaparken kölelik yapıyordum resmenağlayarak gidiyorum ama iyi ki gitmişim iş ortamını görüyorsun öğreniyorsun. Muhtemelen staj olmasa da konu sahibi de işe başladığında zorluk çekecek ama elbet alışacaktır zaten bi yerden başlamak gerekiyor
Evet ya zaten bile isteye geri çevirmem mümkün değil, elime geçen fırsatı değerlendirmek için elimden geleni yapıcam. Bugün online mülakat var panik atak geçiriyorum sabahtan beriBen de mezun olduktan sonra hemen işe başlamaktan çekinmiştim, istememiştim. Sonra işe başlayınca kendi kendime keşke daha önce başlasaymışım dedim :) böyle bir fırsat yakalamışken kaçırmayın, kendinize güvenin.
İnşallah anlayışlı olurlar ya hem heyecan hem endişe çok değişik bir haldeyimReferans olan kisiyi mahcup etmezsin, elinden geleni yapicaksin sadece. Birisinin seni önermis olmasi cv ni degistirmiyor, is yeri tecrubesiz oldugunu biliyor sonucta, basta hata yapmanida, her isi bilmemenide normal karsilamalari gerekir
Ay bana böyle olmuştu yaÖnüne lök diye işi koyup hadi yap demezler herhalde. Çok deneyimli bile olsanız illaki oryantasyon süreci oluyor. Kıdemli biri size neler yapacağınızı anlatır.
Sen de beni aldırsan keşke, bana referans olsan…Evden çalışıyorlarmış. Evde ne öğrenebilirim neye alışabilirim bilmiyorum.
İş öğretmek evet düşük maaş verilecek demenin kibarcasıAy bana böyle olmuştu yabazı yerlerde iş öğretmek düşük maaş için gizli bi dil diyorum
Ya böyle şeyler hep bana mı denk geliyor bilmiyorum da simdi yeni bir yere başladım 1.5 ay oldu web sitesi tasarlamam bekleniyor hem de 2 günde. Ve böyle bir deneyimim de yok. Uğraşıp duruyorum ama bitmiyor her şeyi deneye deneye yaptığımdanİş öğretmek evet düşük maaş verilecek demenin kibarcasıama bilmiyorum ya işe yeni başlamışsın. Birkaç gün başka biri iş öğretmeyi geçtim ofiste işler böyle yürür, programlar bunlar, dosyalar şunlar, bak bu da çay ocağı falan diye anlatmaz mı
Ben özel sektörde çalışmıyorum ama eşim çalışıyor yanında 3 eleman vardı. Yıllardır eğitiyor valla. Ne istiyorsa tane tane aktarıyor. Hatta bir eleman vardı bir şekilde hiç alakası olmadığı hâlde eşimin departmanina gelmiş. İşle ilgili hiç bilgisi yok. Onu bile epey idare etmişti. Sonra kız başka departmana geçtiYa böyle şeyler hep bana mı denk geliyor bilmiyorum da simdi yeni bir yere başladım 1.5 ay oldu web sitesi tasarlamam bekleniyor hem de 2 günde. Ve böyle bir deneyimim de yok. Uğraşıp duruyorum ama bitmiyor her şeyi deneye deneye yaptığımdanstres oldum ben tembel değilim siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz diye atarlanasım var
Ya iş hayatı da şans işi gerçekten. Ben bir de sormayı da gururuma yediremiyorum herhalde kolay bir şeydir baştan anlatmadıklarına göre diyipBen özel sektörde çalışmıyorum ama eşim çalışıyor yanında 3 eleman vardı. Yıllardır eğitiyor valla. Ne istiyorsa tane tane aktarıyor. Hatta bir eleman vardı bir şekilde hiç alakası olmadığı hâlde eşimin departmanina gelmiş. İşle ilgili hiç bilgisi yok. Onu bile epey idare etmişti. Sonra kız başka departmana geçtiben de öğretmenliğe ilk başladığımda zümrem çok destek çıkmıştı. Ne nasıl yapılır, evrak işleri, yazılı hazırlama bir sürü şey. Ama tabii işten işe değişebilir onu bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?