İşe girmekten korkmak 🧐

Çalışmak tabiki istiyorum ama ben daha küçük bir yerden başlarım diyordum. Firmanın adını veremiyorum ama benim gibi 0 tecrübe biri için fazla büyük. Bu başlamak için inanılmaz bir avantaj fakat hata yaparsam ne olacak? Üstelik referans olan kişiyi de mahcup etmekten korkuyorum.
kendinize güvenmiyorsunuz .
başarısız ve acemi olmaktan korkmayın. doğal olanı bu zaten. birkaç ay alışma süreciniz olacak. zamanla öğreneceksiniz. işler nasıl yapılır , nasıl yürür . hata yapacaksınız ki bu da normal.

Hemen başla hemen hemen hemen....çok güzel bir haber bu.hiç korkma da çekinme de neyi yapamayacaksın. seni işe alanlar zaten biliyorlar tecrübesiz olduğunu senden beklentileri yok ki senden bekledikleri tek şey işi en kısa sürede kavraman..şimdi böyle telaş yapıyorsun ama ilk maaşı o hesapta görmek alışveriş yapmak çocuklara harçlık falan vermek acayip iyi bir duygu :d
silkelen kendine gel ve de ki; ALEKTA MOVİK MOVİK

ilk başlarken tabi olur böyle duygu durumları , ama bir kadının en büyük lüksü ekonomik özgürlüğüdür. İlk maaşını aldığında anlayacaksın bu dediğimi. Dünyanın bin bir türlü hali var, işin mutlaka olsun.

Hemen başla hemen hemen hemen....çok güzel bir haber bu.hiç korkma da çekinme de neyi yapamayacaksın. seni işe alanlar zaten biliyorlar tecrübesiz olduğunu senden beklentileri yok ki senden bekledikleri tek şey işi en kısa sürede kavraman..şimdi böyle telaş yapıyorsun ama ilk maaşı o hesapta görmek alışveriş yapmak çocuklara harçlık falan vermek acayip iyi bir duygu :d
silkelen kendine gel ve de ki; ALEKTA MOVİK MOVİK
Yaaaa motivasyon konuşması böyle olur 😃 teşekkür ederim inşallah güzel olur her şey

Hiçkimse annesinin karnında öğrenmiyor bu işleri canım, tek ihtiyacın olan biraz cesaret.. ayrıca kimse de mükemmel değil bunu unutma. Kendi potansiyelinin farkında ol lütfen

Hiçkimse annesinin karnında öğrenmiyor bu işleri canım, tek ihtiyacın olan biraz cesaret.. ayrıca kimse de mükemmel değil bunu unutma. Kendi potansiyelinin farkında ol lütfen
Biraz karamsar davrandığımın farkındayım. İşi istememem söz konusu bile değil sadece ilk defa iş hayatına atılıcam hem heyecanlı hem endişeliyim

Yaaaa motivasyon konuşması böyle olur 😃 teşekkür ederim inşallah güzel olur her şey
olur olur rahat ol..benim de daha önce çalıştığım işler hiç şimdi çalıştığıma benzemiyordu. ben de ilk başta çekindim sonra dedim ki ya sen niye korkuyorsun ki, atla deve mi yani, başkaları nasıl yapıyor demek ki yapılabilecek bi iş alla alla kendine gel dedim :D işin ilk günü bi defter aldım yanıma ne dedilerse yazdım notlar aldım işlerle ilgili..yazışmaları okudum ne durumda neler yapılıyormuş. sordum gerektiğinde gocunmadım. çünkü ben işe başlarken de bu alanda tecrübesiz olduğumu biliyorlardı. hala yazıların sonunda arz ederim kime denir rica ederim kime denir karıştırıyorum :D o kadar olur nazar boncuğum o benim :D önemli olan öğrenme iisteğin ve bunun karşı tarafa geçmesi sen öğrenmeye istekli olursan onlar da sana öğretmeye istekli olurlar. güçlü ol...

Her türlü yaparsın bence,ilk haftalarda o çekinme gayet normal sonra kendini işine verirsin ...ortam da huzurlu bir ortamsa zaten çabucak öğrenirsin relaxxx

Genel olarak böyle kaygılı mısınız? Belki yardım almayı düşünebilirsiniz. Ben de son zamanlarda sosyal anksiyete problemi yaşıyorum en kötü ne olur diye düşünmek bazen işe yarıyor. Bu işe yaramadığında, kaygılandığım durumun saçmalığını bildiğim halde fazla düşünmekten kurtulamadığımda çok yakın olduğum birine anlatıyorum. Bu kişi yargılayıcı yorumlar yapmadan sadece şu olursa şunu yaparsın veya şu nedenlerden dolayı kafandaki senaryo gerçek dışı gibi açıklamalar yaptığında rahatlıyorum. Referans olan kişiyle bu endişelerinizi paylaşabilecek yakınlıktaysanız bu iyi gelebilir.
Ayrıca kimseye bir şey borçlu değilsiniz. Referansınız da o şirket de sizin tecrübesiz olduğunuzu biliyor. Başarısız olsanız bile kimse hayal kırıklığına uğramayacak veya mahçup falan olmayacaktır. Gidip hırsızlık dolandırıcılık falan yapmadığınız sürece kimsenin mahçup olacağını sanmıyorum 😂

olur olur rahat ol..benim de daha önce çalıştığım işler hiç şimdi çalıştığıma benzemiyordu. ben de ilk başta çekindim sonra dedim ki ya sen niye korkuyorsun ki, atla deve mi yani, başkaları nasıl yapıyor demek ki yapılabilecek bi iş alla alla kendine gel dedim :KK70: işin ilk günü bi defter aldım yanıma ne dedilerse yazdım notlar aldım işlerle ilgili..yazışmaları okudum ne durumda neler yapılıyormuş. sordum gerektiğinde gocunmadım. çünkü ben işe başlarken de bu alanda tecrübesiz olduğumu biliyorlardı. hala yazıların sonunda arz ederim kime denir rica ederim kime denir karıştırıyorum :KK70: o kadar olur nazar boncuğum o benim :KK70: önemli olan öğrenme iisteğin ve bunun karşı tarafa geçmesi sen öğrenmeye istekli olursan onlar da sana öğretmeye istekli olurlar. güçlü ol...
Yarın mülakatım var çok heyecanlıyım ya

Her türlü yaparsın bence,ilk haftalarda o çekinme gayet normal sonra kendini işine verirsin ...ortam da huzurlu bir ortamsa zaten çabucak öğrenirsin relaxxx
Evden çalışıyorlarmış sanırım yani o da aslında biraz çekinmeme yol açtı yani evden ne öğrenebilirim ne kadar alışabilirim ki?

Genel olarak böyle kaygılı mısınız? Belki yardım almayı düşünebilirsiniz. Ben de son zamanlarda sosyal anksiyete problemi yaşıyorum en kötü ne olur diye düşünmek bazen işe yarıyor. Bu işe yaramadığında, kaygılandığım durumun saçmalığını bildiğim halde fazla düşünmekten kurtulamadığımda çok yakın olduğum birine anlatıyorum. Bu kişi yargılayıcı yorumlar yapmadan sadece şu olursa şunu yaparsın veya şu nedenlerden dolayı kafandaki senaryo gerçek dışı gibi açıklamalar yaptığında rahatlıyorum. Referans olan kişiyle bu endişelerinizi paylaşabilecek yakınlıktaysanız bu iyi gelebilir.
Ayrıca kimseye bir şey borçlu değilsiniz. Referansınız da o şirket de sizin tecrübesiz olduğunuzu biliyor. Başarısız olsanız bile kimse hayal kırıklığına uğramayacak veya mahçup falan olmayacaktır. Gidip hırsızlık dolandırıcılık falan yapmadığınız sürece kimsenin mahçup olacağını sanmıyorum 😂
Genel olarak elbette kaygılıyım, panik bozukluğum var🥲 sosyal anksiyete de var eser miktarda. Yani insanların arasına karışmaktan sohbet etmekten yana hiçbir çekincem yok ama böyle resmi bir ortama giriş yapacak olmak çok yeni bir şey benim için. Ama artık daha iyi hissediyorum yani buraya yazmadan önce mülakattan kaçmayı düşünüyordum ama vazgeçtm😃

Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın neden panik oldunuz ki?
Ayrıca işe girdikten sonra alışamazsanız çıkabilirsiniz.
İşe girmek kadar çıkmakta doğal ve kolay bir olay.

Hanımlar merhaba
Başlığın garip durduğuna bakmayın aslında tüm olayın net bir özeti. 3 ay oldu mezun olalı, aktif bir iş arama sürecinde değildim. Fakat beklenmedik bir şekilde oldukça kurumsal bir yerden birinin referans olması sonucu dönüş aldım. Henüz işe alınmak gibi kesin bir durum yok fakat kurumda çalışan biri referans olduğu için işe alınırsın diyorlar. Ama ben beklemiyordum ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Şımarıklık olarak algılamayın ama planlarım çok farklıydı şimdi elim ayağım dolaşıyor napıcam nasıl iş öğrenicem diye. Alışamazsam sonradan işten çıkmak çok daha zor olur. Bir akıl verin ne yapmalıyım?
En azından deneyebilirsiniz

Back
X