ise girmelimiyim

kaldı ki artık çalışmayan anneler bile bunun farkında ve çocuklarını gönderiyolar kreşe/anaokuluna

Kızınızın zaten kreş - anaokulu yaşı gelmiş. Ben sizin yerinizde olsam fırsatı değerlendirirdim.

Ben yurt disinda kaliyorum ve burda anaokulu sart, 2 bucuk yastan itibaren çoçukalr mecburen anaokuluna gidiyorlar. Ve bu anaokullarinda bile daha önce krese gitmis ve gitmemis çoçuklar arasinda bile bir fark var.

Ben 1 yasinan sonra krese gitme taraftarim. Bir çoçuk diger çoçuklardan çok sey ögreniyor. Üstellik kurallara, düzen,.. bunlarin hepsine uyumak ve ögrenmek zorunda. Ayrica çoçuk sosyallestiginde daha zeki, girisken ve paylasimci oldugunu düsünüyorum.

Çalışmasan bile kızının kreş zamanı gelmiş. Onun da sosyalleşmesi ve bazı düzenleri oturtması lazım. 2 yıl sonra okula başlayacak. Yemek yeme, oyun oynama, tuvalet, el yıkama diş fırçalama bir sürü alışkanlık değişiyor kreşle beraber. Sorumluluk alıyorlar. Kızın eziyet çekmeyecek aksine daha mutlu olucak emin ol.

Millet iş arıyor bulamıyor. Senin ayağına teklif gelmiş. Kaçırma..

Bende bu konunun altına yazmak zorunda kaldım.kızlar kafam çok karışık benimde oğlum 8,5 aylık ek gıdalarla birlikte anne sütü alıyor güzdüZleri 2 kere emerek uyuyor.bende 6 aylıkken ücretsiz iznim bitti ve bırakmak istemediğimden işimi bıraktım ama dün çok güzel bir iş teklifi aldım maaşı çok iyi sabah 8:00-16:00 en geç 5 buçukta evde olabilirim cumarteside yarım gün pazar zaten yol.1 ay sonra anneme çok yakın taşınıyorum annem bakıcak.ona alışkın ama korkuyorum etkilenirmi ben başladığımda hemen hemen 9 aylık olmuş olucak.ama dediğim gibi yanlışmı yapıyorum emen çocuğu bırakıp gitmekte aradayım çok fena.siz olsanız napardınız yada çalışan anneler nasıl zorluklarla karşılaştınız.

Esin ne diyor peki o istiyormu

Evet destek veriyor birde benim oğlum geceleri uyumuyor çok 2 saatte bir uyanıyor nöbetleşe kalkarız diyor çünkü kucakta uyutup tekrar yatırıyoruz.tam diş çıkarma dönemi.bana her konuda yardımcı olur diye düşünüyorum.şimdi bile gelir işten ben yorgun olduğumdan yemeği hazırlar oğlumuzla ilgilenir.

Şartlarınız uygun gibi yerinizde olsam çalışırdım. Anne değilim sanırım sizin kadar duygusal yaklaşamam duruma ama kızınızda büyümüş artık biraz yaşıtlarıyla vakit geçirmesi onun kişisel gelişimi açısından da iyi olur. Bir süre zorlanırsınız ama daha sonra alışırsınız. Hem cocuğunuzun geleceği içinde birikim yapma fırsatınız olur.

O kadar şanslısınız ki çocuğunuzu büyütmüşsünüz kreş yaşına gelmiş.
Bir tanıdığım bebeği tam 40 günlükken annesine bırakıp konfeksiyondaki işine geri dönmek zorunda kaldı. Düşünün daha loğusalığı geçmedi ve o da anneydi.
Canınızı hiç sıkmayın. Kreş 4 yaşındaki çocuk için de önemlidir. Bireyselleşmesine yardımcı olur. Okul hayatı için de ilk adım olur.
Benim düşünce kesinlikle kadın da çalışmalıdır.

9-5 çalışabileceğin üstelik tanıdık ve emin bir iş bulmuşsun.
Hiç kaçırma hemen atla derim:)

Kızının kreş için yaşı gelmiş de geçmiş bile:)

Kizlar c.ertesi kres yokmus.esimde bosver ozaman cocugu oyana buyana birakmaya ugrasmayalim dedi annem vr cok yasli bakama kaynanamada biz birakmiyruz hemde uzak diye ve baska sorunlardan dolayi...esil bgn isyerne konusmus c.ertesi soruj olur bize dems ve c.ertesini x icin izin yapalim demisler ama tek onun kabul etmesiyle olmuyo dger ortaklar ne der bu duruma bilmiyorum...disardan cok uygun evet sartlar ama acikcasi kynanama cok guvnmiyorum evet ck gzel bakar sahip cikar anlaminda ama hic hayir yok yasak yok hersey serbest ve aala yemek yediremiyor.bazen hastaneye gidrrken birakiymda aksam diyo hic lokma yemedi diye.bide saolsn bi huyu var torun bnde annesi bana birakti gitti cocuk annesini hic aramiyo bnde daha gsel duruyo annesi gibi goruyo die ortaliga dusuyo taa koye kadat ariyo.bikac kez esimde bnde uyardik nevarki bnda diyo..bnyo yaptmak istiyo hava ne olursa olsun tmm torunu hves ediyo biliyorum ama bn zten yikiyorum ya abartmaya gerek yok...hem cocugumu alip cikamayacam oradan mecbur iceri gir otur bide kynanamn bi huyu vardir geline hizmet etmz bn gttmde yemek yaparsa birakir x yemegi yap der..boyle boyle sorunlar cogaldi bizde bise oluncada kiz bikti demsz x in ailesi bise diyo bizi istemiyo gelin dye ortalikta...ayri eve cikmak istedik die bna kufirler bni evden atmalar ama smdi unutldu tabi ama boyle sorunlar yuzunden bn cocugumu birakmam..is icinde acikcasi birakmak istemiyoum bakalim neler olacak

son duruma bakmaya geldim başlamıssınız sanırım çok sevındım..

sadece cumartesileri için kay. bırakabılırsın ya bı gunden bişey olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…