İşe gitmekten çok sıkıldım .............

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Ben İstanbul 'da yaşıyorum. İyi bir şirkette iyi sayılabilecek bir pozisyondayım. Buna karşın aldığım maaş düşük. Herkesin çok iyi bildiği prestijli bir şirket olmasına karşın maaşlar düşük genel olarak şirkette. 4 yıldır bu şirketteyim.1 buçuk yıllık evliyim. Ve gerçekten çok yoruldum. Zaten evliliğe adapte olmak yeterince zorken bide iş . Sabah 6 :25 te evden çıkıyorum . Akşam eve geliyorum yemek hazırla evi toparla zaten erkenden uykum geliyor. Cumartesi pazar ev temizliği yapıyorum. Çamaşır yıkıyorum ve ütü yapıyorum. Günlerim böyle geçiyor. Temizlikçi almak istiyorum. Ona da eşim karşı çıkıyor. Boşa para vermeyelim diyor. Haklı. Aslında çocuk düşünüyorum. Onuda eşim istemiyor evlenirken kredi borçları yaptık. Onların ödemeleri var. Ben fiziksel anlamda kendimi çok güçsüz hissediyorum. Gerçekten akşam kıpırdayacak halim olmuyor. Biliyorum benim gibi çalışan çok insan var ama benim dermanım kalmadı. Hep gergin sinirliyim. Eşimle de geriliyoruz. Nasıl yapsam bilemiyorum.

Bu tempoya dayanmak zor belirli periyotta temizlikçi almanıza karşı çıkıyorsa eşiniz de sorumluluğu paylaşsın evde bi işin ucundan tutsun.o çalılıyorsa siz de çalışıyorsunuz.

insanın hayatında böyle durumlar oluyor kendinize zaman ayırmanız lazım en azondan birkaç gün
yoksa maalesef tecrübeyle sabit aylarca sürüyor bu ruh hali

eşiniz ev işlerine yardım etmeli. bütün haftasonu temizlik yapmanızı anlayamadım çocukta yok. ev o kadar kirlenmezki.

cuma akşamı yada bi cumartesi temizlik yapsanız yarım gün. bütün haftasonu size kalır.rahatça eşinizle gezeceğiniz zamanlar çocukta yok. bence iyi değerlendirin.

çalışmaktan bende sıkıldım ama yapacak bi şey yok. hayat şartları.

İznin varsa kullan bikaç gün kafa dinle evde bile olsan iyi gelir
Maaşından memnun değilsen müdürünüzle konuş
Eşine de çemkir ya yardım et ya yardımcı alıcam de
Eşin nasıl bi tip bilmiyorum ama borç var diye çekinceleri vardır, olmadı işten çıkarım de ama çıkma bence : )

anlattığınız tüm o işleri bende yapıyorum, üstelik ctesi'de çalışıorum.. birde bende 2 çocuk var.. bazen yorgunluktan eşime saldırdığım ( lafla tabi ) olmuyo değil, gece mesela tezgah tertemız olmadan yatamıyorum, illaa heryer düzenli olacak... bu takıntılarım olmasa belki daha az yorulacagım ama yapamıyorum, eger siz şuanda bu kadar bıtkınsenız cocuk dusunmeyın yada işten ayrılıp düşünün derim..

Eşin de yardım etsin diyeceğim ama onlar da bi yere kadar yapabiliyorlar. Onların yaptığı iş de insanın içine pek sinmiyor. Benim öyle en azından. Sofrayı beraber kurar kaldırırız, çamaşırları o yıkar, ben asarım. Ütülemeyi bildiklerimi ben ütülerim, geri kalanını ona bırakırım. Bi de çalışmaya başlasam mecbur daha fazla iş yapacak ama. .

Aldığın paraya değmiyorsa ayakların seni zor taşır işe.
Hadi maddi yönden seni tatmin etse bir şey diyemeyeceğim ama şu durumda herkes isyan ederdi.
Eşin eve temizlikçi almanızı istemiyorsa bir zahmet kendisi yardım edecek sana.
Ne etimden olayım, ne sütümden olayımla olmaz bu iş.
Sen de ne kadar fedakarlık yaparsan bunlar senin görevin haline gelir takdir toplamazsın.

bende çookkk sıkıldım.
sabah 8 akşam 5 çalışıyorum çok yorucu bir işim yok.
Benim mesaim eve gidince başlıyor resmen.
13 aylık bir kızım var onunla ilgilen yemek yap masa kur topla.
Sağolsun elim bulaşık makinası boşaltmasında,çamaşırların makinaya atılmasında,evi süpürmede falan yardımcı oluyor.
Yoksa benim yanlız başıma yetişmeme imkan yok
Şuan bu durumdaysanız bebek olduktan sonra çalışmayı hiç düşünmeyin bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…