İşe gitmekten çok sıkıldım .............

Konuda en çok maaşa takıldık sanırım ama kaç alıyosa alsın hak ettiğim daha fazla diyosa motive olamaması doğal
Evde de aynı moral bozukluğunu eşi yüzünden yaşıyo
Borçta var dediğine göre 2700 eline geçen rakam değil demek ki
Hakkı 3250 belki de , bilemeyiz ki
Tamam asgari ücretle çalışan insanlar da var ama o zaman herkes asgari ücretin az bi üst rakamına razı mı olmalı ?

Bence iyi bile dayanmış
Ben ya yardım et ya kadın tutalım
Ben erkekler kadar çalışırken iyi de ev işine gelince mi hanım olduğumdan dem vuruyorsun derim

kardeş sorun şükretmemesi az deyince öyle bir imaj çiziyor gözünde..

Herkes 2700 tl'ye takılmış. Konu sahibi borçlarının olduğundan bahsediyor. Demekki eline çok az bir rakam kalıyor eşi de yardım etmeyince bunalmış. Bence fazlasıyla haklı. Ben de hatrı sayılır bir maaş alıyorum. O kadar fazla düğün borcumuz var ki aylık elime kalan rakam 700 tl. Eşim başka şehirde çalışıyor. Şuan ailemle kalıyorum mutfak masrafına hiçbir katkım yok 700 tl kişisel ihtiyaçlarıma zor yetiyor. Eşim burada olsa mutfak masrafına zor yeter bu para siz düşünün. Sabah 6.30'da evden çıkıp akşam 18.30'da eve geliyorum. Ben de çok yoruluyorum maaşım iyi diye kendimi avutmaya çalışsam da elime kuş kadar para kalınca hem bedenen hem de ruhen yoruluyorum. O yüzden konu sahibine fazlasıyla hak verdim.

Size gelince konu sahibi ev işlerinden elinizi eteğinizi çekin bakalım eşiniz size yardım ediyor mu etmiyor mu? Kendisine de yapmak zor gelince mecbur yardımcı tutmaya yanaşacaktır. Bu şekilde devam ederseniz çok yıpranırsınız. Azıcık boşverin bakalım ev işlerini neler olacak.

Çalışan kadınsınız, eviniz herzaman mükemmel temiz olmak zorunda değil.
Çocuğunuzda yokmuş zaten.
Bütün işlerin kusursuz olmasına uğraşmayın.
Ben dün burda günde 5 kez süpürge tutanları okudum
Akşam gelince yemeğinizi yapın yiyin ( 1 çeşit yeter-yanına yoğurt salata vas ) toplayın duşunuzu vs halledip biraz keyif yapın.
Cuma akşamı çamaşır yıkama işini halledin,
Hafta sonu siz toz alın, lavabo banyo vs temizleyin eşiniz süpürsün bitti gitti 2 saat sürmez.
Ütüyüde ara ara yapın 2 3 günlük yapın çok uzun sürmez.
Bunaltmayın kendinizi...

Burada arkadaşlar ücrete takılmış ama her işin bir karşılığı vardır. Bir doktorun asgari ücret almasını beklemiyorsak, belki konu sahibinin de hak ettiği rakam 5 bin liradır bilemeyiz. Herkesin geliri gideri değişir, ama 2700 birine iyi gelir diğerine az. Bence kısa da olsa kafanızı dinlemenizi öneririm, kendinize tüm hayattan soyutlanmanızı sağlayacak bir hobi bulun mesela haftada 2 saat onunla uğraşın. Ve işinizden memnun değilseniz iş aramaya başlayın. Eşiniz konusunda ise onun da ev işlerine yardım etmesini sağlayın, nasıl derseniz? Evli arkadaşlardan yardım isteyelim:))

miktar konusu bence de göreceli, bende gayet iyi bir maaş alıyorum fakat tam 12 saat evimden ve cocuklarımdan ayrı kalıyorum, tabi birikim yapıyorum ev araba falan aldık fakat, ruhen yorulmak bambaska bırsey,hayatı yakalamya çalışmak, bütün o karmaşa arasında küçük bir mola verememek insanı yorup yıpratıyor, bırde su var calıstıgınız sırkette sızden daha cok daha az emek verıp cok daha fazla kazananları gormekte insanı demoralize ediyor, hakkım bu değil diyorsunuz... emeğile kazanan tüm arkadaşlarıma saygılarr, umarım herkes hakeetiğini kazanır ve yaşar

canim bence haftada 1 temizlikci tutman yana cok yardimci olur.
senin canindan kiymetli deyilki paran. TRde nekadara bu is görülür bilmem ama benim ablamda vardiyali calisdigi icin hic vakti olmuyor ve haftada iki kere cagiriyor evine dip temizlik icin.
ve suanda cok rahat masallah.

bence sende hep üst üste geldi...hem evlilik...hem is. bir Kücük tatile cikip dinlensen belkide vucutsal acidan dinlenirsin.
bence evli bayanlarin calismasi cok önemli...son kararin isden cikmak olsun...elinden geleni dene...bakdin olmuyor yine istifa edebilirsin.

ya anlamıyorum neden kadınlar köle gibi calısıyor madem iste calısıyosun ictigim suyun bardagını kaldırmam yani sen de calısıyosun enden 2 gün temizlik yapıyosun neden eve kostura kostura gidip yemek yapıyosun offfffffffff icim sistii

ayrıca esinede de haftanın 2 günü yemek senin 2 günü benim de 1 günde dısardan ederiz yada kahvaltı yaparız de esine cok yüz vermissin

ayrıca isin ne üzerine

maaşınız çok iyiymiş bence madem borçlarınız da var.mecbur çalışmak zorundasınız.Yoksa şuanki gerilmelerden çok daha fazlasını yaşarsınız eşinizle..

neden herkez kızın üstün egidiyoki sen yapıyosun diye herkez yapmak zorunda dgeil sen o tempoya alısmıs olabilirsin ama bu kız alısmamıs

zaten sonunda ayrılın bence dedım okuduysanız... alışmak zorunda değil tabikide...ayrıca herkes fikrini yazıyor..

neden herkez kızın üstün egidiyoki sen yapıyosun diye herkez yapmak zorunda dgeil sen o tempoya alısmıs olabilirsin ama bu kız alısmamıs

bazı arkadaşlara katılıyorum canım ekonomik olarak katkı sağlıyorsan eve ev işlerinde de beraber yapmanız gerekir eşit konumdasınız sonuçta bende aynı durumdayım ama eşimle birlikte yapıyoruz herşeyi bazen ben geç geliyorum o hazırlıyor herşeyi haftasonları da iş paylaşımı yapıyoruz çabucak bitiyor zman kalıyor ikimizede

Borcumuz varken calısmak bana cok agır gelırdı
Çalış çalış elinde bişey kalmasın
kredi borclarınız varmış
bunlar bıtınce veya hafıfleyınce elıne gecen paranında kıymetı olur belkı bılemıyorum ne kadar alıyorsun ama

eşin ona yok diyor buna yok diyor kusura bakmasın da yok öyle bir dünya..
işten ayrılın açık ve net. eşiniz size yüklediği sorumulukların farkında değil demekki! evi tek başına idare etsin de bir anlasın kıymetinizi..

yani cevap bu yorumunda saklı. ne gömleğini ütülerim eşimin ne de düzenli temizlik yapmak zorunda hissederim kendimi... Cidden tüm yükü taşımak ağır gelmiyor mu ağır gelmiyorsa adaletsiz olduğunu da mı düşünmüyorsun? tüm bunları bir akşam çok detaylı konuşmalısın eşinle. ben köle değilim yapabileceklerim bunlar sendende şunları yapmanı bekliyorum yoksa temizlikçi tutcaz demelisin.
ayrıca borçlar bitmeden arada rahat bir nefes almada çocuk gibi ağır bir sorumluluğu neden istiyorsunuz ki? bence beklemekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…