İşe gitmekten çok sıkıldım .............

seçenekler
1. eşin temizlikçiye izin verecek.
2. izin vermiyorsa kendisi de yardım edecek.
3. hiçbiri olmaz diyorsa siz evde iş yapacaksınız eşiniz iki işe girip size bakacak.

Hadi maaş miktarını geçelim de niye sizin evlilikte her şeyde erkek tarafı ağır basıyor?
Temizlikçi yok. Çocuk yapılamaz.
Bence evliliklerde son sözü en fazla sorumluluk alan söylemeli.

Yaşın müsaitse çocuk meselesi bekleyebilir tabi. Ama sen hazır hissediyorsan gayet de olabilir.

Hayatın müşterekliğinde mızıkçılık yapan gerektiği yerde 'tamam' demeyi bilecek. Bilmiyorsa uygulamalı öğretilecek.

Aynı durumdayım diyecek bişi bulamadım doğrusu...

Aslında maaşınız gayet iyiymiş sadece eşim o maaşı alsa o kadar borcumuza rağmen geçinebiliriz... Birazdaha lüksden kaçınarak temizlğe birini alın derim veya yine aynı şekilde kendinize alacakalrınızdan fedakarlık ederek borcunuzu daha erken kapatabilirsiniz... ne yapıp edip 100 lirada arttırsam borca veriyorum ki daha çabuk bitsin diye... ilerde çocuk olduğu zaman borçlarla beraber daha çok zorlar sizi borcunuzu bitirdikten sonra düşünün o zaman daha çok bunalırsınız 4. yılımıza giricez hala borç ödüyoruz çocuk düşünmeye vaktim olmuyor çok istiyorum ama borcun içinede yapamam yavrucağı...

Bekar halimle ben bile bunaldım işten size hak veriyorum mesleğiniz ne bilmiyorum ama daha iyi maaş veren yerler varsa bir deneyin dicem de şansınızı bu zamanda iş bulmak da zor... Kolay gelsin :/

Calisan insan neden hem eve hem işe yetismeye calisir anlamiyorum. Kendinize haksizlik ediyorsunuz. Yardimci alin. Bu luks degil ki, calisanlar icin gayet dogal bir ihtiyac.

Bir ayakkabı az giyin ama günlük hayatınızı kolaylaştırın

Haftada yarım gün yardımcı geliyor 55 tl bende çocuk da var size 15 gün bile yeter

Bu günler bir daha geri gelmez gerginlik olur sizde

Borcunuz olsa da aylık. 200 tl ike batmazsınız
Olmasa da olur deyip kıyafet vs alımını sınırlarsak hayata dair zamanı satın alabiliriz

Sıkın dişinizi çocuk olunca i süre ara verirsnz.. bende çalışmak içun çırpınıyorm ama... herkesn derdi ayrı..

Valla bnde evde oturmaktan sıklıp zor bela iş buldum. Hatta o kadar dort elle sarılmışım ki işime 3 aydr çalışıyorum 2 aydır prim aldım ...
yemeğimi genelde akşamdan yapıyorum 2 gunluk , beni idare ediyo. C.tesi de temizliğim beni tum hafta goturuyo..
sakın işi bırakma bence gerçkten çok skıcıydıı

Esin yardim etmeli bence de ama kesinlikle isten cikmamalisiniz daha iyi bi is bulursaniz evet ama calismayan kadinin isi kesinlikle daha zor

Madem iyi bi okul bitirdiniz iyi bir şirkette tecrübenizde var.O zaman piyasada daha yüksek veren yerler vardır piyasaya göre düşük dediğinize göre.Manevi bağınız falan mı var anlamadım ki neden daha ucuza çalışıyorsunuz?Ya da işyerinizle görüşün maaşınız hakkında sizi kaybetmek istemiyorlarsa bi zam yaparlar belki.

Calisan evli bir bayan olmak çok zor yaşadım bilirim. Düzen oturtturmak lazım. Eşinizle iş paylaşımı yapın.
Ben çalışırken bir gün önceden yemegim genelde hazır olurdu. Önceki gece 12 e kadar sürse, yemeği pişirir öyle uyurdum. Ertesi gün ben gelmeden ( ben sekiz gibi evde oluyordum, eşim altı buçukta) yemeği ısıtır, masayı hazırlardı. Her pazar evi birlikte temizleyip dışarı öyle çıkardık. Benim eşim daha önce ne yemek yapmış ne temizlik evin tek oğlu. Ama alıştirmakla alakali.
Şimdi calismiyorum inan o günleri özlüyorum. Planlı programlı olmak çok güzel. Gece ağzım açık uykuya daliyordum ama yine de simdi ki gibi evde tüm gün sıkılmaktan daha güzeldi.
Maaş konusunda da, güzel bir firmada çalışıyorum demişsin o zaman referansin sağlam demektir. İnternetten yavaş yavaş arastirabilirsin. Belki daha cazip bir iş bulabilirsin

o yüzden çalışılıyo ya zaten :)

Başka bi iş bak bence.. esinide temizlikçi konusunda ikna etmeye çalış sanada yazık ama. Çalışıp eve böyle bi katkıda bulunabiliyosan temizlikçi çağırıp cagirmamana da kimse müdahale etmesin bi zahmet..

Temizlikçiye laf eden adam işi birakmana hayli hayli eder.Oyüzden iş bölümü yapın.Nasıl ki evi beraber geçindiriyorsanız işleri de beraber yapın..

Bir ara sizin gibiydim. Ben kendi işimi yapıyordum ama çok cok koşturuyordum. Gücüm kalmiyordu. Afedersin wc ye dahi son anda gidiyordum yorgunluktan. Sonra diktor tavsiyesiyle şu sıralar reklamı yapıanlardan bir vitamin önerdi doktor. Kullandım çok iyi geldi. Sende doktoruna danış bence. Kullanırken uyuyana kadar kendimi dinç hissediyordum.

Bence eşine biraz ders olsun diye bu ara işleri sal gitsin. Bol bol uyu ,yemek ye, gez, dinlen, kitap oku, ayağını uzat.kendine bakimlar yap mutlu et.evi söyle bi topla yeter.hem kendine gelirsin biraz enerjin bitmiş. Yoksa tamamen cokeceksin.zaten ev işi bitmezki.hele de çocuklar olunca.şimdi hayatın tadını çıkarın biraz.işten ayrilmayin ama evi çok dert etmeyin bu ara. Biraz ilgisiz bırakın. Esiniz toplar belki...insanın arada tembellige de ihtiyacı var.

Yahu her mesleğin aldığı maaş aynı mı? Neye göre kadının maaşının yüksek olduğuna karar verdiniz? Doktorla muhasebeci aynı maaşı mı alıyor?ya da mühendisle sekreter? Kadın kimbilir hangi okulları bitirdi,nasıl bir kariyer yaptı,nasıl bir cv si var..şu dar görüşlülüğü bir aşamadık,hayat içinde yaşadığımız kavanozdan ibaret sanıyoruz hala ülke halkı olarak

Bunca borcun içine,1.5 yıllık yepyeni evliliğe ve bıktırıcı tempoya çocuk mu düşünüyosunuz..Bizim borcumuz yok ama ben kocama doyamadan hamile kaldım.Sadece her gün her gün yemek hazırlamak beni öldürüyoken bi de ev temizleyemiyorum eşim elini atmaz temizliğe o zaman ben de atmıyorum gündelikçi temizliyo.bi de çocuk doğacak şimdi hem işime hem çocuğa hem yemeğe yetişicem bi de temizlik yapamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…