- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi cancangunes
-
Aynı durumdayım diyecek bişi bulamadım doğrusu...Ben İstanbul 'da yaşıyorum. İyi bir şirkette iyi sayılabilecek bir pozisyondayım. Buna karşın aldığım maaş düşük. Herkesin çok iyi bildiği prestijli bir şirket olmasına karşın maaşlar düşük genel olarak şirkette. 4 yıldır bu şirketteyim.1 buçuk yıllık evliyim. Ve gerçekten çok yoruldum. Zaten evliliğe adapte olmak yeterince zorken bide iş . Sabah 6 :25 te evden çıkıyorum . Akşam eve geliyorum yemek hazırla evi toparla zaten erkenden uykum geliyor. Cumartesi pazar ev temizliği yapıyorum. Çamaşır yıkıyorum ve ütü yapıyorum. Günlerim böyle geçiyor. Temizlikçi almak istiyorum. Ona da eşim karşı çıkıyor. Boşa para vermeyelim diyor. Haklı. Aslında çocuk düşünüyorum. Onuda eşim istemiyor evlenirken kredi borçları yaptık. Onların ödemeleri var. Ben fiziksel anlamda kendimi çok güçsüz hissediyorum. Gerçekten akşam kıpırdayacak halim olmuyor. Biliyorum benim gibi çalışan çok insan var ama benim dermanım kalmadı. Hep gergin sinirliyim. Eşimle de geriliyoruz. Nasıl yapsam bilemiyorum.
Aslında maaşınız gayet iyiymiş sadece eşim o maaşı alsa o kadar borcumuza rağmen geçinebiliriz... Birazdaha lüksden kaçınarak temizlğe birini alın derim veya yine aynı şekilde kendinize alacakalrınızdan fedakarlık ederek borcunuzu daha erken kapatabilirsiniz... ne yapıp edip 100 lirada arttırsam borca veriyorum ki daha çabuk bitsin diye... ilerde çocuk olduğu zaman borçlarla beraber daha çok zorlar sizi borcunuzu bitirdikten sonra düşünün o zaman daha çok bunalırsınız 4. yılımıza giricez hala borç ödüyoruz çocuk düşünmeye vaktim olmuyor çok istiyorum ama borcun içinede yapamam yavrucağı...2700 maaşım .
Madem iyi bi okul bitirdiniz iyi bir şirkette tecrübenizde var.O zaman piyasada daha yüksek veren yerler vardır piyasaya göre düşük dediğinize göre.Manevi bağınız falan mı var anlamadım ki neden daha ucuza çalışıyorsunuz?Ya da işyerinizle görüşün maaşınız hakkında sizi kaybetmek istemiyorlarsa bi zam yaparlar belki.Ben dediğim gibi 4 yıldır bu şirketteyim. Gerçekten iyi bir okul bitirdim 2 yıl staj yaptım. Aldığım ücret piyasaya göre düşük . Ayrıca ciddi kredi borçlarım var ve çok az para kalıyor geriye
o yüzden çalışılıyo ya zaten :)Borcumuz varken calısmak bana cok agır gelırdı
Çalış çalış elinde bişey kalmasın
kredi borclarınız varmış
bunlar bıtınce veya hafıfleyınce elıne gecen paranında kıymetı olur belkı bılemıyorum ne kadar alıyorsun ama
Bir ara sizin gibiydim. Ben kendi işimi yapıyordum ama çok cok koşturuyordum. Gücüm kalmiyordu. Afedersin wc ye dahi son anda gidiyordum yorgunluktan. Sonra diktor tavsiyesiyle şu sıralar reklamı yapıanlardan bir vitamin önerdi doktor. Kullandım çok iyi geldi. Sende doktoruna danış bence. Kullanırken uyuyana kadar kendimi dinç hissediyordum.Ben İstanbul 'da yaşıyorum. İyi bir şirkette iyi sayılabilecek bir pozisyondayım. Buna karşın aldığım maaş düşük. Herkesin çok iyi bildiği prestijli bir şirket olmasına karşın maaşlar düşük genel olarak şirkette. 4 yıldır bu şirketteyim.1 buçuk yıllık evliyim. Ve gerçekten çok yoruldum. Zaten evliliğe adapte olmak yeterince zorken bide iş . Sabah 6 :25 te evden çıkıyorum . Akşam eve geliyorum yemek hazırla evi toparla zaten erkenden uykum geliyor. Cumartesi pazar ev temizliği yapıyorum. Çamaşır yıkıyorum ve ütü yapıyorum. Günlerim böyle geçiyor. Temizlikçi almak istiyorum. Ona da eşim karşı çıkıyor. Boşa para vermeyelim diyor. Haklı. Aslında çocuk düşünüyorum. Onuda eşim istemiyor evlenirken kredi borçları yaptık. Onların ödemeleri var. Ben fiziksel anlamda kendimi çok güçsüz hissediyorum. Gerçekten akşam kıpırdayacak halim olmuyor. Biliyorum benim gibi çalışan çok insan var ama benim dermanım kalmadı. Hep gergin sinirliyim. Eşimle de geriliyoruz. Nasıl yapsam bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?