İşe yaramaz hissetmek

blackberryy20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
98
71
3
29
Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorum :( sosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır

Bende aynı durumdayım bazen kendimi öyle hissediyorum 1 gün boyunca depresif olup hiç iş yapmıyorum ertesi gün işler birikmiş oluyor tüm gün evde iş yapıyorum o zaman işe yarar hissediyorum sonuçta ben olmasam ortalığı p.k götürürdü diye kendimi avutuyorum 🥴
Eski ojelerle cam kavanozları boyuyorum desenli mesenli, yeni yemekler deniyorum falan ama yinede tamamlanmış hissedemiyorum hiçbir zaman tabi 🤷‍♀️

Bende aynı durumdayım bazen kendimi öyle hissediyorum 1 gün boyunca depresif olup hiç iş yapmıyorum ertesi gün işler birikmiş oluyor tüm gün evde iş yapıyorum o zaman işe yarar hissediyorum sonuçta ben olmasam ortalığı p.k götürürdü diye kendimi avutuyorum 🥴
Eski ojelerle cam kavanozları boyuyorum desenli mesenli, yeni yemekler deniyorum falan ama yinede tamamlanmış hissedemiyorum hiçbir zaman tabi 🤷‍♀️

Bende evde kendimi oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum, artık bebek düşündüğümüz için belki bebeğim olunca böyle hissetmem diye umut ediyorum, onunla ilgilenirim kafam dağılır

Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43: sosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
4 senedir hiç mi iş bulamadınız? Ne mezunusunuz ki? Hadi diyelim uzun bir süre bulamadınız, oturup evde iş beklemektense neden başka bir şeye yönelmediniz? Yeni bir eğitim olur, dil olur, sanat olur vs

4 senedir hiç mi iş bulamadınız? Ne mezunusunuz ki? Hadi diyelim uzun bir süre bulamadınız, oturup evde iş beklemektense neden başka bir şeye yönelmediniz? Yeni bir eğitim olur, dil olur, sanat olur vs

Tarih bölümü mezunuyum, 4 ay kadar özel sektörde çalıştım büro elemanı olarak tek iş tecrübem bu. Aslında ilgi duyduğum alanlar ve yapmak istediğim şeyler var ama bir türlü bu konuda işleri rayına oturtamıyorum

Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43: sosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
Hiç bir insanın hayat amacı tutkusu evi temizlemek ve çamaşırları yıkamak değildir. Kendinizi mutsuz hissetmeniz normal. Mesele illede çalışmak değil tutkunuzu bulun. Hobi edinin. Yeni bir şey öğrenin. Durumunuz iyiyse o çalışanlardan bir sıfır ondesiniz çünkü bir cogunun5 tutkusunu aramaya vakti bile yok, bulan da vakit ayiramiyor.

Maalesef artık üniversite mezunu olmak iş bulmak için yeterli bir şey değil çünkü çok fazla üniversite mezunu işsiz insan var. Tarih bölümü okumuşsunuz, her ne kadar ben bayılsam da 😊, o tarz bölümlerde okuyup iş bulmak neredeyse imkansız çünkü çalışma alanı çok kısıtlı. Öte yandan illa okuduğunuz bölümle ilgili iş yapmak zorunda değilsin, ama ne kadar paranız olursa olsun çalışmamak insanı köreltiyor. O yüzden ya bir kursa gidip kendinize yeni bir alan açın onla ilgili iş bakın ya da iş bulabilirseniz çok seçici davranmayın.

Elbette evle ilgilenmek başlı başına bir iş ama sizi tatmin etmemesi de normal. Çünkü herkes zorunluluktan yapıyor ev işlerini,bayıla bayıla değil yani. Bitirsem de keyfime baksam diyorum ben mesela. İşe gidince yeminle dinleniyorum ki benim çok ağır şartları olan bir işim var. Ama severek yapıyorum. Çocuk gürültüsü yok,koca kaprisi yok, yemek kokusu yok,süpürge zırıltısı yok.

İlla da bir işte çalışma zorunluluğunuz yok tatmin duygusu için. Gönüllü olarak yapılan işler de var,sosyal sorumluluk projeleri var. Kurslar var,ben mesela modern dansa yazıldım, iş çıkışları gidiyorum ara sıra. Bir şeylerle ilgilenin ki kendinizi mutlu hissedin. En önemlisi bu çünkü. Önce sizin hayatınız,sonra ev ve ev işleri.

öncelikle kpss ye gireceğim ama umudum yok demişsiniz ya önce bu düşünceyi değiştirin bence yapabilirsiniz neden yapamayasınız. Kursa da gidebilirsiniz kpss ile ilgili. Ayrıca Evle ilgilenmekte çok zor bence başlı başına büyük bir iş.

Kusura bakmayın ama tarih mezunu olarak kendi alanınızda nasıl bir iş bulmayı beklediniz ki 4 yıl ? Başka bir alana yönelseydiniz keşke, ev işi yapmak bir evi çekip çevirmek evet bir meziyet ancak yeterli değil ki, onu hepimiz yapıyoruz ve vallahi mecburiyetten yani. Üretmek başka bir şey. sadece maddi durumla da alakalı değil, ben 3 yıldır evdeydim şimdi koşa koşa gidiyorum işime, farklı ortam insanlar, birilerine faydalı olabilmek, ev haricinde bir işle meşgul olmak insanı diri tutan şeyler. Ben pasta börek yapmayı çok severim misal, evde olduğum zamanlarda beş çaylarına kek börek pasta tarzı şeyler yapıp satıyordum, şimdi iki çocuk işe geri dönme nedeniyle bıraktım, o tarz şeyler de yapabilirsiniz. Çocuk da yokken vaktinizi değerlendirmek en güzeli.

4 sene bir hayli uzun bir zaman
Yani yanlış anlamayın ama o kadar süre hiç iş bulamamak bana mantıklı gelmedi
Çok sıkılmış olsaydınız illa ki bir işe girerdiniz.
O kadar süre bir hamlede bulunmamak artık kendiniz çalışmak istemediğiniz için belki de

Ben de üniversite mezunuyum. Hatta yuksek lisans da yapiyordum dondurdum, kaldi oyle. Kadrolu devlet memuruydum. Evlenirken istifa ettim. Eşim tayinci surekli ve her seferinde tayin ayarlMak imkansiza yakin olacakti. O zaman istifa etmesem de bir iki yil icinde edecektim zaten, cunku baska mesleki hayallerim vardi. 3 yil oldu istifa edeli. Hayallerime kavusamadim. Ama ise yaramaz da hissetmem, neden hissedeyim ya? Kime neyin sozunu verdim ki? Devlet memurlugu mesela??? Tek getirisi para. Ki ona da ihtiyacınız yoksa bask ne katiyor ki insana. Benim gozumde ise yaramak uretkenliktir. Bir seyler ortaya koymuyosan sadece para icin yaptigim isin ev hanimligindan ne ustunlugu var? Bir de iş ev derken bin parcaya bolunucem. Kendime dair yapmak istediklerime de enerjim kalmicak falan. Gerek yok bence . Maddi ihtiyacınız yoksa hic de boyle düşünmeyin. Ogretmen polis ne olursa, bisey olsaydim diye düşünmek yerine , ben ne istiyorum nasil kendimi tatmin olmus hissederim buna odaklanin ve hayallerinize yuruyun bence

Kpss’ye çalışmayı işe yarayacağınız şey haline getirin. Eskiden üniversite sınavına hazırlanırken kendimi büyük bir şirketin problemlerini çözmek için çalışıyormuş gibi motive ederdim. Böyle hissederek sınava çalışın. Bu durumda gerisi zaten gelecektir

Üniden sonra iş bulana kadar evdeydim ve o kadar berbat hissediyordum ki.
Her gün rutin şeyler yetmiyordu artık. Değişik tarifler denemek bir yere kadar. Ne bileyim ahşap boyama vs de bana çok boş iş olarak geliyor. O yüzden küçük bir dükkanda sigortasız ve asgariden az ücretle çalışmayı kabul etmiştim. Çünkü evde oturduğum zaman bomboş geçiyordu günlerim. Diğer türlü en azından el harçlığım olur diye öyle bi işe girmiştim. Şimdi aktif bir iş hayatım var ve çalışmak iyi geliyor bana. Çünkü sizin deyiminizle işe yarar hissediyorum kendimi. Hiçbir şey olmasa bile sosyalleşmeme faydası oluyor.
Tarih bölümüyle alakalı bir iş bulmak neredeyse imkansız o yüzden çok bir seçeneğiniz yok. Masa başı işlere bakabilirsiniz. Sekreterlik, asistanlık vs. Zaten bir işte tecrübe edindikçe çok daha güzel fırsatlar çıkacaktır karşınıza.

Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok,
Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorum :( sosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
Sadece ücret karşılığı çalışarak işe yararım diye düşünmeyin bence. Sadece iş bulmaya ve ev işlerine odaklanırsanız kötü hissedersiniz tabi. Bence biraz daha yeni ve size iyi gelecek şeylerin peşine düşün. Mesela bir yardım kuruluşunda gönüllü olabilirsiniz. Gerçekten çok aktif olan, sürekli etkinlikler, kurslar, yardım projeleri geliştiren birçok kuruluş var. Hem belki de kapı kapıyı açar, orada kurduğunuz bağlantılar iş bulmanıza da yarar.

Fikrini yazan herkese teşekkür ederim, yeni bir alana yönelmek konusunda düşüneceğim bu arada da kursları filan araştıracağım

Ben de 2 üniversite mezunu işsiz ev hanımıyım. İki de çocuğum var biri kreşe gidiyor. Kendimi sadece bebek bakıcısı temizlikçi hizmetçi gibi hissediyorum. Çocuğumu kreşe bırakırken bakıyorum insanlar bir yere yetişmeye çalışıyorlar giyinip süslenmişler ben ise cocugu kreşe bırakıp eve dönüp 2 numaraya bakmak zorundayım. Başka hiç bir işe yaramazmısım gibi üstelik hiç de takdir görülmemiş ya da görülmeyecek işleri yapıyorum çamaşır temizlik yemek çocuk bakımı. Özgüvenli bir insandım eskiden şimdi iş bulsam da beceremeyecekmişim gibi geliyor

Back
X