Evliligimin ilk 7 yilinda calistim. cocugum dogunca ayrildim. 3 yildir evdeyim yani. Yaklasik 8 ay daha evde olucam o kesin. Is hayatinin ozledigim tek kismi is cikisi arkadaslarimla bi kahve icmeye gidip sohbet ettigim zamanlar ki zaten yeniden ise girsem de is cikisi kosa kosa eve donerim cocugum oldugu icin. Yani calismamin tek nedeni para...
calisiyorken haftada bir yardimci aliyordum butun ev islerini o yapiyordu kalani esimle ortak yapiyorduk ama tam anlamiyla ortak yani ben yapiyorum o yardim ediyor gibi bir durum yoktu, mutfaga beraber girer beraber toplardik vs. Simdi de ben gunluk rutin isleri yapiyorum ama hafta sonu esim mutalaka evde ne vr ne yok ceker supurur siler ben de o sirada mutfak banyo iyice temizlerim 2 saatte biter isimiz. Bunlari niye anlattim, calissin calismasin bir evde kac kisi yasiyorsa o evin rutin isleri ortak olmalidir. Esim de ayni dusuncede, yaptigi isleri bana bir lutuf olarak degil kendi gorevi olarak yapiyor. olmasi gereken de bu zaten.
Çok basit aslında.işte benim eşim de yardım ettiğinde bunu bir lutüf gibi görüyor.bende olması gereken bu diyorum.bu sefer o kızıyor.Anlamadım ne yapıcam.bunu ona nasıl aşılamam gerek.
Pişman olursun bence ben 2 aydır çalışmıyorum çalışmak istiyorum eşim bulduğum işleri begenmiyor.çalışmamam için bahane buluyor Şimdi kurslara bakıyorm kendime uygun öyle vakit geçirecegim artık. Bence hiç bırakmsk isteme yani
Çok basit aslında.
Yardım etmek istemiyorsa yardımcı tutun.Tüm evişlerini ,ütü dahil yardımcıya yaptırın.
Kadına verilen parayı görünce ya gönüllü olur onun yerine size yardım etmeye,veya rahatına gider hep kalsın ister.
Her iki durumdada siz kazançlı çıkarsınız.
Tek kelimeyle süpersinizzzz.. Bu kadar güzel anlatılamazdı heraldeCalisip dayak yiyen de var tabi, onlar da akilli olup kendilerini ezdirmesinler bir zahmet.
Calismayan kadinlarin ezildigini düsünen veya ezildiklerine o durumdan kurtulamama sebebini calismamasina baglayan cok dar görünüslüdür.
Calismamak pekala ezilme, horlanma sebebi olabilir, karsidakinin gidecek yeri, parasi olmadigini bile adam dover de sover de.
Calismak isteyene is cok hic merak etmeyin.
O is hic sandiginiz gibi degil, deneyimli, calisma gecmisi dinamik elemanlar her zaman tercih ediliyor. Kaldi ki yeni mezun, canavar gibi bir suru cocuk is ariyor. Kendi yasitlarinizin ayarinda is bulamazsiniz, sizden yasca kucuk insanlarda ayni statude olmayi da begenmeyip eve geri donersiniz mazallah. Is hayati acimasiz, kimse 30unu gecmis adamakilli tecrubesi olmayan birini ise almiyor.
Ayrica ev hanimlarinin evde yattigini söylemeniz cok ilginc herhalde kendinizi öyle görüyorsunuz calismasaniz..
Eeeeeeeee, ne is yapiyorlar peki ? Biri de beni aydinlatsin lutfen, camasiri, bulasigi yemegi zaten calisan , calismayan herkes yapiyor , ev kadinlari extra ne yapiyor ? TV karsisinda yatiyorlar, gezmeye gidiyorlar, baska ? Bizden gizli beyin ameliyati mi yapiyorlar? Ben calismadigim gunlerde ya yayiliyorum, ya da geziyorum. Bizi de aydinlatin lutfen , ev kadinlari baska ne yapar ?
yeni evliymişiz evimiz kadın tutacak kadar kirli değil yada büyük değil diye izin vermiyor kadına da.
ne güzel bir erkek de eşinin de çalıştığı iki kuruşa göz dikmemeli çalışsada eve para gelse diye ona medet ummalı.peki maddi durum nasıl.iyi olduğu için mi çalıştırmıyor.yoksa karımı ezdirmem güdüsü mü
Çalışan kadın neden bu kadar kotuleniyo kötü anne kötü es deniyor anlamıyorum yaİzin vermek ne demek? Ya işlerin yarısına yardım edecek ve bunu bir lütuf olarak görmeyecek ya da kadın tutulmasına karşı bir duruş sergilemeyecek. Böyle bir konuda ondan izin alan mı var da izin vermiyor?
Çalışan kadın neden bu kadar kotuleniyo kötü anne kötü es deniyor anlamıyorum ya
İzin almanız gerekmiyor ki.yeni evliymişiz evimiz kadın tutacak kadar kirli değil yada büyük değil diye izin vermiyor kadına da.
valla kocana resti cek ne bu böyle ya seni kölemi almıs evlenmissin calısmakz zorundada degilsin bırak biraz dinlen anan babana sana böyle dese alınır isten bile cıkardın simdi el oglu diyo diye hıc kendini yıpratmak essek gibi bakıcak valla cık biraz kafanı dinlee sonra calısmak istersen gene is bulursun
çok yoruldum iş ev.yeni evliyim ve çalışmak istemiyorum ama eşim bu konuda hiç tölerans göstermiyor.var mı bu durumda olanlar...
Hafta içi ne yapıyor? Yemek yapımında vs. yardım etmiyor mu? Her şey de paydaşlık olacak. Yoksa dediğim gibi köle olarak kullanıyor demektir. Kadın evi temizler, düzenler falan geçin bunları. Ataerkil toplumda bile kadın çalıştırılmaz sadece ev hanımlığı yaptırılır.
“Ya çalışacağım ya da ev hanımlığı yapacağım” yerine ilk önce düşünmeniz gerek şu olmalı “eşim beni köle olarak kullanıyor mu?” Anlattıklarınıza göre de kullanıyor.
Eşinizle konuşun. Köle olmadığınızı söyleyin ve ev işlerinde paydaşlık isteyin aksi takdirde çalışıp ev işlerine karışmayacağını söyleyin. Size çalışmaktan kaçıyorsun falan derse, sinirlenin (ben olsam sinirlenirdim, delirirdim; köle olarak gören bir erkekle evlenmek katlanamayacağım bir şey) ve ev işlerine artık karışmayın.
“Ya çalışacağım ya da ev hanımlığı yapacağım” derseniz, eşinizde “öyleyse ben çalışmayayım, sen çalış, ben ev işlerini hallederim” der. En adaletli çıkar, ev işlerinde tam paydaşlık. Böylece iş yükünüz hafifler.
bu sabah işleri ortak yapmamız gerektiğini söyledim.canı istediği zaman yapıcağını ona gerektiği için yapıcaksın demiyecekmişim.ters çıkıştı yapmıyormuyum hiç dedi yapıyorsun dedim.çok terslenince konuyu kapatmak zorunda kaldım öpmeden çıktım gittim.yardımcı almaya izin yok,canı istediği zaman yapsın.ee işi de asla bırakmak yok..peki ben nasıl davranmalıyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?