işi bırakıp azıcık ev hanımlığı yapmak istiyorum...

işte benim eşim de yardım ettiğinde bunu bir lutüf gibi görüyor.bende olması gereken bu diyorum.bu sefer o kızıyor.Anlamadım ne yapıcam.bunu ona nasıl aşılamam gerek.

işte benim eşim de yardım ettiğinde bunu bir lutüf gibi görüyor.bende olması gereken bu diyorum.bu sefer o kızıyor.Anlamadım ne yapıcam.bunu ona nasıl aşılamam gerek.
Çok basit aslında.
Yardım etmek istemiyorsa yardımcı tutun.Tüm evişlerini ,ütü dahil yardımcıya yaptırın.
Kadına verilen parayı görünce ya gönüllü olur onun yerine size yardım etmeye,veya rahatına gider hep kalsın ister.
Her iki durumdada siz kazançlı çıkarsınız.

ne güzel bir erkek de eşinin de çalıştığı iki kuruşa göz dikmemeli çalışsada eve para gelse diye ona medet ummalı.peki maddi durum nasıl.iyi olduğu için mi çalıştırmıyor.yoksa karımı ezdirmem güdüsü mü

yeni evliymişiz evimiz kadın tutacak kadar kirli değil yada büyük değil diye izin vermiyor kadına da.

Tek kelimeyle süpersinizzzz.. Bu kadar güzel anlatılamazdı heralde

Calismayan kadinlar ne yapiyor diye sormus arkadaslara kendi rutinimi anlatayim.
sabah 9 gibi uyaniyoruz kizimla, kahvalti hazirma yedir mutfagi topla 11 oluyor. Sonra biraz oyun oynuyoruz cizgi film izliyoruz bi corba icip uyuyoruz. Bazen ben de onunla uyuyorum, bazen de sigara kahve internet keyfi yapiyorum. 3 gibi uyaniyor, hava guzelse parka iniyoruz, soguksa evde ya da evin yakinindaki avm dr vakit geciriyoruz yemekligimizi alip eve geliyoruz yemek yapiyoruz esim geliyor sonrasi oturma oynama cocugu uyutma vs. Yani oyle her gun temizlik camasir vs bir durumum yok haftada bir esimle temizlik yapiyoruz onun disinda hafta ici gozume batan bisey olursa topluyorum, tuvaleti banyoyu temizliyorum ki bunları calisiyorken de yapiyordum, ayni sekilde is hayatina dondugumde de yapmaya devam edicem ve bugunlerimi cok ozleyecegim :)

Aynı dertten muzdarip ne kadar çok bayan varmış :)Bende onlardan biri..Evet iş hayatı zor çalışmak ve evdede çalışmak yorucu, Zaman zaman bende sıkılıyorum ve çıkmak istiyorum ama imkanlarım el vermiyor, Şuan çalıştıgım yerden özellikle kurtulmak için dilek diliyom yanii o derece sıkıldım, Ama 5 senedir çalışıp ben cıkıyorum demekde manasız, Çoçuk falan olurda çıkarsam en azından haklarımı alırım diye düşünüyorum, Özel sektörde onu bile alacagım mechul ama,, Eşim zaten borcdan korkuyor, kiradayız kredi ödüuyoruz., vs.. Mecburum çalışmaya gibi, Ama en azından biraz araya ihtiyac oluyor...Canım dicem oki evet sıkıcı çalışmak ama evdede çok sıkılabileceğini unutma helede çoçuk yokken çıkma derim...

yeni evliymişiz evimiz kadın tutacak kadar kirli değil yada büyük değil diye izin vermiyor kadına da.

İzin vermek ne demek? Ya işlerin yarısına yardım edecek ve bunu bir lütuf olarak görmeyecek ya da kadın tutulmasına karşı bir duruş sergilemeyecek. Böyle bir konuda ondan izin alan mı var da izin vermiyor?

Ama bu düşünce de yanlış. Bir kere erkek dediğin şöyle olacak dersek biri de çıkar kadın dediğin şöyle olacak der. Ayrıca karımı ezdirmem diye bir şey yok ki. çalışan insan eziliyor mu?

İzin vermek ne demek? Ya işlerin yarısına yardım edecek ve bunu bir lütuf olarak görmeyecek ya da kadın tutulmasına karşı bir duruş sergilemeyecek. Böyle bir konuda ondan izin alan mı var da izin vermiyor?
Çalışan kadın neden bu kadar kotuleniyo kötü anne kötü es deniyor anlamıyorum ya

Çalışan kadın neden bu kadar kotuleniyo kötü anne kötü es deniyor anlamıyorum ya

Ben bunun forumda biraz karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Çalışan kadın çalışmayanı çalışmayan da çalışanı yermek için yer arıyor bazen. Ben kadının çalışması taraftarıyım, sabah kalkamıyorum, iş yerinde çok yoruluyorum, çalışmak bana göre değil bence mazeret değil. Erkekler de bayılmıyor sabah kalkmaya, milletin ağız kokusunu çekmeye ama bir yede o eve para girecek. Bununla birlikte çalışmayan insanlara da ağır kelimeler kullanmayı tasvip etmiyorum.

Çocuk yoksa evde oturup napacaksın kı,çalış sigortanı doldur ılerde lazım olacak..Hemen evlenıp evının kadını olma ıstegınız neden acaba? Ben farklı ılcelerde oldugum ıcın ısten ayrılmıstım evlenınce resmen bunalım bı durum ev hanımlıgı ev ısı bıtmez aksam yorgunluktan bayılırsın,zaten eve gıren para azalır,ıstedıgın gıbı gezıp bırseyler de alamazsın..Bence calıs ve keyfını cıkart çalışmanın...

valla kocana resti cek ne bu böyle ya seni kölemi almıs evlenmissin calısmakz zorundada degilsin bırak biraz dinlen anan babana sana böyle dese alınır isten bile cıkardın simdi el oglu diyo diye hıc kendini yıpratmak essek gibi bakıcak valla cık biraz kafanı dinlee sonra calısmak istersen gene is bulursun

kadın köle mi oluyor bu durumda.
o zaman kocası da der beni ne olarak gördün de hemen ev hanımlığı düşündün diye!

konu sahibi arkadaşım.. tüm çalışan bayanlar aynı yoldan geçiyor. haklısın bayan için biraz daha zorlayıcı.
ama yeni evliyim dinlencem mantığı eşine " aaaaaaaa hemen evlendik sırtını dayadı" algısı oluşturur.
ayda 1 kez temizlikçi alırsın tamam.
yarın öbür gün ayrılmayacağının garantisi var mı?
ya da hayatın ne getireceğinin?

çok yoruldum iş ev.yeni evliyim ve çalışmak istemiyorum ama eşim bu konuda hiç tölerans göstermiyor.var mı bu durumda olanlar...

bende çalışıyorum tabi birazcık zor oluyor ama olumlu taraflarına bakmaya çalışıyorum daha sosyal oluyorsun,kendi paranı kazandığın için harcarken düşünmek ve hesap vermek zorunda değilsin evde olduğum zamanlarda oldu tabi ama çalışmayı tercih ederim

bu sabah işleri ortak yapmamız gerektiğini söyledim.canı istediği zaman yapıcağını ona gerektiği için yapıcaksın demiyecekmişim.ters çıkıştı yapmıyormuyum hiç dedi yapıyorsun dedim.çok terslenince konuyu kapatmak zorunda kaldım öpmeden çıktım gittim.yardımcı almaya izin yok,canı istediği zaman yapsın.ee işi de asla bırakmak yok..peki ben nasıl davranmalıyım...

Eşiniz tam boşanmalık bir eş çünkü sizi köle olarak tutmuş. Hem kendi paramı kazanırken hem de ev işlerini ben yapacaksam tek başıma yaşarım daha iyi...

Tersledi diye konuyu kapatmayacaksınız ve kapatmasına da izin vermeyeceksiniz çünkü haksız olan o ve sinirlenmesi gereken sizsiniz. Son kez bir daha konuşun, <<empati yapması gerektiğini, kadın-erkek ilişkisinde ataerkil gibi davranmamasını, sizi köle olarak görmemesini, ikinizin de insan olduğunu ve aynı evde aynı şartlar altında görev dağılımı yapmanız gerektiğin>> söyleyin. Hala anlamıyorsa ev işlerine karışmayın. Ev pislik içinde olsa bile yapmayın, sakın gömleklerini ütülemeyin, sadece kendi kişisel işlerinizi yapın. Bu durum sonunda sizi terslemeye, baskı uygulamaya, sözsel şiddet uygularsa, ona köle olarak gelmediğini bu durum karşısında boşanmayı düşündüğünü söyleyin ki hala aynı kafaysa boşanın. İlk paragrafta dediğim gibi "Hem kendi paramı kazanırken hem de ev işlerini ben yapacaksam tek başıma yaşarım daha iyi..."

Bende çalışmayı pek sevmiyorum ama evde oturmak da bize hiç bir şey kazandırmıyor aksine kocaman boş bir hayat veriyor, ben her sabah neredeyse eşime çalışmayacağım artık diyorum tamam diyor, izinli oluyorum bazen hafta içi evde oluyorum bu seferde sıkıntıdan patlıyorum uyumak dışında bütün gün evde olmak gerçekten sıkıcı hele ki çalışmaya alışan biz kadınlar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…