işi bırakıp azıcık ev hanımlığı yapmak istiyorum...

Su cinsiyet ayrimindan gina geldi. Erkek egemen toplumun dengesizligi iste. Neden evi gecindirmek erkege dusuyor da kadin asalak gibi bi omur evde yatiyor. Sonra da erkekler bizi eziyor diye aglamayi biliyorlar ama.

Once ekonomik bagimsizligi olacak insanin. Kimsenin eline bakarak yasanmaz bu devirde.

Ehh tabi, yiyecegin ekmek icin adamin eline bakiyorsan ezerse de kabulleneceksin derler adama.

Kadinlarin bazilarinda ekmegimi cikarayim kafasi hic yok, kolay yoldan nasil sepeti deviririm derdi var. Adamlar da sabahin korunde sicak yataktan cikip ise gidiyorlar, onlarin cani yok mu?

çocuğum doğunca 2 yıl ev, onun dışında çalışmamam mümkün değil , hem ev işi hem çalışmak yorucu olur elbette, çalışacak ve hakkınız olduğu uzere yardımcı alacaksınız

Evliligimin ilk 7 yilinda calistim. cocugum dogunca ayrildim. 3 yildir evdeyim yani. Yaklasik 8 ay daha evde olucam o kesin. Is hayatinin ozledigim tek kismi is cikisi arkadaslarimla bi kahve icmeye gidip sohbet ettigim zamanlar ki zaten yeniden ise girsem de is cikisi kosa kosa eve donerim cocugum oldugu icin. Yani calismamin tek nedeni para...
calisiyorken haftada bir yardimci aliyordum butun ev islerini o yapiyordu kalani esimle ortak yapiyorduk ama tam anlamiyla ortak yani ben yapiyorum o yardim ediyor gibi bir durum yoktu, mutfaga beraber girer beraber toplardik vs. Simdi de ben gunluk rutin isleri yapiyorum ama hafta sonu esim mutalaka evde ne vr ne yok ceker supurur siler ben de o sirada mutfak banyo iyice temizlerim 2 saatte biter isimiz. Bunlari niye anlattim, calissin calismasin bir evde kac kisi yasiyorsa o evin rutin isleri ortak olmalidir. Esim de ayni dusuncede, yaptigi isleri bana bir lutuf olarak degil kendi gorevi olarak yapiyor. olmasi gereken de bu zaten.

Pişman olursun bence ben 2 aydır çalışmıyorum çalışmak istiyorum eşim bulduğum işleri begenmiyor.çalışmamam için bahane buluyor Şimdi kurslara bakıyorm kendime uygun öyle vakit geçirecegim artık. Bence hiç bırakmsk isteme yani

Kesinlikle... En cok sasirdigim da bu kadar carpik bi dusuncenin sayfalarca destek almasi oldu. Bu tarz seyler gelecege karsi umudumu kiriyor...

bu bebiş sizin mi?

Ben 2.5 senelik evliyim 2 sene sürekli çalıştım açık söyleyim evliliğimden hiçbirşey anlamıyordum eşimde mutsuzdu bende çünkü iş stresi ne kadar uğraşsanda yansıyor illa ki sabah kalkıyorum kahvaltı akşam gel yemek yap bulaşığı çamaşırı zaten gece oluyor ne eşime ne kendime doğru düzgün vakit ayırabildim şu an maddi açıdan evet sıkıntımız var ama biz çok mutluyuz eşimin gülen yüzünü hergün görebiliyorum artık anahtarı olduğu halde Zile basar ben açayım kapıyı diye evde ilk günler çok sıkıldım ama sonra zaten bir yığın uğraş çıkıyor ama çocuk olayını evde oturmak olarak düşünme kesinlikle çocuk zaten başlı başına büyük bir iş

Aynı düşüncede yim sizinle..
Kadınların hele yeni nesil kızların derdi kendine bi enayi bulmak olmus..
Beni çalıştırmasin evde otura yim diyor başka birşey demiyor artık genç kızlar. .
Ben çalışıyorum çoğu ev hanımı aciyan gözlerle bakıyor bana hem okuyup hem çalışıyorsun kocan seni hiç sevmiyor bak biz hiç yorulmuyoruz hayatımız güllük Gülistan lik diyorlar . Eşim beni çalıştırdığı için erkek değilmiş filan kafa yapıları bu..
Benim se calisma mak gibi bi seçenek kafamda aSLA olmadı. .
Annem 30 yıllık öğretmen , hala çalışıyor . Anneannem ise ebe idi... o kapanan koy yollarında karda kışta, çaresiz kadınlara yardım etmeye çalıştı , doğum yaptirdi.. ömrü boyunca çalıştı. . Anlamıyorum bizim ailede mi bi tuhaf lik var biz mi çok safiz onlar mi çok akıllı. ..

Asıl ben bunu yazana acıdım yazık
Birazdan taşlanaçağım biliyorum :)
Ya kadının nasıl bi hayal dünyası var
Bak kadını az çok çözdum ben :)
Çalışan kadın = günahkar , kötü anne , eş bile değil öteki erkeklere kur yapmaya gidiyor. , ve de ayrica namıssız püü :)))
Ev hanimi = saliha kadın ( bi de bu çıktı şimdi başımıza :), mükemmel anne, mükemmel es, melek melek :)))))
Erkek= baaaaa bahmah zorunda , binicem sirtina vurucam kirbacı :))) irkek değilmi eşek gibi bana bakacak :)))

Çok merak ediyorum acaba o erkek işsiz kalsa ne yapacaklar erkek olmayacak herhalde e adamın vasfı sana bakmak . E onu da yapamayın ca adamdan sayılmıyor artık :)

Aynen... Birisi de yukarılarda yazmış "evlenirken çalışmak zorundasın diye şart koştu da kabul mu ettin, kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz vs." diye. Baya baya normal geliyo yani bu düşünce bazı insanlara. Çok tuhaf, çok üzücü.

Buyur bir de buradan yak..
Sonuna kadar dayanamadım ben siz okuyabilir misiniz bilmiyorum. .

http://cahidejibek.com/tag/evlerinizde-oturun/
Bu yazi ne fena.. Durumun iyidir keyfince istedgni yaparsin tamam ama aza kanaat deniyor da 1000 1500lira azdan daha az bir para...ne demek kanaat? Bir çocuğun olsa nesiyle gecineceksin.

Belki tir tir titreyerek gördüğü kadınlar zengin koca ile evlenmeyip çocuğuna evine bakabilmek zorunda olanlardir eşine destek olmak zorunda olanlardir. Ne kötü bir yürek bir de dinimizden bahsetmiş..

Ya işte kadının kafasına göre çalışan kadın aza kanaat etmeyen , para para diye kuduran, kon ken partileri düzenleyip elinde viski bardağı ile çocuğuna bakmayan kadın oluyor. . Hayır kendi sini araştırdım atanmak icin kendini yirtmis ama atanamamis ..
Benim iş yerimde bi bayan var , eşi trafik kazasında vefat etmiş 2 çocuğuna kadın temizlik yaparak bakıyor , aslanlar gibi de çalışıp kimseye minnet etmiyor.... 2 de oğlu var..
Şimdi bu cahide durakta otobüs bekleyip ise giden bu kadına acıyor öyle mi..
Aslanlar gibi namusu ile çalışıp çocuğuna bakan bu kadına acimıyorum ben , hayatı boyunca asAlak gibi kocasının sırtından geçinecek olan bu kadına aciyorum , onun yetiştirecgi zavallı kiz çocuğuna acıyorummm
Yazacak çok şey var ama malum yarın is var..

sizin icin tuhaf olabilir. baskasi icin gayet normal olabilir.
bana da sizin düsünceleriniz tuhaf geliyor ve yiprandiginiz icin üzülüyorum
herkesin farkli bakis acisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…