işi bırakıp azıcık ev hanımlığı yapmak istiyorum...

Yiyecegin ekmek icin adamin eline bakinca ezilmeyi hak etmek cok sacma bir düsünce..
ozaman adamda benim pisirdigim yemek icin elime bakiyor diye ezeyim adami ..
kimse kimseyi ezemez..herkese birbirine saygi duymak zorunda..aileler hic ezdimi kendi cocugunu bakiyorlar ekmek veriyorlar diye..evlenince aile olunur birlik olunur..bunu anlayan yok herhalde..

Bana da sizin ev kadınlarını asalak gibi gören, o gün senin bu gün benim gezerek kel börek yediğini sanan hallerinizden gına geldi.

Nice calisan kadinlar var ezilen siddet gören.. ve kazandiklari mal bile onlari o durumdan kurtaramayan.
Calismayan kadinlarin ezildigini düsünen veya ezildiklerine o durumdan kurtulamama sebebini calismamasina baglayan cok dar görünüslüdür. Calismak isteyene is cok hic merak etmeyin.

Ayrica ev hanimlarinin evde yattigini söylemeniz cok ilginc herhalde kendinizi öyle görüyorsunuz calismasaniz..

Kocaniz sizin elinize bakacak ama.. ütüsünü, yemegini, cayini temiz esyalarini sizden bekleyecek.
hatta cocuklarinizda sizin elinize bakacak..
Esine güvenmeyen insan hic evlenmesin en iyisi. Yalniz yasayin daha iyi.. bu zihniyetle bu bencillikle aile olamaz sizin gibiler.

Ortada zaten bir ezilme var bence, yiyecegin ekmek icin, yasamak icin adamin getirdigi paraya muhtacsin. Yetiskin kocaman bir kadinin muhtac olmasi, adamdan para istemesi utanc verici bence. Ben hayatimda kimseden para istemedim, isteyemem de.

Muhtac oldugu adamla 50-50 birliktelik kuramaz bir insan. Muhtacligin oldugu yerde ask barinamaz. Ben bana baksin, yedigimi ictigimi odesin diye degil; gercekten asik oldugum icin evlenmek isterim. Karsimdaki adamin da bunu bilmesini isterim, muhtac olmadigimi anlasin, bir gun gidebilecegimi bilsin ki bana her zaman ayni ozeni ve sevgiyi gostersin.

Duzgun kisilikli bir adamsa insanca davranabilir. Ote yandan karsisindakinin muhtac oldugunu bildigi icin kafasina eseni yapmayi kendine pekala hak da gorebilir, zira aldatsa da, dovse de, sovse de kadin bir yere gidemez , bosanamaz, ses cikaramaz; muhtac cunku.

Annemin yas grubunda dayak yiyen, ezilen, aldatilan ama ekonomik ozgurlugu, gidecek yeri olmadigi icin bosanamayan, katlanmak zorunda kalan tonla kadin var. Kimse kimseyi ezemez demissiniz ya , siz gidin bunu o kadinlara da anlatin, bakalim onlar ne dusunuyorlar?

Cocuk ayri bir hikaye, aile cocuga bakmakla yukumlu.

Adam sizin yaptiginiz yemege muhtac degil ki, parasiyla istedigini alir, isterse kendi pisirir, isterse eve soyler, isterse baska kadin bulup ona yaptirir.

Son düzenleme:

Calisip dayak yiyen de var tabi, onlar da akilli olup kendilerini ezdirmesinler bir zahmet.

Calismayan kadinlarin ezildigini düsünen veya ezildiklerine o durumdan kurtulamama sebebini calismamasina baglayan cok dar görünüslüdür.

Calismamak pekala ezilme, horlanma sebebi olabilir, karsidakinin gidecek yeri, parasi olmadigini bile adam dover de sover de.

Calismak isteyene is cok hic merak etmeyin.

O is hic sandiginiz gibi degil, deneyimli, calisma gecmisi dinamik elemanlar her zaman tercih ediliyor. Kaldi ki yeni mezun, canavar gibi bir suru cocuk is ariyor. Kendi yasitlarinizin ayarinda is bulamazsiniz, sizden yasca kucuk insanlarda ayni statude olmayi da begenmeyip eve geri donersiniz mazallah. Is hayati acimasiz, kimse 30unu gecmis adamakilli tecrubesi olmayan birini ise almiyor.

Ayrica ev hanimlarinin evde yattigini söylemeniz cok ilginc herhalde kendinizi öyle görüyorsunuz calismasaniz..

Eeeeeeeee, ne is yapiyorlar peki ? Biri de beni aydinlatsin lutfen, camasiri, bulasigi yemegi zaten calisan , calismayan herkes yapiyor , ev kadinlari extra ne yapiyor ? TV karsisinda yatiyorlar, gezmeye gidiyorlar, baska ? Bizden gizli beyin ameliyati mi yapiyorlar? Ben calismadigim gunlerde ya yayiliyorum, ya da geziyorum. Bizi de aydinlatin lutfen , ev kadinlari baska ne yapar ?

Son düzenleme:

Doux genelde konularin yorumlarin calisan kadınlara yönelik. Nedenini merak ettim sanki tanistigin adamlar hep calisan kadın istiyor sen de sinir oluyorsun gibi bir izlenim oluştu bende..

Kesinlşkle işi bırakmayın derim, ben evli değilim ama evdeki herkes calısıyo ben hariç. Ben de bu zamana kadar hep çalıstım ve işten bıkıp işi bıraktım, şimdi evdeyken cok boş hissediyorum, faydasız hissediyorum,ikinci üniversteye gitmeye başladım şu an anca böyle zaman geçiyor. Yakında da evleneceğim için yeni iş aramadım. Ama okul bitince özel de olsa çalıscam evlenince evde duramayacağımı şimdiden çözdüm

Tabi ki ekonomik özgürlüğü olmayan insan zor duruma dusmemek icin o adami cekmeye devam ediyor çoğu ornekte. Dolayisiyla calisan kadinlarin da ezildigini ornek gostermeniz baskasinin eline bakan insanlarin durumunun daha kotu oldugu gerçeğini degistirmiyor, bu kadinlarin sayisini azaltmiyor etkisini hafifletmiyor.

Bu bencillikle aile olmaz sizin gibiler demişsiniz ama tam tersi asil bencillik ben neden çalışayım bi adam bulurum calissin bana baksin ben evde yatayim dusuncesidir.

Ve yukarda da soylendigi gibi calismayan kadinlarin yaptigini saydiginiz ev islerini calisan kadinlar da zaten yapiyor. Yani bu gerçek hosunuza gitse de gitmese de evet calismayanlar evde yatiyor bi omur.

Hic bırakma işini arkadaşım, ben calismiyorum benim meslegimde ozel sektor cok iyi degil ve tekrar uni. Sinavlarina hazirlaniyorum ama cok sikiliyorum gercekten. Esim oyle laf yapan biri degildir kendisi calisma uc kurus icin el kapisinda diyor. Acikcasi bende suan istemiyorum ama çalışmak guzeldir . Kendimle celistim :). Isin ozu pisman olursunuz.

Ne kadar evlisin ?

Benin fikrim cocuk yoksa calismalisin , zsten ilerde cocugun oldugunda mecburen evde oturacaksin ..
Evde oturmakta bir iki hafta insana rahat geliyor ama sonrasinda cok SIKICI.
Hergun temizlik yapamiyorsun 2 kidinin temizligi hergun olmuyor.
Het allahin gunu carsiyada gidemiyosun ne yalacaksin .
Sahsen ben suan cok SIKILIYORUM evde.
Ilerde cocugum olduktan sonra , calismayi dusunuyorum tekrar..

Adama muhtacsin dediginiz kisi esiniz hayat arkadasiniz can yoldasiniz ayni sofrayi, yatagi paylastiginiz ve birlikte cocuklariniz oldugu kisi. Ben bu adama muhtac degilim. Muhtaclik evlilige, aile olmaya uymayan bir kelime.
Bu fikirde olmayan kisi zaten gocunup kendi ekmegini kendi kazanmak istemesi normal.

Kadinin calismamasi horlanma ezilme dovme sovme sebebi olamaz birkere. Ama bunu sizler hemcinslerimiz olarak bile düsünüyorsaniz erkekler ne düsünsün..

Herkesin ayri fikri var ama baska fikirde olan insanlari asagilayamassiniz bunu bilmis olun.

Ayrica calismayi güc sanan kendini calisiyor diye güclü sanan insanlardan hic hoslanmiyorum da zaten.
Benim gözümde isiniz elinizden alinsa ilk firsatta ezilen kendini ezik hisseden kisiler siz olursunuz bu düsünce yapisiyla.

Doux genelde konularin yorumlarin calisan kadınlara yönelik. Nedenini merak ettim sanki tanistigin adamlar hep calisan kadın istiyor sen de sinir oluyorsun gibi bir izlenim oluştu bende..

Kadinlarimiz kompleks icinde bence. Yillardir sen evde oturacaksin calismiyacaksin denildi diye
ve artik eskisi gibi degil diye bu is meselesini kafasinda büyütenler var dedigim gibi güc sananlar var.
Tabiki herkesin bir altin bilezigi olsun elinde cahil olmasin egitim görsün veya isini seviyorsa sonuna kadar calissin.
Kim nasil istiyorsa onu yapsin. Ama ben ve cogu kadin biliyor ki hem ev hem is birlikte cok zor yürüyor.
Nedense cogu calisan kadin bunu itiraf etse sanki canindan can kopacak gibi tavir sergiliyor.
Üstüne de ev hanimligini karaliyor. Ben buna hayret ediyorum..
Gerci evli olmayanlarin yorumu da varmis bu konuda. Evlendikleri zaman fikirleri degismez ise bana doux demeyin

Tabi ki asla böyle bir hataya düşme. Çalışmak insanı yıpratır evet ama çalışmak demek genç olmak demek, koşuşturmak demek, başarmak ve bundan zevk almak demek. Çalışmak kişinin kendine olan saygısını bile arttırır bence. Sadece kendi ailenin değil başka insanlarında hayatlarına ufacık birşeyler kattığını görebilmek bence paha biçilemez bir mutluluk. Allah nasip edipte bebişin olunca zaten evde duracaksın. Şimdi hem maddi birikim yaparsın, hem de monotonluktan kurtulursun. Ev hanımı arkadaşlar yanlış anlamasınlar ancak çalışmak bence her zaman daha tatmin edicidir. Hele hele de bir bayan için.

daha sigortalı olarak 5 yıldır çalışıyorum.yani çok var aslında benim isteğim 1-2 ay çıkıp dinlenmek.tadını çıkarıp sıkılınca da tekrar başlamak ama ona da müsade yok ..
hemen iş bulabileceksen çık dinlen..ama iş hayatı acımasız malesef...

çalışın derim.
ev hanımlığı nereye kadar?

Ev hanimi bos zaman=tembellik=can sikintisindan kocaya sorma=kocaya anlatacak bisey bulamama=asosyallik hadsafada=oldugun kilodan bi on kilo alma...
Iki yildir isi gucu biraktim evdeyim sakin arkadasim.eylule kadar sabrediyorum bende

Türkiyede mi yaşıyorsunuz?
''Çalışmak isteyene iş çok'' demişsiniz,yüksek mühendis kardeşim mezun olduktan sonra 1 yıl iş bulamadı,rica minnet bir tanıdığın yanında 1000 liraya deneyim olsun diye iş bulduk.
Şimdi düşünelim mühendislik fakültesinden bir kadın mezun oldu ve çalışmamayı seçti,35-40 yaşında maddi olarak zora düştüler veya kocasından dayak yediği için boşanmaya kalktı,kim bu kadına geçinebileceği kadar ücret verip işe alır?Deneyim yok,yaş geçmiş...Peki bu kadın iş bulmadan nasıl boşanabilir?Veya 1000liraya 1500 liraya bulduğu işe güvenip nasıl boşanabilir?
Hayat bahsettiğiniz kadar kolay olsa idi keşke,bizde burdan çalışmayın,ne isterseniz onu yapın derdik.

Son düzenleme:
bence kesinlikle işini bırakma derim.helek ki çalışma hayatına alışmışsın,kendi paranı kazanıyorsun ne güzel bırakılır mı hiç? sorna evde sıkıntıdan bunalıma girer paso kocana sararsın benden söylemesi ayrıca bu devirde kimseye gözü kapalı güvenmeyin derim kocanız olsa bile... yarın insanın başına ne geleceğini kim bilebilir ki?? kendi ekonomik özgürlüğünüz olsun ki hayatta daha dik durabilesiniz.

Ben çocuklarım küçükken evhanımlığı yaptım.
2 küçük çocukla oda kolay değildi,ama çalışma hayatına göre çok daha rahattı diyebilirim.Evet koşturuyorsun ama canın istediği anda tv karşısında yayılabilme özgürlüğü güzel birşey valla.
Ama işten hiç ayrılmayı düşünemem.Kendi paramı kazanıyorum,çocuklarım olanla idare etsin kocam nasılsa kazanıyor demiyorum.Onlar için en iyisini yapmak benim gayem.

Kimse çok kolay ya da cok rahat demiyor ancak zor olsa bile bu da bir tercih.Ki çoğu erkek artik evde yardimci oluyor...ne kadar yardim edebilir diyorsunuz ancak emin olun bir kadin kadar is tutan yardim eden adamlar var...

Herkes geleneksel aile yapisina gore bakiyor olaya ancak bire bir yasadigim için de biliyorum tuvalet banyoyu bile piril piril yapan adamlar var.

Yani hayati gerçekten paylaşan bir es bulduğunda calismak zor gelmez bir kadina. Çocuğu olduğunda dengeler değişir orada tamam....ve burada esinin rahatligindan sikayet edenlere calismayin temizlemeyin evi diyoruz cunku haksizlik.....

ama cocuk yokken ve sana tamamen yardimci bir es varken ne yapabilir ki bir kadin evde en fazla.. Sadece bos zaman doldurmaca yapabilir. Ha bu da bir tercih ben bir şey demem ama sizin calisan kadınlara olan tepkiniz dikkatimi çekti sadece yazmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…