• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bırakmayı düşünüyorum

Konu sahibesi ben konuyu anlayamadım. Şikayet ettiğiniz şey nedir?

- Mobbing var mı burda, yok
- Yapamayacağınız iş var mı, yok
- Aksine çalışma şeklinizin farkında amiriniz ona göre işyükü veriyor

Yani şartlarınız gayet iyi. Bu işi niye bırakıyorsunuz , işin ne günahı var?

Kendimi beğenmiyorum demişsiniz, bunun sizinle alakası var bu işle veya memurlukla hiçbir alakası yok ki?? kendinizi beğenmiyorsanız değiştirin, eğitime katılın, sertifika programına katılın daha cevval olun olmadı bir terapiste görünün. Bana sorarsanız kendinizi olduğunuz gibi kabullenin herkes cevval olacak diye bir şey yok ki.
Evet,o sıraladiklariniz yok ama hep risksiz işleri veriyorlar,bu kız salak misali ,ve yapamadığım yüzde 20 iş vardır ,müdür bile yapamıyodur ama bi arkadaş yapıyor, öğretmiyor ,ben de atılgan olup öğrenemedim,az kişiyiz.zaman alıcı ve basit işleri veriyorlar, akşam genelde mesai yapıyorum, yapayım,ücret yok,hiç onemli değil ama kendimi kötü hissediyorum.yavasim da zaten.normalde de kendine güvensiz,saf biriyim ki,bı de üstüne iş yerinde ki yetersizliğim eklenince, olmuyor,ben istiyorum ki kendime güveneyim, ağırbaşlı,çekip çeviren biri olayım,memnun olsunlar benden.arka sıralara gizlenmiş, ötlek gibi olmayayım.

kpss ile girmediniz mi bu bölüme?
yani bir sınav oldu çeşitli adaylar vardı ve onlar giremedi siz girdiniz sonuçta
demek ki o kadar beceriksiz değilsiniz.
eğer ultra bir torpille sınavsız, mülakatsız girmediyseniz tabi ki.
Kpss evet ama sınavda başarılı olup uygulamada kötü de olunuyor

Zaten ilk mesajimda belirttiğim gibi özel sektörde ise girip çıkıyordum, dayanamadım, sınavla girince zorladım hep emeklerim gitmesin diye
tekrar yazayım.

aslında sorun sizi küçük ve beceriksiz olarak gördüklerini düşünmeniz mi ? bu yüzden mi eliniz ayağınıza dolanıyor ?

Evet,o sıraladiklariniz yok ama hep risksiz işleri veriyorlar,bu kız salak misali ,ve yapamadığım yüzde 20 iş vardır ,müdür bile yapamıyodur ama bi arkadaş yapıyor, öğretmiyor ,ben de atılgan olup öğrenemedim,az kişiyiz.zaman alıcı ve basit işleri veriyorlar, akşam genelde mesai yapıyorum, yapayım,ücret yok,hiç onemli değil ama kendimi kötü hissediyorum.yavasim da zaten.normalde de kendine güvensiz,saf biriyim ki,bı de üstüne iş yerinde ki yetersizliğim eklenince, olmuyor,ben istiyorum ki kendime güveneyim, ağırbaşlı,çekip çeviren biri olayım,memnun olsunlar benden.arka sıralara gizlenmiş, ötlek gibi olmayayım.
yani aslında sorunu biliyorsunuz.
peki bunu ben yaşamış olsaydım ne derdiniz bana ?

Bu devirde kamu işi bırakılmaz. Dertek alın, çeşitli eğitimlere katılın. Kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu devirde işini iyi yapandan çok reklamını iyi yapan göze giriyor maalesef. Beceremiyorum diye düşünürseniz herkes size o gözle bakar. Gerekirse kurum değiştirin ama işi bırakmayın. Çok pişman olursunuz
Kimseye deniyorum zaten,daha çok üstume gelirler, yerle bir olurum, onlara daha rahatmisim,herşeyi yaparmisim gibi izlenim vermem lazım ama nasıl

tekrar yazayım.

aslında sorun sizi küçük ve beceriksiz olarak gördüklerini düşünmeniz mi ? bu yüzden mi eliniz ayağınıza dolanıyor ?
Evet, Ama artısı da var, pratik_hizli diilim.en çok canımi sıkan da, mesela vatandaşa cevap veriyorum ya yüzyüze veya telefonla,hemen arkadaşım vatandaş gidince bana başlıyo,soyle yapman lazım,böyle yapman... İşte adamı başından savamiyosun,,, gülümseyerek diyor alaysı gibi .iyi de o kadar sinir oluyorum ki belli etsem kavga da edemem,yani kim olsa sinir olur, habire benim naaptigimi ettiğimi takipteler,iş bölümüne de onlar karar veriyor resmen

Tayin isteyin ya da kurum değiştirin. Ama bunlardan önce mutlaka psikoloğa gidin ve bir yardım alın. Tükenmişlik sendromu gibi bir bıkkınlık benzeri mi hisleriniz?
Yok tükenmişlik sendromu değil ,ya ben kendime özgüvenim olsun istiyorum,stres oluyor hep bunlar ben de, asalak gibi görülüyorum.tayinimiz çıkacak yakın zamanda,bu insanlara degisemem,yeni bı sayfa açabilir miyim acaba

Annem Allah iş kaygısı versin başka bir şey vermesin der hep bana.. Size bunu biri demiş olsa Aman Allah'ım dua değil, beddua olur sanırım 🙈

Stres eğitimleri var onlara katılın.. Komple bıraksanız bile bir süre sonra evde oturmak çok bunaltıcı gelecek size onu da düşünün dönecek sağlam işiniz de olmayacak!!

10 yildir ayni işi yapiyosan artik o iş otomatige baglanmistir, ezbere yaparsin aslinda, acaba panikatak vs stres tetikleyen bi ruhsal problemin mi var farkina varmadigin?
Var evet ama belli de edilmez bu tip yerlerde. İnsanlar ne hatalar yapıp duzeltiyor, diliyle falan,ama ben yapsam kabak gibi ortada olur,işi kıvırıyorlar benden kötüler

istifa etmek kolay yol, ki bence edilebilir de,
kronik stres insani hasta eder cunku, sagliktan onemlisi var mi.

amma velakin, kolay yolu secmeyin, gidin destek alin, memursaniz maasiniz asgari ucret vs degildir, verin bir kismini destek alin. Bir bakmissiniz cozmussunuz probleminizi. yillardir kendinize ettiginize yazik degil mi, daha da yapmayin.

bir de istifa etseniz de cozulmez ki, iyice ozguveniniz yara alir,
durumunuzun daha ilerleyip evden cikamama haline gelme riskleri de mevcut.
Annem de diyor çalışmak iyi gelirmiş bana,asgari ücretten 1,5 fazladır

Yeni bebeğiniz mi oldu. Bebekle ilgilenmek yorucu işe gidince en azından kafa dağıtmış olursunuz. Öteki türlü de sadece bebeğinizle ilgilenip ona vakit ayırmış olursunuz. Karar vermesi zor.
Ben 2 yaşına kadar bebeğimin yanında olmak isterdim. Maalesef en iyi ihtimalle 8. Ayında işe başlamam gerekiyor. Maddi olarak beni yormasa ücretsiz izin alırım 2 sene. Benim bakış açım bu ama herkesin farklıdır düşüncesi.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲 evet 2 aylık 🤲 bunu ben de çok düşündüm. İse gitsem stres ama süt iznim olacak, yarım gün napabilirler bana işyerindekiler dimi.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲 evet 2 aylık 🤲 bunu ben de çok düşündüm. İse gitsem stres ama süt iznim olacak, yarım gün napabilirler bana işyerindekiler dimi.
Teşekkür ederim. Size de sağlıkla büyütmek nasip olsun
Çok küçük daha. Onun da etkisi üzerinizde. Bence destek alın aşarsınız sorunlarınızı.

yani aslında sorunu biliyorsunuz.
peki bunu ben yaşamış olsaydım ne derdiniz bana ?
Kendine guvenemesen de dışarıdan bakanlar anlamasinlar stres olduğunu, kötü hissettiğini derdim, zaten insanlar seni takmayan,rahat tip görürlerse kendine güvenin gelir derdim ama işte ben bunu nasıl başaricam da güvenicem kendime? Bı abi var,öbür odada, öyle basit yanlışlar yapıyor ki ama laflariyla örtüyor, dilbaz yani , birisi ona abi öyle değil, yanlış kuruma yazı yazmışsın bile dese,hee şöyle söyle diyor kısaca geçiştiriyor, amirlerle samimi muhabbetler vb,kimse de sen salaksin tarzı davranmıyor ona

Back
X