İşi düşünce arayanlar / nazar var galiba

Yalniz anlamadığım nazar konusu niye espri oldu. Bu konuda hadis ayet varken alay etmek niye ? Anlatmadım konuyu bilmediğiniz şeyler varken he he nazar diye geyik yapmak neden ? Konuyu uzatmak istemedim sadece.
Evet farkındayız sadece biz değil yakın çevremizde aynı fikirde. Bu konuda nas Felak okuyabilirim teşekkürler. Ayrıca kurban veya kuran okutsam mı ? Buna benzer öneriler almak istedim bilen kisilerden.
Hayır en basitinden hayatımda bişey olsun veya eşimle bişey alalım bazı insanlar öğrenince dikkat ettim ya olmadık şeyler düşüp parçalanıyor evde ya biz kafamizi kaldıramıyoruz ya da ona benzer şeyler. Sözüm nazar dediğimde alay edenlere.

İnsanlara yardım etmek güzeldir fakat yüzsüz olanlara hariç . Bende de var böyle bir kaç tane. Aylarca aramazlar işleri düşer bir kaç gün önceden arar " yaşıyor musun iyi mısın " diye sorarlar. Bir kaç gün sonra gelecek isteğin ne olduğundan o kadar emin oluyorum ki sinir stres oluyorum. En sonunda ben artık " yapmıyorum" deyip kestirip attım. Bir yıl olacak arayan soran yok, kafam rahat oh mis ama sizin durumunuz boyle diyecek kadar rahat bir durum değil herhalde. İnsanlara mesafe koymayı bilmelisiniz. sabah 10'dan önce ve akşam 10'dan sonra acil bir durum olmadığı sürece aranmaz, bunu karşı tarafa belirtmeniz gerekiyor.
Nazar konusuna gelirsek, kendinizi öyle kurmuş olabilirsniz o yüzden buna sadece nazar diyemeyiz. Beyin öyle bir organ ki her gün aynı şeyi düşünse bedende o sinyali veriyor. Bol bol okuyun.

Bende de böyle bir arkadaş vardı ne zaman konuşsam ya hasta olurdum,ya da eşimle kavga ederdim. Hatta hiç unutmuyorum konuştuk 2 saat sonra sol gözüm şişti kapandı. Nazara inanırım. Adamı çatlatır.

İnsanlara yardım etmek güzeldir fakat yüzsüz olanlara hariç . Bende de var böyle bir kaç tane. Aylarca aramazlar işleri düşer bir kaç gün önceden arar " yaşıyor musun iyi mısın " diye sorarlar. Bir kaç gün sonra gelecek isteğin ne olduğundan o kadar emin oluyorum ki sinir stres oluyorum. En sonunda ben artık " yapmıyorum" deyip kestirip attım. Bir yıl olacak arayan soran yok, kafam rahat oh mis ama sizin durumunuz boyle diyecek kadar rahat bir durum değil herhalde. İnsanlara mesafe koymayı bilmelisiniz. sabah 10'dan önce ve akşam 10'dan sonra acil bir durum olmadığı sürece aranmaz, bunu karşı tarafa belirtmeniz gerekiyor.
Nazar konusuna gelirsek, kendinizi öyle kurmuş olabilirsniz o yüzden buna sadece nazar diyemeyiz. Beyin öyle bir organ ki her gün aynı şeyi düşünse bedende o sinyali veriyor. Bol bol okuyun.
Teşekkürler
Nazar için örnek versem iyi olacak almak istediğiniz bişey vardı yakinlarimiz iş arkadaşlarimiiz falan biliyordu. Büyük bişey olduğu için herkes öğrendi mecburen. Onun işini hallettik o gün eşim postaneye gitti ailesine önemli bir kargo için tüm işlemler olurken ona gelince olmamış saatlerce beklemiş. Akşamına dedim hadi hem o bahsettiğim şeyi aldığımız için hemde kargoda yoruldu diye yemek yiyelim dedik gittiğimiz yerde sorunlar çıktı. Olur dedik başka yere gittik orada da aynı.
Neyse hallettik dedik su ile elektrik faturasını odeyelim tam altı çeşit banka on kadarda ATM dolaştık. Herkesin işlemi oluyor bize gelince arıza yaptı ATM ler. Hayır sürekli kullandığımız şeyler. Eşim para işleriyle falan uğraşır gerekirse ATM kullanır sürekli kolay olsun diye. Dedik var bı hayır eve gidene kadar bir yığın şey. Eve vardık dolaptaki kalın kalın bardaklar düşüp kırılmış onları topladık bide. İnanın oturup yere onları hayretle izledik bu nasıl olur diye.
Buna benzer daha neler neler. Aklimizin ucunda olmayan şeyler arka arkaya oluyor. Eşim çok tedbirli bir insandır o bile hayret ediyor. Bigün misafir geldi misafir içerdeyken tuğla gibi şişe vardı kafaya vursan yarar öyle bişey tuz buz oldu yerde. Şok olduk tabi belli etmedik. Dua dilimizde hep.

Bende de böyle bir arkadaş vardı ne zaman konuşsam ya hasta olurdum,ya da eşimle kavga ederdim. Hatta hiç unutmuyorum konuştuk 2 saat sonra sol gözüm şişti kapandı. Nazara inanırım. Adamı çatlatır.
Aynen öyle var öyle insanlar bazen dayanamayıp belli ediyorlar kendilerini anlıyoruz artık. Bi gün biri kiloma laf sokayım derken -hemen hemen aynı kilodayiz oysa - bes dakika konuştu konuştu sonra bı baktim kocam bana bunlar için izin vermiyor diye ağlamaya başladı. Acıdım yazık kadına ama benim ne suçum var. Alt tarafı belediyenin cam kursuna gidecektim kursu aramıştım.

Kamuya ait canım bazı konularda danışmanlık veriyoruz. Çevre geniş işten dolayı. Haliyle işini hallettirmek isteyen geliyor. Torpil falan yapmıyoruz öyle bişey değil. Mesela bu tanidik geliyor tee ne zamandır görmemişim başta da dediğim gibi bı yerde işi var ne yapayım diye soruyor şurada şu var git konuş o bilir diyorum gerekirse arıyorum.
Mesela iş için gelirler elema arayan bı fabrika sahibini veya insan kaynaklarını ararım bak birisi var şu Su işleri yapmış eleman ariyormussun bı görüş belki olur diyorum. Kesinlikle al bunu ise demem. Gider görüşürler olursa olur. Bunun gibi iste

Ben sureye falan inanmam ama nazar boncuğunun kültürel anlamı çok hoşuma gider.

Her insanın bir enerjisi vardır. Kötü veya iyi enerji bir insanı ilk gördüğümüzde kontrolsüz şekilde salınır.
Ve bu hislerin derinliğine göre değişir.

Nazar boncuğunu mümkünse ilk bakışta görünebilecek bir yere koyarlar ki dalga boyu en yüksek renk olan ve enerjinin de rengi olan kırmızı- turuncu renkler zıttı olan çivit mavisi renk sayesinde hapsedilsin, beyaz katmanda hızını kesip kalan enerji sarı tarafından dengelensin daha sonra en son katman siyah tarafından absorbe olup etkisiz hale gelsin. Böylece o kontrolsüz enerjiden sonra daha iyi enerjiler insana nüfuz etsin.

Renk dalga boyları büyükten küçüğe Kırmızı - Turuncu - Sarı - Yeşil - Mavi - Mor şeklinde bu arada. Güzel kültür :)

Kamuya ait canım bazı konularda danışmanlık veriyoruz. Çevre geniş işten dolayı. Haliyle işini hallettirmek isteyen geliyor. Torpil falan yapmıyoruz öyle bişey değil. Mesela bu tanidik geliyor tee ne zamandır görmemişim başta da dediğim gibi bı yerde işi var ne yapayım diye soruyor şurada şu var git konuş o bilir diyorum gerekirse arıyorum.
Mesela iş için gelirler elema arayan bı fabrika sahibini veya insan kaynaklarını ararım bak birisi var şu Su işleri yapmış eleman ariyormussun bı görüş belki olur diyorum. Kesinlikle al bunu ise demem. Gider görüşürler olursa olur. Bunun gibi iste
Olsun sevap olur Allahda sanabyardım eder demekki çok zor durumdalar o saatte geliyorlar

Olsun sevap olur Allahda sanabyardım eder demekki çok zor durumdalar o saatte geliyorlar
Aslında bende öyle düşünüyorum ama bazen zorda kalıyorum. Evdeyim mesela yaz günü şort falan oluyor kapıya gelince çıkamıyorum. Mecburen eşime uyuyo de diyorum. Yalan söylemek çok rahatsız ediyor beni. Vicdanım rahat değil.
Ama mecbur bırakıyorlar işte :( Allah affetsin ne diyeyim

Back
X