işi yok diye sevdiğinizden vazgeçer misiniz?

rosens86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
445
0
26
Ankara
kızlar işi yok diye sevgilinizden vazgeçermisiniz tabi işi yok derken kendi çapında var ama daimi şeyler değil daha doğrusu ailenizin isteyebileceği işi yok diye sevdiğiniz insandan vazgeçermisiniz

Adam gibi bi is bulmasini isterim.
Parasizlik kapidan iceri girdimi, ask pencereden ucup gider derler.
Ayrica benimde onunla gurur duyabilmem icin en azindan duzenli bi isinin olmasi gerekir. Tabi buyuk konusmayim ama..

Adam gibi bi is bulmasini isterim.
Parasizlik kapidan iceri girdimi, ask pencereden ucup gider derler.
Ayrica benimde onunla gurur duyabilmem icin en azindan duzenli bi isinin olmasi gerekir. Tabi buyuk konusmayim ama..

cooook dogru
eklenecek bir cok sey daha var ama tomvejerry konuyu cok güzel özetlemis bence.

kimse işsiz kalmak istemez ama günümüz koşullarında belli kızlar.atanmak çokk zor.ee vaz mı geçersiniz sevdiğinizden yani

Vazgeçmem ama bi işi olması için konuşurum bu hayatta para her şey demek nerdeyse.

kızlar işi yok diye sevgilinizden vazgeçermisiniz tabi işi yok derken kendi çapında var ama daimi şeyler değil daha doğrusu ailenizin isteyebileceği işi yok diye sevdiğiniz insandan vazgeçermisiniz

Burada erkeğin tutumu önemli...

Bildiğim iki örnek var...

Birinde kadın evlendiğinde adamın kendine ait işyeri vardı ve maddi durumları iyiydi, aile de gayet memnundu... Adam krizde iflas edince yeni bir iş kurmadı, hazıra dağ dayanmadı, ellerinde avuçlarında ne varsa bitirdiler ve adam eşinin çalışmasını istiyor vaktiyle ona iyi bir hayat sağladığını öne sürerek... Meğer adamın hamurunda aile reisliği yokmuş baba mesleğini sürdürdüğü için o iş batınca o da çalışmayı bıraktı... İş beğendirilemiyor beyefendiye, kırk beş yaşında adam "Bana gömlekli kravatlı iş bulun yoksa çalışmam" diyor, bu devirde birden fazla üniversite bitirmiş gencecik elemanların işsiz kaldığını unutarak, karısı çocukları perişan...

Diğerinde evlendiğinde işsiz olan bir adam ama taşı sıksa suyunu çıkaracak güçte ve yeterlilikte olduğu için bir firmada alt kademeden başlıyor çalışmaya... Gayreti takdir edilerek yavaş yavaş yükseliyor, kurslara gidip kendini geliştirdiği ve sosyal ilişkileri de gayet iyi olduğu için kısa zamanda daha iyi bir pozisyona geçiyor, maddi durumları hızla düzeliyor ve çocukları kendilerine ait evde yürümeye başlıyor...

Bir yanda çalışmayı sevmediği için elindekini de yitiren bir adam diğer tarafta sıfırdan başlayıp yokları var eden... Erkeğin tutumu, tavrı, azmi belirleyici etkendir eğer sevdiğim adam kendine saygınlık ailesine de refah içinde yaşayacağı bir ortamı sağlayacak yeterlilikteyse o adamla düzenli bir işi olmasa da evlenilir... Elbette yaşı ve ailesi de önemli... Belli bir yaşa gelene kadar düzenli bir iş kurmayan erkekler genelde "nasıl başlarsa öyle giderler"... Ailesinin pohpohladığı manasızca arkasında durduğu erkeklerde de sorumluluk duygusu gelişmez genelde... Erkeğin çalışmamaktan, size yetememekten korkması lazım, bundan rahatsız olup uğraşıp didinen adama ancak saygı duyulur...

evet çok güzel yazmışsınız kızlar örneklerde çok iyi bu şahıs 26 yaşında ailesiyle beraber bi işyerleri var işte.ne çok zenginler nede kimseye muhtaçlar.devlet dairesinde çalışmıyor.atanmasıda zor gözüküyor.ama çocuk baba parası yemek istemeyen biri taabi ama napsın mecburen dükkan işletiyor babasıyla beraber.ve kızın aileside istemiyor.şimdi vaz mı geçmeli?severken

Ben olsam vazgeçmezdim sonuçta evlenecek olan sensin ailen değil ama ailende daha iyi şartlarda yaşaman için istemiyordur muhtemelen..
Eğer vazgeçemeyeceğin gibi biriyse iş konusunda dikiş tutturmasını, sana bi gelecek vaadebilene kadarda beklemenizi öneririm.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

hayır kız da çalışmıyo işte oda atanamamış.
evet iş olsun diye beklemek bi alternatif ama çocuk artık beklemek istemiyor çünkü yıllardır çıkıyorlar ve işinin nezaman olacağı bilinmez sonuçta.vazgeçip pişman olmakda varrr evet diyip pişman olmakda

İşi yok derken?
Çocuk zaten babasının yanında çalışıyormuş.
Bence gelir düzeyi önemli. Ne kadar kazanıyor,ne kadar harcıyor,birikimlerini nasıl değerlendiriyor? Bunlar konuşulmalı bence. Çünkü çocuğun bir işi varmış zaten.

evet dediğin gibi boş evde oturmuyor dükkanı o işletiyor.ama aile onu işten saymıyor.babasının yanında sığıntı diyorlar hatta.halbuki hiçde öle değil ama aile garantili bi iş istiyor.iki arada kaldı arkadaşım ne zor durum yaa

Yine aynı cümleleri kuracam ama...
Gelir gider durumunu hesaplamışlar mı?
Kıza bakacak,ele güne muhtaç etmeyecek kazancı varsa bence aileyi ikna etmek için bastırsınlar.

evet evet o konuda sorun yok yani çok lüks olmasada sorun olmayacağını düşünüyolar.ama sorun geçinip geçinemeyecekleri değilki babası belli bi işi olmayana kızını vermek istemiyo yani çok zengin bile olsa farketmez.babasının yanında çalışan birini sığıntı görüyo ailesi

Vazgeçmedim, 4 yıl sürdü öyle geçici işlerle.
Artık düzenli bir işi var.

Şimdi olsa aynı şeyleri tekrar yaşayabilir miyim diye düşünüyorum bazen.
Hayır, yaşayamam.
Pişman değilim beklediğim için, ama şimdiki aklım olsa yine de o süreci yaşamamayı seçerdim herhalde.

Ama anlattığınız durum farklı.
Işi varmış, kızın ailesinin kabullenmesi için çabalanmalı.

Düzenli işi var ama benim ailem de kabullenmiyor erkek arkadaşımın işini.
Ama ne yapayım yani, yapacak bir şey yok.
Herkes devlet memuru olacak diye bir şey mi var.

en azından sen çıkarak beklemişsin benim arkadaşımda çıkıp beklemeye razı .ama çocuk artık beklemek istemiyo.nişan istiyo.ailede izin vermiyo

ayrılmam net cevabım

Valla biraz acımasız bir yorum olacak ama aşk karın doyurmuyor arkadaşlar. İki gün sonra faturalar geldi mi görürüm ben o aşkı meşki. Sefil olalım ama aşkımızı yaşayalım olaylarına gelemem ben. Eli kolu tutmuyor mu gitsin çalışsın, ben de aynı şekilde yani.

kızlar anlatamadım..çocuk evde oturmuyo tabiii babasının yanında çalışıyo işte küçük çapta işyerleri var ama kızın ailesi memur olmayana kız vermiyooooo.işsizsayıyo baba yanında çalışanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…