IŞILDIYORUZ! İyi oluş sürecim

18-19-20 Kasım: rutinlerimi gerçekten hayatıma adapte edebildiğimi görebilmem için önüme fırsatlar çıkıyor. Günümü planlayıp çoğunlukla evde vakit geçirdiğim günler rutinlerime sadık kalmak kolay, peki ya yoğun ve ev dışındayken? Çok şükür dışarda da namaz kılma konusunda adım attım. Önceden bahane bulurdum makyajım saçım ne olacak sürekli baş örtüsü mü taşıyacağım diye. Şimdi evden çıkarken çantama baş örtüsü koyup birkaç makyaj malzemesi alıyorum yanıma. Su içme rutinime devam ediyorum dışarda olsam da, sağlıklı beslenme de aynı şekilde önceden yemek yiyeceğim zaman acıkmanın etkisiyle önüme geleni bitirirdim şimdi ise düşünüp gerçekten ne yemek istediğime ve porsiyonuna karar verip ona göre seçiyorum hem israf olmuyor hem de pişmanlık duymuyorum. Podcast ve tefsir dinleme rutinim de kulaklığım sayesinde her yerde benimle. Ben çok şarkı dinleyen biriydim ve şarkı sözlerinin hayatımıza düşündüğümüzden fazla etkisi olduğunu bilsem de bazı sevdiğim şarkıları dinlemekten geri duramıyordum. Tefsir ve podcast dinleme alışkanlığım sayesinde şarkı dinlemekten uzaklaştım ve yürüyüş yaparken, bi yere giderken dahi kendimi geliştirmiş oluyorum. Bir başka gelişme ise kaygı seviyesi yüksek bir insandım, artık gün içinde kaygı seviyem yükselince sakince nefes alıp odağımı değiştiriyorum mesela iyilik yapmaya odakladım kendimi. Kaygılar kuruntular aklıma geldiğinde durup çevremi gözlemliyorum, sokak hayvanı gördüysem onu beslemeye çalışıyorum, yoldan geçen yaşlı birini gördüysem onun karşıya geçmesine yardım etmeye çalışıyorum bu sayede odağım değişince kaygı düşünceleri aklımdan gidiyor. Şükür defterime bir süredir yazamıyorum ancak gün içinde bazı anlarda durup gerçekten o şükrü hissetmeye çalışıyorum. Bazen sadece güneşin tenimi ısıtması, çok acıktığım bir anda bana uzatılan bir meyve, samimi bir arkadaş sohbeti yada her şeye rağmen evimde sağlıklı huzurlu olabildiğim için şükrediyorum. Işıldama sürecinde iyi alışkanlıklarımı ve öz bakımımı arttırıyorum. Şimdi sırada nasıl biri olmak istediğim ve bunun için neler yapabileceğim var. Yeni yıl hedeflerimi oluşturma konusunda nasıl biri olmak istediğimi düşünerek yol alacağım. Elhamdülillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…