Doğuma Hazırlık İsim bulamiyorum..!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Altay_altuğ koyacagiz biz

Batın,bartu,berkin,aytuğ,atalay,aykut,arda,aras,sezgin,sezer,çağrı,ersan,gökmen,
gökay,göktuğ,mirza,sertuğ..

Olabilir

ben oğlum olursa adını buğra mustafa koymayı düşünüorum .. bu arada ikinci isim sünnettendir .... yani iki isim koymak sünnettir. çok severim kendimi bildim bilelei oğluma hep mustafa ismini istemişimdir .. işin garibi eşimin ölen dedesinin ve yaşayan annesinin babasının ismide mustafa şans diyelim buğra ismide yeni yeni hoşuma giden bi isim değişebilirde ama mustafa olucak :) siz içinize sinen bir isim bulun bikaç isim seçeneğiniz varsa anket yapabilirsiniz

bende isim arıyorum oğluma ama bulamıyorum.. çok zor gerçekten karar vermek..
internette sürekli aynı isimler dönüyor.. kuzey poyraz aras kayra emir vs vs bunları okumaktan sıkıldım açıkçası.. ( oğlunun ismi bunlardan biri olanlar alınmasın :) )
ama gerçekten çocukların isimleri anne babaların istekleri değil internette moda olan isimler belirliyor..
birde iki isim çılgınlığı var ki ona hiç değinmeyeceğim yazık çocuklara hiç kullanmayacağı isimleri taşıyacak çoğu:)
neyse çok eleştirdim :) inşallah özgün bir isim bulursunuz..

Katılıyorum canim dediklerine

Ben de çocuğuma kesinlikle öz türkçe isim koymak istiyorum, ne doğudan ne de batıdan esinlenmek istemiyorum. Mesela kısmet olur da kızım olursa adını Umay koymak istiyorum. Türk tarihi ve mitolojisi içinde çok güzel anlamları var. Oğlan için daha karar vermedim o yüzden tavsiyede bulunamıyorum ama ilginiz varsa türk mitolojisini internetten araştırabilirsiniz. Hatta dede korkut ve gılgamış destanlarına da bakabilirsiniz. Ben hikayesi olan isimlere çok düşkünüm de...

Biz hasan Emir koyduk oğluma ama doğmadan öldü: (
Yine koymak isterdim ama eşim farkli istedi umut koycaz buda bizim umudumuz olsun dedik
Mustafa umut koycak ikincisine allah nasip ederse inşallah.

Diriliş ertuğrul dizisinde çok güzel isimler cikiyor noyan tugtekin yiğit gündüz alp gündoğdu vs oradan takip edin koyun tam türk isimler bunlar:)

Noyan çok değişik ...
Birde kişiliğe etkilerine de bakmak gerek. İlk çocuğumun ismi Eren ve bir çok Eren'deki gibi çok hareketli , yaramaz ve zeki bir çocuk
Ama ikincisi sırf daha sakin olsun diye mülayim bile koymayı düşünebilirm
Şaka bir yana Erdem ismi ve Hakan ismini taşıyan kişiler çok ağır başlı ve sakin , oturaklı kişilikli olurlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…