- 7 Mart 2015
- 2.244
- 2.857
- 63
- Konu Sahibi umutluyum-benn
-
Yegenimin adi umut aras, yanyana yakisiyoRlar bnce:) hyrli olsunİsim koymanın bu kdr zor olacağını tahmin etmemiştim. Şu olsun diyorum sonra o isimde bi tanıdık hatırlıyorum vazgeçiyorum. En son eşimle birlikte Umut u bulduk. Sonra da çevre katkısıyla Eymen i. Şu anda Umut Eymen olarak gidiyoruz. Ama soğuyorum sanki zamanla bulduğum isimlerden.
Kardeşimde Umut Talha olsun diyor. ☺
Ali-Çağan-Çınar (yeğenimin adı)-Ömer-Yağız ☺
Niye ki canim basli basina onemli bi nehirin adi:) o sekliyle anlami da guzel:)Bende aras ismini begenirim cok hos bi isim kulaga guzel geliyo ve soylemesi guzel ama cok arastirdim anlami hic guzel degil anlamsiz yani keske guzel bi anlami olsaydi aras isminin
Böyle söylemeyin ahmet peygamber ismidir korkunç olduğu düşünülemez.
Aaa evet sendemi okudunOkuduğun " kitap kumral ada mavi tuna "mı?
Kateda degil yalniz Katade. Ben de 3 isim konsun demedim ya, isimleri ornek verdim bir fikir olsun diye. Ki bence de 3 isim fazla bu kizkardesimin secimiydi.
Katade arapca kokenlidir tipki Muhammed, Fatima veya Mustafa gibi. Bu isimlerden bir farki yoktur, hic duyulmamis olmasi disinda. Christian ornegi ise cok sacma olmus, Christian bir hristiyan ismi sonucta. Katade'nin kokeni Islamidir. Su an Türkiye'de kullanilan isimlerin yarisindan fazlasi boyledir.
Yorumunuz kel alaka yani.
Benim yoruma bu kadar alinti yapilacagi da aklima gelmemisti. Evet hanimlar 3 isim bence de fazla tamam orasi anlasildi ama koyan koyar ben 3 isim koysun mu dedim yorum sahibine hayir! Ayrica kimseye zorla cocugun ismini Katade koyun demedim, fikrimi yazdim belki olur diye. Eh siz de su yorumumu bir taraflarindan anlamayi birakin artık hayret birsey
Katade arapça kökenli değil direk arapça bir kelime .Arapça kökenli olması için dilimize yerleşmesi lazım .
Muhammed fatima vs. dilimize artık yerleşmiştir . O yüzden sırıtmaz .
Christian örneği ile bir farklı yok . Başka dilde kullanılan isimler . Müslüman ismi ayağına bütün arapça isimleri alıp kullanalım o zaman . İsimler müslüman hristiyan ismi diye değil de dillere , ülkelere göre gruplandırılır .
Üslubunuzu da düzeltmenizi tavsiye ediyorum belki ileride lazım olur Islami isim koymak ile olmuyor ya .
Size söylemedim ama cvp verim o zaman sadece "can" korkunç bi isim yazsaymis ben biliyorum bunları genelleme olarak ahmet ismini dedimMehmet de Peygamber ismi yalnız
Muhammed'in Türkçeleştirilmiş hali oluyor.
Ayrıca onu yazan Ahmet ismine değil sonuna can getirilmiş olmasına korkunç demiş.
Teşekürler aciklaminiz yeterli.Benim Ahmet ismine itirazım yok ki, her ismin sonuna can eklenmesi çok garip oluyor bunu yazdım.
Oğlum olursa adını Umut Asaf ya da Yusuf Asaf koymak istiyorum. Diğer beğendiğim isimlerse Ensar ve ÇağanKizlar bir oğlum olacak allah nasip ederse isim bulamıyorum bu kadar zor olmamalıyditavsiyelerinz varmi??
Kizlar bir oğlum olacak allah nasip ederse isim bulamıyorum bu kadar zor olmamalıyditavsiyelerinz varmi??
Canım sanki uymuyor gibi ya Ensar Arif te benden öneri olsun. Hem eşin Arifi beğenirse ikna edebilirsinBenimde gebelikte son gunlerim esim Siraç veya Tuğra bense hep Ensar istiyorum gecen gun esim Siraç Ensar olsun dedi bense hala kararsizim sanki bir arada olunca bir zorlasti ne biliyim kararsizim sizce nasil Siraç Ensar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?