Doğuma Hazırlık İsim bulamiyorum..!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben cinsiyeti belli olmadan bazı notlar almıştım. Anlamlarının nasıl olduğu bence çok önemli. Dinimizde de anlamı güzel isimler koyulması yazıyor. (arapça olmak veya kuranda geçmek zorunda değil)

Batuhan: Galip gelen, hükümdar
Furkan: Hakkı batıldan ayıran, kitabımızın diğer adı
Kerem: Şeref, ulu, asalet, cömertlik, yardımsever, güzel işler
Oğuz: Mübarek, saf ve iyi yaradılışlı
Tümer: Mükemmel, tam erkek
Utku: zorlu işlerden sonra ulaşılan mutlu sonuç, zafer
Yiğit: Cesur, kahraman, mert
Talha: Cennetle müjdelenen on sahabeden birinin adı
Tuğra: Arkadaşım oğluna koydu. Çok yakışıklı ve akıllı bir çocuk oldu. Anlamını bilmiyorum :)

Ben de şimdi kız isminde karar kılmaya çalışıyorum. Dediğim gibi anlamlarına bir de soyisim yanında nasıl duruyor ona bakıyorum. Erkek olsaydı Talha ve Kerem isimleri daha cazip gelmişti.

Oğlum olsaydı aras koycaktım kızım oldu:)pars sarp cınar güzel isimler. Yanlız ben aylar ca isim düşündüm birsürü farklı isim buldk herks bi kulp taktı en sonunda ben bir anda selen koydum şimdide bebek diyoruz:) koydgun ismi kimseye söyleme her kafadan bir ses çıkar aileden

Yegenimin adi umut aras, yanyana yakisiyoRlar bnce:) hyrli olsun

Bende aras ismini begenirim cok hos bi isim kulaga guzel geliyo ve soylemesi guzel ama cok arastirdim anlami hic guzel degil anlamsiz yani keske guzel bi anlami olsaydi aras isminin
Niye ki canim basli basina onemli bi nehirin adi:) o sekliyle anlami da guzel:)

Mekselina koy 7uyurlardan biri.
Adil emre koyabilirsin..adaletli olsun..

Katade arapça kökenli değil direk arapça bir kelime .Arapça kökenli olması için dilimize yerleşmesi lazım .

Muhammed fatima vs. dilimize artık yerleşmiştir . O yüzden sırıtmaz .

Christian örneği ile bir farklı yok . Başka dilde kullanılan isimler . Müslüman ismi ayağına bütün arapça isimleri alıp kullanalım o zaman . İsimler müslüman hristiyan ismi diye değil de dillere , ülkelere göre gruplandırılır .

Üslubunuzu da düzeltmenizi tavsiye ediyorum belki ileride lazım olur Islami isim koymak ile olmuyor ya .

Kıvanç, Ömer, Salih, Asaf...

Ben hep Ömer koyacağım derdim, Ömer'ler yakışıklı oluyor diye ama şimdi Kıvanç Tatlıtuğ U gördükten sonra hahah :))

Kumral ada'dan da çok etkilenmiştim. Aras givi karizmatik zeki Asi olsun diye koyacağım diyordum ama artık her yer ada Aras Tuna kaynıyor...

Oncelikle uslubumda bir sıkıntı gormuyorum. Size kaba soz konusmadim birdey yapmadim. Uslubum gayet yerinde.

Ikincisi hala anlamamakla israr ediyorsunuz. Katade'de Mustafa Muhammed gibi arapcadir ama Katade evet dilimize yerlesmemistir ama koymak isteyen koyar. Eskiden hic duyulmayan isimler duyuyoruz gununuzde yani imkansiz mi hayir. Ortaya yorum yapicam diye sacmaliyorsunuz. Alakasiz karsilastirmalar yapiyorsunuz.

Son olarak Katade'nin Christian ile asla alakasi yok cunku Christian zaten tercumesi Hristiyan demek. Ayrica her musluman ayagina isim koyulursa diyorsunuz da Katade Aleyna gibi bir uydurma isim degil eski bir sahabe ismidir hanımefendi acip okuyun bir. Sizinle daha fazla tartismayacagim.

Mehmet de Peygamber ismi yalnız
Muhammed'in Türkçeleştirilmiş hali oluyor.
Ayrıca onu yazan Ahmet ismine değil sonuna can getirilmiş olmasına korkunç demiş.
Size söylemedim ama cvp verim o zaman sadece "can" korkunç bi isim yazsaymis ben biliyorum bunları genelleme olarak ahmet ismini dedim

Yillardir bekledigim miniklerim hayirlisiyla gelirse isimleri
Mehmet Fatih
Gökçen Ayca
olacak insallah.
Gökçen güzel kiz anlamina geliyo ayca da aya benzeyen ay gibi anlaminda.
Simdilerde de favorim Mustafa Fırat.
Iki isim seviyorum.
Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin.

Benimde gebelikte son gunlerim esim Siraç veya Tuğra bense hep Ensar istiyorum gecen gun esim Siraç Ensar olsun dedi bense hala kararsizim sanki bir arada olunca bir zorlasti ne biliyim kararsizim sizce nasil Siraç Ensar?
Canım sanki uymuyor gibi ya Ensar Arif te benden öneri olsun. Hem eşin Arifi beğenirse ikna edebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…