- Konu Sahibi Portakalli ordek
Yaaaa ne güzel :) adaşımı beklerimhumeyra adını çok severdim ama eşimin eski sevgilisininadı olunca vazgeçtim koymaktan ama meyra koyarım diye düşünüyorum 2. bir kızım olur sa

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaaaa ne güzel :) adaşımı beklerimhumeyra adını çok severdim ama eşimin eski sevgilisininadı olunca vazgeçtim koymaktan ama meyra koyarım diye düşünüyorum 2. bir kızım olur sa
Bende sadece kendime ozel soyismim olsun istiyrm:) isim resitsenz babaniza gerk olmazAdım çok eski bir isim.Birine söylerken rahatsız oluyorum.Mahkemede değiştirmek istiyorum.Babamın haberi olmadan değiştirebilir miyim?
Bende öyleyımBu konuyu keşke, torunuma benim adımı koyun diyen kvler okusa.
Ben de ismimi hic sevmiyorum. Kardeşlerimin, kuzenlerimin isimleri çok güzel. Sulalede bı benim adımı kötü koymuşlar. Küçüklüğümden beri bıriyle tanışmayı, adımı söylemeyi hiç sevmiyorum. Ama değiştirmeye cesaretim yok.
Benimki babannemin ismi de değil. Nereden buldularsaBende öyleyımBır dr amca kızımında adı aynı.Babaannemın dedemın adınj çift koymuslar.Degıstırsem buyuk tepkı verırler ama umrumda bıle degıl
Benimki babannemin ismi de değil. Nereden buldularsakendimi doğduğumdan beri 70 yasinda hissediyorum ismim yüzünden. Ama dediğim gibi farklı bir isme cesaretim yok. Siz karar verdiyseniz hiç düşünmeden değiştirin bence. Tepki verirlerse de versinler akrabaların işi gücü milleti kinayip dedikodu yapmak zaten.
Ben babaannemı kac yıldır görmüyorum.Ölse aglamam.Hanı aramda sevgı yok.Babamı da sevmıyorum zaten.Evet belli bir süreliğine mahkemesiz isim değişikliği oluyor diye duymuştum ben de.
Rahatsızsanız değiştirin mutlaka.
Kim karışır yaa sinir olurum böyle şeylere. Karşıdaki insan bu durumdan rahatsızken kime ne?
Benim kuzenim ismini değiştirdi hep de desteklemișimdir helal olsun iyi ki değiştirdi.
Saygı dede nene ismi verilerek mi oluyor. Saçmalık geliyor böyle şeyler.
Kuzenim 3-4 yıl önce mahkeme kararı ile yapmıştı ve aile izni lazımdı. Tam anlamıyla süreci bilmiyorum ama şimdiki kararla daha rahat olduğunu biliyorum bu süreyi mutlaka değerlendirin araştırın, bu avantajı kaçırmayın.
Ben arastırdımda eger yanlıslık falan varsa isimde öyle degısıyormusTEmmuz 2019 a kadar nüfus müdürlüğüne gidip mahkeme olmadan değiştirebilirsiniz isminizi. Herkese 1 defaya mahsus verildi bu hak
O ismi yanlış yazılanlar için geçerli.TEmmuz 2019 a kadar nüfus müdürlüğüne gidip mahkeme olmadan değiştirebilirsiniz isminizi. Herkese 1 defaya mahsus verildi bu hak
AYnı şekilde eski çalıştığım iş yerinde Arapça tercümanımız vardı. Türkler neden Kezban ismini koyuyor Kezban yalancı demek derdi.Kezban isminin aslı "kezziban" dır ve yalanlamak dan gelir hatta arapçada "kezzab" yalan söyleyen kişiye denir.
Rahman suresinde de bi çok yerde geçer "febi eyyi âlâ i Rabbi kuma tükezziban..." ( öyleyse Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız) anlamında.
İmam Hatip de arapça dersinde görmüştüm oradan biliyorum.
Farsça bilmiyorum dolayısıyla Farsça da ne anlama geldiğini bilmiyorum.
Soy isim değişikliği de yapılıyor diye duydum.Isim oluyo ama soyisim olmuyo diye biliyorum
Kezban isminin keziban olarak farsça anlamı güzelmiş sanırım. Ne olduğunu tam hatırlamıyorum.AYnı şekilde eski çalıştığım iş yerinde Arapça tercümanımız vardı. Türkler neden Kezban ismini koyuyor Kezban yalancı demek derdi.
Ben acayip katılıyorum size.şaka bir yana..bence insanlar isimlerini ne kadar özgüven ve gururla taşırsa o isim onda o kadar güzel ve anlamlı olur,,,her ne isim olursa olsun...çok kez güldügümüz isimlerde ..insanlarla tanıştım...öyle bir karakteristik söylüyorlar ki..isim bir andan dünyanın manalı ismi oluyor ...isim sizi değil bence sizin tarzınızdır güzelleştirecek ,mana ve anlam kazandıracaktır..saygılar
benimde ismim %80 erkeklerde var :)
tanımayanlar bilmen ne bey diye ararlar hahahahahahahahahah
çokta hoşuma gider ..afallayıp kalmaları ..pardon pardon özür dilerim demeleri :)))
Biri yazmis zaten eskisi gibi zor degilmisSoy isim değişikliği de yapılıyor diye duydum.
Arkadaşımın ismi döne ablasının satı erkek kardeşinin adı da durali ydi. Nerdeyse bire bir tutturmuşsunuz :)Mukadder,memnune,mürüvvet filan geldi aklıma eski isim deyince:) ama satı,döne,durkadin filansa hiç durmayin değiştirin derim.
kadriye ismi bende beğenmiyorum ismim kadriye degil Allahtan. benim ismim tam türk ismi :)Arkadaşımın ismi döne ablasının satı erkek kardeşinin adı da durali ydi. Nerdeyse bire bir tutturmuşsunuz :)
Hepsi de değiştirdi.
Satı; Gözde
Döne; Deniz
Durali; Mert
Yaptırdı. Hepsi kendi ismine kendi seçti :)
Bir miktar para yatırdılar dilekçe verdiler oldu babaları mahkemeye falan gitmedi.
Bu arada isminiz Kadriye mi?
Kadriye diye Bi arkadaşım var babaannesinin ismiymiş oda memnun değil.