• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim değişikliği

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.014
3.012
133
38
Slm kk nın güzel kadınları, ismimi değiştirmek istiyorum, sevmiyorum, yeni isme karar verdim, yalnız mahkeme vesaire süreci nasıl oluyor ne kadar sürüyor bilgisi olan varmı??
Daha önce yapan bir yakınımız falan oldumu!?

Arkadaşımın nüfus ismi fatmaydi. Biz öyle biliyorduk ama meğer aile etrafı yeşim diyormuş. Nüfus cüzdanları değişirken herhalde küçük bi işlemle değişti nüfus ismini. Mahkemeye gerek kalmadı diye biliyorum

Benim ismim de değişik biraz ilk defa söyleyince anlamıyor insanlar.
İki kelimenin birleşimi gibi adım. Ben şöyle yapmak istiyorum. Mesela adım gülayşe olsun iki kelimeli bir ad. Ben sadece gül kısmını kullanmak istiyorum diyelim.
Zor mu isim değiştirmek.

O da aynı sekildedir. İki sahitle gidip 'beni çevrem bu iki isimle çağırıyor ama biri kimliğe yazilmamis' beyanı yeterli sanırım.
Benim halamın işi öyle şipşak oldu ki, "böyle kolay olduğunu bilsem yıllar önceden yapardım" demişti
Dava açılıyor ama sonuçta değil mi? Ben davasız nüfus müdürlüğü ile hallediliyor diye biliyordumda

Biz soyismimizi dilekçeyle değiştirdik. Ama dilekçeyle değiştirmenin süresi geçen Kasım'da bitti diye biliyorum bir araştırın isterseniz. Bir de onun için geçerli bir sebebi olması gerekiyor. Bir arkadaşım da bu şekilde ismini değiştirdi.

Bir de çalıştığınız yerde şu anki isminizi biliyorlar diyelim. Adımizi değiştirdik yeni kimlik aldık artık bu ismi kullanıyorum mu diyeceğiz. Bu da tuhaf geliyor biraz.
Evet aynen öyle oluyor:) ama insanlarda sizde kısa sürede alışıyorsunuz.

Durduk yere sıkıldıkça değiştirebiliyor muyuz yoksa limit var mı?
Sevmediğin isim değişip yeni ismini alınca yeni elbise almış gibi sevinç olur mu?
Sorularım bu kadar.
İsmimden memnunun sırf merak benimkisi
Belki biraz da can sıkıntısı olabilir.

tek ceksede biter。 ama mutlaka 2 tanik bulundur。 tek harf yada benzer ise isim o zaman nufus mudurlugune basvuru。 dava acarken int de ornek dilekceler var kendine gore uyarlar adliyelerin on burolarona basvurabilirsin。

Dava açmak zorundasınız. Dilekçe ile nüfus müdürlüğünde işlem yapılmıyor. Genelde bir duruşmada tanık ile halledilir. Virüs öncesi bile ocak ayında açılan davaları haziran ayına bırakılıyordu. Şimdi virüs var hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde dava açsanız dahi işlem yapılmıyor. Sadece acil işler yapılıyor. Maktu harç ve gider avansı yatırıyorsunuz. Emniyete ve hudutlara yazılar yazılıyor. Gelen cevaplara ve tanığa göre isim değişiyor.

Dava açılıyor ama sonuçta değil mi? Ben davasız nüfus müdürlüğü ile hallediliyor diye biliyordumda
Yeni cipli kimlikler gelince yanlış yazılan isimler falan orada hemen düzeltiliyordu. Mehmet'i Mehmer yazmışlarsa mesela:)
images (15).jpeg

Hatta kadınlar kulubunde böyle değiştirenler vardı.
Halamın süreci tam olarak nasıl oldu bilmiyorum ama cebinden cok para cikmadigini biliyorum.
Benim hatırladığım ve anladığım kadarıyla bir dilekçe doldurmuş,bir süre sonra cagirmislar . Cocugu ve komşusuyla gitmiş, bu ismi kullanmıyorum zaten,şu ismi kullanıyorum demiş. İyi tamam deyip göndermişler.
Ama olay tam olarak böyle midir, mahkemeye değil nüfus müdürlüğüne mi gitmiştir, orasını bilemeyeceğim.
Bir de şey var ya; İnsanlar her şeye 'mahkeme' diyorlar.
Trafik kazalarıyla ilgili bir şirkette çalışıyorum, mağdurlar inatla 'ifade verdim' diyorlar ama dosyaları bulunamıyor bazen. Aylar geçiyor, soruyoruz tekrar "dosyanız cikmadi. emin misiniz? Polise anlattıniz mi olay böyle böyle gerçekleşti. Sikayetciyim/degilim diye"
'Evet' diyorlar.
Çok daha sonra anlıyoruz ki bu hastanedeyken hastane polisi geliyor , "abi nasıl oldu?" diyor öyle ayaküstü (adli vaka oldugu için) . Bizim mağdurlar da polisi görüp olayı anlattığı için kendini ifade vermiş sanıyor :confused::confused:
Ben halamın yalancısıyım, o anlatırken mahkeme diye anlattı ama nüfus müdürlüğüyse de yanlis yönlendirmek istemem.
Tek emin olduğum çok basit bir işlem olmuş, on yirmi dakikada hallolmus

Back
X