Dava açılıyor ama sonuçta değil mi? Ben davasız nüfus müdürlüğü ile hallediliyor diye biliyordumda
Yeni cipli kimlikler gelince yanlış yazılan isimler falan orada hemen düzeltiliyordu. Mehmet'i Mehmer yazmışlarsa mesela:)
Hatta kadınlar kulubunde böyle değiştirenler vardı.
Halamın süreci tam olarak nasıl oldu bilmiyorum ama cebinden cok para cikmadigini biliyorum.
Benim hatırladığım ve anladığım kadarıyla bir dilekçe doldurmuş,bir süre sonra cagirmislar . Cocugu ve komşusuyla gitmiş, bu ismi kullanmıyorum zaten,şu ismi kullanıyorum demiş. İyi tamam deyip göndermişler.
Ama olay tam olarak böyle midir, mahkemeye değil nüfus müdürlüğüne mi gitmiştir, orasını bilemeyeceğim.
Bir de şey var ya; İnsanlar her şeye 'mahkeme' diyorlar.
Trafik kazalarıyla ilgili bir şirkette çalışıyorum, mağdurlar inatla 'ifade verdim' diyorlar ama dosyaları bulunamıyor bazen. Aylar geçiyor, soruyoruz tekrar "dosyanız cikmadi. emin misiniz? Polise anlattıniz mi olay böyle böyle gerçekleşti. Sikayetciyim/degilim diye"
'Evet' diyorlar.
Çok daha sonra anlıyoruz ki bu hastanedeyken hastane polisi geliyor , "abi nasıl oldu?" diyor öyle ayaküstü (adli vaka oldugu için) . Bizim mağdurlar da polisi görüp olayı anlattığı için kendini ifade vermiş sanıyor

Ben halamın yalancısıyım, o anlatırken mahkeme diye anlattı ama nüfus müdürlüğüyse de yanlis yönlendirmek istemem.
Tek emin olduğum çok basit bir işlem olmuş, on yirmi dakikada hallolmus