İsim değişikliği

İsminizi Ayşe ise Nüfus Müdürlüğüne gidip Fatma olarak değiştiremezsiniz ben gidip sormuştum. Ancak Ayşe yerine "Ayse" yazdılarsa onun "ş" harfini düzeltirler ve sanırım o da belli bir süre için geçerliydi sanırım.

Bende değiştirmek istiyorum ama nedense hep üşenmişimdir ve maddi kısmı varmış sanırım sonradan öğrendim ama net bir bilgiye sahip değilim.

Ay ne guzel yaa keske bende ismimi degistrebilsem ismim cok guzel aslinda ama sonradan kendimr ad koyabilmek ouu ne havalii yaraabbilaleminn. Ay günce koyardim.gulnihal olabilir.şura olabilir. Şevin olabilir. Leyla. Deniz. Ne guzel isimler var

Süreci bilmiyorum ama kulağa okutmak gerekiyor mu onu merak ettim bi yerde okumuştum adam isminin kendisine şans getirmediği ve yıldıznamede yıldızı düşük çıkıyor diye adının önüne başka isim ekletmis ve bütün hayatı değiştiğini falan anlatıyordu. Bari hesap yaptırıp ona göre bir isim koyun

Yeni kimliklere geciste sorunsuz ekliyorlardi.
Ama o doneme ozel miydi bilmiyorum.

Xsenia olan ismime ece ismini eklettim. Sebep sordu x harfi türkcede yok sorun yasiyorum dedim. Tamam dedi.
O kadar sorunsuz olduğunu sanmıyorum çünkü bütün belgelerdeki ismini güncellemesi gerekiyor diye duymuştum diploma vs. Öyle kolay olsa herkes adını kolaylıkla değiştirmez mi

Harf hatalarından kaynaklı değişiklik isteğinizi nüfus müdürlüğüne bildirebilirsiniz ancak direkt olarak ismi değiştirmek istiyorsanız bulunduğunuz ikamete en yakın adliyeye, asliye hukuk mahkemelerine başvurmanız gerekiyor.

Şu an corona sebebiyle duruşmalar erteleniyor ama onun dışında normal zamanda çok uzun sürmüyor bu davalar.

Ben 5 sene önce mahkemeye dilekçe verdim 180 lirayla ve bir ayda 2 şahitle değişti ismim .. bir ay sonra da yeni kimliğimi ve 180 tl nin yarısını aldım ..
Ama her yerden düzeltmelerine rağmen bazen eski ismim çıkıyor karşıma
kolay bir süreçti

İsim de çıkarılabiliyor mu acaba.mesela ahmet mehmet. Sade ahmet olacak, mehmet çıkacak

Ben 2012 yılında değiştirdim. Nüfus müdürlüğüne dava açıyorsunuz, belge bekliyorsunuz. Mahkeme günü belli oluyor. Sadece buraya kadar 9 ay sürdü. Mahkeme 5 dakika sürüyor şahitlere "böyle mi sesleniyorsunuz" diyor hakim. Karar hemen çıkıyor. Buraya kadar asgari ücret 300 TL iken 1200 TL ödemiştim. Sonra kararı alıp gazeteye ilan veriyorsunuz. Gazeteye basılma kararıyla nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz ama bitmediii beklemeniz lazım diyorlar. 1 ay da onlara kararın ulaşmasını bekliyorsunuz. Sonra yeni kimlik. :)
Umarım artık daha kolaydır. Bol şans.

Bu Corona olaylarından önce arkadaşımın ablası değiştirdi. Önde avukat tutup dava açtılar 2 de şahit gerekliymiş çok kısa sürüyormuş zaten sadece dava gününe kadar beklediler okadar temel bir degisiklik olmadı isim ekleme yaptırdı sadece

Benim cift ismim vardi, isimlerden bitanesi babamin babaannesinin ismiydi, rahmetli biraz aksi bi kadinmis.
Annem bana ne zaman kizsa o ismimle hitap ederdi,bende tabi isme karsi nasil bi antipati olustu
2 sahitle tek durusmada o ismi cikarttim nufus kagidimdan, rahmetli de yattigi yerde huzur bulmustur eminim, saya sove isim tasimak cok kotu.

nüfüs müdürlüğü sadece hatalı harf varsa düzeltiyor. değişiklik, isim ekleme, çıkarma işlemleri için ikametinizin olduğu şehirde mahkemeye dilekçe ile başvuruluyor. başvuru işlemleri için ödeme adliye veznesine yapılıyor. 10 yıl önce 300-400 arası bir şeydi. avukata ihtiyacınız yok. ama mahkeme sırasının gelmesi aşamasında hızlandırma yapması açısından faydalı olabilir. bazısında 2 ay bazısında 9 ay sürebilir bu sıranın gelmesi. ( istanbul için) 2 şahitle 5 dakika bile sürmüyor duruşma. kararı da yaklaşık 10 gün sonra alabilirsiniz. daha küçük şehirlerde süre kısabilir.

ben değiştirdim, 18 yaşıma girdiğim gün mahkemeye dilekçe verdim. 2005 yılından bahsediyorum, süreç değiştiyse şimdi bilemem. neden değiştirmek istediğinizi belirtmemi istemişlerdi, yani benim adım ayşe canım sıkıldı bu işimden şimdi ceren olsun diyemezsin demişlerdi. 2 tane şahit istediler sonrasında değişti, çok zor değil.

Illa resmi olarak degistirmek sart mi peki, ben artik bu ismi kullancam deyip gecebilirsiniz de. Hatta eskiden yayginmis bu durum, o yuzden asil ismim bu ama gercekte boyle sesleniyor vakasi coktur.

Ben de takma isim kullaniyorum, resmi ismi I henuz degistirmedim. Cok buyuk sorun olmuyor. Mailleri falan degistiryorsunuz, sosyal medya falan yetiyor. Resmi belgeler resmi isimde kaliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…