- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Evet peki dilekçeye babaannemin adını koymuslar diye yazsam mı.Çok haklısınız ekliyecegım baya iyi olur benim için. İnternette remziyeyi sildim ben. Ben davetiye de remziyede yazıyor ondan tereddütte kaldımekleyin
herkes duygu diye bilir vs vurgusunda işe yarar
sonuçta yazılı adının duygu olduğu başka şey yok
bir de kardeşin babaannemin adı diye koymuşlar ama sonra aile arasında hep duygu dediler diye vurgulasın
arkadaş da bize hep kendini duygu diye tanıttı desin kimliğindeki farklı ismi kullanmazdı vs
Evet peki dilekçeye babaannemin adını koymuslar diye yazsam mı.Çok haklısınız ekliyecegım baya iyi olur benim için. İnternette remziyeyi sildim ben. Ben davetiye de remziyede yazıyor ondan tereddütte kaldım
Haklısınız kesinlikle ekliyecegim.Güzel bir belge olur kanıt gibi olur. İnsallah degısir kurtulurum artıkyazın tabii
babaanne adı diye koymuşlar ama kullanılmıyor diye
mesela dayımın bir adı var koymuşlar zamanında, resmi adı
ama ailede kimse o adı kullanmaz
ben liseye gidiyordum o kişinin dayım olduğunu öğrendiğimde
hatta eşi eşinin ailesi vs de resmi adını kullanmaz
eşinin de bir başka adı varmış o da kimlikteki adını kullanmıyor
bunlar olağan şeyler gerilmeyin
İnşallah yarın açacağım da artık ne yazayım kafamda oturtmaya calısuyorumİsterseniz ekleyeblirsiniz, davetiyede remziye ismininde olması normal, zira kanuni isminiz şuan için bu. Zatennçok uzun süren bir dava değil. Bir iki celsede sonuçlanır.
Evet haklısınız. Öyle yazacağım. Nikah davetiyemde iki isimde var. Bunu da belge olarak sunacagımİnternette dilekçe örnekleri var. Özetle ailenin ve çevrenin seni yeni almak istediğin isimle tanıdığını, bu durumun özellikle resmi işlemlerde sıkıntı yaşattığını, söyleyebilirsin. Çok da uzun uzun ayrıntılı yazmana gerek yok.
il yada ilçe kurulları değişebiliyormuş1 defaya mahsus olmak şartı ile nüfus dairelerinde isim değişebiliyordu yanlış değilsem mahkemeye gerek yok
Evet ekleyin. Birde taniklariniza davetiye çıkarılmasını beklemeyin. Direk ön inceleme durusmasinda tanıkları hazir bulundurun hakime taniklarinizin dışarıda hazir olduklarini dinlenebileceklerini belirtin. Kisa surede sonuclanir.Yarın inşallah adımı degiştirmek için mahkeme açacağım. Size danışmak istediğim şeyler var. Adım Remziye tarzı bir isim. Bende duygu yapacagım. Örnek verdim isimleri. Adım babaannemin adı. Dilekçemde herkesin beni duygu olarak bildiğini, kimlikteki remziyeyi kullanmadığımı, bu yüzden karışıklık oldugunu yazacağım. 2şahit ekleyeceğim dilekçeme.Biri kız kardeşim digeri arkadaşım.Şunu da eklesem olumlu olur mu benim için? Nikah davetiyesine rezmiye duygu diye yazdırdım. Bunu eklesem mi acaba?Başka önereceginiz birşey var mı? Adımı degiştirmek çok istiyorum. Babaannemin adı. Sülalede bi ton remziye var. Babamla bi ton sıkıntım var. Ayrıca o koydu bu ismi diye ve babaannemi, akrabaları sevmediğim için kullanmak istemiyorum
Hayır o maddi hata olan hallerde o sekilde degistiriliyor onun haricindemahkeme karari ile1 defaya mahsus olmak şartı ile nüfus dairelerinde isim değişebiliyordu yanlış değilsem mahkemeye gerek yok
Hayır sordum mahkeme gerek dedıler1 defaya mahsus olmak şartı ile nüfus dairelerinde isim değişebiliyordu yanlış değilsem mahkemeye gerek yok
Aaa tamamdır peki biri kardeşim bırı arkadasım olsa olur dımı. 2 tanık yeter dımıEvet ekleyin. Birde taniklariniza davetiye çıkarılmasını beklemeyin. Direk ön inceleme durusmasinda tanıkları hazir bulundurun hakime taniklarinizin dışarıda hazir olduklarini dinlenebileceklerini belirtin. Kisa surede sonuclanir.
yanlş biliyor olablirim kusura bakmayın lütfenHayır sordum mahkeme gerek dedıler
Yeterlidir.Aaa tamamdır peki biri kardeşim bırı arkadasım olsa olur dımı. 2 tanık yeter dımı
Eski bir isim rahatsızım bu isimden diye ekleyebilirsiniz.Yarın inşallah adımı degiştirmek için mahkeme açacağım. Size danışmak istediğim şeyler var. Adım Remziye tarzı bir isim. Bende duygu yapacagım. Örnek verdim isimleri. Adım babaannemin adı. Dilekçemde herkesin beni duygu olarak bildiğini, kimlikteki remziyeyi kullanmadığımı, bu yüzden karışıklık oldugunu yazacağım. 2şahit ekleyeceğim dilekçeme.Biri kız kardeşim digeri arkadaşım.Şunu da eklesem olumlu olur mu benim için? Nikah davetiyesine rezmiye duygu diye yazdırdım. Bunu eklesem mi acaba?Başka önereceginiz birşey var mı? Adımı degiştirmek çok istiyorum. Babaannemin adı. Sülalede bi ton remziye var. Babamla bi ton sıkıntım var. Ayrıca o koydu bu ismi diye ve babaannemi, akrabaları sevmediğim için kullanmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?