• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim konusu

Benim annem 1,5 sene önce vefat etti, şimdi hamileyim ve Allah nasip ederse kızım olacak. Annemin ismini koyacağım ama yanına isim ekleyeceğim annemin ismi ile seslenemem.

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑
Hayır vicdan azabı çekmezdim, arasında bağ kurulması gereken durumlar değil bunlar. Ben taraftar da değilim

İstediğiniz ismi koyun ve vicdan azabı çekmeyin o annenize sevginizin bir işareti değil kimseyede hesap vermek zorunda değilsiniz ben olsam bende koymazdim o isim yanlizca annemle anilsin diye ki bende çocuklarım benim ismimi koysunlar istemem açıkçası

Başınız sağ olsun öncelikle
Anneniz hayatta değil zaten kime kötü evlat olacaksınız?
Elalemin istekleri de hiç bitmeyecek merak etmeyin
Annenizin adını koysanız bile memnun edemezsiniz elalemi

Annemi kanserden kaybettim ismini vererek kızıma her seslendiğim de o acı günler aklıma gelicek biliyorum ama çevremde bu konuda çok baskı almaya başladım. Kötü evlat gibi görünmek istemiyorum 😞 şimdiye kadar kimseyle bu konuyu konuşmadım o kadar mutlu ettiniz ki cevap ve rrek 🙏🏻🙏🏻
Ah şu çevredeki insanlar…. Seni çok iyi anlıyorum canım bende babamı kanserden kaybettim ve bir oğlum olup babamın ismini verseydim eğer dediğin gibi her seslendiğimde onu hatırlayıp hüzünlenirdim. Vicdan azabı çekecek bişey yok ben olsam kesin koymazdım, diretenlere de kulak asmazdım

Sırf bu yüzden işte acı bi şekilde kaybettim sırf herkes rahat etsin diye çocuguma bunu yapmak istemiyorum ama bunu yapınca da çok yadırganıcam biliyorum
Ben adını her söylediğimde annemin acısını yeniden yaşayacağım, bu hoşunuza mı gidecek deyin o beklenti sahiplerine. Sakın bu baskıya boyun eğmeyin. Evlat sizin, anne babamız karışmasın diye çabalarken bir de başkaları müdahil olamaz, çocuk benim karar benim kimseye yorum yaptırmıyorum deyip kestirin atın. Bu ne ya

Benim annem vefat etti çocuk düşünmüyorum ama koymazdım çünkü acı çekerdim.

Annemi kanserden kaybettim ismini vererek kızıma her seslendiğim de o acı günler aklıma gelicek biliyorum ama çevremde bu konuda çok baskı almaya başladım. Kötü evlat gibi görünmek istemiyorum 😞 şimdiye kadar kimseyle bu konuyu konuşmadım o kadar mutlu ettiniz ki cevap ve rrek 🙏🏻🙏🏻
Bana da ben kızım 6 aylık hamileyken vefat eden teyzemin adını koymam için ısrar ettiler ama ben kabul etmedim. Şimdi öyle isteseler de annem ve diğer teyzemler için kızımı görmek acılarını artıracaktı. Hem çocuğa da bu yükü yüklemek istemedim sonucta sana ölen teyzemin eadını verdim demek garip geliyor ister istemez. Bana da teyzemler bolca trip attı ama umursamadım ve unutuldu gitti.

Başınız sağolsun ama ben vermezdim. Annenizi erken kayıpetmişsiniz. Kaderi, yaşı benzer derler.
İsimlerin enerjisine inanırım ayrıca. Herkes kendi adıyla yaşasın, anılsın derim.
Anneniz adına ufak hayırlar yaparsanız eminim ismini vermekten çok daha hayırlı evlat olursunuz.

Duymazdı .Her insan kendi kaderini yaşar bu sebeple aile büyüklerinin isimlerinin verilmesi olayına karşıyım ben

ben onaylamiyorum bu yakinlarin isminin verilmesi olayini. Onlarin kaderleri de cocuga geciyor bence, her ona seslenislerde vefat eden yakin canlaniyor bilincaltinda. Cocuga o enerjiyi yolluyorsunuz. Ferah taze sifirdan bir kadere boyle bir isim koymak daha hos bence🙏🏻 ama annenizin boyle bir istegi var miydi bilmem ozel olarak

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑
Allah rahmet eylesin. Vicdan azabı çekecek bir şey yok . Benim de babam yıllar önce öldü.şimdi kızım olacak ama oğlum olsa yine babamın ismini koymaZdım .İsim yerine ona dua edin onun hayrına bir şeyler verin en iyisi.sonuçta anne babamızın ismi bazen çok tarihten kalma oluyor ve değişik isimlerde oluyor. Saçma olacak ama benim anneannemin adı Yosma gerçekten kaynanam sorunca Esma demek zorunda kalıyorum. Siz kendi istediğiniz ismi koyun en güzeli

Bende babami kaybettim ama hic bir zaman evladima babamin ismini koymayi dusunmedim neden derseniz ben o ismi duydugum anda kalbim yerinden cikacakmis gibi oluyorum nitekimde bir oglum oldu ama babamin adini koymadim cevremdekiler tarafondan cok tepki aldim sen babani sevmiyonmu diye ilk etapta bende cok kendimi elestirdim acaba yanlismi yaptim die herkes kendi ismiyle yasasin sizin pismanlik duyacaginiz hic birsey yok illaki annenizin ismini koymak zorunda degilsiniz

Back
X