• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim konusu

Annemi kanserden kaybettim ismini vererek kızıma her seslendiğim de o acı günler aklıma gelicek biliyorum ama çevremde bu konuda çok baskı almaya başladım. Kötü evlat gibi görünmek istemiyorum 😞 şimdiye kadar kimseyle bu konuyu konuşmadım o kadar mutlu ettiniz ki cevap ve rrek 🙏🏻🙏🏻
İnsanlar hep konuşur bir de baskı ne ? Ne kadar dengesizler ya

Canım babam vefat etti ben çok küçükken. Densiz densiz konuşan çoğu insanın aksine babamın adını oğluma vermem. Neden dedesinin ismini yaşatsın? Dedesi zaten kısa bir hayat yaşadı erkenden vefat etti. Annemin adı Fatma. Ailesinden adı Fatma olan herkes eşini erken yaşta kaybetmiş çocuğuyla kalmış bizde öyle olduk. Annem yıllarca aileden birinin adını vermeyeceksin anısını yaşatacaksın, seveceksin ama senin çocuğunun bahtı hayatı bambaşka olsun der. Hak veriyorum. Babamı çok özlüyorum adını kolyemde taşırım, hayırlı bir evlat oldum bence herkes aa onun kızı bak neler başardı dedi. Bu adını yaşatmaktadır, çocuğumun onun isim ağrılıyla yaşamasına gerek yok.

ayrıca adım vefat eden babaannemin adı. keşke başka isim koysalardı . sırf isim yüzünden başıma gelmeyen kalmadı
güzel bir isim bulun , onu koyun

Hayır, cekmezdim. Anne baba adını koymayı doğru bulmuyorum

Vefat eden özellikle de erken vefat eden kişilerin isimlerinin çocuklara verilmesine karşıyım. Bence ailede herkesin kendi adı olmalı birinin adını çok daha farklı ve topluma faydalı şekillerde de yaşatabiliriz.

Kesınlıkle koymazdım. İsimlerin insanlar uzerınde etkısı var o sebeple kendı begendıgım ısmı koyardım. Zaten duayla anmak daha iyi neden ismiyle anayım ki?

Annemi kanserden kaybettim ismini vererek kızıma her seslendiğim de o acı günler aklıma gelicek biliyorum ama çevremde bu konuda çok baskı almaya başladım. Kötü evlat gibi görünmek istemiyorum 😞 şimdiye kadar kimseyle bu konuyu konuşmadım o kadar mutlu ettiniz ki cevap ve rrek 🙏🏻🙏🏻

Çevrene ne ki? Iyi evlat olmak isim koymaktanmi geçiyor. Etrafin cahil diye, sende cahillik yapma.

O çocuğun kendine ait bir isim hakkini elinden alma.

vefat eden kişiyi ne kadar çok seversem seveyim çocuğuma vefat edenin adını koyacağımı düşünmüyorum. annenizin adını, annenizin olduğu için seversiniz. ben evladıma annemin adıyla seslenmek istemem şahsen, herkesin yeri kalbimde ayrıdır.
etrafa gösteriş olarak koyup her gün vicdan yapacağınıza, koymayıp vicdan yapın daha iyi derim.

Ben olsam koymazdım her söylediğimde kalbim sızlar. Başka şeyler yaparak yaşatabilirsiniz adını.

vefat eden kişiyi ne kadar çok seversem seveyim çocuğuma vefat edenin adını koyacağımı düşünmüyorum. annenizin adını, annenizin olduğu için seversiniz. ben evladıma annemin adıyla seslenmek istemem şahsen, herkesin yeri kalbimde ayrıdır.
etrafa gösteriş olarak koyup her gün vicdan yapacağınıza, koymayıp vicdan yapın daha iyi derim.
Anneniz hayatta mı acaba..

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑
Cekmezdim. Oglum babam öldükten sonra dogdu ama babamin ismini koymadım. Esim koyabilirsin dedi hatta ama yapamadim. Bu Babami sevmedigimden degil, cok severim babami 10 yil gecti hala acısı cok taze ama eger koysaydim her telafuzda canim acırdı diye düşündüm.

Cekmezdim. Oglum babam öldükten sonra dogdu ama babamin ismini koymadım. Esim koyabilirsin dedi hatta ama yapamadim. Bu Babami sevmedigimden degil, cok severim babami 10 yil gecti hala acısı cok taze ama eger koysaydim her telafuzda canim acırdı diye düşündüm.
Bnde aynı şekilde düşünüyorum çocuguma bunu yapmak istemiyorum annem hep kalbimde. Sadece insanlar un saçma düşünceleri canımı sıktı yoksa böle bişi düşünmüyordum bile😞

Bnde aynı şekilde düşünüyorum çocuguma bunu yapmak istemiyorum annem hep kalbimde. Sadece insanlar un saçma düşünceleri canımı sıktı yoksa böle bişi düşünmüyordum bile😞
Bebek te sizin anne de insanlar her zaman konuşur hic canınızı sikmayin annenize sevginizi bebeginize ismini vererek ispatlamak zorunda degilsiniz. Annenizde inanin sizin istediğiniz ismi koymanizi isterdi. Hayırlı dogumlar saglikla kavusun insallah

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑

Bence verilmemeli. Herkesin kendi ismi kendi hayati olsun. Bende zamaninda duygusalliktan rahmetli babamin ismini verdim. Bugün ki kafam olsa yapmazdim. Babam cok iyi insandi, yinede herkesin kendi ismi olsun.

Back
X