İsim konusu

Vicdan azabı çekmem. Çevredekiler de çok istiyorlarsa kendileri versinler. Çocuğun rahat mutlu yaşayacağı isimlerden yanayım. Nene dede isimleri çok eski kalabiliyor.

Kimse annesine ismiyle seslenmez herhalde. Koysanız dahi bunu söylemek size kolay gelmeyebilir.

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑
Ben vefat eden birinin isminj yeni doğan çocuğa vermeye çok da hoş bakmiyorum. Çocuğa bakinca her defa o kişiyi hatirliycaksin o zaman. Bence vicdan azabi çekmek için neden yok. Allah rahmet eylesin annenize

Ben tam tersi koymak istemezdim, söyledikçe üzülür insan:(

Size baskı yapanlara ona her seslendiğimde tekrar tekrar üzülmek istemiyorum deyin, ne karışıyorlarsa 🤦🏻‍♀️

Çevre öyle istiyor diye annenizin ismini koymak mantıklı iş isim koymakla bitmez ismi koyarsı bu sefer başka şeyler isterler bunun sonu yok. Kimseyi mutlu edemezsiniz zaten elalem hep konusur

Annem vefat etti ve koymadım iki ismi var kizimin hem de. Onun yaşadığı kotu şeyler kızıma geçecekmiş gibi geldi

Kızlar bi sorum var anneniz hayatta olmasa bi kızınız olucağını öğrenseniz onun ismini annenizin ismini vermezseniz vicdan azabı çeker miydiniz😑
Bende aynı durumdayım oğlum olursa(cinsiyet kesin değil) babamın adını koymak istiyorum hiç görmedim sayılır ve çocukluktan beri hayalim diyebilirim ama eşim saçma sapan sorun yapıyor

Annemi kanserden kaybettim ismini vererek kızıma her seslendiğim de o acı günler aklıma gelicek biliyorum ama çevremde bu konuda çok baskı almaya başladım. Kötü evlat gibi görünmek istemiyorum 😞 şimdiye kadar kimseyle bu konuyu konuşmadım o kadar mutlu ettiniz ki cevap ve rrek 🙏🏻🙏🏻
bu şekilde açıklarsanız kimse bir şey diyemez. ki normalde de kimsenin haddine değil de hadsiz çok

Küçücük bir bebeğe bu enerjiyi yüklemeyin anneciğinizi yine anabilirsiniz her türlü ama kızınız yepyeni bir hayat bambaşka bir enerji bambaşka bir yaşam onu bekliyor, koymayın lütfen..

Koymam.
Uygun da görmüyorum.
Vicdanlık bir durum değil.
Soranlara da kötü anılarımı, çektiği sıkıntıları hatırlatıyor her seferinde üzülüyorum dersiniz oldu bitti.
Ki öyle de olur.
Her isim soylendiginde insanın aklına gelir.

Cekmeyin annenizin adini yasatacak seyler yapin dualar okuyun hayirlar verin onu unutmadiginizi bu sekilde de gosterebilirsniz.

Back
X