Doğuma Hazırlık İsim konusu...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.561
11.465
498
Henuz hamile degilim ama rabbim nasip ederse bu yil dusunuyoruz.

Esimle evlendigimizden bu yana bir konuda anlasamiyoruz.esim kiz cocugumuz olursa adini kesinlikle zenan koymak istiyor..bi nedeni yok.benim adima yakin oldugu icinn ve nadir bir isim oldugu icin cok seviyor bu ismi... isim kotumu degil.ama isinamadim.

Ben ise pek sevemedim...mina ve alya isimlerini cok seviyorum.
Diyeceksinizki iki isim koyun..onuda sevmiyorum...cocugumun tek ismi olsun istiyorum..esim cok israrli...arada sirada gonlum olmayinca bana birakiyor ama sonra gercekten istiyorum icimde kalacak diyor...

Zenan adinda bi kizimiz olursa cok mutlu olacagini soyluyor..bu konuyu actim cunku her isim konusu acildiginda geriliyorum ve taryismaya dogru gidiyor...

Diceksinizki ortada fol yok yumurta yok..ama size sormak istiyorum...gercek adimada cok yakin...bilmiyorum sizce esimin gonlu olsun diye koyarmiydiniz siz.haksizlikmi ediyorum..siz ne dusunurdunuz.

Lutfen derde bak diye yorum yazanlar olmasin. tek derdim bu degil elbet bi yigin sikintimda var.buda canimi sikan bir mesele.objektif yorumlara ihtiyacim var.

Son düzenleme:
Bence içinde kalmasın iki isim fikrini bir düşün, ikinizin de istediği olmuş olur... Bu arada Mina benim de favorimdir ;)

Iki isim koyabilirsiniz
Hem eşiniz hem sizin istediği olur
Zenan ismi bnce cok gzel ismnzlede uyumlu ayrı bi güzelliği var bn olsam düşünmeden koyardm
Zenan zelal çok tatlı

Zenan ismi bana güzel geldi.alya malya şeklinde dalga geçişmeye müsait bi isim ve çocuklar çok acımasızlar.müşterek bi noktada uzlaşırsınız.benim kızım var kızımız doğmadan bin yıl önceden ismi hazırdı(ortak karar tek isim) hamileliğimin 6.ayına kadar erkek denildi biz de erkek isminden sebep birbirimize girdik anlayabiliyorum seni.belki oğlunuz olur da sorun olmaz bizim gibi:)

Bence isim güzel ben sizin yerinizde olsam eşimi kırmazdım.Ha kayınvalide baskı yapıyor falan deseydiniz o zaman yorumum farklı olurdu.Ama bence eşinizi kırmayın,benim fikrim bu yönde.
Bazen oyle dusunuyorum.sonra vageciyorum:)
Yok dedogin gibi tamamen esim o isme bayiliyor.
Erkek olursa eger istedgini koy diyor...kizimizin adi zenan olsun diyor:)
Du bakalim.belkide isinmak icin actim bu konuyu

Üç isimde birbirinden güzel ve anlamlı ama Zenan hem sizin isminize de uyuyor hemde diğer isimlerden daha asil gibi geliyor.Mina ismi de bu sıralar fazla popüler...
Eşinizde bu kadar hevesliyse bu isim konusunda kırmayın onu.Haa yok anlaşamadınız,üç isimden de vazgeçip başka isimlere bakarsınız sizde.

Üç isimde birbirinden güzel ve anlamlı ama Zenan hem sizin isminize de uyuyor hemde diğer isimlerden daha asil gibi geliyor.Mina ismi de bu sıralar fazla popüler...
Eşinizde bu kadar hevesliyse bu isim konusunda kırmayın onu.Haa yok anlaşamadınız,üç isimden de vazgeçip başka isimlere bakarsınız sizde.
Tesekkur ederim:)
Ben vagecerimde esimin hic vazgecegini sanmyorum:)
Belki isinirim.esim ikna oldugumu goruse bile cok mutlu olacakmcokta hakediyor iste bende inat ettim..aklim hep minada...bakalim:/

Ya biz de düşünüyoruz şu an ve ben inanılmaz kararsız bi insanım sanırım hamile kalırsam 9 ay boyunca isim düşüneceğim :(
bence çok zor bir karar insan herkeste olan bir isim koymak istemiyor ama değişik isim koycam diye insanlar acaip acaip isimler türetti ben böyle eski türkçe bir isim koymak istiyorum.
Eski türkçe güzel anlamı olan değişik bir isim bilen duyan var mı fikir verebilir misiniz?

Bazen oyle dusunuyorum.sonra vageciyorum:)
Yok dedogin gibi tamamen esim o isme bayiliyor.
Erkek olursa eger istedgini koy diyor...kizimizin adi zenan olsun diyor:)
Du bakalim.belkide isinmak icin actim bu konuyu
Samimi söylüyorum güzel bir isim bence bir düşünmelisin.Hem senin ismine de çok yakın anne-kız çok sevimli olur bence ya.Yerinde olsam koyardım ben :) Demek çok istemiş eşin kırma bence.Erkekler genelde hep anneleri bu işe karıştığı için eşleriyle kavga ederler isim konusunda.Ama senin kayınvaliden istemiyorsa bu ismi ve eşin bu kadar ısrarcıysa bence gerçekten çok heves etmiş kırma derim.

Tesekkur ederim:)
Ben vagecerimde esimin hic vazgecegini sanmyorum:)
Belki isinirim.esim ikna oldugumu goruse bile cok mutlu olacakmcokta hakediyor iste bende inat ettim..aklim hep minada...bakalim:/
Önce bir müjdeli haberi alın da sonra isim konusunda birbirinize tekrar girersiniz :KK45:
Bunlar güzel tatlı atışmalar...İkisi de ayrı ayrı güzel isimler..
Allah bozmasın :))

Ya biz de düşünüyoruz şu an ve ben inanılmaz kararsız bi insanım sanırım hamile kalırsam 9 ay boyunca isim düşüneceğim :KK43:
bence çok zor bir karar insan herkeste olan bir isim koymak istemiyor ama değişik isim koycam diye insanlar acaip acaip isimler türetti ben böyle eski türkçe bir isim koymak istiyorum.
Eski türkçe güzel anlamı olan değişik bir isim bilen duyan var mı fikir verebilir misiniz?
Gercekten oyle..alalede birsey koymakta istemem.hem anlami cok onemli benim icin.
Sizin icin ise eski osmanli isimlerinden bedia ve marya isimlerini biliyorum.
Marya 1.muratin esinin adi.anlamini bilmiyorum:)

Back
X