Doğuma Hazırlık İsim konusu...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Henuz hamile degilim ama rabbim nasip ederse bu yil dusunuyoruz.

desifre olacagim belki ama hic sorun degil.cunku objektif yorumlara ihtiyacim var gercek adim
(zelal)
Esimle evlendigimizden bu yana bir konuda anlasamiyoruz.esim kiz cocugumuz olursa adini kesinlikle zenan koymak istiyor..bi nedeni yok.benim adima yakin oldugu icinn ve nadir bir isim oldugu icin cok seviyor bu ismi... isim kotumu degil.ama isinamadim.

Ben ise pek sevemedim...mina ve alya isimlerini cok seviyorum.
Diyeceksinizki iki isim koyun..onuda sevmiyorum...cocugumun tek ismi olsun istiyorum..esim cok israrli...arada sirada gonlum olmayinca bana birakiyor ama sonra gercekten istiyorum icimde kalacak diyor...

Zenan adinda bi kizimiz olursa cok mutlu olacagini soyluyor..bu konuyu actim cunku her isim konusu acildiginda geriliyorum ve taryismaya dogru gidiyor...

Diceksinizki ortada fol yok yumurta yok..ama size sormak istiyorum...gercek adimada cok yakin...bilmiyorum sizce esimin gonlu olsun diye koyarmiydiniz siz.haksizlikmi ediyorum..siz ne dusunurdunuz.

Lutfen derde bak diye yorum yazanlar olmasin. tek derdim bu degil elbet bi yigin sikintimda var.buda canimi sikan bir mesele.objektif yorumlara ihtiyacim var.
doğmamış çocuğa don biçilmez diyorum ben.

Bence Zelal, Zenan çok kötü duruyor sanki kampanyadan eşantiyon gelmiş falan gibi (absürd bi benzetme yaptım farkındayım), Zenan dahil diğer ikisi de hoşuma gitmedi benim. Yani üçü de kulağıma hoş gelmedi tabi bu benim görüşüm. Ben olsam sırf eşim istiyor diye sevemediğim bir ismi koymam, bir şekilde ikna ederim. Sevmiş olsam zaten konulur.
Benim adımın da değişik bir hikayesi var, annem bana hamileyken babam bir yere telefon etmek istemiş ama numarayı yanlış çevirmiş. Karşı tarafta telefonu açan kişi küçük bir kız çocuğuymuş. Siz kimsiniz falan muhabbeti sırasında kız babama "benim adım x" diye söylemiş. Kız babama çok sevimli gelmiş ve benim adımı o kızın adı koymuşlar. :D (ismi sormayın deşifre olmak istemiyorum)

Alya ve mina ismi o kadar cok konuluyor ki cocuklara bi 10 yil sonra okulda herkesin ismi bu isinler olucak gibime geliyor :) bence nadir olan isimler daha hos geliyor kulaga mesela ismimi ne zaman telaffuz etsem aaa ilk defa duyuyorum bu ismi denilmesi benim cok hosuma gidiyor :KK49:

Hayırlısıyla bir hamile kal aylar geçsin doktor kız desin o zaman düşünün ama bence ille kürtçe olacaksa berfin daha hoş

rabbim inşallah hayırlısını nasip eder de gönlünüzdeki zamanda evlat sahibi olursunuz..
ama şunu bilin o evladın adı ne olursa olsun siz seveceksiniz.. adınıda adının size çağrıştırdığı şeyleride.. ki eşiniz istemiş.. hemde doktorlardaki zenanı beğendiğinden değil:KK71: sizin adınızı çok sevdiğinden.. bu bile yeter bence.. ki mina ve alya okadar çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook kiiii...

herkesin yeni hiç duyulmamış isimleri koymak istemelerini anlayamıyorum sonuçta o ismi başkaları duyup öğrenip koyacak yine sıradan bir isim olarak kalacak.. önemli olsan isminin anlamıdır çünkü isminin anlamını taşır her birey aslında. bana kalırsa madem uzlaşamıyorsunuz. Başka ortak beğenebileceğiniz isim bulup onu koyun, zaten ortada bir çocukta yok bunun için acele etmenize de gerek yok. benim oğlum olacak ismini kerem koyacağım;izzet ve şeref sahibi. Rüyamda kızım olduğunu görmüştüm ismiyle seslenirken.. ismi esil di. ertesi gün böyle isim var mı diye bakmıştım vardı. Anlamı şerefli,şanlı haysiyetli ve itibarlı, doğru olan şey demek bu isim de güzel kızım olsaydı koyacaktım. Alternatif olsun diye söyledim.. anlamı güzel kız ismi bulmakta zor çünkü.

Kürt müsünüz direkt bana kürt ismi çağrıştırdı Havin ya da Berfin isimleri gibi.
Ama isim kürt kökenli mi bilemiyorum.
Eğer sizin de hoşunuza gidiyorsa neden olmasın ayrıca anne ve kız isimleriniz birbirine yakın olacak yani bence güzel olur.

hepsini okuyamadım; belki aralarda yazmışsındır; ama bana bir kıyak yapıp tekrar yazsan olur mu

Zenan; alya ve mina nın anlamlarını

ya da sizin bildiğiniz anlamlarını diyeyim

zira bazen çok bariz isimlerde bile insanlar farklı anlamlar söyleyebiliyor

eşiniz özenmiş ama bir anlamı var mı adın ne deyince Zenan deyince anlaşılacak mı,,bizim bir Benan vardı hani biz çalışıyorduk; çocuk vs değildik de onun adını bir türlü anlayamamıştım; yazılı evrak aramıştım öğreneyim diye. Hoş Zelal de çok fazla olan bir isim değil; bir tanığımız vardı; başka da duymamıştım ben hatta o ismin o yörede yahut o kadında olduğunu başka olmadığını sanıyordum; cahilliğim de seninle gitti bu arada :) Anlaşılamama sıkıntısını sen daha iyi bilirsin

iki isim benim de hoşuma gitmiyor; bir de örneğin okulda vs de çocukları iki ismi ile birlikte çağırma modası var; bu da küçücük çocuklarda upuzuuuun isimler yaratıyor

Bir de alya, mina vs de bu sıralar çok fazla, biz küçükken burcu, elif vardı şimdi de bunlar

Zenan ismi çok güzel. Kendi ismime yakın isim olsaydı ve kulağa hoş gelen,anlamı da güzel olan bir isim olsaydı eşimi kırmazdım. Mina ismini de beğenirim. Bence bunları şimdiden konuşmanın manası yok,insan son gün bile karar değiştirebiliyor. Hem belki oğlunuz olacak ya da Allah göstermesin ama belki çocuğunuz olmayacak vb. Şimdiden böyle şeyler konuşulmamalı

iki isim koymayın sakın..
artık iyice demode oldu..
zenan güzel isim ama ben olsamda koymazdım nedenini bilmiyorum.. ısınamadım :) mina gayet güzel :)
alya da bu ara o kadar çok kondu ki.. kime sorsam alya diyor nerdeyse :)

Bebeginiz olacak
Kiz olacak ohhooo
Bende bekarken isim dusunmustum
Ama hamileyken o zamanin sartlarina gore simdi farkli seyler dusunuyorum
Gercekten bunun icin cok erken
Zenan ismi guzel ama

ben de öyleydim

oğlum kreşe başladı öğrendim ki hepsi bu ülkenini vatandaşı imiş

hem de annelerinin de gonca burcu gibi gayet bilindik isimleri var; bora, Okan; ve benzeri de babalar var
anne babalarının isimleride zamanın modasıydı sanırım :D

yani bilemiyorum sırf farklı olsun diye değişik isimler koymak bana çok saçma geliyor. bu isimlerin anlamlarını bilmiyorum belki güzeldir ama kimisinin anlamıda saçma oluyor ya hu

mina ve alya isimli birini duysam hangi milletten acaba diye merak ederdim o_O
Mina ve Alyayı merak edersen ben size birde Mia , Pia , Leonu göstereyim. Onlar yine biraz mantıklı Bu değişik isim koyma çılgınlığına ayar oluyorum..Birde aynı dönem doğan çocuklar hep aynı isim oluyor nedense. 2-5 yaş grubu gördüğüm tüm kız çocukları Ecrin sanırım bu ara..

Back
X